Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Rátgéber Akadémia: a léc továbbra is magasan marad, de a legfontosabb most is az, hogy játékosok fejlődjenek

Moósz Milán nyilatkozott.:

:

A Rátgéber Akadémia serdülő csapata az előző szezonban megvédte címét, bajnok lett, s természetesen az előttünk álló idényben sem akarják lejjebb tenni a lécet, ugyanakkor közben hangsúlyozzák, hogy a legfontosabb az, hogy az Akadémián pallérozódó tehetségek fejlődjenek, a legtöbbet hozzák ki magukból.

A preakadémiai korosztálynak nevezhető U14-es fiú csapat javában edz már, Moosz Milán vezetőedző irányításával augusztus 7. óta zajlik a felkészülés az előttünk álló idényre.

A célok természetesen nem változtak, ahogy mindig, most is a lehető legnagyobb mértékű fejlődést tűztük ki célul, és bízunk benne, hogy ennek eredményeképpen idén is jó helyezést érünk el. A legfontosabb az, hogy igyekezzünk válogatott, akár nemzetközi szintű játékosokat nevelni hosszú távon – fogalmazott Moosz Milán. – A csapat tagjai számára nyáron sem állt meg az élet, a Slovenia Ball elnevezésű U14-es válogatott tornán a tavalyi együttesünkből Inalegwu Noel, Gáspár Vince és Marokházi Levente kaptak lehetőséget, ők kerültek a tizenkét fős utazó keretbe. 

Az előttünk álló szezonra készülő csapat keretében változások történtek, jöttek új játékosok: Zalaegerszegről Hart Hunor és Bek Péter, Békéscsabáról Halász Olivér, Bajáról Radnóti Soma, Szegedről pedig a 2011-es születésű Szopori Bence.

Nem véletlenül szólítottuk meg őket, mindannyian tehetséges gyerekek, és igyekszünk kihozni belőlük a maximumot a szezon során. A fiúk előző egyesületeinek szeretném nagyon megköszönni, hogy nem gördítettek akadályt a srácok átigazolása elé: megadták nekik a lehetőséget, hogy egy erős környezetben, komoly ellenállás mellett gyorsabban fejlődhessenek, Akadémiánkat pedig támogatták abban, hogy a dolgunkat végezzük, hiszen nekünk pont az a feladatunk, hogy a legtehetségesebb gyerekeket összegyűjtsük!

Az U14-es csapathoz másodedzői minőségben csatlakozott az Akadémia korábbi játékosa, Fülöp Zsombor. Ezen a héten Balatonbogláron folytatódik a kemény munka, napi három edzés szerepel a programban, de jut idő a csapatépítésre és a szórakozásra is. Szeptember első hétvégéjén egy felkészülési tornán vesz részt a csapat a Honvéd meghívására, amelyen a házigazdák mellett a Debrecennel és a Körmenddel is összecsapnak.

Igyekszünk részt venni minden olyan tornán, legyen az hazai vagy nemzetközi, amelyen nagy ellenállással találkozunk, legalább velünk egyenrangú, vagy nálunk jobb csapatok ellen játszhatunk. A magyar szövetség által kiírt versenyrendszerben sem lesz meccshiányunk, hiszen a serdülő bajnokság mellett idén a regionális kadett bajnokságban is elindulunk. Nagy motivációval és dolgozni akarással vágunk bele a szezonba mindannyian!

Külön öröm, jegyezte meg a vezetőedző, hogy a 18 fős bő keretben hatan 2011-es születésűek, és úgy néz ki, mind a hatuknak komoly szerepe lesz a serdülő csapatban. „Ezzel már a jövő évet is építjük, ez az arány igen nagy szó! A 2010-es válogatottban eddig három pécsi születésű játékosunk mutathatta meg magát, Bűcs Fülöp, Mátés Gergő és Rotter Hunor, a múlt heti összetartáson pedig Csóti Zsombor és Radnóti Soma szerepeltek igen jól. Úgy gondolom, hogy Rácz András, Fazekas Bulcsú, Halász Olivér, Hart Hunor és Bek Péter is megállnák itt a helyüket, így bízom benne, hogy ősszel ők is kapnak erre lehetőséget” – fogalmazott Moosz Milán, aki a 2010-es válogatott egyik edzője.

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
agyasYoWassupFamJonSárgaPárnaMilivoj Recent comment authors
agyas
Olvasó

Amikor megismertem Rátgébert (szöv. kap., Euroligás edző), nem gondoltam volna, hogy odáig fejlődik, hogy egy utánpótlás csapat kudarcáért kell magyarázkodnia. Nekem akkor szimpatikus volt, őszinte embert ismertem meg benne. Hajlamos vagyok azt hinni, hogy nem mindenért ő a felelős.

Jon
Olvasó

Nekem sem volt sosem szimpatikus a Rátgéber, de az élet farkastörvényei ellen nincs mit tenni: amelyik fiatal tehetséges, az kitörhet ha szorgalmas és melléállnak. Amelyik nem tehetséges, abból sokat nem lehet kihozni.

ldd
Olvasó

Gratulálok!
Az előttem szólóhoz… nem tudom te hol élsz…minden nevelő rendszer sajátja a kiválasztás, a képzés, a szelektálás és a legjobbak csúcsra juttatása…ezt nevezik annak a bizonyos piramisnak…közben sokan megszeretik a sportágat, mellette maradnak már nem játékosként, hanem hasznos kiegészítőként…lásd edző, gyúró, játékvezető (!) stb…

Milivoj
Olvasó

Csúcsra juttatása…, az hàt…, egyet mondjál az eltelt több, mint 10 évből, aki legalább elindult az oda vezető úton!?

ldd
Olvasó

Engedd el a “Rátgébert” minden akadémia célja ugyanaz, amit az előbb írtam.
A magyar up legnagyobb hibája, hogy a “felfedezők ” nincsenek elismerve, megfizetve, megemlítve mikor a “gyerek” beérik… + sok az akadémia…

Jon
Olvasó

Az mondjuk valóigaz, hogy túl sok szupertehetség nem futott be az elmúlt 20 évben pedig azért nem 100 ezres ország vagyunk…

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Nagy királyok vagytok, minden évben összegyűjtitek a jó játékosokat az országból… aki már nem kell azt kidobjátok.. és ha netán egy év múlva valaki hoz egy olyan jó teljesítményt amit már az előző klubbjában is megtett akkor már NKA nevelés….

SárgaPárna
Olvasó

Igen, azt teszik, ami egy akadémia dolga! Felháborító!

YoWassupFam
Olvasó

Szerinted németo.ba a bayern vagy spanyolo.ba real, barca nem ugyan ezeket csinálják? Maga az elképzelés jó ami az nka-t illeti. Nyilván a gyerekek sokkal jobban tudnak fejlődni ha csak vele egyenérték srácokkal kell edzenie magasabb szinten gondosan kiválogatott edzőkkel(ez nincs meg). Itt nálunk mint oly sok állami projektnél a megvalósítással van a baj ami az emberi kapzsiságnak köszönhető.

Aki már nem kell nyilván kivágják, hogy legyen hely az ügyesebbnek( jobb esetben és nem a szobafestőm gyerekének). Akit kivágtak mehet másik csapatba folytatni az útját.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés