Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Rajt-cél győzelmet aratott a Kaposvár

A Nyíregyháza megnehezíteni sem tudta a somogyiak dolgát.

Kometa Kaposvári KK - HÜBNER Nyíregyháza BS 86-70 (25-11, 23-19, 27-24, 11-16)

Bajnokság, 25. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Tőzsér Dénes Kelemen, Györfy Rúben, Kapusi Gábor (Herczeg Ágoston)

Kaposvár: I. Brown 33/18, Halmai 4, Parsons 15, Gabric 14/3, Hughes 10. Csere: Krnjajszki 5, Hendlein 4, Puska 1, Bogdán -.

Nyíregyháza: Perry 9, Kiss B. -, Bazsó 9/6, Pipiras 11/9, Copes 16. Csere: Kass -, Kone 13, Fazekas 6, Szobi 4, Bonifert 2, Dickerson -.

6-0-val kezdte a mérkőzést a Kaposvár, miközben a Nyíregyháza minden ellentámadását elrontotta. Három és fél percet kellett várni arra, hogy megszülessen a vendégek első kosara. Ekkor Copes talált be a palánk alól. Parsons újabb kosarával és Brown triplájával azonban már 11-2 állt az eredményjelzőn öt perc elteltével. Úgy vezetett magabiztosan a Kaposvár, hogy közben ők is sok pontatlan támadást vezettek. Nyíregyházi részről Copes mellett csak Bazsó tudott néha hozzászólni, így Brown irányításával tisztes előnyt harcolt ki magának a somogyi alakulat tíz percet követően (25-11).

Gabric négy pontjával vette kezdetét a második negyed, ekkor már a húszpontos vezetés sem volt távol a kaposváriak számára. A Kék Cápák részéről gyakorlatilag csak Copes jelentett veszélyt a hazaiak gyűrűjére. Az amerikai magasember pontjai azonban csak arra voltak elegendőek, hogy még jobban ne szakadjanak le a nyíregyháziak. Brown továbbra is ponterősen kosarazott, miközben Perry-t teljesen kikapcsolták a kaposvári védők. A félidőben 18 ponttal tartottak előrébb a hazaiak (48-30).

Brown közelijével indult a második félidő, amire Pipiras válaszolt távolról. Gabric pontjaira újfent Pipirastól érkezett válasz, de nem sikerült közelebb kerülnie a vendégeknek. A 24. percben Parsons zsákolása után 57-38-nál ismét közel került a húszpontos különbség. Nem segítette a vendégek dolgát, hogy közben Copes sérülés miatt kiesett a játékból. A 25. percben Krnjajszki duplája után már 61-40-re vezettek a somogyiak. A játék képe nem változott, a somogyiak különösebb erőlködés nélkül tartották biztos vezetésüket (75-54).

Némileg váratlanul, még egy kevés izgalmat tudott hozni a záró etap első fele. A nyíregyháziak négy magyar játékossal és Konéval a parketten tudtak faragni a hátrányukból. A játékrész első öt percét 16-3-ra megnyerték a nyíregyháziak, így 78-70-nél már kezdett újra lőtávolságon belül lenni a Nyíregyháza. Kone szorgalmasan gyűjtötte a lepattanókat, és ezekből többször is eredményes tudott lenni, miközben a Kaposvárnak semmi nem jött össze támadásban. Ekkor visszahozta kulcsembereit a nyírségi együttes, de közelebb kerülnie már nem sikerült, 82-70-nél érződött, hogy eldőlt a találkozó. Végül 16 pontos győzelmet aratott a Kaposvár (86-70).

Fotó: hunbasket.hu

22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
Cibuláre BucimbungaHendersonHajraKaposlavjamanHagyadmár... Recent comment authors
Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Ha sokkal jobban nem is, de legalább felszabadultan játszottunk! Eltünt Iván, eltűnt a görcs… Gratulálok a győzelemhez!

Henderson
Olvasó

Gratula a Kaposvárnak a győzelemhez! Nyíregyházi szurkolóként én már csak arra lennék kíváncsi, hogy mi a terv? Innentől hátradőlünk és végignézzük, ahogy kiesik a csapat? A macedón kókler ténykedése mellett nem fogunk a play-outban sem meccset nyerni.

lavjaman
Olvasó

Hendlein mekkora kosarat röplabdázott! 🙂 zseniális volt 🙂 remélem jövőre még marad!
Halmai meg iszonyatosan jön felfelé. Nyáron raknak rá 5-10kg izmot még jobb lesz. Védekezése már most rendben van csak fault problémák vannak. Lesz izom nem lesz ezzel gond.
Puska is fejlődőképes játékos. Jövőre ők stabilak lesznek.
Puska-Halmai-Borisz-Hendlein és Májkit tartsuk meg. Végre van centerünk.
Gabricon kívül amúgy a többi külföldi is egész tűrhető lett. Barom rudez jól elkúrta a szezont.

KPSVRKK
Olvasó

Nyertünk.
Rossz nézni Gabric ámokfutását, mindkét oldalon.
Kevés csapat ellen elég ez a játék.
Sajnos ott tartunk ahol több éve, várom a végét.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Győzelem kötelező mindig nehéz…
Kaptunk mi már ki az addig nyeretlen Jászberénytöl is Fekete idején!
Tetszik vagy nem szép volt fiúk!

trebron
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez!
Halmai Dani ilyen első félidő után nem kap játéklehetőséget,Bogdán Beni 1 perce is nevetséges, megalázod szerencsétlen csávót,pedig ő legalább mindig hajt.remélem elmegy máshova ahol bíznak benne, Gabric 10/1 hármasa mellett,Szikó ne félj a magyaroktól,a légiósok jövőre már nem lesznek itt..

Kaposkosár KKK
Olvasó

Mehet nyugodtan kb NB1 b
Gabric is mehet Rudez után nyugodtan

Vicces fiú vagy, Sully
Olvasó

Megalázzák Benit, mert ő legalább hajt? Lassan 26 éves, érdekes, hogy az eddig összes edzője hülye volt? Örüljön, hogy kaposvári, mert máshol még ennyi lehetőséget sem kapna A-csoportban. Szerintem is jót tenne neki a váltás, akkor talán végre tisztában lenne a képességeivel.

trebron
Olvasó

Azzal alázzák meg,ha a posztján Gabric 10/1 hármas mellett 1 percet kap.

Hagyadmár...
Olvasó

El kell dönteni hogy legjobb 8at akarunk vagy a fiatalokat nézni? Fiatalokat meg lehet nézni az U20as meccsen. Most már eredményt akar a legtöbb szurkoló! Habár Beni nem tartozik már bele a fiatal kategóriába 26évesen, ha A csoportos játékos lenne akkor már mutatni kellett volna valamit. 4 edző nem tudod vele mit kezdeni.

trebron
Olvasó

Emberek , eddig volt egy Fekete Ádám aki nem híres a rotálásról, majd egy Lazic aki 5 légióst játszatna ha tehetné. Idén kap először esélyt, ahhoz képest nem rossz, persze nem 20 éves , de egy tök jó magyar kiegészítő lenne…1 perc egy 18 eves gyerek esetében sem fair.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Én sajnálom személy szerint de hiába ő egy NB1 b szintű játékos

lavjaman
Olvasó

Szerintem minden kaposvári drukker bírja őt. De mostanra eléggé biztossá vált, hogy nem nb1a csoportos játékos. Ha nem próbálja meg máshol akkor egész életében bánni fogja.

HajraKapos
Olvasó

Bár szeretnék ennyire “átlagos” játékos lenni, mint Beni, de szerintem se tartozik az “A” csoportba. 🙁
Semmi mutató nincs, amiben kiemelkedő lenne. Nem dobja extrán a hármasokat, nem egy atletikus játékos, aki letépi a gyűrűt és nem is egy extra védő.
Ismerjük el, ha nem kaposvári lenne, már a szurkolók is “elzavarták” volna.
Hajrá Kaposvár, gratulálok a győzelemhez.

KPSVRKK
Olvasó

Beniből nagyon hiányzik a tűz. Túl jó fiú. Kicsit el kéne “rontani” sokkal jobb lenne.

Jessy
Olvasó

Jó lenne, ha a Nyíregyházi edző észre venné, hogy mikor megy a csapatjáték! Copes, Pipiras, Perry, Fazekas, Bazsó. Ezzel az ötössel lehetne nyerni!!! Dickersont is többet lehetne játszatni!

Answer
Olvasó

Nem változott semmi.ugyanaz az esztelen játék.Halmai Dani jól játszott.a második félidőben meg 0 játékperc.miért?????

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Gratula, srácok!

KKK72
Olvasó

Szikó ! Gratulálok a győzelemhez de a fiataloknak csak addig adtál esélyt amig muszály volt. Szerintem volt játékos a pályán aki meg sem ütötte pl.Halmai Dani mai játékát. Miért félsz tőlük ?

Mary
Olvasó

Megelőztél. Ezt a kérdést én is fel akartam tenni. Kíváncsi leszek, kapunk-e rá választ! Végig asszisztálták a fiatalok a meccset! Ez a bajnokság nem a miénk.
Új év, új remények ősztől!
Hajrá KKKK!

Hunbasket2021
Olvasó

Kötelező volt de jár a gratuláció!

atom00
Olvasó

A nyíregyházi edző ismét alkotott. A magyar magnak hatalmas gratuláció!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés