Connect with us
Hirdetés

FIBA Europe Cup

Régóta probléma a szűk rotáció Szolnokon

Kovács Péter szerint megmutatták, hogy nincs akkora különbség a két csapat között, mint volt az első mérkőzésen.:

:

Tegnap este a Szolnoki Olaj KK hazai pályán 92-83-ra kikapott a német Würzburgtól a FIBA Europe Cup második csoportkörének záró fordulójában, így eldőlt, hogy véget ért számára a nemzetközi szereplés a 2018/19-es szezonban. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a 4 pontig, 3 lepattanóig és 2 gólpasszig jutó válogatott hátvéd, Kovács Péter és Dragan Alekszics vezetőedző értékelt.

– Az első félidőben jól és ponterősen játszottunk, sőt vezettünk is a kiváló erőkből álló német csapat ellen – mondta Kovács Péter. – A második játékrészben aztán a vendégek agresszív védekezése ellen elkezdtünk kapkodni, eladtuk a labdákat, és sajnos kihagytuk a helyzeteinket. Azt azonban megmutattuk, hogy nincs akkora különbség a két csapat között, mint volt az első mérkőzésen. Innentől készülhetünk az előttünk álló bajnoki rangadókra, illetve a Magyar Kupa nyolcas döntőjére.

Dragan Alekszics, a piros-feketék vezetőedzője pedig így látta:

– Ezúttal is szűk volt a rotációnk, ami régóta probléma nálunk. Most is hat-hét embert tudtam forgatni, ami elég szűk lehetőség számunkra. A fiúkat csak dicséret illeti, mindent megtettek a jó eredmény érdekében, de a német csapat nagyobb játékerőt képvisel nálunk. Innentől a bajnokságra és a Magyar Kupa nyolcas döntőjére fókuszálunk.

Fotó: fiba.com

26 hozzászólás

26
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
heraklithTarifaPiffingerDuráziMVPhajramgyrk Recent comment authors
Tarifa
Olvasó

Mikor szól már valaki “fentről”, hogy így sohasem lesz hosszabb a sor ha a fiatalokat be sem nevezi, vagy ha igen nem játszatja “a mester”. Ez nem a jó nevelési módszer. Ismereteim szerint korábban “Rózsit” sem akarta játszatni, de amikor szóltak, hogy egye meg amit főzött, akkor erősödött az önbizalom és néha még elfogadható lett a játéka is. Mit érezhet az a fiatalember aki csak ül a kispadon, vagy a nézők között internetezik, ha nem is próbálják meg éles helyzetben.

Piffinger
Olvasó

Amúgy én birom ezt a csapatot. Egy picivel meg jobban is birnám h.ilyenkor egy kiesés utan mondjuk összedobná mindenki csak egy napi fizetesét ( játékosok, edzők, stb.) és meghívnák a nézőket egy bú felejtő bambira. Még maradna is belőle egy kis borravalóra… 😉 HAJRÁ OLAJ!!!

Piffinger
Olvasó

Az! Hát csak sikerült rájönni…Pont most…

hajramgyrk
Vendég
hajramgyrk

báder is egy kibaszott nagy csalódás. minden évben van egy szar légiós akit télen elkell küldeni, aztán meg akkor jön már a jó légiós mikor már elvan úszva a nemzetközi porond.. nem igaz ebből nem lehetne-e tanulni

hajramgyrk
Vendég
hajramgyrk

legalább a zeténél tudnak légióst igazolni akik harcolnak a csapatért.
nemanja milosevic egy sprintet nem csinált a tegnapi meccsen, szánalmas hogy ezért még pénzt is kap. még a figuránál is alig akart megmozdulni. és ő mibe fáradt el? nem is volt csapata az ősszel.

purple
Vendég
purple

Rudner, Taiwo, Frikker, Csák.
Már rég be kellett volna építeni őket a csapatba.
Nem akartunk nyerni,mert még véletlen tovább jutottunk volna.
És azt is gáz lett volna nyilatkozni:az utóbbi 2 évben gyáva voltam beépíteni a fiatalokat, mert minden meccsen eredménykényszerben voltam, ezért, és a kevesebb pénz miatt ma szűk volt a rotációnk.

olaj75
Olvasó

Aki vállalja a saját bajnokságán kívül az EC-t annak minimum 10 de inkább 11-12 fős rotációval kell rendelkeznie.Egyébként nem lesz sikeres.5 alap ember ennek 5 cseréje és 2 fiatal.Jobb bajnokságokban így nyomják,láttuk Cantu,Sassari,Würzburg sorolhatnánk…

DuráziMVP
Vendég
DuráziMVP

Igen, azt hiszem kimondtad a kulcsszót: “jobb bajnokságokban”. Olaszországban meg Németországban van alapja az egésznek – Magyarországon nincs. Egyébként Alekszics nem volt egyenes a “hat-hét” emberes szövegével, mert Airington sérülése mellett is nyolcfős volt a rotációtok.

pbask
Vendég
pbask

A nagyon szűk rotáció ;(
Tóth,Kovács,Vojvoda,Benke,Rowsey,Milosevic,Milosevic,Andric 🙁 csak nyolc ember, ez kevés Szolnokon 🙁
Mit mondjon TF Vagy ZTE?? Tudjuk..Aringtonnal a 9 fő is szűkös rotáció Olajkának majd. 🙁

nyolcmegnyolc
Olvasó

Az ellenfél 12 emberes rotációval játszik. Az Olaj januárban 7 fővel nyomta. Tudom a ZTE 5 fős, de szombat-szombat rotációban nyomja. Az Olaj szerda-szombatban.

pbask
Vendég
pbask

“Most is hat-hét embert tudtam forgatni, ami elég szűk lehetőség számunkra”

DuráziMVP
Vendég
DuráziMVP

Tévedsz, a ZTE 4 fős csapat.
(Az ötödik emberünk ugyanis jelenleg egy bizonyos Gulyás Milán…)

Nanate
Olvasó

Az a helyzet, hogy a TF meg a ZTE nem is játszik abban a nemzetközi kupában mint mi és nem is vezetik a Magyar bajnokságot! Tehát ők ne mondjanak semmit, másra vannak berendezkedve! Mi viszont évek óta nyomjuk a nemzetközit, ezért erre fel kellett volna készülnünk! Vagyis az egészből az vonható le, hogy a magyar viszonyokhoz képest elég profik vagyunk, de a nemzetközi kőzeghez sajnos csak Fél profik! Ebben kell előrelépni az Olajnak! De mi legalább meg próbáljuk, erőlködünk! És senki ne jöjjön azzal, hogy a többi csapat költségvetése kisebb! Ugyanis például Budapesten rengeteg vállalkozó van fektessenek a kosárlabdába! Ja,… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

Fektessenek a kosárlabdába? Nyugtass meg, hogy ez csak valami rossz vicc!

moldi56
Olvasó

A képen ott van Obiesie Kovács háta mögött.19 éves létére tegnap 21 pontot termelt,ha jól számoltam 4 triplával.Itt az élő példa…ameddig Vojvoda fogta addig csak-csak,de később Voja leakadt róla és akkor már könyörtelenül dobálta a hármasokat,sőt zsákolt is.

Kiss Béla
Olvasó

Én azt hittem 16 éves.De még ha 19 éves is akkor is.Csapata legjobbja volt.Én még ilyen motivált suhancot nem láttam.Nagyon jól nyomta tegnap,nagyon jól játszott.

moldi56
Olvasó

Ezen lehetne segíteni Dragan.A fiatalokat is lehetne pályára küldeni,például Rudner Gabit,aki szerintem már érett játékos,ill az lenne ha megkapná a bizalmat.Mellette még Taiwot is lehetne használni,de te nem…Berosálsz,mi lesz ha a fiatalok miatt el megy a meccs.A tegnapi meccsen is lehetett volna őket használni.

Rouge
Vendég
Rouge

“…Ezúttal is szűk volt a rotációnk, ami régóta probléma nálunk. Most is hat-hét embert tudtam forgatni, ami elég szűk lehetőség számunkra..”

Az a hat-hét ember az pontosan nyolc, Dragan.

Összeszámoltam.

makelovenotwar69
Olvasó

Nem kimondottan kedvelem Alekszicset, nem is akarom védeni, de most kimondta.
A nemzetköziben vékony ez a keret létszámban és tudásban, legalább még két-három jó légiós kellett volna az eredményes szerepléshez. Ez nekik sem realitás…
Itthon nyilván így is főszereplő az Olaj a bajnokságban, de az előbbiek miatt kár Egerszegen vagy Kaposváron ezért károgni.
A tehetséges magyar fiatalokat pedig nem az Olaj, a Falco vagy az Alba fogja be-, és felépíteni, hanem az utánuk következőknek kellene. És aki ott nagyot tud domborítani, az mehet majd a pénzes csapatokhoz. így van ez máshol is… Csak ott több a tehetséges fiatal 🙁
Hajrá magyar kosárlabda!

pbask
Vendég
pbask

szűk rotáció XDDDDDDDDDDD
BAZMEG XDDDDDDDDDDDDDDDDD
április elseje van vagy mi? XDDDD

zte2018
Vendég
zte2018

Talán használni kéne a fiatalokat és nem a padon ültetni!!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Talán még igazolniuk kéne, hihihi-hahaha! 😀

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Szűk a rotáció, már régebb óta, mondja a mester. Nem értek vele egyet. Akkor mit mondjon a többi magyar csapat? Ezek szerint náluk extra bő rotáció van? Itt valami nem stimmel az edző munkája körül. Engem, mint kaposvárit, az érdekelne például, miért esett vissza Szili játéka?

Nanate
Olvasó

Nincs igazad! Korábban is leírtam, hogy ahhoz a szinthez amin mi játszunk 10-12 emberes rotáció kell! Nektek és azoknak a csapatoknak akik csak a Magyar bajnokságban játszanak elég ami van! Ha majd ti is kiléptek nemzetközi porondra rájösz, hogy 3 fős rotációval agyonvernek! Úgyhogy azokat a csapatokat akik több szinten is helyt állnak (vagy próbálnak) ne hasonlítsuk össze a többiekkel!

RozsmanG.
Olvasó

Szeretnék ilyen szűk rotàciót Egerszegre 🙂

Nanate
Olvasó

Majd, ha kiléptek nemzetközi porondra akkor lesz nektek is ne félj! Csak ahhoz tenni kell szeretett városod vállalkozónak és önkormányzatának, valamint az egyéb szponzoroknak! Úgy mint ahogy mi Szolnokon teszünk ezért évek óta! Én lennék a legboldogabb ha a ZTE-vel játszanánk valamelyik nemzetközi kupában és a bajnoki döntőben is mint régen!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés