Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Rátgéber Akadémia: Serdülő, junior, U20-as fiúk: mind döntősök!

A serdülőknek ez korábban még soha nem sikerült.:

:

Nagyon szép szombat estéje volt a Rátgéber Akadémiánknak! A serdülő fiú A-csapatuk és az U20-as fiúk közel egy időben játszottak bajnokit, s mindkettőnek ugyanaz volt a tétje: ha nyernek, a további eredményektől függetlenül biztosan ott lesznek az országos döntőben. Győztek, a serdülők a Budapesti Honvédot verték 86-73-ra, az U20-asok pedig a Veszprémet 94-76-ra.

A serdülő fiú csapat az Akadémia fennállása óta nem szerepelt még országos döntőben. Az utolsó forduló még visszavan, de annak már nem lesz tétje számukra, hiszen ott vannak a májusi országos A-döntőben, ahol a legjobb nyolc csapat találkozik majd egymással.

Az U20-asok és a serdülők mellett a juniorok is biztosan ott vannak már az országos döntőben. Jelenleg 8/2-es mérleggel az első helyen állnak a Piros csoportban, s miután innen a legjobb hat kerül a fináléba, eldőlt, hogy résztvevők lesznek.

– Óriási büszkeség és boldogság számunkra, hogy fiú vonalon három korosztályban már biztosan országos döntőt játszanak a csapataink, s reményeink szerint csatlakoznak hozzájuk a kadettek is – fogalmazott az Akadémia sportigazgatója, Csák Magdolna. – Ez egy hosszú folyamat eredménye: bizonyítéka annak, hogy az előző években jó munkát végeztünk, szezonról-szezonra erősödve felépítettünk egy olyan stabil, kiszámítható alapot, kialakítottunk egy olyan szakmai hátteret, amelynek köszönhetően bizakodóak lehetünk a jövőt illetően! Mindez nagyon jó üzenet a magyar tehetségek számára, hiszen aki hozzánk érkezik, már serdülő korosztálytól kezdve olyan erős csapatokban edzhet, játszhat, amelyek ott vannak az ország legjobbjai között, a legmagasabb szintet képviselik. Nekünk pedig az a célunk, hogy ez a jövőben is így maradjon, sőt, tovább lépjünk felfelé, tovább fejlődjünk, erősödjünk!

20 hozzászólás

20
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
PlayerhajdúgyerekLesekvasipasioutsider Recent comment authors
Tudodki
Olvasó

Akkor tulajdonképpen miért is eredmény az, ha egy állami/kiemelt akadémia a töménytelen állami pénzből, jogszabályszerűen összerakott egy csapatot, amivel megveri azokat akiktől elvitte a spílereket? Nem külön kéne versenyeztetni őket? Valahogy nem tudok ennek az eredménynek tapsolni…

hajdúgyerek
Olvasó

A problémakör egy kicsit más megvilágításban: 1. A megjegyzések egy része közvetve sérti azokat a gyerekeket és szüleiket is, akik úgy gondolják/gondolták, hogy a gyerek fejlődése, kosárlabda karrierje érdekében valamelyik kosárlabda akadémiára igazolnak. Ez két vagy inkább három oldalú történet: le akarhatja igazolni bármelyik akadémia az adott gyereket, de ehhez kell a szülő hozzájárulása, illetve az adott játékos szándéka, akarata is. Ha valamelyik hiányzik akkor nincs átigazolás. Hogy jön ahhoz bárki is, hogy megkérdőjelezze azt, hogy a szülők, a gyerek nem gondolta ezt végig? – Szülők vélhetőleg a legjobbat akarják gyerekeiknek: jó, jobb körülmények, edzői stáb, versenyzési lehetőségek (EYBL, nemzetközi… Olvass tovább »

Player
Olvasó

Jogos megkozelites! Az erintett szulok es gyermekek hozzaallasa donto allaspont.
Es valoban, ez nem Ratgeber Akademiat , hanem a tobbit is erdemben erinto dolog. Az mar specialis pecsi sztori, hogx ott ket utanpotlasnevelo muhely mukodik. Ezt inkabb ellentetek, mint egyuttmukodes kiseri.

utánpótlásért aggódó
Olvasó

Sok mindenben igazad van, nem is az “összegyűjtéssel van a baj, hanem azzal, ahogyan fényezik magukat, hozsannákat zengenek magukról hetente – a NEVELŐ egyesületeket egy szóval sem említve – , hogy micsoda fantasztikusan dolgoznak.
Edzőket nagyon nem lebecsülve, de ha a legügyesebb gyerekeket összegyűjtjük, szinte maguktól is a dobogó lenne az elvárás.

Player
Olvasó

A mai ” korszeru” vilag sok esetben igazsagtalan. Ez az altalad ” onfenyezesnek” nevezett dolog a marketing, a pr. Van aki onfenyezest erez, van aki profi marketingnek latja.Hozzatennem, ha mar allami penzrol van szo, miert baj az, ha lathatova teszik a penzek felhasznalasat es az a frladatok megvalositasara van koltve? Az pedig, hogy a “nevelo ” nincs megemlitve, tevedes. Hasonlo pr, cikk es video jelent meg a Ricsilla kapcsolatrol es egyuttmukodesrol. Ha megjelenik, onfenyezes, ha nem jelenik meg, akkor elfedik a penzek felhasznalasat? Fura! Raadasul szakmai megkozelitesben a szakemberek tudjak, hogy az utanpotlasban egy bizonyos eletkorig az errdmeny, ” a… Olvass tovább »

vasipasi
Olvasó

Egészen megdöbbent az, amiket itt olvasok. Mocskolódás, gyalázkodás, sértettség, egyéni érdekek. Semmi közöm sem a régióhoz, sem az akadémiához, sem az oldalhoz, de ezt nem fogom szó nélkül hagyni. Ha jól értem eddig az volt a baj, hogy nincs eredménye a Rátgéber Akadémiának, most meg az a baj, hogy van ugyan, na de kikkel? Három percet kellett rászánnom, hogy elolvassam mi a kapcsolat a RICSILLA és a Rátgéber Akadémia között, ha valaki ezt ugyanígy megteszi, akkor olyan 70-es IQ szint környékére lövöm be, ahol már meg kell értenie, hogy ez az együttműködés a RICSILLA számára ugyanolyan előnyös, mint a pécsieknek…… Olvass tovább »

Player
Olvasó

Abszolut jogos az irasod! Sokan nem veszik a faradtsagot, hogy utana olvassanak dolgoknak, de a szokasos rosszindulat mukodik. Ahogy folotted irjak: ha valaki jogszabalyban megjelolt feladatat latja el, ma tobbeknek szurja a szemet. Raadasul ez a kiemelt akademiai rendszer uj dolog nalunk, nagy multja nincs, jovoje attol meg lehet!

outsider
Olvasó

Mennyi önkéntes szerkesztő unatkozik otthon!
Engem érdekel! A Rátgéber is meg a Nyíregyháza is! Sőt, néha a női hírekre is rákattintok.

Luffanat
Olvasó

Én nem értem. Azt hallottam, hogy a pécsi akadémia junior csapatát leküldték a regionális junior délnyugati csoportjába külföldiek szabálytalan szereplése miatt. Eszerint két junior csapata van a Rátgéberéknek?

Player
Olvasó

Az informacio nagyszeru, csak pontatlan. Nem az Akademiara vonatkozott az altalad vazolt helyzet, hanem a masik pecsi egyesuletre a hirek szerint!

hopehely
Olvasó

Nigéria-Szerbia-RiCsilla-Magdika?
Cucika!

utánpótlásért aggódó
Olvasó

Csak semmi izgalom, az átigazolások teljesen megszokottak itt, nem csak a serdülőknél.
U18 : Bánfi, Meszlényi…
U16 : Árva-File(Oroszlány), Boljos Matea (ősi magyar név, természetesen találni magyar felmenőt,kijátszva a külföldről igazolást az utánpótlásban), Bor (Baja), Korszunszkij Bohdan(ua. mint Boljos), Mészáros Ágoston (Ricsilla, aki meccset sem játszott a klub színeiben, viszont annál több cikk, hogy a “Zakadémia” csodás képzése miatt spanyolba jutott a srác), Szita Márton
A felnőttként az utánpótlásba hozott James csak hab a tortán .
Nagyon jó a kiválasztás, csak sajnos nem a saját, hanem más csapatoktól, ahol az edzők sok energiát fektettek a srácokba.

pecs007
Olvasó

Mennyi sértett ember…
Gondolom vagy a gyerekedről derült ki az Akadémián, hogy teljesen alkalmatlan, vagy te nem kellesz edzőként sehova.
Amit leírtál egyébként az egy jó Akadémia ismérve, így van ez a világ minden pontján, minden sportágában. Összeszedik a legjobb gyerekeket, profi körülményeket biztosítanak nekik, stb…

outsider
Olvasó

Szerinted hány tehetséges kézilabdás élt Balatonbogláron? Összegyűjtötték a legjobbakat, képezték őket, és a lányok odaértek a világ élmezőnyébe. Erről szól egy akadémia: begyújt, fejleszt és visszaadják a kluboknak a spílereket.
Nálunk 628 kosárlabda akadémia működött, de valahogy sose jutottunk közelebb Európa élmezőnyéhez. Szerinted ez így jó volt?

pecs007
Olvasó

Pontosan erről van szó!

pecs007
Olvasó

Akkor miért olvasod, miért kommenteled?
Az akadémiának gratulálok!

Zsarkov
Olvasó

Ez az oldal korábban a férfi A csoport és a válogatott híreit hozta, a legtöbben ezért olvassák…, majd jött a B csoport is, ami még rendben van, a női bajnokságra már nem sokan kíváncsiak, de a napi nyíregyházi és Rátgéber már senkit nem érdekel, a pécsi serdülő zsé méltatása, meg már tényleg az alja…, akit érdekel, az a hunbasketen megtalálja

pecs007
Olvasó

Ne olvasd el, ne klikkelj bele! Klikkelj azokba, amik téged érdekelnek.

Tudodki
Olvasó

Arról miért nem szól a cikk, hogy ez serdülőben csak úgy sikerülhetett, hogy a fél csapat RICSILLÁTól lett átigazolva az eredményesség miatt? Tehát sok köze nincs hozzájuk.

Lesek
Olvasó

A másik fele a PVSK-tól.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés