Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Pustahvar beszélt a fehéroroszországi helyzetről

A VTB Liga szünetel, de még nem ért véget hivatalosan.

  •   :

:

Habár a fehérorosz kosárlabdaligát felfüggesztették, az ország továbbra is azon kevés államok egyike, amelyre nincs nagy hatással a koronavírus, amire a legjobb példa az, hogy a labdarúgó-bajnokság még mindig fut.

A belarusz helyzetről a Falco és a Kaposvár egykori játékosa, jelenleg a Cmoki Minszk együttesében pattogtató Alekszandar Pustahvar beszélt a unitedhoops.ro honlapnak.

– A fehéroroszországi helyzet nem olyan jó, mert a fertőzött személyek száma nap mint nap növekszik. Az emberek tömegközlekedéssel mennek dolgozni. Az üzletek, kávézók, éttermek, egyes mozik és bevásárlóközpontok is nyitva vannak, s csak néhány zárt be. Az iskolák április 18-ig zárva vannak. A rendelkezésemre álló információk alapján Fehéroroszországban körülbelül 2300 fertőzött és 23 haláleset van.

Vannak olyan emberek, akik otthon dolgoznak, vannak szülők, akik nem viszik gyermekeiket óvodákba, bár azok továbbra is nyitva vannak. Vannak emberek, akik úgy döntöttek, hogy a házban maradnak, ez pedig egyes helyiségek bezárásához vezetett. Jelenleg bárhová eljuthatsz ha úgy tartja kedved, nem számít, hogy bevásárolni mész, vagy más helyre utazol, senki nem felügyeli ezeket a dolgokat.

Például a futball bajnokság még mindig robog, már a negyedik fordulót játsszák a kialakult helyzet óta, miközben a stadionok majdnem üresek. Nem követem a honi pontvadászatot, de tudom, hogy egész Európában ez az egyetlen, amely még mindig fut, így nagy figyelem terelődik rá.

A csapatom, a Cmoki Minszk április 3-án döntött úgy, hogy leállítja az edzéseket. A VTB Liga fel lett függesztve, de még nem ért véget, várjuk a szövetség döntését. Addig otthon maradunk, és egyénileg edzünk.

A családommal vagyok Minszkben, leginkább a házban töltöm az időmet. Néha elmegyünk kirándulni az erdőbe, de úgy döntöttem, hogy nem megyek nyilvános helyekre.

Fotó: delfinek.hu

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés