Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Rajt-cél győzelmet aratott a Pécs

Korán nagy hátrányba került a Zalaegerszeg, amit nem tudott ledolgozni.

Pécs VSK-VEOLIA – Zalakerámia ZTE KK 77-68 (25-12, 20-11, 15-14, 17-31)

Bajnokság, 23. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Földházi Tamás Péter, Nagy Viktor, Minár László Balázs (Bognár Tibor)

PVSK: Haynes-Jones 21/12, Bíró 4/3, Carpenter 8/3, Ivosev 17/6, Meleg 18. Cserék: Illés 5, Goldring 2, Futó 2.

Zalaegerszeg: Wilson 8/3, Takács -, DeCosey 18/12, Barnett 11, Holton 7. Cserék: Parks 13/9, Németh 5/3, Révész 2, Horti 4.

Több elhibázott támadást követően Meleg szerezte meg a mérkőzés első pontjait egy szép elzárás-leválás után, majd Haynes-Jones süllyesztett el egy triplát (5-0). Továbbra sem találta magát támadásban a ZTE, Meleg két büntetőjével már 7-0-ban volt a Pécs. DeCosey révén közel négy perc játék után megszületett az első vendég kosár is, de ez sem szegte a hazaiak kedvét, kisvártatva már a tíz is meglett közte (13-2). A triplák is elkezdtek beesni a baranyaiaknál, hiába próbált kapaszkodni a ZTE, már az első negyedben magabiztos előnyt épített ki a hazai együttes. 25-12.

A második játékrész elején Haynes-Jones újabb triplát dobott, de összességében is 7-0-val kezdte a PVSK ezt a játékrészt, hamar meglett a közte húsz is (32-12). Hosszú idő után elkezdett betalálni a ZTE, de mindenre volt válasza a pécsieknek (39-16). Innen sikerült csinálnia egy 7-3-as futást a zalaegerszegieknek másfél perccel a félidő vége előtt, így bejöttek húsz pont alá, időt is kért Andrija Csirics (42-23). A hátralevő időben már csak Haynes-Jonestól érkezett egy távoli, visszaállt a közte húsz, 45-23-mal mentek nagyszünetre a felek.

A fordulás után is lendületesebben játszott a Pécs, Wilson pontjaival próbált életben maradni a ZTE (50-29). Nem tudott bejönni húsz alá a vendég gárda, a hazaiaknál már három játékos is tíz pont fölött járt ekkor, míg a kék-fehéreknél Wilson volt a legeredményesebb a maga 8 pontjával (56-22). DeCosey hármasa bement, majd egy párperces gólcsend következett, amit végül Futó tört meg két büntetővel (58-25). A felvonás vége előtt még Meleg és Holton szerzett kosarat. 60-27.

Barnett szlalomozott végig a hazai védelmen a záró etap elején, majd Haynes-Jones és Park következett a sorban (62-41). Némethtől is jött egy ziccer, nagyon hosszú idő után benézett húsz alá a ZTE, ami meg is adta a lendületet, mert meg sem álltak tizenháromig a kék-fehérek, köszönhetően elsősorban DeCosey és Barnett kosarainak (65-52). Próbált ritmust váltani a Pécs, így nem tudott bejönni tíz ponton belülre a Zalaegerszeg, az idő pedig vészesen fogyott. Jól sikerült a hazai roham, innen pedig már nem volt visszaút a ZTE-nek. A Pécsi VSK-VEOLIA csapata végig magabiztos előnyben kosárlabdázva nyerte meg ezt a fontos mérkőzést. 77-68.

35 hozzászólás

35
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
22 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
Cibuláre BucimbungaSixth manHollókékfehér23Feffo-ZTE Recent comment authors
Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Teljesen egyetértek Artur (csak rossz helyre írom a válasz neked, bocs)! Nem akarom ismételni magam, de én is, mint sokan mások, bíztunk Révészben Kaposváron. Sokat kupálódott Lazics keze alatt, aztán el is hitte, hogy ő már profi klasszis, ideje, hogy dőljón a lé! Pedig itt sem ígértek neki keveset, hál’Istennek nem többet és elment tőlünk, nem bántuk meg! Együttérzésem veletek!

Sixth man
Olvasó

Egyébként azt nem értem, hogy tudja mindenki jól, hogy Ivosev mit tud tényleges akkor miért volt csak rotációs játékos? Illetve nekem Meleg nagyon kellemes meglepetés hajrá fiatalok!!

Holló
Olvasó

Gratulálok a Pécsnek illetve 22 éves játékosuknak Melegnek! 18 pont 15 lepattanó…beárazta Stárics ikertornyait. Én személy szerint Emir Mutapcsicsot nem tartom rossz edzőnek…viszont nagyon bántó látni,ami Simóval és Csutival történik. Tavaly Simon és Völgyi idén Takács és Révész veszi el a lehetőséget előlük. Nagyon szomorú lenne,ha nyáron mindketten továbbállnának. Ez is a lokálpatrióta program része? Stárics! Rengeteg egerszegi fiatal kisgyerek és szülő látja,hogy mi történik ezekkel a srácokkal. Ti utáljátok az egerszegieket? Vagy mi ez? Lehetne egy stabil helyi írányítót és magasembert kinevelni ehelyett ezt kell nézni. Akinek a gyereke kosarazni akar az a szülő vigye 30 vagy 60 km-el… Olvass tovább »

Kék-Fehér
Olvasó

A közvetlen riválist nem bírtuk legyűrni a 2 legjobb játékosa nélkül. Egy félidő előnyt adtunk a Pécsnek. Takács most is 0 pont, 0 VAL érték egy teljes félidei játék után. Erre adhatnának magyarázatot. Ha úgy vettük kölcsön, hogy egy félidőt legalább játszania kell akkor készülhetünk a piros csoportra. Ki ír alá egy ilyen egyoldalú szerződést? Sokkal több kell ha esélyt karunk a play out-ban.

kékfehér23
Olvasó

Ez elég nagy javulás részéről, a múltkori meccsen -2 VAL-ja volt.

Feffo-ZTE
Olvasó

A papíron leggyengébb csapat két legjobbja nélkül felmosta velünk a padlót. Szeretném, ha a polgármester és a szakértő tanácsadó csapata megnézné egymás után kétszer az első félidőt. Kegyetlen büntetés lenne. Attól, hogy az ügyvezető majd felfele bukik 3-4 év késéssel, nem lesz megoldva itt semmi. Jön a játékosügynök és barátai, és gondolom maradnak a kikezdhetetlen szakértők, a másodedző aki 10 éve semmiért nem felel, az utánpótlás ami gyakorlatilag nincs és a többi. Nemzet sportvárosa, ZTE KK 500 millió forintból.

Artúr
Olvasó

Kornél! – Mi járt akkor a fejedben amikor leigazoltál egy színházba való Révészt? – Mi járt akkor a fejedben amikor (jóval) magasabb fizetést ígértél és megadtál egy színésznek, mint Kaposváron hajlandó volt a vezetőség? – Miért fizet a klub egy olyan játékosnak aki kiemelkedő produkciót csak tapsolásból, üvöltésből és szurkolásból tud nyújtani? Miért fizetsz egy kvázi szurkolónak? – Minden pillanat amikor a pályán van, szégyennel tölti el a zalaegerszegi kosárlabdát. Szégyen látni azt az erőltetett színészi teljesítményt amikor a dobást gyakorolja minden elrontott kísérlet után még a padon is. Ki a felelős azért, hogy felveheti a mezt és komoly fizetést… Olvass tovább »

royalka
Olvasó

Ami tegnap a mindigfos közvetítés alapján átjött. A légiósaink teljes betlik voltak, senki nem játszott extrát. Ivosev akkor dobott kosarat, amikor akart. Azt látni, hogy a magyar mag gyakorlatilag semmit nem tud hozzátenni, a palánk alatt holt nullák vagyunk. A csúcs az volt, amikor a tapsgép egyetlen büntetője nem ment el a palánkig. Bár igaz ami igaz, női nb2- ben is elő szokott fordulni az ilyen. Csuti továbbra is a padon,Simó sehol, pedig ezt a szintet fél lábon is hoznák. Siralmas volt megint minden, újra play outos helyen vagyunk. És az ilyen idehozott, kosárlabdára alkalmatlan emberek miatt fogunk a piros… Olvass tovább »

Borbély Lajos
Olvasó

…. feltűnővé válni, hogy ez a Takács gyerek mennyit játszik, ahogyan itt többen is feszegetik. 0 pontokat hoz, s a játéka sem mondható hasznosnak. Mégis miért van ez így, tisztelt klubvezetés?

Borbély Lajos
Olvasó

Most már kezd az is nagyon feltűnoo

Sefner Rebeka Zsófia
Olvasó

Takács Martin miért kellett ide? Sokkal jobb magyar fiataljai vannak a ZTE-nek. Személy szerint Simót nagyon hiányolom, nagyon jól tudott beszállni a meccsekbe.

Balu11
Olvasó

Őt sokan hiányolják, de a klubvezetés magasról leszarja hogy a szurkolók mit szeretnének.

zterulez
Olvasó

Nyíregy után azt hittük, hogy a bab is hús.

Régi motoos
Olvasó

Az első két negyed értékelhetetlen. Egy tartalékos Pécs verte meg a ZTE-t. Szégyen. A végére elfárdt a hazai csapat, érthető, ezért lett kisebb a különbség. Többen saját nevelésről papolnak, ahhoz elhivatott edzők kellenek az utánpótlásba, kevés van belölük. Egyébként sem azt az időt éli a ZTE, amikor a fiatal játékost be lehet építeni a csapatba. A bravúrok semmit nem értek, így. Nehezen marad bent a ZTE, ha bent marad.

Balu11
Olvasó

Nem értek egyet, Takács helyett bármelyik fiatalt lehetne szerepeltetni

lujo
Olvasó

Gondolom Takácsot úgy adta kölcsön az Alba, hogy x percet játszania kell.

Kék-Fehér
Olvasó

Takácsot meg zavarják el!

torma
Olvasó

Mutapcic felelj,ez mi a nagy büdös fene volt?
A kosárlabdázni tudó vérbeli ZTE szurkolók ezt a Pécset nagykabátban is megverték volna!
A több sebből vérző Pécs,lealázott bennünket!
Ilyen könnyű meccs,nem lesz többet….

Kék-Fehér
Olvasó

Bunda!

Balu11
Olvasó

Amíg egerszegen nem lesz 3-4 saját fiatal beépítve a csapatba, és ilyen Takács féléket hoznak ide helyettük, addig itt nem lesz csapat hosszútávon. Évről-évre új csapatot kell építeni, és ez vagy sikerül de inkább nem. Tisztelt vezetőség, miért nem játszanak fiataljaink? Kinek az érdeke az, hogy minden évben más városokból hozzuk a magyarokat és lesznek NB1-es játékosok a sajátjaink helyett, az egerszegi adófizetők pénzéből?

Borbély Lajos
Olvasó

A teljes ZTE túl sok tésztát evett? Mert ez kb. úgy nézett ki mint fociban 86 Mexiko az oroszok ellen. Katasztrófa ez az egész csapat.

Bagoly
Olvasó

Ez sajnos nem tippmix,ez a valóság,ennyit tudnak…..

Pbask
Olvasó

Bundagyanús.
Főleg amennyit belenéztem a meccsbe..
Búcsúfizu Stáricsnak?

panther
Olvasó

Nagyon magabiztosan állítjátok itt többen is, hogy szerintetek bunda volt. Feltételezem arra gondoltok, hogy a Zete leadta a meccset. Fogalmam sincs, hogy ezt honnan veszitek. Kérlek, mondj egyetlen ésszerű indokot, hogy a csapatok jelenlegi helyzetében ennek mi értelme lett volna?

lujo
Olvasó

Az első 3 negyed dobott pontjai alapján nem egyértelmű? Nem azért volt kevés pontunk, mert a Pécs nem hagyott levegőt, egyszerűen nem dobtak be semmit, lepattanót szinte elfelejtették, büntetőkről ne is beszéljünk.(mintha nem akartak volna játszani) 4. Negyedben csak kozmetikáztak, hogy ne tűnjön csúfosnak.

Cool Gadget
Olvasó

Szerintem inkább azt gondolta a ZTE hogy az amúgy sem acélos Pécs a két legjobbja nélkül sima liba lesz. Elhitték már a feldobás előtt hogy megvan. Csak a Pécsnek nem szólt senki, hogy nekik most illene kikapni.

panther
Olvasó

Osztom a véleményedet.

panther
Olvasó

Leírtad, hogy szerinted mi történt a meccsen, de egyetlen okot sem írtál, hogy miért bundáztak volna! Szerintem nem értetted teljesen a kérdést.

panther
Olvasó

Ez Lujonak ment.

lujo
Olvasó

Az okokat a résztvevőktől kellene megkérdezni, a meccs lefolyását te is jól láttad.

heraklith
Olvasó

Nem volt itt semmilyen bunda. Csak a mezt küldték fel a zsoldosok. Nem bír el egyetlen csapat sem 2 akkora terhet, amekkorát Horti és Révész jelent. Ha meg még a légiósok is alibiznek, akkor abból az lesz, hogy egy ilyen amúgy sem túl acélos és ráadásul több sebből vérző csapat is megalázza őket. Harminc pontos érdemeltek volna, bár nincs ennek semmi jelentősége.
Ilyen hullámzó teljesítményt profi csapat nem nyújt, komoly gondok vannak itt fejben. Úgy látszik hogy a pszichológus is ablakon kidobott pénz.

lujo
Olvasó

Ez vállalhatatlan volt, tippmixjancsik

Vulcano
Olvasó

Gratulálok a Pecsnek!
Melegnek különösen. Jól játszott💪

Pbask
Olvasó

Hagyták dobni, bundáztak. Ügyes a srác, de ha komolyan gondolják Egerszegen, nem jutott volna eddig.

Kosárfan66
Olvasó

Aki erre azt mondja,hogy nem bunda az hazudik, csapattól függetlenül!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés