Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Rangadók hétvégéje Déri Csabával

Állandó szakértőnk szerint a hazai pálya előnye több mérkőzésen is nagy segítség lesz.:

:

Hat, a maga nemében rangadóval jön a bajnokság harmadik fordulója. Állandó szakértőnk, Déri Csaba mondta el a várakozásait a hétvége előtt.

– Még a jóisten se tudta volna ennél jobban megírni a hétvége a programját, érdekes napok előtt állunk, minden mérkőzésen közvetlen riválisok csapnak össze. Amit még külön megjegyeznék, hogy szombat-szerda-szombat meccsnapok jönnek, hét napon belül zajlik le egy olyan elképesztő menet, ami nagyon erős.

DEAC-Tungsram – Alba Fehérvár: Tavaly a négybe jutásért egylabdás meccset játszottak a felek, akkor a Debrecennek sikerült az ötödik találkozón – ez volt a legkiegyenlítettebb – kiharcolnia az elődöntőt. Rendkívül véleményes, sok visszhangot kiváltó végjáték volt azon az összecsapáson, több játékvezetői tévedés is felmerült, sőt, ahogy hallom, a nyári játékvezetői továbbképzésen is ebből a mérkőzésből vettek ki elemeket.

A DEAC-Tungsram két magabiztosan megnyert mérkőzés után nagy önbizalommal várhatja közvetlen riválisát. Az Alba egy hosszabbításos “szekszárdi” győzelem és egy Falco elleni, harminckét pontos vereség után van. Hazai pályán a debrecenieket tartom esélyesebbnek, de érzek potenciált a Fehérvárban is arra, hogy szorossá tegye, akár meg is nyerje a mérkőzést. Ugyanakkor ki kell mondani az Albával kapcsolatban, hogy számomra szakmailag az a kérdés merül fel, hogy a néha öngyilkosnak tűnő taktikáját, a nyitott egész pályás védekezését csinálja-e, illetve az mennyire jön be. Illetve el kell ismerni, hogy nekik Stark kiesése óriási veszteség, ha jól tudom, még most sem lesz bevethető.

Kaposvári KK – MVM-OSE Lions: A nyáron alaposan megerősített Kaposvár két idegenbeli meccset játszott eddig, 1-1-es mérleggel áll a csapat, a hazai bemutatkozáson a két vereséggel, hiányos kerettel érkező oroszlányiakat fogadja.

Az MVM-OSE Lions névadó főszponzorra tett szert, rendkívül stabil háttérrel rendelkezik, vadonatúj csapatot csinált. Egyértelműen a legjobb nyolcba igyekeznek. Dolgozik az együttes, Sebastjan Krasovec lassan építkezik, gyakorlatilag a tavalyi keretből csak ő, a stílus és Garamvölgyi Ákos maradt. Nem teljes kerettel dolgoznak most. A vendégeknél a két vereség után nincs pánik, de lassan jönnek azok a meccsek a közvetlen riválisok ellen, amelyeket meg kell nyerni. Ez egy igazi rangadó lesz, mindkét gárdának szüksége van a győzelemre, de talán az esélyesség a hazai pálya miatt a kék-fehéreket nyomja. Itt van is egy üzenetem T. J. Price felé; T. J., szedd össze magad! Őt egy nagyon jó, kimondottan okos játékosnak tartom, de ennyit azért mondanék neki.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Zalakerámia ZTE KK: Ez megint csak egy óriási téttel bíró találkozó. A ZTE egy esetleges vereséget később tud korrigálni hazai pályán, a kecskemétieknek viszont szinte kötelező a győzelem.

Mindkét csapatnak öt légiósa van, mindkét együttesnek megvan a potenciálja ahhoz, hogy megnyerje a mérkőzést. Egy fordulatos, izgalmas összecsapást várok, szeretném, ha mindkét gárda javulna minőségben, mert nem vagyok megelégedve az eddig mutatott játékukkal. Stabilabbnak, kiforrottabnak érzem a KTE-t, ezért hazai győzelmet várok. A Zalaegerszeg viszontagságos évek után van, nyilván a vezetőség és a szurkolók is elégedetlenek az utóbbi évek teljesítményével. A városvezetés és a klub hatalmas erőkkel állt a csapat mellé, nagy invesztíciót hajtottak végre és minden lehetőséget biztosítottak a szakmai stábnak, hogy a tradíciónak megfelelő együttest hozzanak létre. Külföldi sztáredzőt alkalmaznak, valamint egy szakmai igazgatót és három edzőt. Soha nem volt még ilyen Zalaegerszegen, a klub minden kérését azonnal és maximális szinten teljesítette a szakmának. Ez egyelőre nagyon nem látszik a pályán. Rendkívül hullámzó a játékuk, még nem mutatták meg az igazi karakterüket. Amellett, hogy Kecskemét győzelmet várok, a ZTE-től is szeretnék olyan teljesítményt látni, ami köszönőviszonyban van a befektetéssel.

HÜBNER Nyíregyháza BS – Pécsi VSK-VEOLIA: Van egy jó hírem: valamelyik csapat nyerni fog és átmenetileg végetér a szenvedés, de a másik együttes kellemetlen szituációba kerül. A pécsiek most már öt légióssal rendelkeznek. Ugyanazt tudom mondani a PVSK-ról, mint a ZTE-ről, hogy a vezetők mindent megadtak a szakmai stábnak, annak kifejezett igényei szerint erősítették a csapatot. A klubvezetés várja most már a győzelmeket. Mikor nyerjen a csapat, ha nem a nyeretlen Nyíregyháza ellen?

A Blue Sharks egy egylabdás vereség után jön, ahol egyértelműen az ő kezükben volt a mérkőzés. Itt két nyeretlen együttes játszik. Amelyik győz, annál elindulhat egy pozitív folyamat. Amelyik veszít, az mondhatni, hogy egy mély gödörbe kerül. Ez szintén egy hasonló cipőben járó csapatok rangadója, ahol én hazai győzelmet várok.

Falco KC Szombathely – Szolnoki Olajbányász: A tavalyi döntő visszavágóját láthatjuk. Én egy telt házas, jó hangulatú, magas szintű találkozót várok, amit a helyszínen fogok megnézni. Ott voltam a Falco eddig majdnem mindegyik edzőmérkőzésén/bajnoki meccsén. Én soha ilyen erős Szombathelyt nem láttam még. Az utóbbi években a falcós vezetőség okosan, szisztematikusan építkezett. Bár a szerepek változtak, a Gasper Okorn-Milos Konakov páros maradt a csapatnál, nagyon örülök annak, hogy az eddigiek alapján utóbbi karakteres vezetőedzői magatartást tanúsít. Külön kiemelném a kondíció edző, Laki Ádám munkáját.

A sárga-feketék magabiztosan hozták az első három meccsüket, óriási formában vannak. Ha így folytatják, akkor a Bajnokok Ligájában is nyereséggel kezdhetnek. Még azt is el tudom képzelni a mostani szituáció szerint, hogy a Szolnokot 10-15 ponttal le tudják győzni. Az Olajbányásznak hiányozni fog ugyanis Pongó Máté és a legjobb légiósa, Solano.

Sopron KC – Atomerőmű SE: A Sopron a szerdai meccsen nem volt az igazi, nagyon hiányzik nekik az irányítójuk. Sajnos tovább fogyatkoztak, ugyanis Supola megsérült, illetve Juhos szerződését is szüneteltetik. Egy légiósuk és két felnőtt játékosuk továbbra is hiányzik. Ne felejtsük el, hogy két olyan kosarasuk is van – Ford és Borisov -, akik abszolút egy poszton vannak, nehéz őket együtt játszatni. Az SKC kerete egyértelműen hiányos. Főleg irányító poszton nehéz lesz megoldani ezt a hétvégi meccset az ASE ellen.

A paksiak két vereségből jönnek. Nekik volt egy olyan tervük nyáron, hogy három légiósuk lesz, abból lett négy, most meg már öten vannak. Az ASE-nak vannak jó magyar játékosai is, elsősorban Kovácsra és Eilingsfeldre gondolok, de ide sorolhatnám a már tapasztaltnak mondható Kis Rault. Ők konkrétan nyolc magyart tudnak a pályára tenni a második félidőben. Teljes keretek mellett a Sopront egyértelmű győztesként várnám, de így ezt egy teljesen nyílt meccsnek látom. A hazai pálya miatt még így is az SKC-t tartom esélyesebbnek. Abszolút kétesélyes rangadó ez is, a teljes egész hétvége a rangadók jegyében fog eltelni.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Gézukamaxxhp12EwingSZÉKESFEHÉRVÁR Recent comment authors
maxx
Olvasó

Azt vajon honnan tudja Gumi, hogy az Olaj legjobb légiósa Solano? A két edzőmeccsből, amin jászott?

Gézuka
Olvasó

csak a bokaszalagja szakadt el majdnem és 6-8 hét pihenő vár rá… eléggé köztudott jelenség.

hp12
Olvasó

Én elhiszem, hogy szakmailag ott van, sok jó dolgot mond, de mintha leütésszámra fizetnék: egy – két gondolat után, még megismétli ugyanazt kétszer, háromszor kicsit más szavakkal 🙁 Ebben csak egy vetélytársa van.

Ewing
Olvasó

Ez biztos, h nem visszávágója a döntőnek…de utálom ezt, hogy lehet ilyen faszságot beszélni. Ha nyer is az Olaj mondjuk 100 ponttal, attól még a bajnok a Falco. Ez meg egy meccs a kb. 40-ből…

SZÉKESFEHÉRVÁR
Olvasó

El vagyok keseredve! A mutatott játék alapján! Simon már most az év lúzere! Ezt a keretet sikerült összeraknia? Ez egy nagy szar simon. Eltakarodhatnál innen a p..ba! Te ingyenélő naplopó!Kíváncsi vagyok a városvezetés meddig tűri ezt a semmit tevést a munkaidőben való kávézgatást. Balási nem kérdezi tőle hogy balázska mivel töltöd a napod, mert láthatóan a kosárcsapattal nem foglalkozik. Vagy ami még rosszabb lenne. Nem ért hozzá.

SZÉKESFEHÉRVÁR
Olvasó

Stark kiesése valóban veszteség, de kifogás keresésre nem adhat okot! Kiestek fontos emberek máshol is és ahogy emlékszünk tavaly nálunk is. De a mai világban csak az eredmény számít! Mindent bele.

Holló
Olvasó

Minden tiszteletem önnek Déri Úr! És Forray Úrnak is,amit a hétközi podcastben elmondott a ZTE-vel kapcsolatban. Ennyi pénzből ez eddig elképesztően halovány. SZTÁRics a télen és a tavasz folyamán top 4-et hangoztatott nekünk szurkolóknak… Volt egy csarnokbejárás,ahol rengeteget ígért…most már Puskás szerint ez egy hosszú folyamat és építkezünk. Az ügyvezető és a szakmai igazgató is mást mond nekünk szurkolóknak akkor ezek szerint. Stárics hol a top4-ed, amit hangoztattál? Ilyen költségvetéssel ez nagyon hurka kedves úrak.

Vulcano
Olvasó

???

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés