Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Remek játékkal győzte le másodszor is a Debrecent az Alba

Forray Gábor együttese 2-0-ra vezet a párharcban.

Alba Fehérvár - DEAC 114-105 (24-17, 31-23, 22-23, 37-42)

Rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Benczur T., dr. Mészáros B., Györfy R.

Alba: Vojvoda 22/9, Curry 12/6, Lukács -, Davis 11/3, Ahmad 14/3. Cserék: Gillon 10, Hearst 34/18, Markovics -, Csorvási 11.

DEAC: Moody 22/6, Guyton 3/3, Drenovac 22/6, Hines 13, Tóth 14. Cserék: Moore 15/9, Polyák 7/3, Somogyi 5/3, Molnár 4.

1-0-ás előnyből várhatta a negyeddöntő második felvonását az Alba, miután Debrecenben vette el ellenfele pályaelőnyét. Ami még nagyobb bizakodásra adhatott okot Forray Gábor csapatának az az, hogy mindezt meggyőző játékkal tette.

Egy hazai eladott labda és egy vendég zsákolás volt az első két támadás mérlege. Kemény védekezéssel kezdett a Debrecen, de Ahmad így is utat talált a gyűrűig, ám Moody gyorsan a helyére küldött egy triplát a túloldalon (2-5). Drenovac kísérlete is behullott a támadóidő lejártát jelző dudaszó pillanatában, nagyon bekezdett a DEAC (2-8). Továbbra sem találta a kemény vendég védekezés ellenszerét az Alba, amely végül Vojvoda három büntetőjével kezdte volna meg a felzárkózást, ha nem érkezett volna Drenovac 2+1-es akciója válaszként (5-13). A mérkőzésen először kapta el a ritmust a Fehérvár és egy 5-0-ás futással gyorsan visszajött három pontra. Egy sportszerűtlen hiba után Moody dobhatott kettőt, de a kispadról beszálló Hearst már a második hármasát küldte a helyére (13-15). Egy leindítás után az egyenlítés is meg lett a fehér-mezeseknek, kicsivel kevesebb, mint három perc volt vissza ekkor az első negyedből. Vojvoda betörése után a mérkőzésen először szerezte meg a vezetést az Alba, Kovács Adrián pedig időt kért (17-15). Hosszú vendég gólcsendet tört meg Drenovac, viszont erre is tudtak reagálni a fehérváriak, akik jobban bírták a negyed hajráját. 24-17.

A második felvonás elején meg lett a közte tíz is, főként Hearst volt elemében, aki 4/4 triplánál járt ekkor (33-22). Próbálta tartani magát a Debrecen, de egyszerűen nagyobb volt a tűzerő ebben a periódusban az Albában, egyre csak nőtt a különbség (38-24). Egy újabb vendég időkérés után Somogyi távolija ment be, majd Moody és Curry között alakult ki kisebb dulakodás, ami miután előbbi egy technikait, utóbbi egy sportszerűtlent kapott. Az eset után a fehérváriak tértek előbb magukhoz, a differencia pedig már a tizenötöt is átlépte (47-31). Moore és Tóth Ádám kosaraival próbált közelebb férkőzni a Debrecen, de így is magabiztos előnnyel mehetett nagyszünetre a Székesfehérvár. 55-40.

A fordulás után sem tudott robbantani a DEAC, ahányszor közelebb jött volna a csapat, annyiszor lépett elő valaki az Albából (65-49). Curry trojkája után, mínusz tizenhétnél kért időt a Debrecen. Felváltva jöttek a kosarak, magabiztosan, helyenként szép játékkal őrizte előnyét a Fehérvár (70-55). Moody büntetőivel tizenkettőre zárkózott a Debrecen, de ahogy a találkozón már oly sokszor, most is jött egy hazai tripla, ezúttal Ahmad értékesítette. Ebben a mederben zajlottak a harmadik felvonás utolsó percei, megnyugtató vezetéssel várta a záró etapot az Alba Fehérvár. 77-63.

Maradt még tűzerő a felekben a negyedik negyedre is, de ez természetesen a hazaiaknak kedvezett, akik továbbra sem engedték közelebb az ellenfelüket (84-68). Egyik pillanatról a másikra átvette a játék irányítását a DEAC, zsinórban szerzett hat ponttal ledolgozták tízre a hátrányukat, de Vojvoda triplája a legjobbkor érkezett hazai szempontból (87-74). Tóth villant meg kétszer is, viszont Vojvoda egy újabb extra megmozdulással jelentkezett. Próbálkoztak a vendégek, az utolsó percben indítottak is egy nagy rohamot, de reális esélyük már nem maradt a győzelemre. Teljesen megérdemelten, szinte végig vezetve nyert az Alba, így már 2-0-ás előnybe került a párharcban. 114-105.

Fotó: hunbasket.hu

22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
MásikVégétFújdMegtörrögszultánMarillionExpertBballfan90 Recent comment authors
törrögszultán
Olvasó

Megvan a 2.győzelem!
Gratulálok a csapatnak! Jó, hogy mindíg van mostanában, aki meglepetést okoz a játékával, akire nem készül az ellenfél…
Az utolsó negyedért kicsit kár…
Csak így tovább, Debrecenben le kell zárni ezt a párharcot!
Hajrá Fehérvár!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

És Fofó mester?

Marillion
Olvasó

Innen már nem tudom elképzelni,hogy zsinórban háromszor tudna nyerni a DEAC…a Fehérvár beérett a rájátszásra….kemény lesz a legjobb 4 mezőnye…Falco-Alba…dőntő nekem megfelelne…

Expert
Olvasó

Hetek óta mondom már ezt a Falco-Alba döntőt. “Fofóka” sokaknak fog itt csalódást okozni.

Yellowblack
Olvasó

Legyen úgy. Hajrá Falco

Yellowblack
Olvasó

Falco – Fehérvár döntő

Bballfan90
Olvasó

Egyetértek mindenkivel, aki a DEAC részéről a védekezést hiányolja. Szerintem sokkal erőszakosabban kellett volna hozzáállni ehhez a meccshez, különösen úgy, hogy minden bizonnyal ez volt a sorsdöntő! Ha máshogy nem is ment, legalább töredezni kellett volna faultokkal az Alba játékát, de az hogy 114 pontot kapjon egy ilyen csapat egy ilyen helyzetben… vicc… nekem megint úgy tűnt, hogy teljesen tanácstalan az edzői gárda, és ezen a szinten talán már alkalmatlan is, ami pedig egyértelműen kihat a játékosokra és a hozzáállásukra. Kár, hogy ez lett a sorsa ennek az állománynak, mert szerintem többre volt hivatott, és egy tapasztalt, profi edzői teammel… Olvass tovább »

Vulcano
Olvasó

Ez jól mutatja, hogy az Albaval dobópárbajba belemenni őrültség. Ezt az Albát csak egy nagyon masszív védekezéssel lehet megállítani. Ezidáig úgy hittem, hogy az Olaj felmutatja az Albának a STOP táblát, de a Sopron-Olaj nézve az se biztos, hogy a Szolnok eljut odáig.

Dudi
Olvasó

Úgy tűnik, kipukkadt a Deac, persze még nincs vége, de innen piszok nehéz lesz. A Deac-nak 3-ból 3 meccs kell…..

Yellowblack
Olvasó

Gratulálok ?

True12333
Olvasó

Hát, hogy most sírjak vagy nevessek… Azt hittem a debreceniek eltakarítják fofo-t és a többieket, de nem úgy néz ki. Kérdés mondjuk, hogy ki gondolta azt, hogy a mi levetett korábbi sz***s gatyáinkat majd felturbózzák és nyerhetnek idén..(na meg a csodaedzők 🙂 jobb nem beszélni) Nekem úgy tűnt, hogy a deac nagyon vigyázott arra, hogy közel ne kerüljenek hozzánk, valami nem áll össze nekem, nekik meg a védekezés. Meg semmi, még a streetBall ssem. Meg a tripla. Arról lejött az egész csapat, főleg a Moody. .És az erőnlétünk is sokkal jobb mint a debrecené. ez lehet egy sakk játszma, amiben… Olvass tovább »

Molten
Olvasó

Ugye csak trollkodsz? Mondd, hogy igen! Kèrlek!

SeatGeek
Olvasó

Köze nincs a sporthoz, ne rágd magad miatta.

Petike97
Olvasó

Azért én még most sem gondolnám ezt lezárt párharcnak,főleg hogy a harmadik meccs Debrecenben lesz…Ha a Deac kifog egy jó napot még bármi lehet.??

bp
Olvasó

Grat Fehérvárra! Berúgták az ajtót a play-offra.

Delirium
Olvasó

NBA!!

Elég látványos meccs lett, a végén mintha az All-star gálát láttuk volna.. Grat a fiúknak, ezt ma örömkosárral is lehetett nyerni.

Nem mondom, hogy Moody nem hatékony, de annyira sok energia van benn, hogy a társak sokszor nem tudják követni, mi következik. Moore kezében szerintem jobb helyen van a laszti.. Miért jatszott csak 22 percet? Nrm volt ellenszerünk a 2-2-ire..

Valaki úgy tűnik mindig megpróbál extrát hozni az Albánál Voja kiegyensúlyozott, remek játéka mellett. Ma Hearst és Csori volt az véleményem szerint, aki kiemelkedően teljesített. Úgy tűnik majd’ mindenki képes extrákra, Dávid pedig tarthatatlan. Ez legyen az ellenfelek gondja!

Szép volt fiúk!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

És Fofó mester??

Freebulletz
Olvasó

Hát ezt nem gondoltam volna, hogy 2-0 lesz. Mondjuk az utolsó negyedben elengedte az Alba egy kicsit, mondhatni 😀 Pedig ha ezt beleteszi a DEAC az elejétől akkor lehet ők mennek haza a W-vel. Mondjuk azt az 5 kezdő embert kegyetlen módon megviseli ez a sorozat most. Kíváncsi vagyok, mi lesz Debrecenben.

Blizzard
Olvasó

Nulla védekezés, eszetlen hajigálás, semmi újdonság.
Igencsak lefőtt a kávé.
Az a kaposvári motiválatlanság nagyon drága lett.

andrás
Olvasó

Grat az Albának, Voja még mindig főnök.
Mi meg nem tudunk triplát védeni,sem kidolgozni, sem bedobni. Emellett az egy szem magasemberünket cibáljuk fel-alá támadásonként háromszor zárni fent, míg a többi kicsi sétálgat.
Nem vagyunk felkészülteg eddig szakmailag, jogos a 2-0 oda

Sajka
Olvasó

Fasza játék lehetett az utolsó negyedben a 37-42-es eredménnyel… 🙂 Gondolom keményen védekeztek a csapatok.

zetekosarak
Olvasó

Egy egész félidőre elég lett volna bőven.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés