Connect with us
Hirdetés

FIBA Europe Cup

Ramírez bízik benne, hogy az útnak még nincs vége

Az Alba trénere szerint a Bonn ellen az volt a kulcs, hogy negyven percig koncentráltak.:

:

Mint ismert, szerdán este az Alba Fehérvár történelmet írt azzal, hogy ledolgozta Németországban összeszedett egypontos hátrányát a Telekom Baskets Bonn ellen és első magyar csapatként bejutott a legjobb nyolc közé a FIBA Europe Cupban. Érthető módon a fehérváriak trénere, Jesús Ramírez elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

– Az elmúlt egy hétben akadt feladatunk bőven – kezdte értékelését Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője az albakosar.hu-n. – Múlt szerdán Bonnban remekül játszottunk, de volt egy rövidzárlatunk a záró negyedben, amiből visszakapaszkodtunk, volt esélyünk a győzelemre, de végül nem tudtunk nyerni, egy ponttal kikaptunk. Múlt szombaton, Szolnokon is hatalmas küzdelemben maradtunk alul, ott is végig versenyben voltunk, az utolsó két percben rossz döntéseket hoztunk, vereséget szenvedtünk. Aztán jött a szerdai, Telekom Baskets elleni, hazai visszavágó. A hétvégi, Olaj elleni, bajnoki vereséget igyekeztünk gyorsan elfelejteni, csak a Bonnra fókuszáltunk.

Felkészültünk a német együttesből, valamint pontosan tudtuk, a kulcs az lesz, ha a korábbi két találkozóval ellentétben nem csak 37, vagy 38, hanem negyven percig képesek leszünk stabilak és fegyelmezettek maradni.

Tisztában voltunk vele, csak így nyerhetünk és juthatunk tovább. Nagyon elégedett vagyok és büszke a csapatomra, remekül játszottunk, komoly bravúrt hajtottunk végre. Végig jó mentalitással kosárlabdáztunk, ha valaki hibázott, mindig akadt társ, aki azonnal javította. Nagyon erős gárdát búcsúztattunk. Megérdemelten vagyunk a nyolc között, rászolgáltunk a továbbjutásra. Bízom benne, hogy ennek az útnak még nincs vége, újabb sikerek várnak ránk.

Mint ismert, a következő körben az izraeli Hapoel Unet Holon lesz az Alba ellenfele.

Fotó: albakosar.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés