Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ramirez: A csapat azt csinálta, amit megbeszéltünk a héten

Zollner külön gratulált Sabálinak, “akinek biztosan jó érzés volt legyőznie a szülővárosát”.:

:

Tegnap rendezték a 17. fordulót a férfi élvonalban. Helyszínen lévő kollégáink és a hunbasket.hu segítségével összegyűjtöttük a szombati edzői nyilatkozatokat.

Szolnoki Olaj KK – Kaposvári KK 96-78 (24-20, 20-20, 27-18, 25-20)

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Kemény, fizikális mérkőzés volt. Az első félidőben pár perc után frusztráltak lettünk, de a második félidőre összeszedtük magunkat védekezésben, támadásban is. Köszönöm a szurkolóknak a mai biztatásukat!

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Gratulálok a Szolnoknak. Az első félidőben tartottuk magunkat, vezettünk is, de a harmadik negyedbéli hibáink után nem tudtunk visszajönni a meccsbe. Napról napra jobbak leszünk úgy érzem, még ha a mai eredmény nem is ezt mutatja. Bízom a csapatomban.

Sporon KC – Egis Körmend 80-79 (27-12, 12-15, 17-22, 9-16, 15-14)

Sabáli Balázs,a Sopron KC vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, mert egy nagy előnyről sikerült nehezen megnyerni a mérkőzést. Ugyanakkor gratulálok az ellenfélnek is, hiszen visszajöttek a mérkőzésbe, és majdnem le is győztek minket. A különbséget az jelentette, hogy nálunk volt két extra teljesítmény, amely eldöntötte a találkozót. Mindkét szurkolótábornak köszönetet kell mondani, mert a soproni arénában régen volt ilyen hangulat. Erőt kell merítenünk ebből a mérkőzésből, és további győzelmeket szerezni, hogy elérhessük a céljainkat.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Gratulálok a Sopronnak, és külön Sabáli Balázsnak, akinek biztosan jó érzés volt legyőzni a szülővárosát. A hazaiak jobban kezdték a mérkőzést, a felzárkózás pedig sok energiát kivett belőlünk. Sajnálom a szurkolóinkat, mert ilyen csodálatos hangulatot teremtettek, mi mégsem tudtuk őket győzelemmel megörvendeztetni.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE 83-72 (17-10, 17-14, 21-27, 28-21)

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Először is köszönöm a szurkolóknak a támogatást, és gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. Nem volt könnyű meccs, aki azt várta, hogy most majd mindenkit 15-20 ponttal megverünk, az nem látja az erőviszonyokat. Nem ez a realitás, minden csapat erős, szerintem a Paks kerete is top ötös. Jól védekeztünk, főleg első félidőben, utána azonban elveszítettük a kontrollt, leadtuk az előnyt a szünet után, de ami fontos, hogy higgadtak tudtunk maradni. Az, ahogy kezdtük a negyedik negyedet, teljesen rendben volt. Ezzel nyertünk. Az utolsó négy-öt perccel már elégedett voltam, mert a hajrát újra kontrolláltuk. Curry volt a nyerőember, nagyon fontos triplákat szerzett. Most már kilenc játékost tudunk rotálni, ez egy új szituáció, ehhez még idő kell, hogy megtaláljuk az egyensúlyt. Jó úton vagyunk, de később még jobbak leszünk. Tanulni kell ebből a meccsből is. Ez most nem a napos oldal, ahol éppen vagyunk, de ezen is át kell esni. Nagyon fontos győzelem volt, nyertünk, és ez a lényeg.

Schmidt Béla, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelte a győzelmet. Az első félidőben nagyon gyatrán teljesítettünk védekezésben, és támadásban sem tudtunk érvényesülni, persze ehhez hozzájátszott az ellenfél kemény védekezése is. A második félidőben gyors kosarakkal visszajöttünk a meccsbe, ráéreztünk arra az útra, amivel fogható lett volna ez a meccs, de nem maradt energiánk a végére, illetve faultproblémáink is voltak, így már nem tudtuk olyan keménnyé tenni a végjátékot. Van min javítani, de tudunk építkezni a jó játékból.

Pécsi VSK-Veolia – KTE-Duna Aszfalt 85-78 (17-17, 22-18, 23-31, 23-12)

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Ahogy előzőleg gondoltam, egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A Kecskemét kosárlabdázik leginkább csapatként ebben a bajnokságban, hiszen hét játékosa is nyolc és tizennégy pont között dobott, ezért is értékes a győzelmünk. Jól játszottunk, de a harmadik negyedbeli védekezésünkkel nem lehetek elégedett. Az olló az utolsó percben nyílt ki hét pontra, amivel az egymás elleni eredményekben jobbak vagyunk, és ez még sokat érhet a végelszámolásban.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Mindig szoros meccset játszunk egymással. Felváltva vezettünk, végig nyílt, egylabdás mérkőzés volt, de az utolsó támadásunkból a Pécs zsákolt. A hazaiak jobbak voltak, ma fejet hajtunk előttük.

Alba Fehérvár – JP Auto-Jászberényi KSE 74-79 (17-15, 21-20, 17-24, 19-20)

Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Negyven percig ez egy nagyon kemény, fizikális mérkőzés volt, ahol meg kellett küzdeni minden labdáért. Ez mindkét csapatra egyformán vonatkozott, az ellenfelünk amit eltervezett, végre tudta hajtani, jó dobáskiválasztásuk volt, amely eredményesnek is bizonyult. A csapat azt csinálta, amit megbeszéltünk a héten, de most nem volt elég, és ez azt mutatja, hogy valószínűleg nem vagyunk jó úton, és ezen változtatni kell. A csapatnak muszáj bizalmat adni, és segíteni kell, hogy át tudjon lépni ezen az akadályon. A társaság sokkal többre képes annál, mint amit jelenleg a tabella mutat.

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: Kemény mérkőzést játszottunk, az első félidőben akadtak problémáink, főleg védekezésben, mert az Alba sok támadólepattanót szerzett második-harmadik esélyből. A szünet után sokkal jobban és koncentráltabban játszottunk – akkor is voltak hibáink – de a kulcspillanatokban helyzeteinek bedobtuk. Nagy győzelmet értünk el!

Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia ZTE KK 75-85 (19-20, 14-21, 14-25, 28-19)

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Csak kilenc percet kosárlabdáztunk a mai napon, 31 percig semmit nem csináltunk. Az utolsó percekben így csak csökkenteni tudtuk ellenfelünk előnyét. El kell ismernünk, a ZTE ma sokkal jobban játszott. Elnézést kérek a szurkolóktól a mai játékunkért!

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Három negyeden keresztül kontrolláltuk a meccset, a negyedik negyedben türelmetlenül és bután támadtunk, de végül a nagy számok törvénye alapján beesett pár dobás, és meg tudtuk nyerni a meccset. A győzelem ellenére nem vagyok felhőtlenül elégedett.

Serco-TF-BP – DEAC 69-81 (18-24, 14-16, 19-18, 18-23)

Ales Pipan, a Serco-TF-BP vezetőedzője: Gratulálok a Debrecennek, teljesen megérdemelték a győzelmet. Nem hoztuk azt a teljesítményt, amit szerettünk volna, különösen védekezésben, ahol nem koncentráltunk az elejétől a végéig. Támadásban a kulcspillanatokban eladtuk a labdát, és sok üres dobást hagytunk ki. Emellett rendkívül rosszul lepattanóztunk, ami a győzelembe került ma.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Csak az utolsó pillanatban dőlt el, hogy Borisov nem tud pályára lépni. Három magasemberrel kezdtük a mérkőzést, és az elején néhány pontos előnyt alakítottunk ki, ami a hullámvölgyeink ellenére végig kitartott. A második félidőben néhány utolsó másodperces kosárral feljött a TF, de végig kontrolláltuk a játékot. Egész héten a TF erősségeire készültünk, és az volt a kulcsa a meccsnek, hogy Bergstedt csak hét lepattanóig jutott, valamint, hogy a második félidőben tízzel megnyertük a lepattanócsatát. Koncentráltak voltunk, aminek örülök, és remélem, hogy teljes csapattal megyünk tovább. Sok sikert kívánok a TF-nek is.

Fotó: fiba.com

15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
jb17MásikVégétFújdMegKobayasiLuffanatWilson Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Drágáim, úgy látom, Szegeden és Budapesten kívül minden a legnagyobb rendben van, ami a szakmai munkát, meg a “jó irányt” illeti, öröm olvasni ennyi elégedett nyilatkozatot! A 12/0-s Körmendre, meg az alsóházi Paksra, Fehérvárra külön gratula, valóban, remek, jó úton jártok, csak így tovább! 😉

jb17
Olvasó

Más kárában leled örömöd? Mert akkor elég gyenge elméjű lehetsz.
Mindenhova oda kell fröcsögnöd?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Szóljatok, Drágaszágaim, ha van valami probléma, sztem bármi megoldható! A szomszéd sárgáéknál van a fakombinát, ha jól tudom. Biztosan van valaki, aki vállalja a fakezek kifaragását is! Tizenkét kísérletből nullát értékesíteni amúgy is Guinness-rekordgyanús, úgyhogy a csüggedést nem szabad feladnotok! Valami olyan sportágban kéne indulnotok, Drágaszágaim, amiben nem kell rádobni a labdát a gyűrűre, Menjetek, intézkedjetek Bebes Fütyesszel! 😉

Kobayasi
Olvasó

T. Wilson!
Igazad van. Itt totál hülyére van téve mindenki, a szurkolók meg pláne.
Amikor korábban azt mertem mondani, hogy megérdemelnék, ha a köv meccsre senki nem menne ki, én lettem rögtön itt sokak szemében a ……minden, csak jó nem.
Persze egyik vezető sem mer kiállni, hogy ” Emberek, ezt idén elszúrtuk! Bocs!”
Már szurkolói ankét sincs, mert félnek a kényes kérdésektől!!!

Wilson
Olvasó

Sokáig meg én is hittem benne, hisz a név kötelez és minket tényleg sose szabad leirni, de ez a keret ilyen játékosokkal harmat gyenge, hogy pozitívabbak tudjunk lenni!
Jelenleg a csapat pontosan ott van, ahová való, talán 1-el még feljebb is!

Jokic
Vendég
Jokic

Kiváncsi lennék, hogy Cabezasban mit lát a vezetőség. De komolyan.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Lehet, teljesen véletlen, de az edzőtök spanyol, meg Kabdezaszt is. Én látok ebben a két véletlenben némi meglepő összefüggést, te hogy érzed ?

Luffanat
Olvasó

Tényleg senkinek nem tűnt fel, hogy a Szeged egyszerre játszott otthon a ZTE és idegenben a Szolnok ellen? És a Kaposvár edzője nyilatkozik a Szeged n3vében 🙂

Wilson
Olvasó

Ez a Ramirez még kajak elhiszi, hogy a csapatban több van és többre képes mint ahol jelenleg a tabellán vagyunk, vagy csak minket akar hülyének nézni?! Ugyan kérlek, egy ilyen palit kispad közelébe engedni, mondjuk biztos van olyan hülye aki ezt meg elhiszi!

D33d33
Olvasó

Szolnok-Kaposvár volt tegnap…

Balerion
Olvasó

Bélától ismet egy sablon: most éppen a “jó játékból építkezünk”, eddig ment a “tanulunk a hibákból”, meg a “megyünk tovább” semmitmondó lózung …
Ki hiszi még ezt el Béci? Szerintem még te sem….
Tegnap egy verhető Falco volt az ellenfél. Hol hozzuk vissza az elcseszett Szeged, Berény, Zte meccseket?
Ez a keret magasan top 5, az edző magasan play out szint.
Mit akarunk? Mire várunk?
Lötyögés, ész és szívnélküli játék, dilettantizmus.
Paks, 2019.

Franco
Olvasó

+1
Viszont nehéz lenne Tóth úr felelőssége mellett is elmenni: Szrecsko idehozatala már eleve hülyeség volt, utána Bélát kinevezni szintén. S.B. másodedzőnek se kellene – Pavlikrol nem is beszélve, omg…. – nemhogy egy ilyen kvalitású játékosokból álló csapathoz vezetőedzőnek.
Aki ezt kitalálta, az az igazi felelős.

Artur Doki
Olvasó

…de tudunk építkezni a jó játékból…(S.B.)
Hát sok időnk már nincs építkezni…

Delirium
Olvasó

Ha nem tudnám, hogy paksi vagy, és valaki azt mondaná, hogy ezt a mi SB-nk nyilatkozta, akkor simán elhinném 🙂

Igazából ez 🙁

Jokic
Vendég
Jokic

Bohóc Ramirez. Én szégyellem magam helyettetek…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés