Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Remek győzelemmel kezdett a magyar válogatott

Jól játszott Kovács Adrián csapata.

Magyarország - Szlovákia 79-74 (18-18, 23-14, 17-28, 21-14)

FIBA U20 European Challenger
Sopron

Magyarország: Balogh 6, Pallai 12/6, Scherer -, Valerio-Bodon 8, Krasovec 14/6. Csere: Filipovity 13, Kass 4, Radics 2, Kármán 5/3, Kovács 7, Neuwirth -, Takács 8.

Szlovákia: Horvath -, Borodovcak 5, D. Novak 5, Hronsky 22/6, O’Connell 18/6. Csere: Malovec 10/6, Chaban 6/6, Lukac 3/3, Matuska 5, M. Novak -, Spano -.

A hölgyek után az urak következtek a FIBA U20-as Challenger tornáján, Kovács Adrián együttesének első ellenfele Szlovákia volt. Villámrajtot vettek északi szomszédaink, főként Hronsky volt elemében – 3 perc játékot követően 9-0-ra vezettek a szlovákok. Pallai zsákolt szépen egy betörést követően, ettől meg a mieink lendültek játékba – Krasovec triplát, majd duplát is értékesített, másfél perc alatt egalizáltunk (9-9). Pallai labdaszerzést követő második zsákolásával már nálunk volt az előny, azonban ismét szlovák percek következtek, hullámzott a játék (13-18). Chaban rövid időn belül két labdát is eladott, így sikerült kiegyenlítenünk a játékrész végére, keresték a fogást a másikon a csapatok (18-18).

A folytatásban Balogh ziccerével ismét vezettünk, majd Horvath „becsúszó szereléssel” hatástalanította a magyar irányítót – ezt a játékvezetők két büntetővel honorálták. A körmendi Takács Kristóf percei következtek, előbb egy szép floaterrel villant, majd két támadópattanót is szedett, nagy energiákat mozgósított. Meg is lett az eredménye, Pallai hármasával 29-20-ra húzott el a magyar csapat, Helmecy mesternek időt kellett kérnie. Csaknem öt perc telt el a negyedből, de a szlovákok még csak két pontot szereztek, feszes volt a magyar védekezés ebben a periódusban – mindenhová odaértek Baloghék. Valerio-Bodon szabaddobásával 35-20-ra léptünk el, majd újabb két Chaban labdavesztés borzolta az ellenfél idegeit. Hronsky révén zárkóztak valamelyest a szomszédok, de ezzel együtt is 41-32-es előnnyel vonulhattak félidőre honfitársaink. Főként a 14 szlovák eladott labda tűnt soknak, remekül „rontottuk el” ellenfelünk játékát az első 20 percben.

A fordulás után Hronsky és Matuska jóvoltából közelített Szlovákia, Krasovec ziccere nagyon kellett (50-45). A magyar center kisebb dobópárbajba bonyolódott szlovák „kollégájával”, O’Connell-lel, utóbbi két trojkát is a helyére küldött (53-48). Pallai is beszállt egy triplával, a szlovákok azonban hárommal válaszoltak, és átvették a vezetést a negyed második felében kissé tanácstalanná váló magyaroktól (58-60).

Filipovity büntetőivel egalizáltunk a záró etap elején, de a kinti dobásaink nem ültek, 4/21 volt ez a mutatónk, míg a másik oldalon 9/26. Takács megint jókor lépett elő, kosarával 64-60-as előny birtokába jutottunk. Elkezdtek kimaradni a szlovák hármasok, Valerio-Bodon viszont megtalálta a befutó Kármánt, majd a Honvéd centere egy szép „pick and pop” hármast is elsüllyesztett (74-66). A harmadik negyedben látott szlovák triplázás „kihűlt”, de a duplák sem igazán mentek Hronskyéknak – néhány büntetővel igyekeztek zárkózni, de alig két és fél perc volt már csak hátra (74-69). O’Connell tett vissza egy sokadik kísérletet, de ez már nem igazán számított, a záró etapban higgadtabb magyarok megőrizték előnyüket a végső dudaszóig. Összességében három negyedben is kontrollálta a játékot Kovács Adrián gárdája, így győzelemmel kezdte a soproni Challenger sorozatot – írja az MKOSZ.

Fotó: Tóth zsombor/FIBA

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
fanaticfantasticRedbidPLhajdúgyerekSárgaPárna Recent comment authors
hajdúgyerek
Olvasó

Ahogy az előttem szólók is megjegyezték a remek játéktól messze voltunk. A hullámvasút jutott eszembe többször: leadtuk néhány perc alatt a 15 pontos előnyünket, sőt 5 pontos hátrányba kerültünk, de szerencsére a szomszédok sem voltak topon. Néha kifejezetten jól és agresszívan támadtunk le, jól védekeztünk, de olykor olyan gyermeteg hibákat csináltunk (pl. oldalvonali bedobásoknál), hogy rossz volt nézni. Az akarattal nem volt gond, tepertek a srácok. A lényeg, hogy megnyerték, sok sikert a mai meccsre is. Hajrá magyarok!

Kendeffy Botond
Olvasó

Vissza lehet valahol nézni?

hajdúgyerek
Olvasó
csakakörmend
Olvasó

Kenéz? Kiss M.? Balogh? Hol voltak a Körmendi játékosok?

SárgaPárna
Olvasó

Nagyon durva, hogy a három fakezűt kimerte hagyni az edző…
Gondolom Pista már írja az újabb Facebook-posztot, ahol ismét hülyét csinál magából!

PL
Olvasó

az, hogy a Pistát ekézed, az egy dolog.

De az, hogy 3 játékost fekezűnek nevezel…milyen gyűlölet uralkodik benned öreg?

az a 3 fakezű játékos U20-as bajnok, a KÖRMENDi csapat tagjai. Direkt nagybetűvel írom, hogy fájjon:  KÖRMEND!!!!!!

azzal, hogy fiatal játékosokat így minősítesz, lesüllyedsz egy még lejjebb lévő szintre. Pedig az ember azt hinné, hogy nincs lejjebb.   De van! Bizonyítod.

Csak neked, hogy fájjon:  KÖRMEND VOLT-VAN-LESZ!  Nélküled is!

életed végéig álmodj a Körmenddel! ?

SárgaPárna
Olvasó

Ez nagyon szép! Nagyon nagyon szép! Hol és ki nem szarja le, hogy ki az U20-as bajnok?????
Az elmúlt 15 évben a Jászberény több használható játékost termelt ki, mint ti!

PL
Olvasó

te…te pszichológiai bukta…pont te nem szarod le ?

Körmend
Körmend
Körmend

…ismételgesd és siiiiiiiiirj! ???

Körmeeeend….voltunkvagyunkleszünk ?

Kendeffy Botond
Olvasó

Egyrészt a kurca anyádat azért, mert 19-20-éves srácokba bele szállsz! Másrészt, na minek a színe a sárga? Bizony az irigység, irigy párna. Gyorsan keress szakembert.

Redbid
Olvasó

Ne üljetek fel neki!
Bejelentkeznek egy körmendinek látszó nickkről, majd egyből gyorsan válaszol is rá egy “jó” kis gyülölködéssel, Körmend okádással.

Dehogy beteg, ez már szerelem, ugye kedves szagportál

SárgaPárna
Olvasó

Igen! Lebuktam! Sőt Pista rinyálós Facebook-posztjait is én írom.

PL
Olvasó

ahhoz hülye lennél ???

mondjuk annyit, hogy Körmend, biztos le tudnál írni, hisz SZERELMES VAGY a vàrosban, éjjelnappal ránk gondolsz, velünk vagy!

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

SárgaPárna
Olvasó

Igen valóban irigy vagyok. Bármikor odaadnám a kupagyőzelmünket és a bajnoki címünket a csodálatos u20-as elsőségért, de ha még az Adria Liga indulást is átruházzátok ránk, na akkor én elélvezek.

PL
Olvasó

te már attól elélvezel, hogy KÖRMEND! ???

ezért se tudtal soha teljesíteni a bekötőutaknál… ????

fanaticfantastic
Olvasó

Kár,hogy csak ettől tudsz… Fel a fejjel. Hátha jön a nő is egyszer. Addig meg,ahogy eddig..Bár nem szép dolog ,öten egy ellen. Már ha érted,hogy mire gondolok.

zetomee
Olvasó

Jó a 3 negyed kimaradt, mert rozéfröccs ment a Bowlingban,de kicsit túlzó, hogy jól játszottunk. Kint voltam, küzdöttek a fiúk. Csapatként harcoltak, de kiemelni ma Takácsot és Krasovecet lehet. A szlovákonàl a Chaban gyerek tuti velünk volt. A végét izgalmassá tették a fiúk maguknak. Holnap Koszovó ellen biztos jobb lesz.
Hajrá magyarok!

SopronKCfan
Olvasó

Háát a jó játék erős kifejezés, de csapatként küzdve, szívvel-lélekkel nyertünk. Szép volt srácok, holnap folytatjuk!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés