Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Remek védekezéssel nyert Pécsen a Szolnok

Már az első negyedben elléptek a vendégek.

PVSK-VEOLIA - Szolnoki Olajbányász 68-86 (12-21, 16-23, 18-24, 22-18)

Bajnokság, 13. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Benczur T., Farkas G. (Faidt M.)

Pécs: Ruják 4, Lewis 8, Funderburk 16/6, Budimir 15/3, Meleg -. Cserék: Bíró -, Dragasevics 6/6, Demeter -, Brkics 16, Krivacsevics 3, Carev -.

Szolnok: Warner 21/3, Kovács 4, Pallai 3/3, Subotic 7/3, Cakarun 16. Cserék: Pongó 5/3, Rudner 2, Badzim 18/15, Zsíros -, Juhos 10/3, Taiwo -, Frank -.

A férfi élvonal 13. fordulójában találkozott egymással a Pécs és a Szolnok csapata. Előbbi kedden magabiztosan, 120 pontot dobva győzte le a Jászberény csapatát, míg az Olajbányász a legutóbbi három mérkőzését is megnyerte.

Budimir szerezte a pécsiek első négy pontját, míg a túloldalon négyen is betaláltak, így az első percek után ötpontos előnyre tett szert a Szolnok. A baranyaiak csapatkapitánya hamar beütötte a második személyi hibáját is, így a tervezettnél hamarabb kellett kisebb pihenőre vonulnia. Az Olajbányász színeiben Warner ügyesen használta ki az előtte adódó lehetőségeket, de Funderburk triplájával zárkózott a Pécs (8-11). Badzim faulttal együtt küldött a helyére egy hármast, ezzel pedig meglódult a vendég együttes, amely a negyed végére megbízható előnyt épített ki, köszönhetően többek között az agresszív védekezésének és a mély rotációjának (tizenegyen is pályára léptek tőlük az első tíz percben). 12-21.

Warner távolijával hamar kétszámjegyű lett a különbség, és úgy tűnt, hogy ebből nem is nagyon tud kilábalni a Pécs, remekül védekeztek Gasper Potocnik tanítványai, amiből könnyű kosarakat tudtak szerezni (19-32). Sok támadólepattanót szerzett ebben az időszakban a Szolnok – kilenc a félidőben -, amiket rendre ki is használt. Funderburk egymaga tartotta a lelket az övéiben, de ez egyelőre csak a tisztes helytállásra volt elég. 28-44.

A fordulás után elkezdett zárkózni és életjeleket mutatni a Pécs, ám az addigi legjobb játékosa, Funderburk egy szerencsétlen földre érést követően a bokájához kapott és el kellett hagynia a pályát. Ruják és Dragasevics vették hátukra a baranyaiakat, de mindig érkezett egy demoralizáló szolnoki kosár a kulcspillanatokban, amelyekkel végül már a húszat is átlépte a különbség. 46-68.

A záró etap már nem tartogatott izgalmakat, és bár kozmetikázott a különbségen a hazai csapat, a Szolnoki Olajbányász a remek védekezésére támaszkodva magabiztosan, végig vezetve győzte le ellenfelét. 68-86.

Fotó: Szolnoki Olajbányász Facebook

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Élőlegenda12moldi56ArtoisZsarkovCsippa Recent comment authors
Élőlegenda12
Olvasó

Nagyon férfias jó kosárlabdát játszik a Szolnok!Baj csak akkor lehet,ha Juhos vagy Warner kiesik a sérülés miatt a rotációból.A sok mérkőzésben
benne van a sérülés veszély.

Zsarkov
Olvasó

Ennél a csapatnál minden fogaskerék a helyén van, mindenki tudja, hogy mit és hogyan kell játszania és azt meg is oldja…, Cakarun a vezér, hihetetlen fizikum, megalkuvás nélküli győzniakarás.., Subotic, hasonló karakter, hatalmas rutin, átlag feletti képzettség, védekezni és támadni is nagyon nehéz ellene…, Warner gyors, képzett, okos, mindig tudja, mire van szüksége a csapatnak, már-már “trotteri” játekintelligencia…, Badzim a modern kori Vida Béla (a régi motorosok tudják ki volt ő) félelmetes keze van, bármikor, bárhonnan képes bedobni…, Kovács Peti az alázat mintaképe, az öltözőbeli szerepe (is) nélkülözhetetlen…, Pongó Máté játéka mostanra érett be, kiválóan lát a pályán, letisztult, hatékony… Olvass tovább »

nyolcmegnyolc
Olvasó

Szerintem, már nem emlékszünk, Vida Béla Béluskára. Bár volt valaki, aki úgy lőtt, mint a géppuska. Lehet, hogy Ő volt??

Zsarkov
Olvasó

Emlékszem, akkoriban egészen hihetetlen volt látni, hogy egymás után háromszor ugyanonnan, ugyanúgy bevágta…, ettől a szurkolók teljes extázisba kerültek, Béla meg teljes nyugalommal a következő két támadásban még kétszer megismételte…, szerette kiszolgálni a közönséget ?

Olajheart2
Olvasó

De jól összefoglaltad tetszik! Leírnád a véleményed, kíváncsi vagyok h, miért gondolod hogy nem leszünk bajnokok miben látod a riválisokat jobbnak? Köszönöm ha válaszolsz!

Olajheart2
Olvasó

Nem azért kérdezem mert én azt gondolom, hogy bajnokok leszünk.. hanem szívesen olvasom a hozzászólásaidat, és kíváncsi vagyok miért írtad azt oda hogy nem leszünk bajnokok!

Zsarkov
Olvasó

Hát én így érzem…?
Ha konkrébb válaszra vagy kíváncsi akkor azt mondom, hogy a légiós kontingens és az U23 terén senki nincs előttünk, viszont a Perl, Váradi, Benke és a Lóránt, Eilingsfeld, Kovács Á. “magyar magok” stabilabbak, mint a mi Kovács P., Pongó, Juhos (Zsíros) kvartettünk, elsősorban ponterő tekintetében…., de ne legyen igazam! ?

Olajheart2
Olvasó

Köszönöm! Erre a válaszra számítottam és hasonló a véleményem! Legyünk ott a végsőkig, és játszunk jó meccseket! A sérülések kerülnének el minket! ( tudom Juhosnál ilyet nem lehet kérni ?) Hajrá OLAJ ❤?

Zsarkov
Olvasó

Ámen!

Csippa
Olvasó

Már bajnokság előtt látszott, h az Olaj erős keretet hozott össze, Potocnik pedig eddig nagyon szépen összerakta őket, magabiztosan hozzák a meccseiket. Eddig négybe mindenképpen látom őket, rangadók után lehet megmondani, azon belül mire lesznek képesek, most azt mondanám, akár a végére is…

Artois
Olvasó

December vegen kiderul, eleg komoly menet lesz…

moldi56
Olvasó

Pedig Vojvoda már nem nálunk játszik.Eddig el sem tudtuk nélküle képzelni az Olajt.Aztán mégis kiderült,hogy van élet nélküle is.

Csippa
Olvasó

Előtte is volt, senki sem pótolhatatlan, csak van, akit nehezebb 😉
egyébként is az egyéni kvalitás inkább a kiélezett meccseken mutatkozik meg.

WSreborn
Olvasó

Szép volt srácok! Jók leszünk, masszív védekezés mély keret, 3 szolnoki srác az aktív rotációban, és mindez még 4 légióssal, bár nem is feltétlenül kell 5. hadd jàtszanak a magyarok!
Bravó srácok
Hajrá Olaj!

Rózsabimbó
Olvasó

Az iram lehetett volna egy kicsit élénkebb, de tényleg jó csapat ez /lesz/ az Olaj!

Olajheart2
Olvasó

Nekem ez tetszett! Bizakodó vagyok! CSAPATKÉNT játszunk! Úgy tűnik jó a kémia! Jó a védekezés! De jó lenne meccsekre járni!! Fiatalok is játszanak! Csak így tovább! Hajrá OLAJ ❤?

Modus operandi
Olvasó

Szép volt fiúk!

CSAK AZ OLAJKA!!!

Marillion
Olvasó

A közvetités a szokásos…kamera….hol követte a játékot hol nem..de inkább nem…ezért a minőségért kinél lehet reklamálni?…A szolnoknak könnyü edzőmeccs volt…de nem meglepetés eredmény mostmár sokadjára látva a csapatukat a játékoskeretet….Ez bizony jó csapat lett…

nyolcmegnyolc
Olvasó

Most még izgulni sem lehetett.
Gratulálok a csapatnak.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés