Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Rajt-cél győzelmet aratott a DEAC-Tungsram Nyíregyházán

Ezúttal nem jött össze a bravúr a hazaiaknak.

HÜBNER Nyíregyháza BS – DEAC-Tungsram 62-89 (12-23, 17-25, 18-21, 15-20)

Bajnokság, 14. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
V.: Földházi Tamás Péter, Minár László Balázs, Sörlei Attila (Dernei Gábor)

Nyíregyháza: Johnson 17/3, Bryce 17/3, Kiss -, Pipiras 9/3, Suárez 5. Cserék: Bus -, Bazsó 2, Mokánszki 2, LeDay 10, Anda -, Szobi -.

Debrecen: Hagins 21/15, Thames 4/3, Drenovac 16/3, Kovács 8, Aska 6. Cserék: Kerpel-Fronius 2, Neuwirth 8/6, Polyák 6/3, Dzeletovics 6, Tóth 12, Ekenedilichukwu-.

Aska középtávolijára Suárez büntetőkkel válaszolt, de összességében a Debrecen kezdett jobban (2-6). Továbbra sem tudta elkapni a ritmust a Nyíregyháza, Pethő Ákos pedig 2-10-es hátrányban kénytelen volt időt kérni. Sikerült is rendezni a sorokat, elkezdtek visszakapaszkodni a hazaiak, amikor jött Drenovac és a helyére küldött egy triplát (8-16). Többször is megvolt a lehetősége a vendégeknek, hogy akár tízzel is elhúzzanak, de a próbálkozások egyelőre kimaradtak, 10-18-nál sokáig megállt az eredmény, végül Hagins egy triplával törte meg a hosszú gólcsendet (10-21). Johnson büntetőzött, majd Tóth tett hozzá kettőt, plusz tizeneggyel zárta az első negyedet a DEAC-Tungsram. 12-23.

A második negyed elején fokozatosan növelte tovább az előnyét a vendég együttes, Aska kosarával már harminc pontnál tartottak a debreceniek (16-30). Johnson próbálta kirángatni a gödörből az övéit, de a remekül kosárlabdázó Haginst nem lehetett megállítani, már a húszat súrolta a differencia. Sokáig úgy tűnt, hogy sikerül kozmetikáznia az eredményen a hazaiaknak, de a félidő előtt megint rákapcsolt a Debrecen, így nagy előnnyel mehetett nagyszünetre. 29-48.

A fordulás után Drenovac állhatott a vonal mögé, jól is célzott, meglett a közte húsz. Suárez és Johsnon is egypontosokkal gyarapított a Nyíregyháza pontjait, de így is messze jártak a már ötvennél tartó Debrecentől (32-50). Bryce 2+1-es akciójával tizenötre jött fel a Blue Sharks, majd Polyák állhatott a vonalra (35-51). Innen visszaállt a már megszokott mederbe a találkozó, megint elment hússzal a DEAC, időt kért Pethő Ákos (37-57). A későbbiekben sem változott a játék képe, óriási fölényben játszottak a vendégek. 47-69.

A későbbiekben sem tudott csodát tenni a Nyíregyháza, miközben ellenállhatatlanul kosárlabdázott a Debrecen. A DEAC-Tungsram tehát végig vezetve, nagy fölénnyel nyerte meg a szomszédházi rangadót, ezzel pedig megszerezte nyolcadik sikerét a szezonban. 62-89.

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
NamárRedbidpirosfArtur DokiHawk Recent comment authors
pirosf
Olvasó

2 meccsen 4 magyar pont,az kemény.

Artur Doki
Olvasó

Ekenedilichukwu…??

Namár
Olvasó

Tök mindegy, hogy ki ő..de az az ő tisztességes neve.Sok mindent elárul rólad a hozzászólásod.

Kiskokas
Olvasó

Ez több, mint jó volt. Magyar játékosok között óriási a különbség a két csapatban a Deacnál 34 magyar pont a Nyíregynél 4. Két amerikai nem hozz extrát (Johnson, Bryce) akkor bajban a Nyíregy.

Hawk
Olvasó

Az a ket amerikai a szezon elejen is folyamatosan extrat hozott es bajban volt a Nyíregy. A valtozast Suarez erkezese hozta. Elotte 0-6, utana kb. 6-0. Ha Suarez hozza magat vagy az extrat akkor altalaban nincs bajban a Nyíregy. 🙂

Redbid
Olvasó

Így van, ennyit jelent egy mozgékony, kintról is jól dobó, és jól lepattanózó center egy csapatnak!

Vadkakas
Olvasó

Meglepően magabiztos győzelem. Ez most akkor így teljesen rendben volt.

Hajrá DEAC!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés