Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Remekelve verte a Paksot az MVM-OSE Lions

Végig vezettek a piros-feketék.

MVM-OSE Lions – Atomerőmű SE 86-65 (21-16, 20-18, 31-19, 14-12)

Bajnokság, 7. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Praksch P., Farkas G., Jakab L. (Téczely T.)

Oroszlány: Ihring 7/3, Carev 9/9, Miliszavljevics 17/6, Minchev 14/3, Burns 10. Cserék: Ruják 10/9, Szabadfi -, Parrish 15/9, Garamvölgyi 4, Tóth -, Mucza -.

Paks: Brown 7/3, Karosi -, Djukanovics 9/3, Eilingsfeld 14, Melvin 7/3. Cserék: Kovács 11, Frank 3, Buljevics 12, Kis -, Orgona 2, Pajor -, Szalai -.

A 3-3-mal álló MVM-OSE Lions látta vendégül a 2-4-gyel rendelkező Atomerőmű SE csapatát a 7. forduló pénteki játéknapján.

Miliszavljevics egy triplával adta meg a mérkőzés alaphangját, Eilingsfeld és Djukanovics találataival fordított a Paks (3-4). Egyre jobban kezdett belemelegedni az Oroszlány, a jó ritmusú támadásoknak pedig meg is lett a jutalma, hiszen Garamvölgyi lepattanója után már 12-6 volt az állás. Tovább nyomtak a hazaiak, üres dobóhelyzeteket alakítottak ki, ezzel pedig kétszámjegyűre növelték az előnyüket, nem véletlenül kért időt Teo Hojc (20-8). A kis szünetet követően rendezte a sorait a Paks és egy 8-1-es futással sikerült visszazárkóznia. 21-16.

Eilingsfeld már nyolc pontnál járt, amikor feljött háromra az ASE, de Miliszavljevics is elemében volt, maradt a közte öt (23-18). Kicsit alábbhagyott a kezdeti lendület mindkét oldalon, Ihring extra trojkájával kezdett meg újra ellépni az MVM-OSE Lions, ráadásul Carev is betalált kintről – már harmadszorra (29-19). Ezúttal az első negyeddel ellentétben nem tudott visszajönni az Atomerőmű SE, hétpontos előnnyel várhatta a nagyszünetet az Oroszlány. 41-34.

Kovács és Parrish kezdte meg a második félidei ponttermést, gyakorlatilag minden paksi kosárra volt válasza az MVM-OSE Lions csapatának, így állandósulni látszott a 7-9 pontos különbség a felek között. 57-48-nál vétett egy támadóhibát Eilingsfeld, míg a túloldalon Minchev fejezett be egy szép akciót, újra meglett a közte tíz, jött a vendég időkérés (59-48). Ezúttal viszont nem sikerült megtörni a hazai lendületet, Parrish dobott egy hármast. Tizennéggyel ment az Oroszlány, amikor jött Melvin saroktriplája, ám Milszavljevicsnek ütöttek oda a túloldalon, aki faulttal együtt juttatta a gyűrűbe a labdát (67-53). A hátralevő időben több eladott labdát is vétettek a paksiak, egyre csak nyílt az olló a csapatok kötött. 72-53.

A záró etap elején közel két percig nem esett kosár, majd Ruják távolija már több, mint húszpontos oroszlányi vezetést eredményezett (75-53). Két techikait is kaptak a hazaiak reklamálásért, de a fordulópontot ez sem hozta el a paksiaknak, innen már nem forgott veszélyben az MVM-OSE Lions győzelme, amely másodszor hagyhatta el nyertesen a pályát a Krajnyik “Akác” András Sportcsarnokban az idei szezonban. 86-65.

Fotó: hunbasket.hu

HIRDETÉS
25 hozzászólás

25
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
CsakÉnlalusejjhaHamva-Kovács KálmánVulcano Recent comment authors
Hamva-Kovács Kálmán
Olvasó

Nem értem mi a gáz. Én csak egy lelkes szurkoló vagyok. De mert kérted lassîtok.
… Azért Szombathelyen még ott lehetek ?

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Kálmán bá’, lassíts kérlek. Ez így már picit gáz…

lalus
Olvasó

Ezt nem értem? Mi a gáz abban, hogy neki is vannak érzései , az oroszlányi kosárlabda, vagy a sportág iránt. Leírja, amit érez…hadd legyenek az embernek közel a hetvenhez…vagy a fölött is boldog pillanatai.

lalus
Olvasó

A felségem soha nem nézett kosárlabdát. Egyszer sikerült elcsalnom egy meccsre Oroszlányba. Azóta, tatabányai lètére, mindig azt énekli, csak az Oroszlány, csak az Oroszlány.Minden hazai meccsen ott vagyunk és büszkék vagyunk csapatunkra, szurkolóinkra, ha nyerünk, ha veszítünk. Szombaton Szombathelyen én is meglepetést szimatolok, de nem fogok eret vágni, ha 20 pontal kapunk ki. Hajrá MVM-OSE

Hamva-Kovács Kálmán
Olvasó

Valamiben jó ez az OSE. Jó a stáb, jók a játékosok, jók a szurkolók,(6.-ik ember a csapatban), és a hozzáállás, a miliő,… és egyáltalán, Knézy Jenő szavait idézve, “Oroszlányon vallás a kosárlabda”. Ha nem hiszed, gyere el egyszer, és tapasztald meg.
Én nem “anyázok”, ami ezen a fórumon sajnaos divat, hanem fel szeretném hívni a figyelmet egy “Csapatra”, mely szurkolótáborával együtt, (idegenbeli meccsen is HAZAI hangulatot teremtő) Szerethető !
Most piszkoskodni fogok, ne vegyétek cukkolásnak, Szombathelyen érik az OSE “BRAVÚR”!!!!

ejjha
Olvasó

Szimpatikus az OSE. De mert volt egy jó meccsetek, nem kellene elszállni. Szombathelyen ti is megkapjátok a pofont. Talán otthon megszorongatjátok őket. Többi csapat ellen ha jó formában vagytok jók lehettek. De ti is részese lesztek a jó nagy körbeverésnek, ami 5-14 között van-lesz.

Hamva-Kovács Kálmán
Olvasó

Ti tényleg el vagytok szállva! Szerinted az OSE az 5-14-ben lesz ? A FALCO a legjobb “csapat” szerintem is. A labda, amivel játszuk ezt az általunk kedvelt sportot szögletes ugye?. Bármi lehet. Jövő szombaton találkozunk !
A legjobb csapat a Falco, én csak annyit szerettem volna mondani, hogy Budapesti létemre az OSE-nek szurkolok, ott is leszek Szombathelyen, lesz, ami lesz !

ejjha
Olvasó

Javasolnám az értő olvasást.
“Talán otthon megszorongatjátok őket.” = nem Falco drukker vagyok.
További jó szurkolást.

Hamva-Kovács Kálmán
Olvasó

Nem vagyok elfogult, csaK, mivel valamikor kb. 20 évig műveltem ezt a sportot,(Bajai kezdettel, Oroszlányi befejezéssel), és szeretem, és imádom a miliőt, mit nekem az Ose napjainkban nyújt. Érthető ?.

Hamva-Kovács Kálmán
Olvasó

Hajrá magyar kosárlabda,(feljövőben van), de még a bíróknak, a médiának, stb, is fel kellene nőnie a szinthez.

CsakÉn
Olvasó

Te vagy nagyon elszállva. Tudjuk hogy a Falco jó csapat. Ott a válogatott magja. De a labda gömbölyű titeteket is megmart már az oroszlán,és igaza van Kálmánbának hogy jó lenne ha a média és a játékvezetés is felnőne a feladathoz!!!

Hamva-Kovács Kálmán
Olvasó

Köszönöm Lalus !
Pont ezért írtam, amit írtam.
Nem vagyok elszállva, nem én akarom megváltani a világot, csak meg szeretném osztani azokkal, kik még nem voltak részesei ennek a miliőnek, mi Oroszlányon van.
Gyertek, és szurkoljunk, 6.-ik emberként a magyar kosárlabdáért.
Nem bánjátok meg !
Én sem bánom ha kikapunk, mert az az élmény, mit okozott a csapat, a csarnok, a miliő fontosabb mindennél.
Hajrá magyar kosárlabda, Halrá MVM OSE !!!!
“Mi vagyunk a legnagyobbak, hej, hej…..”

Vulcano
Olvasó

Szegény Jani, Lóránt visszavonulása után nagyon egyedül maradt ebben a csapatban.

Artur Doki
Olvasó

Kedves paksi szurkolótársak! Én is csalódott vagyok,sőt dühös és kiábrándult( már régóta,sajnos)… Elhiszem és megértem,hogy más is,de… Ne menjünk már egy bizonyos szint alá,ha lehet..nem kéne,mert talán nem ez volt ránk jellemző,bár mindig voltak negatív hangok. Nicknév mögül persze könnyű szidalmazni,ha gondoljátok tudok adni telefonszámot( akár Pavlíkét is) vagy összehozni egy face to face megbeszélést…elmondhatjátok a meglátásaitokat. Látni kell,hogy nem csak Ő egy személyben a felelős a helyzetért,szereplésért…vannak mellette,felette is.(!) Egy biztos: 2008 óta semmit nem nyertünk,egyre távolabb is vagyunk ettől.Tudható volt,hogy nehéz szezon elé nézünk( ismét) és lassan ki is mondhatjuk,hogy a playout elkerülése az idei célkitűzés. Sajnos más… Olvass tovább »

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Nincs mese, ott kellene lenned, ahova való vagy. Az első sorban. Bízom benne, hogy lesz ez még így!

pepperpower
Olvasó

Ok, többnyire igazad van. De előbb-utóbb kellene, hogy legyen majd felelőse is ennek a hosszú évek óta tartó vergodesnek.

Tárkony
Olvasó

Szerintem te is takarodj

Artur Doki
Olvasó

” a stílus maga az ember”

Tárkony
Olvasó

Pavlik kutya huzd el a beled vissza csehszlovakiaba!!!

Paks II
Olvasó

Pavlik takarodj!!! és persze vidd a harmadosztályú légiosasidat ,mióta közel kerültél a paksi kosárlabdához egyre jobban süllyeszted le….Igazán eltakarodhatnál már! természetesen gratulálok az Oroszlánynak!

4.negyed
Olvasó

Tóth janinak előbb mondanèk takarodót…. Kovács Anti komoly szakmai tudásáról ne is beszéljünk….

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Nagyszerű győzelem volt, szép volt srácok!
Respect a paksi fiatalságnak, akik eljöttek szurkolni a csapatuknak. Nem voltak sokan, de megalkuvás nélkül tolták. Ebből kell több, minden csapat mögé: megalkuvás nélküli szenvedély. Jó utat hazafelé skaccok!

Kaposkosár KKK
Olvasó

Gratuláció Oroszlány !
Szép játék, esélyt nem adtatok az Atomnak,így tovább a bajnokságban és hajrá Szombathelyen !

Domi
Olvasó

Szép volt fiúk! Nagyon kellett ez a győzelem,igazi csapatmunka volt!Nehéz három meccs következik,de ilyen játékkal bármi lehetséges! Csak az Oroszlány!!

Öregkosár
Olvasó

Az egyik legjobban védekező Csapat vagyunk, és ma végre a támadással sem volt baj. A Hangulat, meg,…..szóval akit érdekel jöjjön el. Csuda egy hely ez! 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés