Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Remek szezont futottunk, legalább olyan érdekeset és izgalmasat, mint tavaly”

Okorn nagyon büszke arra, hogy 91 tétmérkőzéséből 64-et megnyert, 51-13 a mutatója a magyar bajnokságban, 32-1 pedig az Aréna Savariában.

  •   :

:

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely címvédőként vágott neki a 2019/20-as idénynek. A sárga-feketék a várakozásoknak megfelelően szerepeltek a magyar bajnokságban, az első fordulótól az utolsóig az élen álltak. Emellett a Bajnokok Ligájában is csúcsokat döntöttek, újonc létükre hajszál híján továbbjutottak a “halálcsoportból”.

Gasper Okorn vezetőedző így értékelte a “csonka szezont”:

– A szezonunk sajnos idő előtt véget ért, ez most már egy kész tény, nincs értelme bővebben belemenni. Furcsa időket élünk, amikor is a kosárlabda teljesen másodlagos. Sokakkal együtt én csak egyetlen dolgot szeretnék, visszakapni a normális életemet. Előtte még azonban fontos, hogy egészségesek maradjunk, és megnyerjük a harcot egy láthatatlan ellenség ellen.

Ezt követően köszönetet mondott jó néhány embernek.

– Szeretnék köszönetet mondani a mindig hűséges szurkolóinknak az egész éves támogatásukért. Nélkületek semmire sem mennénk. Fantasztikusak vagytok, még egyszer nagyon köszönöm. Hálás vagyok a játékosaimnak is, megtiszteltetés volt irányítani egy ennyire egységes csapatot, amit kiváló emberek és nagyszerű karakterek alkottak. Amikor véget ér egy szezon, mindig az a legfontosabb, hogy egymás szemébe tudjunk nézni, kezet rázzunk, és a legjobbakat kívánjuk egymásnak. Köszönöm a szakmai stáb nagyszerű és alázatos munkáját is. Nem mehetek el szó nélkül a másodedzőm, Milos Konakov mellett. Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, de inkább csak annyit mondok: köszönöm, barátom. Minden egyéb szó felesleges. Van még valaki, aki külön említést érdemel, ő nem más, mint „Piki” (Pichler Gergely technikai vezető). Amint kimondom ezt a nevet, mindenki pontosan tudja, mire gondolok. Köszönök neki is mindent, amit értem és a Falcóért tett. Soha ilyen jó és hűséges segítőm nem volt még a karrierem során. Végezetül természetesen köszönöm Gyurinak, Gráczer Györgynek is a támogatását, az ötleteit és a klub átgondolt, tudatos vezetését. Rengeteget tanultam tőle, Mr. Diplomata. Továbbá köszönöm a bizalmat minden szponzorunknak, és azoknak az embereknek, akik a háttérből segítették a sárga-fekete hajónk irányítását.

Okorn remek mutatóval rendelkezik a magyar bajnokságban (fotó: fiba.com)

– Lesz elég időnk kielemezni a szezont, majd összeszedem a gondolataimat és összeírom az emlékeimet. De azt már most tudom, hogy az osztályzat jó lesz, hiszen remek szezont futottunk, legalább olyan jót, érdekeset és izgalmasat, mint tavaly. Mindenki a maga módján mérlegel, de én büszke vagyok az elvégzett munkánkra.

Pedig egyáltalán nem volt könnyű dolgunk, mert folyamatosan hatalmas nyomás alatt voltunk. Az első pillanattól fogva, augusztustól tudtuk, hogy mit akarunk, és hogy melyik utat akarjuk bejárni. Tettünk egy olyan lépést, amely sokak számára meglepetés volt, de nekem nem. Egész nyáron ezt terveztem… Nemcsak arra gondolok, hogy bejutottunk a Bajnokok Ligájába, hanem hogy ott fel is nőttünk a feladathoz. A legnehezebb része talán az volt az egésznek, hogy erről meg is győzzem a játékosaimat. Amint ez sikerült, és rájöttek, hogy valóban lehetséges, belénk ivódott ez a mentalitás és tényleg élveztük az egészet. Büszkén képviseltük a magyar kosárlabdát, elég magas szinten. Ez egy teljesen új, de egyben egy nagyszerű élmény is volt. Ennek ellenére azért van keserű szájízem is ezzel a meseszerű történettel kapcsolatban. A Besiktas-meccs a rémálmom maradt, az volt az egyetlen nagy hibánk, sajnos azért jár nekünk egy fekete pont. A magyar bajnokságban konstans jól, éretten teljesítettünk. Tudtuk, hogy nem lesz számunkra egyetlen könnyű mérkőzés sem, az összes ellenfelünk pihenten és motiváltan várt bennünket. Többnyire jól reagáltunk erre, hiszen 18 győzelem mellett mindössze 3 vereségünk volt, ez önmagáért beszél.

Az első fordulótól az utolsóig vezettük a tabellát. Persze lehet bárkinek eltérő véleménye az enyémtől, de ezek szigorú tények. Nagyon büszke vagyok erre az időszakra. Az elmúlt két szezon során 91 tétmérkőzésen vezettem a Falcót, amiből 64-et megnyertünk és 27-et veszítettünk el. 51-13 a mutatónk a magyar bajnokságban, 32-1 az Aréna Savariában! Azt hiszem, ez sokat elmond a Falco elmúlt két szezonjáról. Folyamatosan fejlődtünk, és egyre magasabbra tettük a lécet.

Természetesen a konzekvenciákat is levonta a szlovén szakember.

– Én is sokat tanultam, közelebbről is megismertem a magyar bajnokságot, nagyon motivált voltam és saját magamnak is bizonyítani akartam. Számos nagyszerű pillanatunk volt, izgalmas meccsek, adrenalin, mint ahogy csalódások és álmatlan éjszakák is. Ezeket már senki nem veheti el tőlünk, de fontos, hogy előre tekintsünk, ugyanis új kihívások elé nézünk. Állok eléjük, de már most pontosan tudom, hogy az elvárások magasak lesznek. Nehéz lesz mindezt megismételni. Az ördög sosem alszik, de ez vezet minket előre, a magasabb célokért. Hamarosan találkozunk, addig is mindenki maradjon otthon, és vigyázzon magára!

fotók: fiba.com

  •   
HIRDETÉS

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Hubie BrownlddMarillionChikán Sándor2lee14 Recent comment authors
ldd
Olvasó

Természetesen, számomra az idei év “erkölcsi győztese” a FALCO …
A BL-ben, óriásit futottak …
Az idei évben lehetett volna akár, egy kupa győzelem vagy bajnoki arany vagy mindkettő …

Mint mondottam,
ez egy klubb életében kevesebbet “játszik”…
egy játékosnak, sajnos, élete kihagyott lehetősége …

A szurkolónak, legyen akár épeszű vagy “nemnormális” kevésbé fáj …
( a számomra nem normálisakat nincs kedvem felsorolni … )

ldd
Olvasó

pl. neked, kedves – barátom …

Chikán Sándor
Olvasó

MKOSZ semmirevaló maffia szervezet! Senkik gyülekezete! Kukába velük!!!!!!!!!!!!!!!

Sajka
Olvasó

“Az első fordulótól az utolsóig vezettük a tabellát. Persze lehet bárkinek eltérő véleménye az enyémtől, de ezek szigorú tények”

Hát…. Ez nem teljesen így van, mert az első, a harmadik és a negyedik fordulóban nem a Falco volt az első helyen. Lásd itt: https://ibb.co/5Y19ktX

Persze ettől függetlenül idén eléggé meggyőző volt a Falco.

Hubie Brown
Olvasó

Nyilván ebben az esetben a pontkülönbség nem tényező.

Motoros
Olvasó

Idén sem nyert a tökfilkó kupát,
Igy küldik nyugdijba Gyurkabát,
Örök szerelme plátói maradt,
Kupát csak Körmenden kaphat,
Neki végig csak az ezüst jutott,
Hiába lobbizott ahogy tudott😂😂😂😂

🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

Motoros🏍🏍🏍🏍

BL menetelés
Olvasó

A ” nagy ” sárvári ingatlanos! Igazak a hirek amit a CINEGÉK csiripelnek hogy eljárás folyik ellened az itt irogatott ocsmányságaid miatt? te VERÉB! Erről irjál már valamit

Motoros
Olvasó

Igazd van párnika,tényleg folyik itt valami…

Az orrod,hülyegyerek🏆🐒😂🐒🏆🐒😂🐒

Töröld meg és ne sírj tovább,te Bohóc👾👾👾👾

Marillion
Olvasó

Csak a kötekedő ellenszenves…gúnyolódó megnyilvánulásaiddal jársz ide állandóan…aztán ha valaki/k visszaosztanak…akkor jössz ezzel a megsértődtem reakcióval hogy a másik az bezzeg hülye gyerek meg bohóc meg egyéb….Ónimádó nagyképű lekezelő vagy…ülj fel a motorodra aztán motorozz el innen de jó messzire…egy szégyenfolt vagy a kosaras társadalomban….

Vince.Carter15
Olvasó

Elegünk van belőled, feljelentünk mert a Falco idén sem nyert kupát.
Stüssi d Flurchütz örökösei is följelentenek jogtalan névhasználatért.

2lee14
Olvasó

Jaj szegény motoros, jaj szegény motoros, jaj szegény motoros.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés