Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Rangadóhoz méltó meccsen győzött a Falco

Óriásit küzdött a Kecskemét, de nem tudta elvenni a Szombathely veretlenségét.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Falco KC Szombathely 83-87 (16-21, 26-19, 30-28, 11-19)

Bajnokság, 11. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Praksch P., Goda L., Fodor A. (Gorka Sz.)

KTE: Pollard 22/6, Jaramaz 11/3, Milutinovics 21/12, Kucsera 4, Karahodzsics 9. Cserék: Wittmann 7/3, Kiss -, Dramicsanin 9/3.

Falco: Váradi 18/6, Benke 15/9, Clark -, Kovács -, Keller 6. Cserék: Somogyi 2, Perl 28/6, Golomán 12/3, Barac 6/3.

A tabellán harmadik helyezett Kecskemét otthonába látogatott a veretlen Falco a 11. forduló egyik rangadóján.

Karahodzsics kosarával indult a mérkőzés, a túloldalon Váradi vágott be egy triplát. A magyar válogatott irányító egyébként is jól kezdte a találkozót, 8-5-ös Falco vezetésnél csak ő talált be a vendégeknél. Milutinovics és Pollard tartotta az övéit, miközben a túloldalon Kellert találták meg kétszer is a társak, meglépett néggyel a Szombathely (8-12). Pollard erre még tudott válaszolni, de innen 6-0-át futottak a sárga-feketék, időt kért Forray Gábor (10-18). Jaramaz büntetőire Somogyi nehéz dobása érkezett és bár többször is megvolt a lehetősége a vasiaknak arra is, hogy kétszámjegyűre hizlalják az előnyüket, végül két gyors kosárral ötre zárkózott a KTE. 16-21.

A második felvonást jobban kezdték a szombathelyiek, Perl hármasa és Golomán büntetői azt jelentették, hogy meglett a közte tíz (16-26). Pollard és Milutinovics is jól célzott kintről, megkezdte a felzárkózást a Kecskemét, ráadásul kisvártatva Jaramaz trojkája is behullott, villámgyorsan háromra olvadt a Falco előnye (29-32). Próbált változtatni a játék ritmusán a Szombathely, de két hibát is azonnal megtorolt a KTE, időt kért Milos Konakov (33-35). Ezúttal is Váradi lépett elő a vendégeknél, aki  faulttal együtt talált be, igaz, a ráadást kihagyta. Pollard, majd Karahodzsics szerzett 2-2 pontot, előbb egyenlített, majd fordítani is tudott a hazai együttes a félidő vége előtt. 42-40.

A fordulás után egy Milutinovics trojka után ötre hízott a hazai előny, de a Perl-Váradi-Benke hármasnak köszönhetően egy nagy futással fordított a Szombathely, amely végül már nyolccal is meglépett, ekkor azonban Dramicsanin hármasa behullott (52-57). Perl Zoltán kapott a lábához, de a pályán tudott maradni, miközben ez a közte 5-7 pont állandósulni látszott (56-61). Felváltva jöttek a kosarak, majd egy szerzett labdát követően Dramicsanin dobhatott két büntetőt, újra csak egy volt közte (62-63). Pollard hármasa pedig egy újabb fordulatot eredményezett, hiába volt nyolcpontos hátrányban a KTE, fordítani tudott. Innentől fölénybe kerültek a hazaiak, Wittmann triplájával öt is volt közte, Perl válaszolt, majd Pollard tett hozzá kettőt, előnnyel várhatta az utolsó negyedet a Kecskemét. 72-68.

Perl közelije nyitotta a záró felvonást, majd a túloldalon Jaramaz tett vissza egy támadólepattanót (74-70). Jól őrizte az előnyét a hazai csapat, Milutinovics büntetőit követően hat volt a KTE előnye, hat perccel a vége előtt. Golomán triplája beakadt, majd Benke robogott végig a pályán, hirtelen egyre olvadt a Kecskemét vezetése, Benke révén pedig fordítani is tudott a Szombathely (78-79). Perl és Golomán vezérletével kezdtek meglépni a vendégek, 79-85-nél, két perccel a vége előtt kértek időt a hazaiak. 2+1-es akcióval zárkózott a Kecskemét, az utolsó percre 82-86-tal fordultak a felek. Sok másodpercet le tudott pörgetni az órán a Falco, de nem tudta kosárral befejezni az akciót a sárga-fekete csapat. Milutinovics triplakísérlete kimaradt, ezzel pedig eldőlt a mérkőzés. Rangadóhoz méltó, fordulatos meccsen nyert a Falco KC Szombathely csapata. 83-87.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

HIRDETÉS

52 hozzászólás

52
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
18 Comment threads
34 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
TiborGodemperorChikán SándorJólnézünkMIKILeklibajsza Recent comment authors
Tibor
Olvasó

Nagyon jó meccs volt, a Falco nagyon jó csapat, mégis rossz szájízzel távoztak, mert a játékvezetés gyenge volt, és sokat el nézett a Falunak.

Godemperor
Olvasó
WSreborn
Olvasó

😂😂😂😂😂
Mi más is lehetne megint a válasz mint Szolnok fikázása???
Ezért is érdemeltek meg engem.
Jaaa 6 vàlogatott játékossal – köztük 3 olyannal aki az anyját is eladná pénzért – szemben a nulla magyar maggal és az 5ből 2 a minőségi szintje alatti bérért játszó légióssal felálló Olaj jóval több pénzből gazdálkodik???
Meséljetek még, amikor a hiteltelenség már cirkuszi szintre süllyed🤣🤣🤣🤣🤣

Vulcano
Olvasó

Melyik 2 van a minősége szintje alatt bérért? Talán a Deac elől 2 évre megtartott Subotic? Talán tavaly a Zaragoza által is akart Badzim? Vagy az általatok MVP-nek bereklámozott Sonalo?
Nálunk melyik 3 magyarra gondoltál, akik az anyjukat is eladnák?

Gézuka
Olvasó

Benke, Keller, Golomán csak úgy példának

Vulcano
Olvasó

Golomán ha annyira pénzéhes lenne akkor valszeg marad Belgiumban ahol jóval magasabb fizetések vannak. Meg abba mem gondolsz be, hogy ezeknek a játékosoknak a fő ok az lehet, hogy a fix BL főtábla volt?

Mendez
Olvasó

Majd a meccsen is, ha nem vagy fotelszurkoló nyugodtan oszd meg Pongóval, Kováccsal meg a saját nevelésű játékosaitokkal, hogy mekkora nullának tartod őket.
Aztán csodálkoztok, hogy miért menekül onnan mindenki…

Gézuka
Olvasó

a saját nevelésű játékosok? sose jutnak szóhoz, mind elmegy innen és menjen is mert itt egyrészt nincs utánpótlás nevelés illetve egy sem kerül a csapat közelébe hogy egyáltalán vigye is valamire. profitorientált cégnél nem fér bele ha 1-2 szezont beáldoznak hogy valóban beépítsék az up-ot. plusz, mielőtt a saját nevelésű játékosokkal dobálózol, falkónál mennyi van aki pályára is lép Váradin és Perlen kívül? Ja, senki. Előbb ott sepregess.

Vulcano
Olvasó

Váradin és Perlen kívül? Talán ennek a generációnak a legjobb játékosai közül 2 az nem elég?

WSreborn
Olvasó

Igazad van úgy értettem, a Falcohoz képest nulla magyar maggal, és elsősorban itt is a fizetés különbségre gondoltam. Én szeretem a magyarjainkat főleg a 4 saját nevelést.

Chikán Sándor
Olvasó

Teljesen jogos a felháborodás!!!!!!! Miért nem közvetíti a hasonlóan nívós meccseket az mtv ???????? Ezek igazi sportteljesítmények!! A gagyi magyar focihoz hasonlítani sem lehet.Kik ezek a gagyi emberek akik ezt eldöntik hogy alig van bajnoki kosár az mtv-n???????????.Nagyon jó meccs volt persze a mindigón néztem, igaz az első 5 percet nem mutatta.Bravó mindigó!!!!!!Hajrá FALCÓ !!!!!!! Bravó a győzelemért!!!!!

JólnézünkMIKI
Olvasó

Falco? “a cég 90 millió forintot tervez az ügynöki jutalékokra és a játékosokra és a játékosok arculati megjelenéseként marketingkiadásokra elkölteni”
Ez meg mi?

heraklith
Olvasó

400 millió a várostól plusz a kétszerese taoból? A cég meg folyamatosan veszteséges? Óriási áldozatot hoz az ország is, de főleg Szombathely városa ezekért a kínkeserves győzelmekért 😢

B0nyi
Olvasó

Kezdi elérni a célját a cikk…

Mendez
Olvasó

😂😂😂
Akkor nézd meg majd azt is, hogy az ország és Zalaegerszeg hány milliárdot áldoz a fostalicska focicsapatra ahol horribilis fizetések mellé még Q8-as Audikat is a seggük alá tolnak az aranylábú zalai csodagyerekeknek.
Arról már nem is beszélek, hogy lassan a tizedik légiós érkezik a kosárcsapathoz 3 hónap alatt..

heraklith
Olvasó

Teljesen hidegen hagynak az ízeltlábúak. Ha rajtam múlna, akkor minimálbért kapnának.
A kosár csapat 10 légiósa meg fele annyiba sem kerül mint 2-3 falcos celeb.

Mendez
Olvasó

Sōt!
Az a 10 légiós még fizet is azért, hogy egy kiesőjelölt magyar csapatban szaladgálhasson.
😂😂😂

Vulcano
Olvasó

Az a “2-3 falcos celeb” meghatározó névvé tette a Falcot Európában és öregbítette a magyar bajnokság presztízsét.

Leklibajsza
Olvasó

Szerinted mennyi áldozatot hoz az ország azért, hogy hétről-hétre vergődjetek? Mekkora áldozatot hoz az ország a 18. légióscserétekért? Zalaegerszeg város mennyivel támogatja a ZTE-t???

Vulcano
Olvasó

De csak az közpénz, amit a Falco kap. Nem tudtad? A többi csapat esetében hirtelen elveszti közpénz jellegét. Szóval a többi csapat szigorúan piaci alaon működik, míg mi mi az adófizetőkön élősködünk.
Legalábbis egyesek és a VAOL szerint.

heraklith
Olvasó

Nem, nem…de a falco annyi közpénzt herdál el mint a csapatol fele összesen. Szegény szombathelyi polgárok… mennyit lehetett volna fejleszteni ebből a városban…😢

Mendez
Olvasó

Hát legnagyobb bánatodra a kosárcsapatot fejlesztették.
Beszélj a szombathelyi városvezetőkkel, hogy ez Neked nem tetszik, lehet szerencséd lesz és hallgatnak rád. 🙂

SárgaPárna
Olvasó

Szalai Feri és a körmendi, szolnoki, debreceni senkik irathatják a pártlapban az újabb cikket a Falco ellen.

SzhelY
Olvasó

mivan,megjelent a konkurencia?

WSreborn
Olvasó

? Lemaradtam valamiről?

SzhelY
Olvasó

olvass vaolt

Redbid
Olvasó

Hogy, ne kelljen sokan keresgélned 🙂 “Százötmillióval több a Falcónak VAOL 12.09 13:59 Tömböly Ágnes Míg az önkormányzati intézményektől, gazdasági társaságoktól a város nehéz pénzügyi helyzete miatt takarékosabb gazdálkodást vár el a baloldali városvezetés, addig úgy tűnik, „más szemüvegen” keresztül nézik a szombathelyi kosárlabdacsapatot fenntartó cég gazdasági tevékenységét. Ismét több tízmillió forintos veszteséggel fogadta el a Falco KC Szombathely Kft. beszámolóját a közgyűlés. A társaság adózott eredménye a 2018/2019-es üzleti évben mínusz 40 millió 41 ezer forint volt, a 2019/2020-asban pedig mínusz 92 millió 779 ezer forintra rúgott. A cégnél a 2020/2021-es üzleti évben 39 millió 342 ezer forint veszteséget… Olvass tovább »

WSreborn
Olvasó

Ja ezt olvastam, ez nektek új????

Marillion
Olvasó

A 3. fogadta az 1.-t mi ha ez nem/sem érdemli hogy tévés meccs legyen? Gratulálok a Kecskemét csapatának is ehhez a teljesitményhez,ma a győzelmet ők is épp úgy megérdemelték volna! Mivel a Magyar válogatott Falco mezben játszik,csak ezért játszhat Falco mezben egy Clark szintű légiós! Külön gratula Zozónak!

JR.Benitez
Olvasó

Bocs az offért de a ma esti Barca-Real derbit hol tudom nézni?

Sukiii
Olvasó

Ha van Bet365 fiókod és pénz is van rajta, akkor elvileg ott tudod nézni.

Sukiii
Olvasó

Ha van bet365 fiókod, akkor ott tudod nézni

Sukiii
Olvasó

Bet365

moldi56
Olvasó

Úgy tudom a Spíler 2 adja a spanyol bajnoki meccseket.

szurkolo01
Olvasó

euroliga

WSreborn
Olvasó

Ez egy jó meccs volt ritka jó színvonalú. A tabella szempontjából nekünk még jó is, pláne ha holnap megint balfaszkodunk.
üdv

redmiller
Olvasó

Szerintem minden kecskeméti nevében köszönjük az elismerést!
A cél továbbra is nyolcan lenni! Minden más extra eredmény!
Igen, a végét nem bírtuk! Azért látszik, hogy miért a válogatott alapemberei a Falco játékosok! Mindig van, aki lódít a csapaton, ha gond van!
Számomra ez a valaha volt legjobb Falco!
Első félidőben még Váradi Kornélnak is oda szóltam, hogy szóljon az öccsének, mert ez nem lesz így jó! Addig a Falco legeredményesebb játékosa volt

Artur Doki
Olvasó

“A cél továbbra is nyolcan lenni”

Ha jól számolom,pont annyian voltatok.🤣😂

redmiller
Olvasó

Nyolcban… Buzi telefon átírta…

Artur Doki
Olvasó

Gondoltam,éreztem…
Szerintem 8ban lesztek…ha nem üt be valami extra shit( sérülés,hullámvölgy,mittudomén)

Mendez
Olvasó

Nagyon jó csapat a Kecsó, gratulálok nekik, látva a meccset egy cseppet sem meglepetés a harmadik helyük.
Egyet sajnálok, hogy nem Kornéllal vitték végig a szezont, ebben a remek játékban az Ő keze is benne van.

Vulcano
Olvasó

A Falco mellet minden elismerés a KTE-nek is. Simán megérdenelték volna ők is a győzelmet. Többször is vissza jöttek 8-10 pontos hátrányból is. Nagyon tartottam ettől a meccstől, úgyhogy nagyon örülök, hogy nyertünk. Az látszik, hogy tavalyhoz képest a szoros végjátékokat sokkal jobban kezeljük. A Zte, Körmend, Treviso, AEK, Riga és a KTE ellen is mentálisan az ellenfél felé tudtunk nőni.
Szép volt fiúk!🟡⚫🔥

u.i.: Perl “The MVP” Zoltán💪

Pbask
Olvasó

Maradjunk annyiban, hogy voltak hangok itt a fórumon hogy a Kecskemét a tabellán elfoglalt helye nincs összhangban a valósággal.
De, van, helyenként BL szintű védekezést tudtak letolni, jó csapat, és nem véletlen foglalják a megérdemelt poziciójukat. Gratulálok nekik!

Xero
Olvasó

Gratulálok a Csapatnak a győzelemhez. Ma nem “haraptunk” annyira, csak amikor megérintett minket annak a szele, hogy ez a meccs el is mehet.
A múltkor valaki írta, hogy túlzó a Kecsó 3. helye, de szerintem egyáltalán nem.. jó kis csapat ez és a védekezést is egész jól összerakták. Igazából azért kaptak ki, mert a végén az extrább dobások, amik a meccs elején még bementek, a végén már nem estek be.

Petike97
Olvasó

Gratulálok a Kecskemétnek.Brutálisan együtt vannak,nagyon jók.Én megmondom őszintén voltak olyan periódusok amikor azt hittem,hogy meglesz az első vereségünk,de szerencsére fel tudtunk állni.Most egy gyors pihi aztán kedden Athénban.Oda ennél fényévekkel több fog kelleni,igaz nekünk nem őket kell feltétlenül megverni,hanem majd a Rigát.💛🖤

Pablo Escobar
Olvasó

12/12 no comment 💛🖤💛🖤💛🖤🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🙏🙏🙏🙏🙏🙏💪💪💪💪

Thomas650413
Olvasó

Gratulálok mindkét csapatnak…
Jó kis fordulatos meccs volt!
A végén kijött a Falco nagyobb rutinja, és bőven hosszabb padja…
A Kecskemét akkor tudott néha a Falco fölé nőni, ha játszott a csapat, ahogy elkezdtük a kintről dobálást, rögtön átvette a vezetést az ellenfél…
Sok a 21 kihagyott tripla kísérlet!
Egy Falco ellen különösen sok!

Hajrá Kecskemét!
Csak így tovább, előre…

redmiller
Olvasó

Gratulálok a Falco győzelemhez! Jó utat nekik haza! A végén jobban bírták
Gratulálok a mieink ék, hogy megszorongattuk a Szombathelyt!
Viszont nem értem, hogy kérdéses esetben a 3 bíró a Falconak megnézni az eseteket, nekünk nem…. Nekünk súlyos szituban…

Kovari Andras
Olvasó

ezt a birozast most kar ide keverni! Ide oda megfujtak a hulyeseget az utolso 2 percert inkabb nekunk lenne okunk panaszkodni.
Kuzdelmes meccs volt a gyozelmet Ti is megerdemeltetek volna!

Thomas650413
Olvasó

Talán egy esetet láttam, ami szerintem konkrétan a Falconak kedvezett, illetve jó időben lett befújva, ott tört meg igazán a Kecskemét tempója… azt a bizonyos kettős faultot…
A sportszerűtlent meg lehetett adni!!!

redmiller
Olvasó

Nem azt reklamálom, hogy nem fújtak a javunkra, hanem, hogy nem nézték meg a kéteset….

Gézuka
Olvasó

nem kellett volna 2 perccel a vége előtt a 6-7 pontos előnyt leadnotok te szerencsétlen…

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés