Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Remek győzelmek, a fiúk is kijuthatnak az olimpiára

Remek formában van Csirke Ferenc csapata.

  •   :

:

Egyszerű volt a képlet a debreceni 3×3-as olimpiai selejtező második napján pályára lépő férfi válogatottunk (Demeter Attila, Keller Iván, Kerpel-Fronius Balázs, Tomislav Ivosev) számára: ha mindkét meccsét megnyeri, csoportelső és automatikus elődöntős, ha a második helyen végez, a holnapi keresztjátékban Ukrajnával mérkőzik, ha pedig 0-2-vel zár Csirke Ferenc együttese, úgy Szlovénia lesz vasárnap az ellenfél.

Románia és Mongólia, két talán kevésbé ismert válogatott várt a mieinkre a csoportban – a látszat azonban csal, hiszen az ázsiaiak komoly energiát fektetnek a szakágba, női nemzeti csapatuk ott is lesz az olimpián, a románok pedig régóta részesei a 3×3 körforgásának, több Európa-bajnokságot is rendeztek már.

Elsőként szomszédainkkal mérkőztünk. Román találattal indult a derbi, de Demeter Attila és Tomislav Ivosev révén fordítottunk, a lelátókat ismét megtöltő közönség megelégedésére. A szakág egyik legjobbja, Ivosev újabb kosarával 3-1-re módosult az állás, de ami ennél is fontosabbnak tűnt, hogy nem egészen kettő perc alatt hat szabálytalanságot ütöttek be a románok – onnantól minden fault után két büntetőt dobhattunk. Le is higgadtak a kék-sárgák, ami 4-4-es, majd 5-5-ös egyenlítést eredményezett számukra – egyelőre nem tudtunk élni a szabaddobások lehetőségével. Ivosev neve mellé két pont, majd két támadóhiba is bekerült, de összességében sikerült egy 5-0-s rohamot vezényelnünk, némi előnyre szert téve ezáltal (9-4). Román dupla után Demeter talált be kintről, de ellenfelünk újabb kintit hintett, újfent szorossá téve a derbit (11-10). Ivosev és Keller kosarai jókor jöttek, egyenlítésig nem engedtük vissza Romániát – felváltva potyogtak a kosarak (15-13). Demeter újabb pontos duplája óriási lökést adott nem csak a játékosoknak, de a szurkolóknak is – a végjátékban már nem engedtük ki a kezünkből a mérkőzést, és végül a pazarul játszó Demeter betörésével 21 ponttal fejeztük be azt. A 21-16-os magyar győzelem azt jelentette, hogy Románia már biztosan csoportharmadik, a trió első helye volt tehát a tét a nagyjából fél órával később kezdődő Mongólia elleni derbin.

Az ázsiaiak ellen az első percekben a küzdelem dominált a játék helyett – 2-1-re vezettünk ugyan, de ezúttal mi ütöttünk hat faultot másfél perc leforgása alatt. Kerpel-Fronius Balázs duplája mozdította el a társaságot a holtpontról, majd Demeter zsákolt hatalmasat, talpra ugrasztva a nagyérdeműt (5-2). Valóságos magyar parádé következett: Keller és Kerpel-Fronius valóságos “duplazuhatagot” zúdított a mongolokra, Demeter és Ivosev is be-beköszönt pár kosár erejéig – gyakorlatilag le sem ülhetett a közönség, olyan sűrűn jöttek a hazai pontok. 4-2-ről egy 10-0-s etappal leszakítottuk ellenfelünket, örömjátékot láthattak a Kossuth térre kilátogatók. Keller és Kerpel-Fronius show-ja sokáig emlékezetes marad, mint ahogy a 21-8-as magyar győzelem, és csoportelsőség is – az első két napot négyből négy győzelemmel zárták honfitársaink, így bizakodva várhatják a holnapi helyosztókat.

Forrás: MKOSZ

  •   
8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
RedbidGézukaMivanmivanSunsCsippa Recent comment authors
Redbid
Olvasó

“Tomislav Ivosev”
Ezt jó lenne már végérvényesen eldönteni, mert a múltkori beharangozóban még
Ivosev Tamás volt, most meg újra “átneveztétek”.

Egyébként gratula a srácoknak!!

Mivanmivan
Olvasó

Gratula a lányoknak és a fiúknak is az eddigi eredményekért. Hajrá a többi meccsen is!

Suns
Olvasó

Már ha lesz olimpia 🙁

Mivanmivan
Olvasó

Reméljük lesz! De ha nem is idén, gondolom ha kvalifikáltál, viszed tovább addig, amig meg nem rendezik.

Csippa
Olvasó

Mongólia 😂😂😂🤣🤣🤣

Gézuka
Olvasó

nem kell lenézni őket, ők sem teszik azt velünk

Csippa
Olvasó

Nem nézem le őket, félreértettél, csupán arra reagáltam, ahogy próbálják fel”hájpolni” az ellenfelet, ezáltal magunkat is 😉

hp12
Olvasó

Szép volt Kerpi ! Gratulálok fiúk, csak így tovább !

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés