Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Rajt-cél győzelmet aratott a Zalaegerszeg

Szinte már a félidőre elszálltak a körmendi esélyek.

Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend 109-77 (27-16, 30-20, 20-26, 32-15

Bajnokság, 15. forduló
Zalaegerszeg, Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Nagy Viktor, Söjtöry Tamás (Fekete László)

Zalaegerszeg: Trice 12, O'Reilly 12/6, Smith 18, Polster 8/6, Ostojic 15. Cserék: Keller 13/9, Rakicevic 14/6, Zsíros 13/9, Csuti 4, Szalay -, Simó -.

Körmend: Chambers 17/3, Kiss -, Moore 5/3, Mitchell 13/3, Cakarun 11. Cserék: Omenaka 10, Durázi 14/3, Ferencz 5/3, Doktor -, Takács 2, Geröly -, Herczeg -.

A 2023-as esztendő első egerszegi összecsapása nem akármilyen derbi volt, hiszen az ősi rivális Egis Körmend látogatott Zalaegerszegre. Ráadásul hosszú idő után először fordult elő, hogy a hazai meccs idején a tabellán előkelőbb pozícióban található a ZTE, mint a piros-feketék. A teltház, valamint a két szurkolótábor szokásos hangpárbaja sem maradt el az örökrangadón, melyen szoros összecsapást várt mindkét szimpatizáns tábor – természetesen ellentétes eredménnyel.

Az elmúlt hetekben akadt némi változás a vendégek játékos-keretében – Brandon Parrisht az a Justin Edwards váltotta, aki a 2017-es szezonban bajnoki címig vezette az Albát, majd Körmenden is eltöltött egy szezont – amit a Covid miatt márciusban lefújtak. Justin ugyan csütörtökön megérkezett Vas megyébe, ám a papírjai nem készültek el, így még csak a kispadról szurkolhatott új csapattársainak. A zuhanyhíradó szerint azonban nem végleges még a piros-feketék kerete, hamarosan újabb légiós is érkezhet az immár Kocsis Tamás által irányított együtteshez…

Fotó: Bálizs Zsuzsa

A ZTE-nél ehhez képest nyugalmasan – és igencsak eredményesen – teltek az ünnepek. Az Oroszlány hazai legyőzése után a Kecskemétet és a Szegedet idegenben győzte le Sebastjan Krasovec gárdája, méghozzá mindkét esetben fölényesen, ezzel pedig az előkelő ötödik pozícióban zárhatta a 2022-es esztendőt – erre pedig nem mostanában volt példa Zalaegerszegen. Az egyetlen szomorkodásra okot adható dolog az volt, hogy az OSE ellen súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedő Németh Ákos sajnos nem volt hadra fogható nevelőegyesülete ellen – a kék-fehér hívek azonban így is reménykedtek abban, hogy hazai pályán a ZTE örülhet a találkozó végén.

Szorosan alakult a meccs eleje, Cakarun és Ostojic párharca pikánsnak ígérkezett. Smith két zsákolással jelentkezett, megadva az alaphangot – bár a szurkolók egyik oldalon sem voltak csendesek már kezdetben sem. Polster triplájára Moore válaszolt egy távolival, izgalmas és jó meccset láthatott a teltházas publikum. Harapott a ZTE, O’Reilly hármasa után időt kellett kérnie Kocsis Tamásnak; ám hiába: Smith látványos, harmadik zsákolása után az egész csarnok talpon volt, remek volt a hangulat. Hát még Keller Iván buzzer-beaterénél: 27-16-ra nyerte a ZTE az első negyedet.

Kicsit jobban ment a Körmendnek a második negyed elején, ám a kezdeti lendület csupán 3-4 percig tartott. Zsíros és Polster is betalált a 6,75-ösön túlról, egyre látványosabban és hatékonyabban játszottak a kék-fehérek. Zsíros remekül kosarazott, a különbség pedig egyre nőtt, a hazai publikum örömére, és a körmendi szurkolók legnagyobb bánatára. 57-36-os félidei állásnál nem volt csoda, hogy az egyik vendégszurkoló azt kiabálta az öltözőbe vonuló, lógó orrú piros-feketéknek: „Szedjétek össze magatokat!”

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Beszédes volt a félidei statisztika: a ZTE mind a kilenc pályára lépő játékosa dobott pontot – Ostojic és Smith is hibátlanul célozva; a vendégek puha védekezését pedig az is mutatta, hogy mindössze négy faultot kaptak. A ZTE szurkolók a csapat eddigi legjobb első félidei játékát láthatták a rangadón, csupán az volt a kérdés, kitart-e a kék-fehérek lendülete az egész mérkőzésen.

Ferencz hármasa, Omenaka és Durázi zsákolása jelezte, hogy Kocsis Tamás némileg rendet rakott a fejekben az öltözőben. Krasovec mester kétszer is időt kellett, hogy kérjen, hiszen jól kapta el a fonalat a Körmend a fordulás után. Meg is jött a vendégdrukkerek hangja – 150-en érkeztek a vasi kisvárosból a derbire, minden vendégjegy elkelt – a ZTE azonban összekapta magát és 12 pontnál nem engedte közelebb az MTE-t.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

77-62-ről folytatódott a játék 30 perc után, a ZTE visszatalált a kezdeti útra, okosan tartotta előnyét, az utolsó 6-7 percben pedig állva hagyta a vasiakat. 95-71-nél indult a busz, innen pedig nem volt megállás: az extázisban szurkoló publikum űzte-hajtotta kedvenceit, akiknek eszük ágában sem volt megállni 100 pontnál sem – ezt Trice dobta büntetőből. Végül a fiatalok is pályára kerültek, a különbség pedig a 30 pontot is átlépte. 109-77-re nyerte a ZTE az örökrangadót, ahol hét játékosa is kétszámjegyű pontot ért el. Smith megint hatalmasat játszott – hetek óta óriási formában van a zalaiak centere; de Ostojic sem tudott hibázni, ráadásul mindketten 8-8 lepattanót is begyűjtöttek. O’Reilly jobbnál-jobb passzokkal szolgálta ki társait, 11 asszisztja önmagáért beszél. Még jobban örültek azonban a zalai nézők a 38 magyar pontnak: Keller Iván, Zsíros Péter, Polster Attila és Csuti Kornél is rászolgáltak arra a hatalmas ünneplésre, amiben a teltházas csarnok publikuma részesítette őket. A Körmend sok hibával játszott, különösen távolról gyengélkedtek a piros-feketék, de a csapatjátékban mutatkozott a legnagyobb különbség a két gárda között. A ZTE a játék valamennyi elemében felülmúlta ellenfelét és parádés játékkal szolgálta ki hálás közönségét. Hosszú lesz az este Egerszegen, hiszen hatalmas ünneplés vette kezdetét öltözőben és sörözőkben egyaránt az örökrangadót követően.

Fotók: Bálizs Zsuzsa


36 hozzászólás

36
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
28 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
MotorospályaszélsőSárgaPárnaKék-Fehérred-black01 Recent comment authors
Motoros
Olvasó

Tudod Benji ezzel az a baj, hogy Ő még nem esett ki az A csoportból a csapatával, veled ellentétben🤣😁😂🙂

pályaszélső
Olvasó

Ebben az évben ez a második SÚLYOS vereség,amit a ZTE-től még sosem szenvedtünk el!!!
Nevetséges Kocsis nyilatkozata! Ennyire BUTA, EGYÜGYŰ , gyengén kvalifikált edzője még nem volt a Körmendnek?!PISTA ezt nagyon elb@sztad!Hülye felfogás , hogy ezt a csapatot nem Ő rakta össze, azonban Ő vállalta a kihívást?!Valószínű, hogy a játékosok is azért “menekülnek” a csapatból! Azonnal el kell küldeni KOCSIS Tamást és hozni egy értelmes,kosárlabdában jól képzett fiatal edzőt, pl, azt aki tavaly az U20-as csapatot a szintre emelte,ahol Kocsis “gyűjtötte” be az elismerést és aki a kiesésre álló, Jászberényi csapattal Körmenden is győzni tudott /P.B./Hajrá Körmend!

SárgaPárna
Olvasó

Lassan zár a körmendi tébolyda…

torma
Olvasó

MESTERMÉRLEG Sebastjan Krasovec: – Boldog új évet kívánok valamennyi szurkolónknak, különösen azoknak, akik nagyon sokat segítettek buzdításukkal ezen a találkozón. Az első húsz percben majdnem tökéletes játékot produkáltunk, a harmadik negyedben egy kicsit hullámzó volt a teljesítmény, de a végén újra magunkra találtunk és magabiztosan nyertünk egy helyenként jól játszó csapat ellen. Kocsis Tamás: – A találkozó már az első félidőben eldőlt. Egy ilyen jó csapat ellen, mint a ZTE, nem lehet kommunikáció és fegyelmezettség nélkül kosárlabdázni, főleg nem úgy, hogy nem azt játsszuk, amit megbeszéltünk. Körmend-mezben ilyen hozzáállással nem lehet pályára lépni. Aki nem gondolja komolyan, hogy azt játsszuk,… Olvass tovább »

Kék-Fehér
Olvasó

körmEND

Motoros
Olvasó

Ez annyira avitt már, hogy kínos leirni denevér🦇🦇🦇🦇

red-black01
Olvasó

Nincs a maiban semmi meglepő, aki ismerte a hét történéseit (Parrish, Moore), már sejtette vagy tudta mi következik. Csak a különbség lehetett kérdéses. Parrish ittléte és játéka talán pár pontot hozott volna, többet nem. Edwards ma nem osztott-szorzott volna, a Szeged ellen is inkább csak a jelenléte lesz fontos, meglepődnék ha érdemben be tudná majd folyásolni a játékot. Moore már a repülőgépen ült és csak arra vigyázott meg ne sérüljön. Már csak Cakarunt és Chamberst kellene valahogy elpasszolni.😂 Szegedet szerintem bebukjuk és könnyen lehet hogy januárban meccset nem nagyon nyerünk. Akkor biztos nem fogunk, ha mindhárom ellenfelünk csak azt fogja… Olvass tovább »

SzhelY
Olvasó

mnyertünk már bajnokságot négyen kivülről de jelen esetben a 8 bakerülés is sanszos de álmodni lehet és bízni hisz ezért vagyunk szurkolók!

Horvath Bela
Olvasó

Amellett, hogy igencsak gyengére sikeredett a tudósítás jó néhány külön említést érdemlő tévedés is van benne: „ ZTE azonban összekapta magát és 15 pontnál nem engedte közelebb az MTE-t.” – 72-60 (29 p.). Ez pont 15 közte! 🙂 „ Még jobban örültek azonban a zalai nézők a 38 magyar pontnak: Keller Iván, Zsíros Péter, Polster Péter és Csuti Kornél is rászolgáltak arra a hatalmas ünneplésre, amiben a teltházas publikum részesítette őket.” – Milyen Polster Péter? Mi az hogy teltházas publikum? Polster Attila! A telt házas (így írva) maximum a csarnok esetleg a mérkőzés lehet, a publikum nem igazán. Csak néhány… Olvass tovább »

Horvath Bela
Olvasó

Köszi a javítást! Tudom, hogy a meccs után gyorsan jelentkezni kell az írással, mert sokan várják, bár úgy tűnik, hogy a szellemi alultápláltaknak (jelenleg 18-an) mindegy, hogy mit olvasnak.

royalka
Olvasó

Hatalmas gratula a csapatnak! Nagyon régóta vártunk már egy ilyen szezonra. Azt azért nem gondolom, hogy a Körmend ennyivel rosszabb csapat lenne nálunk, valami nagyon nem kerek most a szomszédban.
A Körmendnek kívánom, hogy térjenek vissza a normális útra, mi pedig kis szerencsével az első 5.- ben talán ott lehetünk a végén. Csak a ZTE!

JACK
Olvasó

Hatalmas küzdéssel és szívvel sikerült 3 negyeden keresztül koncentráltan játszani.
Szerencsére már most az első évben látszik, hogy a kulcs a vezetőség cseréjében volt!!!!!!!!!
5 olyan légiósunk van, akikből 3 mindig hozza magát. Zsíros és Keller is ismét megmutatta, hogy ha több lehetőséget kapnak, akkor hozzák, amit tőlük várunk.
A Körmend most rossz passzban van és most átérzik, amit mi az elmúlt években.
Sok sikert kívánok nekik a jövőben!
Sanszos, hogy ezzel a teljesítménnyel Smith jövőre a Falcoban fog játszani. 😔

donnarumma
Olvasó

Azert vannak bajok arra….
A csarnok 2/3 a ülve kiabálja:”ki nem ugrál büdös vasi”😂

Légiós
Olvasó

Sziasztok! BUÉK mindenkinek. Gratulálok a ZTE csapatának. Jó látni, több év után, újra ott vannak, ahol a helyük lenne. Mi viszont most nem. Köszönet a pozitív ZTE kommentekért. Komolyan mondom, jól esik Körmendiként azt olvasni, hogy nem szidják szerett csapatomat, hanem támogató üzenetek érkeznek. Meccs alatt és a szünetben volt időm,pár régi Egerszegi ismerőssel találkozni, beszélgetni. Ők sem értik, mi is megy most nálunk. De egyet ne felejtsünk el. Ezt a csapatot nem TATU rakta össze. Örökölte. Nekünk kutya kötelességünk őt segíteni. Most ő az edző!!! S ha ezt nem érzi át mindenki, akkor nem kell meccsre járni. Divatból ne… Olvass tovább »

bbzte
Olvasó

Nagyon régóta vártunk már erre. Koszonjuk srácok, szép estét hoztatok nekunk ma össze. Csak így tovább, és szép lassan lehet merészebb almokat dédelgeti (top4). Kormendnek meg kívánom, szedjék össze magukat (nyolcban a helyük). Hajra ZTE!

SPARTAN
Olvasó

Minden idők leggyengébb körmendi csapata.
Zéró koncepció, dilettáns vezetés. Az egy dolog, hogy most sz@r minden, a baj az, hogy a jövőkép is az. Középtávú, neadjisten hosszútávú elképzelése, terve sincs a klubnak. Olyan messze van ez az egész a profi sportklubtól, mint ide a Hold. De azért ezt onnan is jól látni. Amatőr streetball klub szintre süllyedtünk. Újra kell építkezni. Minden szinten. Mindenek előtt profi menedzsment kell.
A jelenlegi még válságstábnak se jó.

Zetének grat, 4 közé várom őket!

Ordíthatok én teli torokból, de minek… hogy MTE!

SzhelY
Olvasó

ez elkeserittő volt se edző secsapatszelllem orülünk a végéna nyolcnak is

torma
Olvasó

Egy ilyen brutális győzelem után nem illik igazából birózni, de nem lehet elmenni szó nélkül néhány egészen homály itélettől….

kinemugral
Olvasó

Olyan sima volt, mint a szódás a lovát…ja várj

Viccen kívül egyébként elkeserítő ilyen gyenge Körmendet látni.
HAJRÁ ZTE!

Misu
Olvasó

Akkor én is hozzá szólok !! Nagyon jó mérkőzés volt!! Kör end szedd össze magad!!!! HAJRÁ ZTE!!

heraklith
Olvasó

Köszönjük a gála mérkőzést srácok! A három rigó nagyon meg akarta tolni a második félidőben a Körmendet, de esélyük sem volt. Ennyire részrehajló játékvezetést ritkán látni, de még így is 100+pont és 30+os zakó.

Lucifer
Olvasó

Honnan szedtek össze ennyi rendőrkutyát?

kinemugral
Olvasó

hát ilyen csürhe vendégtábor mellett kell is ennyi 😀

zterulez
Olvasó

Bejött, amire számítottam, kiütés lett a vége. A reptér c.szám a lefújás után priceless… 🙂 Ha a 3.negyedben nincs az a kihülés, és a bírók 50-50%-ban fújják a faultokat, akkor egy 50-es lett volna a két csapat között.

heraklith
Olvasó

Igazad lett végül 👌

zterulez
Olvasó

Nem teljesen, de ez is a fiúknak köszönhető, ugyanis a Moore-Mitchell-Cakarun triót levették a pályáról, így Chambersnek kellett többet vállalnia, most önmagához képest egész jól játszott, ahogy Durázi is. Gondolom olvasta a kommentemet és felszívta magát. 🙂 Most belemehetnék további részletekbe, hogy Omenakának gyakorlatilag nincs olyan védekezése, ami nem fault, ahogy a két körmendi kisemberre is rá lehetett volna fújni félidőnként 4-5 faultot, Cakarun-Durázi-Fepu meg átmentek alattomosba… de inkább ünnepeljünk!

97MTE00
Olvasó

Sok a noha?

Keller Ákos Cicája
Olvasó

Valami fényt láttak legalább a srácok

kinemugral
Olvasó

ha már felétek az ELIOS-on kívül nincs 😀

Szakember
Olvasó

Körmend szurkolóként el kell hogy ismerjem a ZTE mai teljesítményét. Szép volt! Szeretnék kitérni a csapatomra is. A 3. negyed elején éreztem, hogy egy kicsit bemelegedtek a játékosaink, mert elkezdtek küzdeni, játszani úgy, mint ahogy a Falco ellen végig tették. Csak sajnos hamar jött egy időkérés, kihültek és besavasodtak. Onnantól kezdve zéró tudás, ismét tornatermi teljesítménybe csapott át a csapat. Omenaka volt talán az egyetlen játékosunk, aki szeretett volna játszani, de a negatív csapatszellem rossz hatással volt rá. Doktor Pétert nem értem miért erőltetjük, a meccsen való teljesítménye kritikán aluli volt, a végén az a dugóhúzó mozdulata pedig nevetséges.. Remélem… Olvass tovább »

inmediasres
Olvasó

Gratulálok a ZTE-nek, nagyot mennek ebben a szezonban eddig, de megérdemlik, mert sok évet kellett ezért böjtölni. Nagyon messze még a vége, de én a TOP 4-be várom őket idén. Azt sajnálom, hogy mi semmilyen szempontból nem tudtunk méltó ellenfél lenni.

MTE1975
Olvasó

MTE mi ez?? Edző nélkül mit akarunk Németh Levente mint egy bohóc mutogat de fogalma sincs a játékról.Fepu kuka nulla elől hátul ! 109 pontot kapni az utcán összeszedek 6 embert az is jobban helytállt volna!! Beleszarom játék!
Hol van a híres Körmendi utánpótlás?? Talács teljesen használhatatlan ma már köszönet a szuper edzőnek. Kiss ütni vágni jó és ennyi !! Gratulálok a ZTE csapatának!

lujo
Olvasó

Ezt csapatként nyertük meg! Hajrá ZTE!

Twin Peaks
Olvasó

Az egyetlen jó dolog ezen a meccsen Körmendiként, Korda Gyuritól a Reptér című dal volt!
Gratulálok a Zetének, jó kis csapatuk van! A miénkről nem szeretnék írni, mert az minden csak nem csapat!
Gratulálok mégegyszer!
MTE!

IstiPisti
Olvasó

Nagyon messze vissza kellene menni az időben , hogy ilyen gyenge , erőtlen , akarat nélküli Körmendet találjunk .Iszonyatosan szomorú ez !
Gratula a ZTE-nek !

Zezekosarak
Olvasó

Gratula s csapatomnak! Jól kezdődik az év! A szezon legnagyobb győzelme! Mindenben felül múltúk az ellenfelünket. Heten dobtak 10 pont felett, rengeteg lepattanó, szuper trojkázás! Mit mondhatnék még? Kár, hogy beteg vagyok, és csak a fullcourtot követhettem. Sok sikert az MTE-nek a továbbiakban, rendezzék a soraikat.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés