Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Rájátszás: van még kérdés bőven

Megnéztük, hogy állnak a csapatok a play-offba kerülésért vívott csatában.:

:

A hajrájába ért a férfi A-csoport alapszakasza, melyből már csak három forduló van hátra. Az alapszakaszt a rájátszás követi, melyben ezúttal is a legjobb nyolc együttes méretteti meg magát.

A Falco kezében az alapszakasz-elsőség

A címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely áll a tabella élén (20 győzelem), két győzelemmel megelőzve a Szolnoki Olajbányászt (18). A szombathelyiek sorsa a saját kezükben van: mivel az Olajjal szemben jobb az egymás elleni eredményük, így biztosan az alapszakasz első helyén végeznek, ha legalább ugyanannyi győzelemmel állnak az alapszakasz végén, mint a rivális. Ezt már azzal biztosíthatják a vasiak, ha a hátralevő három meccsükből – Szedeák (idegenben), Körmend (otthon), Alba (idegenben) – egyet megnyernek.

A Szolnok a második helyre pályázik legnagyobb eséllyel: ehhez szintén elég egyetlen győzelem a hátralevő meccseken – Körmend (i), Alba (i), Honvéd (o) –, míg az elsőséghez mindhárom találkozót meg kellene nyerni úgy, hogy közben a Falco mindhárom bajnokiját elveszíti.

A bajnokság állása:

H Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 23 20 3 43 2024 1705 0,935
2. Szolnoki Olajbányász 23 18 5 41 1930 1695 0,891
3. Arconic-Alba Fehérvár 23 15 8 38 2108 1851 0,826
4. Zalakerámia ZTE KK 23 15 8 38 1973 1854 0,826
5. Atomerőmű SE 23 13 10 36 1850 1839 0,783
6. Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 23 13 10 36 1762 1812 0,783
7. Egis Körmend 23 13 10 36 1899 1948 0,783
8. Sopron KC 23 12 11 35 1841 1766 0,761
9. DEAC 23 12 11 35 1823 1822 0,761
10. Kometa Kaposvári KK 23 9 14 32 1895 1984 0,696
11. MVM-OSE Lions 23 8 15 31 1760 1939 0,674
12. Naturtex-SZTE-Szedeák 23 6 17 29 1816 1899 0,630
13. Budapesti Honvéd SE 23 5 18 28 1630 1849 0,609
14. HÜBNER Nyíregyháza BS 23 2 21 25 1691 2039 0,543

A harmadik helyért nagy csata várható

Nagy eséllyel az Arconic-Alba Fehérvár (15) és a Zalakerámia ZTE KK (15) között dől el az alapszakasz harmadik és negyedik helye. A fehérváriak hat ponttal nyertek Zalaegerszegen, amire egy ötpontos győzelem volt a zalai válasz Székesfehérváron, így egyetlen egységgel az Alba a jobb az egymás elleni elszámolásban. A soron következő riválisok helyezéseit tekintve az Alba sorsolása tűnik nehezebbnek: sorrendben a DEAC-cal (i), a Szolnokkal (o) és a Falcóval (o) találkozik, míg a ZTE-re az ASE (o), OSE (i), KTE (o) trió vár.

A fenti négy együttes helye már biztos a rájátszásban.

Hat csapatnak van még esélye a maradék négy helyre

Minitabellákat még nem érdemes számolgatni, olyan szoros a mezőny a TOP4 után: az Atomerőmű SE, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét és az Egis Körmend is 13-13 győzelemmel áll, őket követi 12-12 sikerrel a nyolcadik, még play-offot érő helyen a Sopron KC és a kilencedik pozíciót elfoglaló DEAC. A Kometa Kaposvári KK (9) lemaradva üldözi őket – minimális esélye van már csak, hogy sikerüljön az előzés, és megcsípje az utolsó, nyolcadik helyet.

A 13 győzelmes csapatok közül a Paks a két közvetlen riválishoz, a ZTE-hez és a Körmendhez látogat – utóbbi mérkőzést ráadásul az utolsó fordulóban rendezik –, közte fogadja a Szegedet. A KTE-re az Oroszlány (i), Sopron (o), ZTE (i) hármas vár, míg a Körmend a Szolnok (o), a Falco (i) és az ASE (o) ellen zárja az alapszakaszt.

Mindhárom együttesre igaz, hogyha legalább annyi meccset nyer a hátralevő találkozóiból, mint a Sopron, DEAC párosból az utolsó három fordulóban gyengébben teljesítő fél, akkor biztosan play-off-résztvevőnek mondhatja magát. A pontos helyezések meghatározásánál pedig szinte biztos, hogy nagy szerepe lesz az egymás elleni eredményeknek és az abból számolt minitabelláknak.

Szoros volt (88-84) az ASE és a Körmend paksi találkozója. Fotó: hunbasket.hu

Nagyon izgalmas hajrá vár a Sopron KC, DEAC duóra. Előbbi egy Kaposvár (o), KTE (i), Nyíregyháza (o) menettel zárja az alapszakaszt, míg a debreceniekre az Alba (o), Honvéd (i), Kaposvár (o) hármas vár. Mélyebb számolgatások nélkül egyelőre csak az jelenthető ki a Sopron, DEAC párosról, hogy amelyik csapat több győzelmet szerez a másiknál a hajrában, az ott lesz a rájátszásban.

A Kaposvárnak egyetlen esélye maradt: ha a Sopron és a DEAC is elveszíti mindhárom találkozóját, míg a somogyiak mindhármat – Sopron (i), Nyíregyháza (o), DEAC (i) – megnyerik, akkor bejuthatnak a legjobb nyolcba. Ehhez azonban további egy feltételnek is teljesülnie kell: az SKC elleni 17 pontos hátrányt is le kell dolgozni. Ha ez utóbbi nem sikerül most hétvégén, akkor elúszott a play-off.

A rájátszásról lemaradók

Nem lesz ott a rájátszásban az MVM-OSE Lions (8), a Naturtex-SZTE-Szedeák (6), a Budapesti Honvéd SE (5) és a HÜBNER Nyíregyháza BS (2). Ezen együttesek a play-outban harcolnak a kiesés elkerüléséért, kiegészülve a kilencedik és tizedik helyezettekkel.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
HeindrichatibácsiWSrebornTomika778Hebri Recent comment authors
Heindrich
Olvasó

Albát kell elkerülni amíg lehet. ZTE 3. Alba 4. hely a rájátszás előtt ideális lenne🔴⚫

atibácsi
Olvasó

Néhány cspat reménykedhet … Mint, a Dumb és Dumberben. Lloyd megkérdezi a dúsgazdag nőt, akibe történetesen beleszeretett, hogy mennyi esélye van nála. Ő finoman próbálja tudtára adni, hogy nem igazán, így azt mondja, hogy egy a millióhoz. A dilibogyó szeme pedig felcsillan: “Ezek szerint van esélyem!”

WSreborn
Olvasó

Persze a legfontosabb a bajnoki cím, de ha továbbra is BL selejtezőt ér a 2. hely, akkor már a döntőbe jutás is nagyon komoly jelentőséggel bír, a jövő szezonra nézve szponzorok támogatás stb. szempontjából.

Bencur2021
Olvasó

Félő, hogy a második körben összekerülünk az Albával..
Falco!

Vulcano
Olvasó

Mármint nekik félő, hogy összekerülnek velünk…
Milyen Falco szurkoló vagy te?

WSreborn
Olvasó

Max annyi félnivalótok lehet, hogy nem 3-0 lesz hanem 3-1. Nem hiszem hogy jelen àllapototokban bárkitől félnetek kellene.
Egyébként meg aki bajnok akar lenni annak mindenkit meg kell verni.

heraklith
Olvasó

Ha a Paksot megverjük itthon, akkor megvan a 4. hely, mert akkor már csak a Kecsó érhetne utol minket úgy, hogy megveri a Sopront, az Oroszlányt és minket 18 ponttal. Ha megnyernénk mind a 3 meccsünket, akkor szerintem meglenne a 3. hely is, mert az Alba szerintem nem fogja megnyerni mind a 3 meccsét, mert a következő fordulóban már elkapja a Debrecen. Ha így lesz, akkor a még akkor is a kezünkben lesz a sorsunk, ha a falkó lefekszik az Albának. Részemről a negyedik hely extra, egy Sopront el is fogadnék partnernek az első körre, de jöhet a Körmend vagy… Olvass tovább »

zterulez
Olvasó

Be kellett volna húzni a KKK elleni meccset (meg a debrecenit is) és akkor nem kellene számolgatni. De ha minden rosszul alakul és a 6. helyen megyünk be a playoffba, akkor is szép az idei szezon.

Wilson
Olvasó

Legrosszabb esetben is a 4. helyen végeztek.

zterulez
Olvasó

A legrosszabb eset az lenne, hogy 3x kikapunk, a Paks meg 3x nyer. Ebben az esetben az ASE lenne a 4. De az se lenne egy nagy tragédia.

Hebri
Olvasó

Utánanéztem. Lehetséges. Nyilván kevés az esélye, de lehetséges!

heraklith
Olvasó

Nekem főleg a Paks, meg a Körmend elleni egy pont miatt van hiányérzetem, mert azokat mi bénáztuk el, de ha úgy vágunk vissza a Paksnak, ahogy a Körmendnek (32 pont), akkor ez az érzés is elmúlik. Amúgy meg mindkettő jó csapat és itt vannak a seggünkben és cserébe vertük idegenben a Sopront, Albát, Kecsót és a “kötelezökből” sem buktunk el egyet sem. A 4. hely meglesz és az már óriási bravúr, de ahogy írtad még a 6. hely is varakozásokon felül lenne. Szombat estére a lényeget tudni fogjuk. Az lesz nekünk fontos meccs és azt is meglátjuk, hogy az Alba… Olvass tovább »

zterulez
Olvasó

Ez így van. Szombat estére pár kérdés megválaszolásra kerül. Kemény meccsre számítok.

Buborka
Olvasó

Nem hiszem, hogy a kupa negyeddöntő előtt 4 nappal átengednék az Albának a meccset a falcósok. Szerintem az nagy lélektani előny lenne a fehérváriaknak.

Hebri
Olvasó

Kedves heraklith!
Ha már kívánságműsor, akkor kívánom hogy:
-Verjétek meg az OSE-t, és legyetek harmadikok!
-Az Alba bukja el mindhárom meccsét, és legyen hatodik!
-Az KTE és az Atom hozza mindhárom meccsét, és legyenek negyedik illetve ötödikek!
Így teljesülne a Te kívánságod is, elkerülnétek a DEAC-ot. És sok sikert az Albához….

Tomika778
Olvasó

Ez a kívánságod nem tud megvalósulni. 🙂
Kicsit nézz utána és máris meglátod, hogy miért…
De jó próbálkozás volt, el kell ismerni.

Hebri
Olvasó

Utánanéztem. Lehetséges. Nyilván kevés az esélye, de lehetséges!

Tomika778
Olvasó

Mivel ebben az esetben mind a 3 csapatnak 10-10 veresége lesz, minmi tabella van. Ott meg a Zete 1-3-mal állna, vagyis nem lehet 3. Pont.

Pojaca
Olvasó

Az Alba be fogja húzni Debrecenben, mivel nem szórakozhat, mert hátra van még neki a Falco meg az Olaj is. A ZTE–Paks kemény meccs lesz, egylabdás rangadót is eltudok képzelni, minimum 35% esélyt biztos adok a Paksnak a győzelemre, bár remélem behúzza a Zte. A Sopronnak 75%-t minimum adok a Kapos ellen otthon, mert nem hibázhatnak, muszály behúzniuk! Körmend-Olaj. Benne van egy meglepetés hazai, mert az Olaj 2. helyét különösebb veszély nem fenyegeti. Ose-Kte kosár gazdag mérkőzést várok, szerintem az Ose nyer otthon. Nyíregy-Honvéd. Égetően szükséges kiesési rangadó, a forma alapján hazaira tennék!

SopronKCfan
Olvasó

Ami szinte biztos, hogy mi ott leszünk a playoffban. Papíron 2 kötelező győzelem itthon és azért Kecskeméten sem lehetetlen nyerni. Akár még az 5.helyre is odaérhetünk.

zterulez
Olvasó

A védekezésetek a 3.legjobb a ligában, a sorsolás alapján nem tűnik megoldhatatlan feladatnak.

CsakaSopron
Olvasó

Szerintem ennyire nem egyszerű, hisz elvileg a Szeged is “kötelező” lett volna, aztán a csapat nem volt hajlandó játszani… Ha lesz intenzitás és hajlandó a társaság játszani, akkor továbbra is jó esély van a Top 8 ra. Azonban ha csak kimegyünk megint lézengeni mint tettük azt Oroszlányban, vagy esetleg az említett Szeged mérkőzésen, akkor nagyon könnyen a 9. Helyen találhatjuk magunkat… Komolyan kell venni minden meccset és meglátjuk mire leszünk elegek
Hajrá Sopron!

zetomee
Olvasó

Annyiban javítanálak, hogy csak 1 hazai van. Nyír1 és Kecsó idegenben lesz. A múlt heti Honvéd meccs előtt a büfében Fofóval 3 mondatban majdnem lezsíroztuk, hogy nem fontos nekik az az SKC elleni meccs.🤣
Szerintem nagy sakkozások lesznek a 6. helyért, hogy elkerüljék az Albát a csapatok.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés