Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ramírez: Nem tudtuk megvalósítani azt, amit a nemzetközi meccsen

Sabáli megemeli a kalapját a játékosai előtt. Okorn szerint a második félidőben túlságosan elkényelmesedtek.:

:

Vasárnap este négy mérkőzéssel zárult a bajnokság 26. fordulója. Íme az edzői nyilatkozatok:

Alba Fehérvár – Sopron KC 65-87 (10-22, 15-20, 19-26, 21-19)

Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Megérdemelten nyert a Sopron, kemény kosárlabdát játszott. Nem tudtuk megvalósítani azt, amit a nemzetközi meccsen, ahol végig kiválóan játszottunk. Itt a rossz kezdésünk eldöntött mindent, hiába próbáltunk visszajönni, de ma nem sikerült semmi.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Óriási meglepetés ez az eredmény mindkét csapat részéről. Negyven percig koncentráltunk, az idei csapatot még nem láttam így játszani. Mindamellett úgy érzem, hogy az Alba Fehérváron kijött a hosszú szezon fáradtsága, de ez nem vesz el semmit abból az érdemből, amit a játékosaim ma a pályán teljesítettek. Megemelem a kalapom előttük! A statisztikából is látszik, hogy nem vállaltunk ész nélkül, helyzetig játszottunk, persze ehhez az is kellett, hogy jó százalékkal dobjunk. Ilyen arányban is megérdemelt a győzelmünk.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák 75-67 (22-16, 23-16, 10-16, 20-19)

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Először is nagyon szépen köszönjük a szurkolók biztatását, akik végig kitartottak mellettünk és buzdították a csapatot. A találkozót remekül kezdtük, agilis védekezés mellé eredményes támadójáték párosult, ezzel megnyugtató előnyre tettünk szert. A második félidőben viszont túlságosan hátradőltünk, elkényelmesedtünk és ez majdnem megbosszulta magát. Hibánkból mindenképpen tanulnunk kell és az utolsó mérkőzésünkön ezeket ki kell javítanunk.

Andeljko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Jobb volt a Falco, az első félidőben energia nélkül játszottunk, sok támadólepattanót hagytunk az ellenfélnek. Ám a második játékrészben jobban jöttünk ki, esély volt arra, hogy szorossá tegyük a meccset. A Falco viszont jobb és rutinosabb csapat, nem tudtuk kiénekelni a szájukból a sajtot. Gratulálok a Falcónak, de a játékosaimra sem lehet panasz. Kicsit szomorú vagyok, hiszen majdnem minden statisztikai adatban jobbat produkáltunk, mint a Falco, mégis az első negyedben eladott hét labdánk megpecsételte a sorsunk.

Pécsi VSK-VEOLIA – DEAC 93-89 (29-23, 24-19, 20-19, 20-28)

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetődzője: A huszonnyolcadik percig kontrolláltuk a mérkőzést, utána padlóra kerültünk Csirics és Pongó faultproblémái miatt, ami nagymértékben kihatott a rotációnkra. A sok közel azonos mutató mellett az billentette a javunkra az eredményt, hogy mi jobban büntetőztünk. Zalaegerszegen mindent megteszünk a győzelemért, de nem biztos, hogy ez elég lesz a felsőházhoz. A mai sikerrel még versenyben vagyunk… Köszönjük a szurkolók támogatását, ma is szenzációs volt hangulat.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Azért kaptunk ki, mert az első félidőben dupla annyi lepattanót szedett a Pécs, mint mi. Innentől óriási energiákat kellett mozgósítanunk, hogy újra meccsben legyünk. Ha nyerni akarunk idegenben, negyven százalék alatt nem lehet büntetőzni.

KTE-Duna Aszfalt – Atomerőmű SE 83-80 (20-19, 23-26, 14-17, 26-18)

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Úgy néz ki, hogy ragaszkodunk a hagyományokhoz, az ellenfél elmegy mi pedig fordítunk a végére. A Paks jól játszott, szaladtunk utánuk, tetemes előnyt alakítottak ki többször, de a csapatom tartása miatt ismét büszke vagyok, nem először vert helyzetből álltunk fel. Ruják és Wittman-show-t láttunk a végjátékban. Gratulálok Ruják Andrásnak, elképesztő dobóformája volt. Az ilyen egy labdás meccseken nagy szerepe van a szerencsének is. Büszke vagyok a fiúkra, mély gödörből álltunk fel. A kosárlabdát nem lehet hiba nélkül lejátszani, nekünk is sok védekezési hibánk volt, de ha ez a két csapat mindig így játszana, akkor nem azért izgulnánk, hogy ki jut középházba. Most koncentrálunk a Kaposvárra, sok sikert a Paksnak, köszönöm mindkét oldal szurkolóinak a buzdítást.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Gratulálok Kecskemétnek a végjátékban jobbak voltak. Viszonylag jól játszottunk, de a végjátékot elrontottuk. Védekezés nélkül nem lehet nyerni, az utolsó pár percben kritikán aluli volt a védekezésünk.

Fotó: Simon Erika/ fiba.basketball

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés