Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Rendhagyó mini torna az U19-es és az U20-as fiú válogatottak részvételével

Június 24-én kezdődik a debreceni világbajnokság.:

:

Rendhagyó mini tornán vett részt az U19-es és az U20-as válogatott. Előbbire nagy feladat vár a nyáron, hiszen június 24. és július 2. között Debrecen rendezi az U19-es férfi kosárlabda világbajnokságot, melyen a világ legjobb nemzeti csapatai mellett a magyar korosztályos válogatott is szerepel. Két korosztályos csapatunk mellett Bulgária U20-as gárdája vett részt a kecskeméti tornán, melyet végül Váradi Kornél együttese nyert meg. Ő és Sztojan Ivkovics is hasznosnak találta a mérkőzéseket a felkészülésben, utóbbi ráadásul úgy fogalmazott, hogy az U19 nemzeti gárdában jó pár játékos van, akik perspektivikusak a felnőtt válogatott szempontjából.

Eredmények:

Magyarország U20 – Bulgária U20 76:87 (16:19, 19:25, 19:26, 22:17)

Magyarország U19 – Bulgária U20 71:66 (20:14, 15:19, 17:18, 19:15)

Magyarország U20 – Magyarország U19 56:63 (13:17, 21:17, 14:9, 8:20)

Összesített statisztika:

Magyarország U20 Bulgária U20 Magyarország U19
Pont Ivkovic Milán 24 Georgi Gerganov 35 Csuti Kornél 27
  Paár Márk 22 Krastomir Mihov 26 Csátaljay Péter 26
  Tóth Barna 19 Ivan Spirov 16 Cseh Botond 18
Lepattanó Kelemen Ádám 11 Krastomir Mihov 11 Ságodi Róbert 10
  Vámos Ádám 10 Ivan Spirov 9 Meszlényi Róbert 8
  Paár Márk 9 Andon Vachev 8 Hegedüs Brúnó 7
Gólpassz

Dunai Zétény 4

Georgi Gerganov 9

Csendes Péter 10

 

Ivkovic Milán, Tóth Barna, Biber Áron, Paár Márk, Vámos Ádám 3-3

Krastomir Mihov 8

Iliyan Pishtikov, Mihail Kombakov

4-4

Meszlényi Róbert 5 Csuti Kornél, Csátaljay Péter 4-4

 

Két magyar szövetségi kapitány nyilatkozata

Váradi Kornél, az U19 válogatott szövetségi kapitánya:

“Két nagyon jó felkészülési mérkőzést játszottunk, támogató közegben és körülmények között! Mindkét mérkőzés visszajélzései rendkívül hasznosak voltak a világbajnokság előtt! Ezúton is köszönjük az együttműködést az U20-as válogatottnak és a speciális felkészülésben nyújtott segítséget is! Most költözünk át Debrecenbe, ahol folytatjuk a munkát, elvégezzük az utolsó símitásokat és készülünk arra, hogy felvegyük a világ legjobbjaival a versenyt!”

Stojan Ivkovic, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya:

“Második héten vagyunk túl a felkészülésben. A két edzőmeccs – a bolgár és az U19 válogatott ellen – nagyon hasznos volt. A fáradság mellett a fiúk kiválóan elvégezték a feladatokat. Átalakulóban van a keret. Kovács Ákos egészségügyi probléma miatt kiesett. Halmai Dániel az utolsó bajnoki mérkőzésén törte el az ujját, jelenleg rehabilitál. Dunai Zétény a szezon alatt elszenvedett bokasérüléséből épül fel. Mindketten velünk vannak, mindent megtesznek, hogy a keret tagjai lehessenek. Az övék jó példa a többi utánpótlás játékos számára is, hogy hogyan kell viszonyulni a címeres mezhez. Csapatként a legnagyobb akadály a játékosok teljesítményében, hogy a csapataiknál még nem töltöttek be főszerepet, de itt meg kell tanulniuk  hogy rajtuk van a felelősség, nekik kell megoldani a problémákat. Dolgozunk rajta. Az U19 nemzeti gárdában jó pár játékos van, akik perspektivikusak a felnőtt válogatott szempontjából. Számomra a debreceni világbajnokság a kosárlabda ünnepe lesz, így kell hozzáállnunk. Fejlődésükről az igazi visszajelzést a jövő évi U20 Európa Bajnokságon fogjuk kapni. Váradi Kornélnak és stábjának gratulálok az eddig elvégzett munkához és sok sikert kívánok az egész csapatnak!”

Váradi Kornél csapata Törökországgal, Dél-Koreával és Argentínával találkozik a csoportkörben Debrecenben.

Az online jegyértékesítés már elkezdődött, az érdeklődők a www.fibau19debrecen.hu oldalon válthatják meg napijegyeiket. A csoportmérkőzések és a nyolcaddöntők napjaira 500 Ft, míg a negyeddöntők, az elődöntők és a helyosztók idejére napi 1000 Ft a belépő.

Az esemény párhuzamosan két helyszínen zajlik majd, a Főnix Arénában és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban is 4-4 találkozót rendeznek a mérkőzésnapokon, melyre külön-külön lehet megváltani a belépőket. A világbajnokság ideje alatt a helyszíneken is lehetőség lesz megvásárolni a belépőket, a jegypénztárak a játéknapok első mérkőzése előtt egy órával nyitnak mindkét csarnokban.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Nemmindegy? Recent comment authors
Nemmindegy?
Olvasó

Csak azt nem tudom,hogy a Köházi B mi a Fa…t keres az u20ba szörnyű??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés