Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Reális eredmény született az U18-as Eb-n

Forray Gábor nem foglalkozott azzal, mi lett volna, ha nincs ennyi hiányzója a magyar csapatnak.:

:

Véget ért az U18-as B-divíziós Eb, a magyar válogatott a 15. helyen végzett. A nemzeti együttes szövetségi edzőjét, Forray Gábort a KTE-Duna Aszfalt hivatalos honlapja kérte értékelésre.

– Mint minden nemzetközi torna, nyilván ez is sok szakmai tanulságokkal járt. Mi az, amit a leglényegesebbnek gondol?

– Számomra mindig az a legfontosabb, hogy mi az, amivel jobbítani lehet a csapatunkat, és persze mi az, amivel jobbítani lehet a saját munkámat. Nagy meglepetés nem ért, egyre jobban előtérbe kerül minden válogatottnál az atlétikusság, gyors, agresszív, gyorsan döntő, párharcokat vállaló játékosokra épülnek a válogatottak. Mi magunk is próbáljunk követni ezt a folyamatot, ennek megfelelően terveztük meg a keretet, és biztos vagyok abban, hogy ha a lehetőségek szerinti legjobb játékosállománnyal mehettünk volna, ebben is jobbak lettünk volna.

– Mennyiben volt más az Eb-n látott csapat a tervezetthez képest?

– Az Amerikában szereplő Filipovics Péter, valamint a Joventut Badalona játékosa, Maronka Zsombor lemondta a válogatottságot. A korosztály elsőszámú irányítója, Balsay Ádám az U18-as bajnoki döntőn sérült meg, és sajnos nem jött rendbe Kovács Benedek, a Monaco játékosa sem, mint ahogy szintén sérülés miatt hiányzott Scherer Bálint is. Aztán az Eb első meccsén sérülés miatt kiesett egyik alapemberem, az Alba Fehérvár felnőtt keretéhez tartozó Lukács Norbert is. Ez hat játékos. Ismerve a hazai merítési lehetőségeket, ez igen komoly különbség.

– A hiányzókkal jobb lett volna a szereplés?

– Ezzel egyáltalán nem foglalkoztam attól a perctől kezdve, hogy kiderült, kikre számíthatok. Egyeztettem Ivkovic Stojannal. Úgy döntöttünk, hogy ugyanazt az utat választjuk, mint amit az U20-as válogatott keret összeállításánál is alkalmaztak, ahol négy korosztályos válogatott kerettag mellé nyolc fiatal került. Mi is behívtunk a keretbe hat korosztályos mellé hat olyan fiatalt, akik még jövőre is tagjai lehetnek az U18-as válogatottnak. Így állt össze a keret, nekem ezek a játékosok lettek a legfontosabbak, ezért sem beszéltem eddig azokról, akik nem voltak itt. Velük próbáltunk a realitásoknak megfelelően szerepelni. Még így is lehetett volna jobb az eredmény, ha például sikerül megnyerni mondjuk a hosszabbításos meccsünket. De ezúttal ez a realitás, egyetlen rossz szavam sem lehet a játékosokra, minden megtettek. Mint ahogyan minden háttértámogatást megkaptunk a szövetségtől is, erre nem foghatunk semmit.

– Az elmúlt hetekben igazán jól megismerhette a kerettagokat. Mit üzen nekik?

– Csak azt, amit tapasztaltak a közös munka során. Dolgozzanak minden nap ugyanúgy, mint a válogatottnál, akkor biztosan lesz esélyük kosárlabdázókká válni.

– Kevés idő maradt a nyárból, lesz ideje pihenni?

– Igen, pár napot a családommal töltök, hogy feltöltődjek. Kecskeméten augusztus 12-én elkezdjük a felkészülést a KTE-Duna Aszfalt játékosaival. Ezúttal a megszokottnál több változás volt a keretünkben, úgyhogy várom a találkozást és a közös munkát a játékosokkal.

Fotó: ktekosar.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
O1GAbrosz TisztakoszTóth Andrásjozsi67ldd Recent comment authors
Tóth András
Olvasó

Szimpatikus, korrekt nyilatkozat egy fiatal, ambíciózus edzőtől. Én is úgy vettem észre, hogy ez a realitás, főleg a fizikai lemaradások tekintetében – hiszen mint tudjuk, a mai modern kosárlabdának ez az egyik lételeme. Hiába dolgoznak együtt néhány hetet egy Európa-bajnokság előtt, ezeket a hiányosságokat egyszerűen nem lehet egyik napról a másikra pótolni. Mint ahogyan az utánpótlás válogatottak szövetségi edzői hangoztatják, az U20, az U18 és az U16-os csapat is a felnőtt válogatott szisztémája szerint dolgozik. Ez a szisztéma márpedig jó, hiszen a számok nem hazudnak, az utóbbi években elért eredmények önmagukért beszélnek. Azt hiszem, azt is látni kell, hogy gyökeres… Olvass tovább »

O1G
Olvasó

EZ A B EB(!!!!), szóval ez nem 15. hely, mint ahogyan írod, hanem 31.!!

Forray ezzel, hogy felsorolja kik nem álltak rendelkezésére pont hogy a kifogásokat keresi.

Hiába látja jól, hogy miben vagyunk lemaradva, ugyanúgy Stojan bábja, mint eddig. Attól függetlenül, hogy szakmailag nem tartom rossz edzőnek, pontosan megtestesíti a hazai kosárlabda hibáit. Az kerül oda, aki valakinek a valakije. Ő éppen a keresztapa bábja..

ldd
Olvasó

Harcotokat megvívtátok …
A helyeteket megtapasztaltátok.
Érdekes kérdéseket vet fel a TAo világában a válogatottság lemondása.
Mire való a temérdek pénz, ha nem megyünk vele semmire?
Mire való az Akadémia, ha a játékosba invesztált pénz, energia, tudás, máshol kamatozik?
Ha a tékozló fiú/leány nem vállalja válogatottságot?
Hol kezdődik a rendszer hibája ?

jozsi67
Olvasó

Az akadémiák akkor fognak érni valamit, ha az ott dolgozó edzők külföldiek lesznek. A hazai egykori edzőlegendák világa lassan véget ér. Elfeledték képezni magukat. Lemaradtak, ezt bizonyítja hogy a nagycsapatoknál egy két kivételtől eltekintve, mindenütt külföldi edzők dolgoznak. Több helyen már a másodedző is az. Körmenden épp tegnap, az utánpótlást is külföldi edző irányítása alá helyezték. Teljesen logikusnak érzem, látva az utánpótláscsapatok nemzetközi szereplését. Meg lehet nézni a mi utánpótlás játékosainkat, fizikálisan milyen állapotban vannak. Edzők készítik fel őket.

Cibona5
Olvasó

Mi az, hogy egy 18 éves játékos lemondja a válogatottságot? Hol élünk? Éljenek a menedzserek! Ezt vagy ők, vagy a szülők találják ki.

Abrosz Tisztakosz
Olvasó

Azokkal a játékosokkal,akik nem állnak a válogatott rendelkezésére, gondolkodás nélkül vissza kell fizettetni a nevelési költségüket. A mezüktől az ebédjükön keresztül a terembérleten át az edzőikig és a csarnokokig, ahol játszanak minden pénzbe kerül valakinek. Az ország kineveli őket, ők meg csak a saját zsebüket tömik. Gerinctelen egy dolog.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés