Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

PVSK: Centenárium, felsőház

Nagyon simán kikapott otthon a ZTE.

Zalakerámia ZTE KK - Pécsi VSK-Veolia 73-95 (17-27, 21-25, 18-19, 17-24)

Bajnokság, 25. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, 1200 néző
V.: Papp P., dr. Mészáros B., Goda L. (dr. Valovics I.)

ZTE: Ware 10/6, Thompson 16/6, Green 20/3, Szabó 6, Agafonov 8. Csere: Gulyás -, Doktor 9/3, Bagó 5, Farkas -.

PVSK: Pongó 20/9, Taylor 18/9, Csirics 18/9, Budimir 13, Horti 13/3. Csere: Wright 8, Demeter 2, Bíró -, Benke 3/3, Olasz 1.

Nem a legideálisabb előjelekkel várta a Zalakerámia ZTE KK a Pécs elleni sorsdöntő alapszakasz mérkőzést, a héten ugyanis légiós-irányítója, Dustin Ware inkább a gyógytornászt látogatta sűrűen, sem mint az edzéseket, de azért ma este játékra jelentkezett. Durázi Krisztofer lázasan az ágyat nyomta, így magasposzton rövidebb lett a hazaiak padja.

Jobban kezdett a Pécs, különösen Pongó volt elemében, a ZTE szekerét pedig Green tolta kezdetekben. A Pécs meglépett kilenc ponttal, pontatlan, elszórakozott támadásokat vezetett a ZTE. Négy perc gólcsend után Ware hármasával lett 12-20 az állás. Wright kétszer is „pöcizett”, a Pécs pedig magabiztosan tartotta előnyét. Nem működött a ZTE védekezése, a PVSK csapatként funkcionált, s tízpontos előnnyel zárta az első tíz percet.

Öt pontra zárkózott a ZTE, Ware pedig a kikészített biciklit tekerte szorgalmasan, hogy vissza tudjon térni a pályára a későbbiekben. Pongó és Budimir is 2+1-es akcióval segítette övéit, a ZTE-ben pedig Thompson tartotta a lelket. Pongó egy hármassal is beköszönt, a Zete viszont nem adta fel, és négy pontra közelítette meg ellenfelét. Újra elhúzott a vendég együttes, miközben Green három, Csirics pedig négy személyi hibánál járt. A félidő vége megint a PVSK-é volt, 14 ponttal mehettek az öltözőbe Csirke Ferenc fiai.

Thompsonék simán kikaptak a Pécstől (fotó: Zsu)

Bencze Tamás gondjai a szünet után sem csökkentek, egyszerűen nem harcolt igazán a ZTE, a Pécs pedig már húsz ponttal járt előrébb. Szabó technikaival kipontozódott, a negyed végére tizenöttel mentek a baranyaiak, akik egyre közelebb érezhették magukat a felsőházhoz – huszonkettővel vezetett ekkor az Alba a DEAC ellen. Egyre jobban örült is a maroknyi pécsi szurkolótábor, akik hatalmas lelkesedéssel buzdították övéiket.

Tizenegyre zárkózott a ZTE a negyedik negyed elején, ám jött két Csirics tripla, majd a játékot térdsérüléssel is vállaló Horti is betalált kintről, így újra húsz körüli bezetést mutattak a megújult egerszegi eredményjelzők. Hiába tett szép dolgokat Bagó, ez csak szépségtapasz volt a zalaiaknak, a hazai szurkolók ki is fejezték nemtetszésüket. A végén mindkét csapatnál pályára kerültek a fiatalok, a meccs utolsó kosarát Benke Krisztián szerezte távolról, így 73-95 lett a végeredmény.

A Pécs rajt-cél győzelemmel, teljesen megérdemelten győzött Egerszegen, s ezzel igazán széppé teheti a centenáriumi évét. Pongó extrája és Csirics ponterős játéka is segítette a mecsekaljaiakat, akik igazi csapatként küzdöttek és hatalmasat ünnepeltek a fehérvári meccs lefújását követően. A ZTE-ben hiába jutott húsz pontig Green, Szabóék teljesen tompán, agresszivitás nélkül játszottak a meccsen.

A lelkes pécsi szurkolók (fotó: Zsu)

Bencze Tamás a találkozó után elmondta, hogy következményei lesznek házon belül annak, hogy úgy érzi, becsapta a csapata, mert nem hajtották végre a megbeszélt taktikát.

Szöveg és fotó: Bálizs Zsuzsa

32 hozzászólás

32
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
zterulezKék-FehérZTE ZOLIlizapannaPortik Tamás Recent comment authors
zterulez
Olvasó

A károgók figyelmébe ajánlom, hogy az 5. helyett és a 13. helyezett csapat között 3 azaz három győzelemnyi különbség van. Szinte a pillanatnyi forma, egy-egy sérülés vagy hullámvölgy döntött arról, hogy ez a 8 csapat hogyan fog végezni. Benczének teljesen igaza van, egyszerűen elfogytunk most is, ahogy minden “beczés” évben eddig elfogytunk a végére. Amikor 4 légiós lehetett volna, akkor mi 3-at hoztunk, amikor 5 légós lehetne, mi kitartunk a 4 mellett. Szöszi egész szezonban nagyon hullámzó formát mutatott, hónapok óta nem volt egy normális meccse. Green késő jött és eleve nem is olyan jól passzolt ebbe a csapatba, mint… Olvass tovább »

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Szöszi aláírt már az új csapatához?

Kék-Fehér
Olvasó

“Bencze Tamás: – Nagyon ideges vagyok, mert a csapatom becsapott. Nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk. Eddig ezt nem tapasztaltam. Ilyenkor az edző tehetetlen. Ennek a házon belül következménye lesz. Sajnos kevesen vagyunk, ha a kezdő ötösből valaki(k) nem játszanak jól, a kispadról nem nagyon tudnak segíteni a fiúk.”
7 meccs óta látjuk ezt a vergődést. Alázat és védekezés nélkül nem nyerhetünk!

ZTE ZOLI
Olvasó

Ez az Agafonov egyre gyengébb, mondjuk ez az egész csapatra elmondható! KURVA GYENGE! ?☹️?

lizapanna
Olvasó

Nem hiszem, hogy ezt sok CSAPAT megtette volna…..a szív, az akarás, a szurkolók és állítom az edző iránti tisztelet mindenre képes! Imádom őket, szép volt fiúk!:)))

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Baszki a Szurkolókkal tovább ne Bassz ki,Kupákon egy jó nagy 1es a védekezés nb2es,Két év még sok idő fizetésed meglepő, céltalanság szédítő,elfogytak a nézők mára középszerűségnek ez az ára!

zetekosarak
Olvasó

Az alapszakasz második fele egy kalap szart sem ért! A középház csapatai is mind jobb formában vannak, mint mi. Nem várok semmit! Nagyon csalódott vagyok.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Csirke Feri for President! ?

Koops
Olvasó

Gratulálok a Pécsnek! Ez a gyözelem nagyon nagy volt! Zte-nek további sok sikert! ☺️
Hajrá Pvsk! ☺️?

Zeg19
Olvasó

Ez nagyon gyenge volt!Vagy tervez valamit a ZTE vezetősége és kitaláltak valamit vagy ha nem akkor elengedték ezt a szezont.Teljes a káosz!
Ez a teljesìtmény nem lesz elég a továbbiakban!

SárgaPárna
Olvasó

Akartok róla beszélni? :):)

csakazete
Olvasó

Mi a temád díszpárna? A legutóbbi ZETE-Falco?

SárgaPárna
Olvasó

Nem. Az a téma, hogy egy lepkefing választott el az alsóháztól titeket….

csakazete
Olvasó

De elválasztott igaz? Vigyázz nehogy a fagyi túl gyorsan visszanyaljon… Mert abban a pillanatban kapsz egy névre szóló kérdést ?

donnarumma
Olvasó

A Pécsnek gratulálok a felsőházhoz!
A másik csapatról most inkább nem írok semmit, éppen elég a bajuk…

Kinter for president
Olvasó

Én leírom helyetted, mert úgyis az én bajom: szánalmas vergődés. 11-7-es mérlegből egy 12-14-eset csinálni bravúrkategória.

donnarumma
Olvasó

Ennél csak jobb lehet?

Kinter for president
Olvasó

Nem vagyok biztos benne. Mind Agafonovnak, mind Benczének korai volt ez a jövő évi szerződés. Az utolsó 8 fordulóra elmentünk 1-7-re nyaralni. Holtversenyben álltunk veletek 11-7-tel az egerszegi meccs után. Hatalmas mák, hogy a Kaposvár ilyen gyengén kezdett, az Albával egyetemben.

lujo
Olvasó

Egyet értek, a két szerződés hosszabbítás szerintem is rosszkor volt időzítve. Egyedül Green aki küzdött.

csakazete
Olvasó

Na én most tartanám vissza a fizetéseket… Kényelmes tartatlan sportemberhez méltatlan játék után… Nagyon csalódott vagyok ☹️

Pvsk Fanatic
Olvasó

OLLLLLÉÉÉÉÉ! Hatalmas gratuláció az egész csapatnak!!!! Elképesztő meccs volt, nagyon jól játszottunk mind védekezésben, mind támadásban. Ilyen jó dobószázalékot idegenben nem is vártam! És a koncentráció a védekezésben, látszik mindenki odatette magát. Megemelem a kalapom Feri előtt is, nagyon jól felkészítette a csapatot minden szempontból!! Inenntől az egész szezon ajándék srácok!!!

Zeg
Olvasó

Háát erre a produkcióra nagyon nehéz szalonképes kommentet írni….
Az a csapat nyert amelyik jobban szerette volna ezt a győzelmet…sajnos mi abszlúlt nem akartunk ma nyerni…s messziről látszik ,hogy nem igazán van csapat sem…edző s játékos között is nem pici feszültség van…mikor több játékos is hangosan elküldi az edzőt az anyjába…ott valami nagyon nincs rendbe…szerintem…
Hazai pályán egy negyedet sem tudunk hozni…Szöszi anti kodárlabda…Agafinov ugyan ez….s még sorolhatnám….
S már csak egy kérdés meddig lehet hülyének nézni nálunk a közönséget…mikor állítólag a nézőkért van ez a játék ugyan úgy mint minden más sport mérkőzés…

drszepkaroly
Olvasó

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

CSAK A BUKFENC! NA MEG A MEGSEMMISÜLÉS!!!

Jajj istenem, csak kérlek add, hogy a szarzetével kezdjük a play offot 😀 😀 😀

(na, megyek egy nagyot vacsorázni 😀 )

Muszka7909
Olvasó

Ennél nagyobb örömöd az életben ne legyen Karcsika ?

panther
Olvasó

Hatalmas bravúr a felsőház, óriási gratuláció a csapatnak !

Megkövetek mindenkit, játékosokat, edzőket, amiért 5 fordulóval ezelőtt “temettem” a szezont !

Erre nem számítottam akkor, így még édesebb a siker!

Most már majdnem mindegy, hogy hol végzünk a végén, ez a szezon akkor is sikeresnek mondható, ha innen esetleg már nem lépünk előrébb. Persze evés közben jön meg az étvágy…

Hajrá Vasút !

Pvsk Fanatic
Olvasó

Azért a TF vereség után ezt szerintem senki nem gondolta volna 🙂

PvskFanatic
Olvasó

Szép volt fiúk! Irány a felsőház!

Pvsk Fanatic
Olvasó

Te meg ki vagy?

PvskFanatic
Olvasó

Egy régi felhasználó, csak eddig nem írtam.

gabor77
Olvasó

Gratulálok a Pécsnek! Valami qurvára nincs rendben nálunk!!!

KKK72
Olvasó

Gratulálok a Pécsnek Kaposvárról ! Sok sikert a felsőházban és a rájátszásban !

Pvsk Fanatic
Olvasó

Köszi, ez szép volt!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés