Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Remek mérkőzésen szakadt meg a Paks vereségsorozata

Petar Mijovics győzelemmel debütált a kispadon.

Atomerőmű SE - DEAC-Tungsram 80-74 (16-20, 11-18, 27-15, 26-21)

Bajnokság, 11. forduló
Szekszárd Városi Sportcsarnok
V.: Benczur T., Farkas G., Nyilas I. (Farkas Z.)

ASE: Brown 10/6, Frank 2, Brozja 10/3, Eilingsfeld 12, Goins 6/6. Cserék: Kovács Á. 21/9, Buljevics 6, Taylor 13/6.

DEAC: Kerpel-Fronius 5/3, Thames 7/3, Balázsi -, Drenovac 27/9, Aska 19. Cserék: Hagins 10/6, Gáspár -, Polyák 6/6, Kovács Á. B. -.

A válogatott szünetben mindkét gárda edzőváltáson esett át, valamint a játékoskeretet illetően is voltak cserék.

Drenovac hármasára Eilingsfeld válaszolt egy leindításból, majd Aska zsákolt, jobban kezdett a Debrecen (2-5). Innen viszont ritmust váltott a Paks és a magyar játékosainak köszönhetően magához ragadta a vezetést, főként Eilingsfeld volt tarthatatlan (8-5). Továbbra is a belső emberei játékára alapozva tartotta a párpontos előnyét az ASE, egészen addig, amíg a Hagins-Drenovac-Aska tengely ritmust nem váltott, fordított a DEAC-Tungsram (11-14). Hiába kértek időt a hazaiak, nem tudták lelassítani a debrecenieket, akik egyre jobban kezdtek meglógni (11-18). Kovács remekül szállt be a kispadról, vissza is hozta az övéit kettőre, ám az utolsó szó így is Drenovacé volt. 16-20.

Buljevics és Kovács is betalált a második negyed elején, döntetlenről folytathatták a felek, ám újra jött Hagins és Drenovac, így visszaállította a vendég előnyt (20-25). Aska kosaraira mindössze egy Brozja büntető érkezett, időt kért a Paks (21-29). Polyák hármasával kétszámjegyűre hízott a különbség, ráadásul Hagins is kintről talált be (21-35). Petar Mijovics időkérése után tudtak változtatni a hazaiak és egy 6-0-ás futást csináltak – mind a hat pontot Kovács szerezte (27-35). Polyák törte meg a paksi lendületet egy távolival, így 27-38-cal mentek nagyszünetre a felek.

A fordulás után remek energiákkal jött ki az öltözőből az ASE, amely összességében 12-4-gyel nyitotta a második félidőt, időt is kért Jorgosz Vovorasz (39-42). Ezt követően percekig nem találtak a gyűrűbe a csapatok, végül Brozja triplájával egyenlített a Paks, Drenovac viszont azonnal válaszolni tudott. A negyedből már hét perc eltelt, amikor mindössze 7 pont állt a Debrecen mellett, abszolút nyílt lett a találkozó, Taylor közelijével pedig a vezetést is átvette az ASE (46-45). Aska és Hagins vette újra hátára a csapatát, megint kezdtek ellépni a vendégek, ám két pontos hármassal továbbra is tapadt ellenfelére a paksi alakulat, izgalmas utolsó tíz percre volt kilátás. 54-53.

7-2-vel indított a Debrecen a záró negyedben, majd Drenovac kapott egy technikait. Kovács a megítélt büntetőt bedobta, de eladta a labdát a Paks, amiből Thames szerzett három pontot, időt kértek a hazaiak (57-63). Sokáig nem esett kosár, majd Brown célzott pontosan távolról, aztán Buljevics centerezett szépen (62-63). Kovács és Kerpel-Fronius is a sarokból dobta be a maga hármasát, felváltva változott a vezető csapat kiléte (67-66). Több percig sikerült magához ragadnia a kezdeményezést a debrecenieknek, három perccel a vége előtt időt kértek a paksiak (68-71). Jót tett a szünet, innen sikerült 7-2-t mennie a fehér-mezeseknek, 75-73-ról mehettek neki az utolsó percnek. Brozja állhatott a vonal mögé, de csak az egyiket dobta be, időt kért a Debrecen (76-73). Drenovac saroktriplája lejött, de visszaszedték a támadólepattanót a vendégek, amiből szintén Drenovac büntetőzhetett. Az első kimaradt, a második bement, 40 másodperc maradt (76-74). Taylor küzdött nagyot, kosár lett a jutalma, majd technikai hibát kapott a debreceni kispad, ez pedig gyakorlatilag el is döntötte a találkozó sorsát húsz máodperccel a vége előtt. Petar Mijovics a debütáló mérkőzésén győzelemmel mutatkozott be a kispadon, remek mérkőzésen verte a Paks a Debrecent. 80-74.

15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
O1GVadkakasBlizzardTárkonyKiskokas Recent comment authors
Vadkakas
Olvasó

Grat a Paksnak, 3 sporinak meg a….

Kellemetlen lenne ilyen kerettel és $-al bukni a kupát, stb, stb….

Valami nagyon nem kerek most nálunk..

Hajrá DEAC!

O1G
Olvasó

Pedig a kupát azt szerintem elengedheted már.
A veretlen Falco otthon meg a 3. Kecskemét idegenben. Tele sérültekkel. (Tóth Ádi nincs még, talán Dzeletovic már lesz, Valerio biztos hogy nem, Kovács törött ujjal játszott most is)
És ebből nem is biztos, hogy 1 győzelem elég…

Blizzard
Olvasó

A következő meccs, ha bukó a Falco ellen, akkor magyar kupa sem lesz a Debrecennek. Nagy blama lenne.
Sérültek ide-oda, nem lett jól összeállítva a keret. Nincs egy húzó magyar Tóth-on kívül, az u23-as poszt is óriási lyuk (Valerio sérülése előtt is, sérülése óta hatványozottan).
Lapornikről semmi hír, ismerve a klub játékos politikáját, ez nagy valószínűséggel lapátot jelent.

Tárkony
Olvasó

Borg takarodjál már a g3cib3

Kiskokas
Olvasó

Mi a helyzet Lapornikkal megy marad?

Artur Doki
Olvasó

Elég régen mondhattuk:

Bravó,Kacsa…szép volt!

Artur Doki
Olvasó

Volt némi mákunk,hogy a Deac erősen hiányos összeállításban érkezett,de ilyen gondokkal már mi is szembesültünk párszor az idén… Az első félidő nagyo karcsú volt,külösen a második 10 percben játszottunk igen sok hibával,effektive a Kacsa-Jonesy páros tartott minket meccsben,Az 5 légiósunk asszem 6 ponttal járult hozzá a terméshez. Gondolom a félidőben volt némi fejmosás mert elkezdtek kosárlabdázni a délszlávok és az amerikaiak. A végjáték izgalmasra sikeredett,feszült hangulatú befejezést láthattunk,a vendégek folyamatosan reklamáltak,Drenovacnál szakadt el először a cérna,de a kispad is folyamatosan veszekedett a 3 sporival,akik nem mindíg tudták ,hogy milyen rendezvényen vannak. A Becsky-Mandics-görög trio rendesen összeakaszkodott Benczurékkal,Drenovac mehetett zuhanyozni,elég jó… Olvass tovább »

Expert
Olvasó

Azt azért tegyük hozzá, hogy három kezdőjátékos hiányzott a Debrecenből.

paprika
Olvasó

Tótádámnak ez az edző se szimpatikus?

Gecse J. Márió
Olvasó

2.85-ös szorzón 🙂

Megamegmondo
Olvasó

Én csak 2,5-ért tettem délután. 🙁 😀

Gecse J. Márió
Olvasó

Én csak élőben mertem rakni, amikor láttam, hogy nem játszik Dusán, Dzeletovic (és ugye Valerio is sérült) a DEAC-ban.

Megamegmondo
Olvasó

A cikkhez egy kis kiegészítés: nem a technikai döntötte el a meccset, 20 mp volt vissza, 4-el vezetett az ASE, amikor jött a tekó. Kovács bedobta, lett közte 5, utána a Debrecen már nem talált a gyűrűbe. A meccsről: nekünk még nagyon sokat kell dolgozni, beépíteni az újakat, de talán elindult valami, mintha játék is lett volna időnként, viszont a dobóforma nagyon hullámzó volt. Az első félidőben 1/12 tripla, sokszor kilátástalan játék, főleg a debreceni zóna ellen, ezzel szemben a másodikban 9/12 tripla. Kilenc kihagyott büntető máskor nem fog beleférni, de ma szerencsére igen. Kovács játéka nagyon tetszett, adós volt… Olvass tovább »

hullahopp
Olvasó

Én is néztem a végét, azért 20-25-tel a vége előtt labdabirtoklás helyett odaadni a labdát az ellenfélnek + technikai eléggé megborítja a dolgokat 😀 Értem mit akarsz mondani, a Paksnak állt már a zászló akkor bőven, de a tekóval minden esélyét elvesztette a DEAC.

Megamegmondo
Olvasó

OK, ebben is van valami. 🙂 Viszont labdabirtoklást nem kapott az ASE, büntetők után a DEAC jött. De persze 20 mp-el a vége előtt 5 pontos hátrányban valóban kilátástalan a helyzet, de az utolsó perceket látva 4 pontról sem jött volna vissza a DEAC, már nem ültek a dobásaik.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés