Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Rangos nemzetközi tornán szerepelt Észtországban a MAFC serdülőcsapata

Első ízben vett részt magyar együttes a meghívásos Tartu Cup-on.:

:

A magyar bajnoki ezüstérmes három győzelemmel és két vereséggel az 5. helyen zárt az öt ország korosztályos bajnokát felvonultató Tartu Cup-on.

Vittay-Hajnik Ambrus tanítványai a csoportkörben kikaptak a német bajnok Alba Berlintől (79-34) és az észt bajnoki második TalTech/Altius gárdájától (54-30), de legyőzték a finn Lahti Basketball alakulatát (78-54). Az 5-8. helyért vívott küzdelemben két szép győzelmet arattak a piros-feketék: előbb 42-35-re verték a második sorával érkező, de így is jelentős erőt képviselő litván aranyérmes Zalgiris Kaunast, majd az észt bajnoki címvédő, házigazda Tartunál is jobbnak bizonyultak 78-67 arányban.

A műegyetemisták U14-es korosztályának vezetője az Utánpótlássportnak számolt be az Észtországban szerzett tapasztalatokról. „Rendszeresen részt veszek a nemzetközi szövetség, a FIBA edzőképzési programjában, amelynek keretében – amellett, hogy rengeteget tanulok – az egyik legfőbb hozadéka, hogy rengeteg külföldi edzőkollégával megismerkedhettem, és sikerült jó szakmai kapcsolatot kiépíteni néhányukkal. Ezúttal Észtországba, Tartuba is ennek köszönhetően juthattunk el, és kaptunk meghívást erre az elit szintű tornára.

Az első játéknapon alaposan bekezdtünk, ami az ellenfelek erősségét illeti, ugyanis a két későbbi döntős, az Alba Berlin és a TalTech ellen nyitottuk a tornát, ráadásul előbbi abszolúte kimagaslott a mezőnyből, és végül aranyérmesként is zárt. A nehéz kezdés után viszont belerázódtunk, felvettük a tempót, és a következő három meccset sikerült megnyerni, értékes skalpokat begyűjtve.

Összességében tényleg remek, nagyon hasznos mérkőzéseket játszottunk, amelyek által rengeteg fejlődhetnek a fiataljaink, fontos élményekkel gazdagodtak. A Tartu Cup-ot egyébként már tizenharmadjára rendezték meg, és a mi csapatunk volt az első magyar résztvevő. Úgy vélem, az ötödik hellyel és a játékunkkal is méltón képviseltük mind a MAFC-ot, mind a magyar kosárlabdasport egészét.

A játékosok nevében Pichovszky Bertalan nyilatkozott honlapunknak. „Hihetetlen volt egy ilyen tornán részt venni, nagyon hálás vagyok a szervezőknek , az edzőknek és csapatomnak is. Egész évben folyamatos munkával, szervezéssel es edzésekkel alapoztuk meg, hogy méltó legyen a MAFC U14 a Tartu Cup-on való részvetelelre. Itt egy másik játékstílussal, egy másik felfogással találkoztunk, mint a magyar bajnokságban, szokatlan volt, de úgy gondolom, hogy megálltuk a helyüket. A nemzetközi élmezőnybe tartozó csapatok tornáján idővel egyre jobban és jobban játszottunk és egyre többet megmutattunk magunkból. Ez az Észtországban eltöltött három nap felejthetetlen élmény marad számunkra” – zárta szavait a csapata legjobbjának választott magasember.

Eseménydús idényen vannak túl a MAFC serdülői, hiszen az országos döntőn megszerzett ezüstérem és az észtországi szereplés mellett januárban egy amerikai túrán is részt vettek.

Fotó: MAFC Kosárlabda

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés