Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Puskás Artúr nem tűri, hogy a vezérszurkoló az öltözőben fenyegesse a ZTE játékosait

A kék-fehérek szakmai igazgatója blogjában állt ki a csapata mellett.:

:

A ZTE honlapján vezeti “Zegről-végről” című blogját a kék-fehérek szakmai igazgatója, Puskás Artúr. A szakember kínos és sokszor elhalgatott témát feszeget legújabb bejegyzésében, amiben a Körmend elleni mérkőzés után történtekről ír.

A posztot változtatás nélkül közöljük:

Azt mondom, állj!

Szerettem volna pozitív kicsengésű ZV-t írni. Boldogan újságolni a Tőrös „Bazska” Balázs barátommal még júniusban megálmodott mini dokumentumfilm-sorozatunk, az Ez Egerszeg első részének bemutatóját és az ősi rivális Körmend elleni sikerünket. Ennek a mondatnak az első fele maradéktalanul megállja a helyét, a második azonban sajnos nem. Őrületesen izgalmas és fizikális mérkőzést követően kellett fejet hajtanunk a kiválóan dobó és a kulcsszituációkban jó megoldásokat választó vasi piros-feketék előtt. Remek meccs volt, méltó a két csapat évtizedes rivalizálásához.

Mint minden egylabdás mérkőzésen, itt is nüanszok döntöttek. Kesereghetnék a hiányzók miatt felboruló rotáción, az öngyilkossággal felérő eladott labdákon és az abból kapott könnyű kosarakon, a valahol érthetően megremegő kezeken, de feleslegesnek érzem. Büszke vagyok a csapatra, mert véleményem szerint a legjobb négyre is eséllyel pályázó MTE ellen voltunk végig partiban. Ez most erre volt elég. Dolgozunk tovább. Újra és újra elmondom, leírom, ez egy maraton, nem sprintverseny.

Sajnálom, hogy mással kell foglalkoznom, de az ügy nem tűr halasztást, én pedig már az aláírásom előtt megfogadtam, vesszen a struccpolitika! Nem azért vállaltam el a szakmai igazgatói posztot, hogy bólogatójánosként, mint egy báb, sodródjak az eseményekkel. Terveim vannak, céljaim, vízióim és ezekért dolgozni, küzdeni fogok. Sokan féltettek a nyáron, figyelmeztetve a zalai méhkasra, amelybe – szerintük – nem érdemes beletenyerelni. Meséltek erről-arról, történeteket, pletykákat. Próbáltak elrettenteni, meggyőzni a feladat sziszifuszi reménytelenségéről. Bevallom, hogy ez csak olaj volt a tűzre. A lelkem mélyén ki akartam lépni a megszokott komfortzónámból és valami újba, másba vágni a fejszémet. Igen, szó se róla, ez a kék-fehér fa, mint ezeréves óriás mamutfenyő tornyosul előttem, de minden itt eltöltött nappal jobban inspirál. Fel voltam készülve a kihívások nehézségére és összetettségére. Sziklát hajítottam a zalaegerszegi kosárlabda békésen ringatózó állóvizébe és az idő eldönti, hogy milyen és mekkora hullámokat vetek majd…

Szeretem az értelmes kompromisszumokat, a békés megoldások híve vagyok. Érdekes, alapvetően konfliktuskerülő csávóként aposztrofálom magam, de ebben a pozícióban nem vagyok hajlandó nem beleállni a dolgokba, legyen szó akár nagyon kényesekről is. Ha nem így tennék, szembe köpném magam és a tulajdonosokat, akik megbíztak ezzel a megtisztelő munkával. Könnyebb útként ott maradhatott volna az edzősködés, az otthon és a családom megszokott nyugalma.

Azt hiszem, hogy felvezetésnek bőven elég ennyi. Amiért nem tudok feltétel nélkül örülni az utóbbi idők eseményeinek, és hangsúlyozom, a nyitó forduló fájó veresége nem tartozik ide, az egy szomorú, dühítő és részemről azonnali reakciót igénylő esemény. Lehet, hogy a jelenség meghatározás helyesebb lenne ebben az esetben.

A sportot, a kosárlabdát nagy részben a szurkolók miatt érdemes csinálni. Ez hatványozottan igaz Zalában. Többször írtam már, számomra hihetetlen, hogy mekkora ereje van a ZTE névnek. Tradíció, lokálpatriotizmus, elkötelezettség, szenvedély. Felemelő dolgok. Vékony jég lehet ez, ha az ember nem fekteti le a szabályokat és a határokat. Egyfajta betyárbecsületen alapuló képzeletbeli szerződés ez a csapat és a drukkerek között. Mi vállaljuk, hogy ha felvesszük, tudásunk és erőnk legjavát tesszük a parkettára a legendás kék-fehér színekért, míg ők a lelátóról űznek-hajtanak bennünket.

Természetesen, a szurkoló mást is megtehet, belátása szerint. Eljön a meccsre. Nem jön el a meccsre. Drukkol. Nem drukkol. Buzdít, hogy mikor megy a szekér. Csendben van, mikor hullámvölgybe kerülünk. Álnéven formál véleményt a gép előtt ülve. Ezek mindegyikéhez teljes mértékben joga van. Szeretném azt hinni, idővel csak a felsoroltak szép és jó darabjai lesznek jellemzőek, de nem akarok álnaivnak tűnni. A brand és kultúraépítés szerves része, hogy ezen is igyekszünk lépésről-lépésre változtatni. Nagyrészt értem a rosszabb megnyilvánulásokat. Türelmetlenség, felfokozott, nem mindig reális elvárások, az utóbbi évek sikertelensége, megkérdőjelezhető döntései, gyenge és mellébeszélő kommunikációja. Ezeket mind oda tudom tenni a mérleg másik serpenyőjébe, mint a folyamat velejáróit.

Van azonban valami, amit nem fogok. Amit nem tűrők meg! Olyan határ ez, amit soha, semmilyen körülmények között nem engedek többé átlépni. Megvédem a csapatom, ez kutyakötelességem. Kiállok értük, mert ha én nem teszem, más nem fogja! Tanulságképpen következzen egy viber-üzenetem, amit az egyik Zete-szimpatizánsnak írtam a Ferencz Csabiék elleni vereség másnapján.

(A történethez hozzátartozik, a felkészülés során Sopronban lejátszott edzőmeccsünk után vezetőedzőnk, Teo Cizmic megállapodott velük, hogy a szezon során kizárólag a hazai, vasi ellenfeleink utáni derbiken jöhetnek be ünnepelni az öltözőbe. Legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy egy becsülettel megvívott csata után ezzel kell majd foglalkoznom…)

„Nem örülök…

Most mondják a srácok, hogy bementél az öltözőbe. Ráadásul fenyegetőzni.

Ez nem jó. Nagyon nem. És akkor most finoman fogalmaztam.

Nem érdekel, ha megsértődsz, ha megutálsz, nem érdekel, ha leanyázol miatta, de akkor is leírom, amit gondolok:

Szurkoló vagy. Vezérszurkoló. A Te dolgod, hogy buzdítsd a csapatot. Vagy ne buzdítsd, ha úgy érzed jónak.

De az hogy az öltözőben, ahová még én, a főnökük sem megy be, mert az a játékosoké, szent és sérthetetlen, te besétálj és fenyegesd őket… nem jó… nagyon nem..

Emlékszel? Beszéltünk róla. Kicsi szemétdomb ez. Minden kiderül. A ZTE megítélése mélyen van. Elindultunk felfelé, de hosszú az út. Minden ilyen fa*ság visszavet bennünket. Melyik komoly magyar játékos választ minket, amikor azt hallja, hogy egy drámai végjáték elveszítése után a vezérszurkoló bejön fenyegetőzni ahelyett, hogy ha már bejött, azt mondja: “Fel a fejjel gyerekek, szombaton győzünk!” ???

A sajátjainkon ez segít? Magabiztosabb, bátrabb lesz legközelebb? Lóf*t! Azon parázik majd, hogy ha hibázik, a SAJÁT szurkolói anyázzák majd le!!!

Ezek a fiúk beletettek apait-anyait, a körmendiek egy hajszállal jobbak voltak, nyertek. A kosárlabdában nincs döntetlen. A vereség a játék része. El kell fogadnunk, még ha nyilván nehéz is. Ennyi a sztori.

Még egyszer mondom: utálhatsz érte, de ez az én csapatom és kiállok értük tűzön-vízen át! Én nem olyan vezető vagyok, aki elbújik, hárítja a felelősséget.

Ha valaki főnök, akkor a nehéz szitukban is legyen az, és ha kell, vállaljon fel húzós ügyeket, pláne, ha úgy látja, hogy az nem segíti a csapatát!

Ennyit akartam.”

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Kék az Isten!

A blog előző részeit, itt lehet elolvasni, klikk. 

81 hozzászólás

81
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
48 Comment threads
33 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
49 Comment authors
Kiss Anna RózaKék-FehértormentorSajkaBenabela Recent comment authors
Kiss Anna Róza
Olvasó

Kék-Fehér
Olvasó

Szerinten ez eléggé belügy, nem kéne üzengetni, mindenki előtt kiteregetni a szennyest. Szankció és kész. Csak következmény nélküliség ne legyen! Más kérdés, hogy az elkeseredés nem csak ennek az egy vereségnek szólhatott hanem összességében az utóbbi két katasztrofális szezonnak is. De nem szabad egy ember miatt általánosítani, még ha ő vezér szurkolónak is gondolja magát.

tormentor
Olvasó

Az ilyen miért is vezérsxurkoló? Önjelölt pózer. Ha tökös lenne a vezérkar akkor a biztonsági szolgálat erre a meccsre semmi pénzt nem kapna (meg kellene nézni mit is írtak alá a szerződésben) és ezt a kissrácot az idénre kizárni a meccsekről.

Sajka
Olvasó

“A történethez hozzátartozik, a felkészülés során Sopronban lejátszott edzőmeccsünk után vezetőedzőnk, Teo Cizmic megállapodott velük, hogy a szezon során kizárólag a hazai, vasi ellenfeleink utáni derbiken jöhetnek be ünnepelni az öltözőbe. ”

Szerintem ez itt lett elkúrva. Az “új brand” építése közben kvaterkáztak a vezetők, az edzők a B középpel. Lehet tartani fórumot a szurkolóknak, lehet velük egy-egy dologról tárgyalni, de olyat megengedni komoly felelőtlenség, hogy akármilyen meccs után az öltőzőbe beengedik a keménymagot. Visszafordítani az eseményeket sokkal nehezebb, mint élből az ilyet meg sem engedni. Puskás Artúr most próbál tűzet oltani.
Kíváncsi leszek, hogy sikerül….

Dallas
Olvasó

Annyi fasz komment,nem olvastam el mindet,de ez igy a végén nagyon betalált töled,ha malackáék beengedik a farkast a házba, abból véres mese lesz,kösz hogy leírtad 🙂 ott pont nálad ! 🙂

Sajka
Olvasó

Köszi! 🙂

Benabela
Olvasó

Artúr, te egy szimpatikus ember vagy, de ezt az egészet nem tudom ,hogy gondoltad. Idejössz bpről és majd megmondod a helyi vezérszurkereknek ,hogy mit lehet meg mit nem? Ez működik pesten a honvédnál, ahol 17 családtag jár meccsre, meg a vasas u14es ultra hadseregenél. Itt ezek a szurkolók akkor is itt lesznek amikor te már rég nem. Hogy az öltözőbe, hogy lehet beengedni akár győztes akár vesztes meccsen szurkolókat azt nehéz felfognom. Képesek voltatok már a szezon előtt lenyomni ezt a zetés kisfilmet, mintha már a tavalyi bukó év utáni feltámadás megtörtént volna. Alig várom a következő részt 😀 Artúr… Olvass tovább »

JR.Benitez
Olvasó

Artúrt és Robit megcserélni. Abból sokat profitálna ZTE. Artúrnak mackót fel, aztán irány a pálya. Motiválj, figyelj, segits a csapatnak. Érted te ezt a játékot. Ez nem a te hibád, hanem azé a dilettánsé aki odarakott. Nem való neked az iroda. Lásd be. Lehet jobban fizet, de te is, és a ZTE is megsínyli. Ha makacs vagy, lelked rajta

JR.Benitez
Olvasó

Az még kimaradt, ha Robi kerülne komolyabb pozícióba, talán városházán is nagyobb respektke lenne a csapatnak.

Dallas
Olvasó

Hatalmas bölcseség jutott eszembe,meg kell hogy osszam veletek :
Ez pont az a téma-cikk,ami összefúja a SZEMETET

🙂

Tomi
Olvasó

Mindenki nyugodjon le a p*csába csak brandet építünk! Újra téma lett a ZTE.

Yellowblack
Olvasó

A játékosok zárják magukra az ajtót mert mi is nyerni fogunk ?

HajraKapos
Olvasó

De most ki ez az autószerelő pali, akit mindenki emleget?
Ezen az eseményen is részt vett? Köszi a választ.
https://bball1.hu/legendait-is-koszontotte-a-zte-a-szurkoloi-delutanon/

Remélem megoldódik a helyzet Zalaegerszegen, és nem lesz nyoma a szombati meccsen.
Remélem egy izgalmas találkozót fogunk játszani. Győzzön a jobbik! Hajrá Kaposvár!

zsoti
Olvasó

mi meg azt nem tűrjük el hogy többet van a digitv-nél mint a csapatnál.elég szomorú dolog hogy nem kötötték ki : csak ezt vállalja vagy marad a tv-nél.látszik hogy kezdő mert ilyet nem kellene a netre szellőztetni.meg kell oldani házon belül.nagy baklövés a vezetőség részéről a kinevezése.most legalább nem csak a birót fogják szidni a szurkolók.joggal.

Zsarkov
Olvasó

Artúr jó EDZŐ, szakmailag nem topszint, de megvan a szükséges karizmája, jó motivátor, kiváló pedagógus, érti az öltöző nyelvét, jól ír blogot…., de a szakmai igazgatói poszt nyilván meghaladja a képességeit, se tapasztalata, se ilyen irányú vezetői képessége, se diplomáciai érzéke nincs…, egy ilyen esetben egy Stárics által jegyzett nyilatkozatot kell kiadni a történtekről és annak szankciójáról, pont. Egy személyes levél közzététele csak a feszültség fokozására jó…, szerintem.

kentin
Olvasó

“…vezetőedzőnk, Teo Cizmic megállapodott velük, hogy a szezon során kizárólag a hazai, vasi ellenfeleink utáni derbiken jöhetnek be ünnepelni az öltözőbe.”

Hát a probléma itt kezdődik (szurkoló az öltözőben ?!?!).
Minden más csak magyarázkodás…

Sedmakfun
Olvasó

Ad 1. Hogy kerül a “technikai zónába” szurkoló? A biztonságiak szerepe is érdekes az ügyben… Akár az alkalmasságuk is megkérdőjelezhető. Ad 2. “Most mondják a srácok, hogy bementél az öltözőbe. Ráadásul fenyegetőzni.” Vagyis Puskás ott sem volt a “tett” alkalmával. Valaki (magyar? amerikai?) mesélte neki, hogy valami elhangzott. Magyarul? Angolul? Ki tudja, konkrétan mi hangzott el? Nem értett-e félre valaki, valamit? (Ja, ezzel nem akarom mentegetni a “tettest”, ha valóban fenyegetett, csak egyelőre konkrét dolgot nem tudunk, egyelőre nincs érdemi “tanúvallomás” jelenlévőtől.Egy állítás meg semmit nem bizonyít.) Ad 3. Nehogy ennél is tovább menjen az ügy, (félek tovább megy), és… Olvass tovább »

Milenko
Olvasó

Egy ideje nem szóltam hozzá, mert kissé megcsömörlöttem ettől az Egerszegi kosárlabdától. Azonban ez az eset nálam is kiverte a biztosítékot. Ahogy sokan én is mindkét felet hibáztatom. A fő bűnös egyértelműen a magát vezérszurkolónak aposztrofáló egyén. Egyrészt az ősegerszegiek tudják, hogy ez egy senki, nemhogy vezérszurkoló. Tompos Gy., vagy a Torcida alapítók, ők ezerszer inkább azok, mint ez az autószerelő. (Arról nem is beszélve, hogy kb. a 2010-es bajnoki cím óta tűnt fel a lelátón ez az arc.) Ez csak egy adalék ahhoz, hogy milyen jogon ront ő be az öltözőbe, es kéri számom a játékosokat? Ha ez a… Olvass tovább »

EGYPAKSI
Olvasó

Most komolyan, eltudja valaki képzelni, hogy bárhol a világon ez a történet belügy maradna? Azért mert a múltkori fiesztán együtt ettek már felmenti a szurkolót a normális viselkedéstől??? Mi az, hogy klub belügye? Az amerikai nem meséli el otthon, a Cizmic nem mondja el a haverjainak???? Két nap és mindenki tud róla!

Minden6ó
Olvasó

“Nem azért vállaltam el a szakmai igazgatói posztot, hogy bólogatójánosként mint egy báb sodródjak az eseményekkel…Vajon kire gondolt?Stárius Cornéliusra?Rájöhetnének már, hogy nem a pandémia miatt volt félház az örökrangadón!

panther
Olvasó

Egészen elképedve olvasom, hogy a hozzászólók kb. 90 %-a – miközben látszólag elítéli a lény magatartását (mert az ilyet súlyos aránytévesztés szurkolónak, főleg vezérszurkolónak nevezni) – valójában Puskás Artúrt hibáztatja, hogy nyilvánosságra hozta az esetet. Ezzel akaratlanul is felmenti a valódi “elkövetőt”, bagatellizálja és lényegében legalizálja is az ilyen minősíthetetlen viselkedést. És ha esetleg nem verbálisan inzultálta volna a játékosokat, hanem meg is ütötte volna valamelyiket, akkor is az lenne a legnagyobb bajotok, hogy miért nem söpörték szőnyeg alá az esetet, miért nem házon belül intézték el? Ha pedig a ZTE jó hírnevét féltitek, nincs miért aggódnotok. A többi csapat… Olvass tovább »

sargafekete
Olvasó

Minden szavaddal egyetértek ! Sajnos ebben az országban ez megy, mindig kimagyarázni a (szerencsére kisebbségben lévő) prosztó szurkolói magatartást. Mindig van valami, ami mögé “be lehet” bújni, és nem bírnak az emberek zéró tolerancia szintjén beszélni ezekről az esetekről, mert mindig van egy “de…” stb.

Tomi
Olvasó

Nekem nincs bajom azzal, hogy lehozatta az összes kosaras portállal az országban, de ezek után kutya kötelessége ugyanígy eljárni bármilyen a csapattal kapcsolatos információ estén.
Ha egy játékos (lásd Heron vagy Csuti) nem játszik, akkor legkésőbb a meccset követő este írja le ugyanilyen részletesen, hogy miért nem. Legyen, akkor a ZTE egy nyitott könyv, de nem szelektálunk!!

A szurkoló menjen vissza a csapathoz, kérjen elnézést tőlük 2 tálca sör kiseretében és a következő meccsen buzdítsa őket még jobban!

Artúrnak meg innentől nincs kifogás, nincs a csapatnak belügye, nincs olyan hogy 2 hétig nem játszik, nem edz valaki és nem tudjuk, hogy miért nem.

Mivanmivan
Olvasó

Alapvető hiba, hogy szurkolót beengednek egyáltalán az öltözőbe. Nyertes meccs után sincs ott a helye. Csarnokban, azon kívül lehet ünnepelni. A szurkerről pedig csak annyit, hogyha az első meccs után, ami ráadásul rangadó (mind múlt és mind jelnlegi szinten), pár pontos meccsen kikapva megy fenyegetőzni, akkor az az ő intelligencia szintjének a hiányát mutatja. Töke akkor lett volna, ha a vezetőség irodájába megy be. Az újonc külföldiek mit sem tudnak a múltról, a magyarok, akik odaigazoltak, nem gondolom, hogy a meccset nézve nagyon alibiztek volna, szóval a lebaszás nem hiszem, hogy jelenleg nekik járt volna. Szerintem Artúr meg helyesen járt… Olvass tovább »

Tomi
Olvasó

Kíváncsi vagyok, hogy abból is közkincs lesz-e ha esetleg két játékos veszekedik majd ag öltözőben, vagy ha Teo nem jön ki valamelyik játékossal ?

Ha Artúr érez valamit személyes sertésnek akkor az másnap minden portálon megjelenik, de ha egy játékossal van probléma, az ráér addig amíg lesz helyette új játékos?

Ez nem mentség arra hogy egy meccs után – a játékosoknak esélyt sem adva a javításra- kiosztjuk őket, de Artúrnál is érzek némi szereptévesztést, meg kommunikációs nehézségeket.

WSreborn
Olvasó

Egyik előttem szóló már említette, de nem védi az öltözőajtókat biztonsági személyzet??? Megengedhetetlen az ilyen, és természetesen nem normális, magam sem értek vele egyet, millió fórum van ahol a játékosokat kérdőre lehet vonni egy rossz teljesítmény után de nem az első meccs után és nem az öltözőben és nem így. Nekem az a véleményem, hogy az hogy ki kell valakit tiltani az nem ilyen egyszerű, pláne egy Alfa szurkoló esetében. Ezek az emberek régi bútordarabok, és az említett 15-20 társukkal együtt a B közép gerincét adjàk. Persze lehet nélkülük is jó hangulat, de Zalaegerszegen, Körmenden, Szolnokon nem volt elég anno… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

hát így elsőre, a probléma kezeléséhez nem ért…ezt már itt többen kiveséztétek.

szakmához?: ” véleményem szerint a legjobb négyre is eséllyel pályázó MTE ellen voltunk végig partiban”
Lehet olyat tud amit más nem? Lehet isteni csoda-meg 2 extra légiós cserével majd oda jut az MTE(meglepődnék,de sztem Körmenden is) de nem ezzel a játékkal.
Hazai pályán kikaptak egy önmagához képest is gyengén játszó MTE ellen.

Yellowblack
Olvasó

Teljesen igaza van.jó hogy nem meg nem veri a játékosokat.biztonsági őr nem védi ilyenkor az öltözőt?legalább 1 éves eltiltást neki.erőfitoktatás helyett szurkolj.teljesen egyetértek Puskással és hiszem hogy egy vezetőnek meg kell védenie a csapatát

BalkanFanatic
Olvasó

A legszomorúbb az , hogy a Zete – Körmend örökrangadó kapcsán erről kell beszélni . Emlékezzünk inkább a 30 évvel ezelőtti bajnoki döntőre . Öt idegenbeli győzelem , felfoghatatlan mennyiségű szurkoló a csarnokokban , elképesztő hangulat , helyi ikonok mindkét oldalon . Katafai kocsmát kiittuk . Kívánom Mindenkinek , hogy valami hasonlót átéljen . Remélem ,hogy ez az oldal egy cikk erejéig megemlékezik erről a bajnoki döntőről . Hajrá Magyar Kosárlabda !

WSreborn
Olvasó

Teljesen igazad van, mindössze annyi kiegészítést tennék, hogy az általad említett fantasztikus döntő 31 éve volt 1990-ben.
Micsoda hangulatok voltak anno, nálunk pl. 91-ben a döntőn a 3000 fős csarnokban 4000en zsúfolódtunk össze.

BalkanFanatic
Olvasó

Való igaz , de a pandémia miatt elmaradt az erről való megemlékezés , ezért van bennem a 30 év .91 -ben az Olaj lett bajnok Zeg-en .

KKKfanta
Olvasó

Naaah és pont ezek után játszunk ellenük szombaton. Kiváncsi leszek mi üt ki majd ebből a pályán!

Roko
Olvasó

..ki akartam lépni a megszokott komfortzónámból és valami újba, másba vágni a fejszémet. Igen, szó se róla, ez a kék-fehér fa, mint ezeréves óriás mamutfenyő tornyosul előttem..

mekkora egy fasz ez és mekkora képzavar.
a fejszejevel neki megy a ztenek.
kidönti bazmeg

hát ez nem aprozza el bazmeg,isten óvja a zte-t

Lightbringer
Olvasó

Pont ezen röhögök én is. Micsoda hasonlat! 😀

Vulcano
Olvasó

Nos. Én nem tudom, hogy Puskás Artúrral többen lettek-e a Zte-nél. És, hogy az ő pozíciója és hozzáértése az ennyire fontos és nélkülözhetetlen, hogy ezt a luxust megengedheti magának. Senki ne értsen félre. Nagyon felháborító, ha egy magát szurkolónak valló ember egy vereség után bemasíroz az öltözőbe fenyegetőzni. Rosszul is lennék ha ez nálunk történt volna. Ilyet egy profi klub egyszerűen nem engedhet meg. Viszont, ahogy Artúr fogalmazott, a Zte megítélése kb a béka segge alatt van. Erre még rátenni egy lapáttal, azzal, hogy ország világ elé kiteregetünk egy ilyen ügyet szerintem nem a legprofibb hozzáállás. Szerintem ezt házon belül… Olvass tovább »

krsz
Olvasó

A játékos játszik, a szurkoló szurkol, az igazgató meg igazgat.
Nem lenne baj, ha az igazgató nem bratyizna meg telefonszámcserézne a szurkolóval, a szurkoló meg nem rontana be az öltözőbe, mert ott semmi keresnivalója nincs.
Remélem az ilyen vadbarmokat egy életre eltiltják a csarnok és a kosárlabda közeléből.

justbasket
Olvasó

Nagyot mondó Artúr, ma akkorát mondott hogy közben bexart. Van ez így. Csak azt nem értem miért nem az illetővel intézte ezt el személyesen, karakán módon ,ahogy ezt magáról leírta NYILVÁNOSAN. Nem lett volna országos ügy és lehet hogy a respektje is meg lett volna. Így hogy gyáván szaladt az internetre panaszkodni, ez visszafordíthatatlan folyamatot indított el. Távoznia kell!

lujo
Olvasó

Büdös gyorsan pontot kell tenni az ügy végére. Rohadtul nem hiányzik most a freszkó a lelátó és a csapat vagy vezetők között. És mindenki vállalja a felelősséget a tettei után, valyon mi szolgálja a csapat érdekeit, a széthúzás biztosan NEM!!!

justbasket
Olvasó

igazad van! Ezt azonnal orvosolni kell, de szerintem Puskással ez visszafordíthatatlan folyamat. Ezt a viselkedést a zsiványok vamzernek nevezik. Azt pedig semelyik világban nem szeretik! Jobb lett volna szerényen Nemecsek-ként viselkednie,de Ő Geréb volt

GCkosar
Olvasó

Nem kell azonosítani a keménymagot az összes ZTE-szurkolóval. Előfordulhat, hogy 15-20 ember betyárbecsületből a védelmére kel annak a szurkolónak (bár véleményem szerint helyesebb lenne, ha elítélnék a társuknak ezt az elfogadhatatlan viselkedését), de a többi ZTE-szimpatizánssal ebből semmi ellentéte nem származik Puskásnak.

Dallas
Olvasó

Te vamzernek hívsz valakit miközben azt se tudod mi a vamzer szó ( és akik mondogatják azokra is 99 % igaz ),ha búnözö árul el másikat akkor helyes csak,de ettöl a körtől nem várhatjuk el hogy megértse,ez kb. olyan mintha én látok egy betörést és jelzem akkor vamzer vagyok ?….. hát lófaszt !

SZÉKESFEHÉRVÁR
Olvasó

Eddig meg voltam győződve hogy Simonnál nagyobb kókler nincs az NBI ben. De most Puskás Artúr,ős zalai mindentudó novella író ,ezzel a viber üzenettel felküzdötte magát az első helyre. Mondjuk Simon nyugodt lehet, nálunk, csak valamelyik molett csaj menne be az öltözőbe, ha valamelyik játékos megenné a sütijét.

orszagalama
Olvasó

Simonos részt adom! De kérlek a mi B közepünket ne alázd!

crazybasket
Olvasó

Szombathelyiként összeteszem a kezem, hogy ez a kókler csávó soha nem került a Falco közelébe, és nem gondoltam hogy ilyet írok valha, de részvétem hozzá a zte szurkolóinak! Tegyétek helyre, mert kezd sok lenni a rizsája! Aztán menjen vissza a Digihez, de végleg!(az a sz*ar úgyis alig elérhető valahol).

sargafekete
Olvasó

Szomorú, hogy ez a véleményed erről az egészről! Miért kell B-közepesként védened másik csapat B-közepes szurkolóit olyan ügyben, ahol egyértelműen túllépett a “kollégád” egy bizonyos határt? Miért kell szolidáris lenni vele, amikor olyat tett, ami nem normális? Ezek szerint te helyesled, ami történt? Miért Puskás Artúr a hibás azért, mert elítéli és nem tűri a nem normális viselkedést? Vagy az zavar, hogy mindezt nyilvánosságra hozta? Nagyon jól tette! A prosztó, lumpen figura így legalább megszégyenül és remélhetőleg távol marad ezek után – a bugris társaival együtt – a további Zete meccsektől is. A hangulat nagyon jó tud lenni egy sporteseményen,… Olvass tovább »

supradeel
Olvasó

Szerintem itt nem a böszme teleszart tetovált szerelő csávót védi crazy, hanem Puskást viberes üzenetét illetve annak közzé tételét itéli el.
Ahogyan mindenki!

sargafekete
Olvasó

Tudod ez akkor lenne esetleg érthető, ha előtte ötször akkora terjedelemben elítélné a szurkolót, és utána tenne szót Puskásról. Az a baj ebben az országban, hogy az ilyen szurkolói viselkedés mindig ki van magyarázva, és sokan nem arra fókuszálnak, hogy zéró toleranciát hirdessenek ilyen történetekben.

supradeel
Olvasó

A szurkolói viselkedéssel kapcsolatosan egyetértek Veled! ZÉRÓ tolerancia az ily bugrisoknak! De ha lehet ezt úgy intézem hogy ne járassam le az egész klubot,!Ráadásul Ő ismeri ezt a csávót ,leült velük kvaterkázni, piálni, kajálni. Egy Igazgatónak meg kell válogatni kivel ül le! Ja hogy Arti mindenkinek nyalizni akar, mert át akarja venni a teljes hatalmat! Csak most fog szembesülni hová került! Bőven elég lenne ha a szakmai munkával foglalkozna kizárólag, ami a feladata lenne. De szerintem kezdi kapizsgálni hogy ehhez hülye

sargafekete
Olvasó

Abban igazad van, hogy vezetői szinten nem kell haverkodni a “kemény maggal”, és valóban nem kellett volna vibert sem írnia. Csak az a borzalmas, ha egy B-közép (az alul műveltebb változata) ezt nem kapja meg, akkor már ezért is kikezdik egy klub vezetőjét, akinek emiatt már rögtön nehezebbé válik az élete az adott klubnál, főleg, ha újonnan érkezett. A bandába összeálltak kihasználják azt, hogy relatíve sokan vannak, és emiatt önbizalmat éreznek ahhoz, hogy ők kerülnek mindig ki “győztesként” az ilyen ügyekből.

crazybasket
Olvasó

Kinek ez a vélménye kinek az ebben nincs is semmi! Én konkrétan arra írtam amit írtam, ahogy kezelte ezt az egész szitut a csávó! Ennek nem a nyilvánosság előtt a helye! Véletlenül sem védem azt, aki bemegy az öltözőbe szurkolóként szitkozódni, de 1000 és 1 lehetőség van ezt házon belül csendben elintézni, nem pedig kiteregetni a szennyest, számomra ez undorító! Főleg hogy kb 2hónapja van a csapatnál!(vagy 3..) Így kezdeni..Aztán ő van most felháborodva ha kapja az ívet ezerrel a személye, na meg az egész brand is! Nagyon hamar bele fog ebbe bukni aztgondolom! Főleg mert hatalmas szavak vannak, tartalom… Olvass tovább »

sargafekete
Olvasó

És mégis hogyan lehetett volna megoldani? Ha nem “haverkodhat” a szurkolóval (amivel egyetértek azokkal, akik ezt kifogásolták), akkor csak egy megoldás lett volna, ha kitiltják a szurkolót a meccsekről. Na most, ha ez megtörtént volna egyrészt az is rögtön napvilágot látott volna, másrészt akkor ugyanígy szidnák most többen a zalai vezetőséget. Vélhetően te is, mert szolidáris vagy azokkal, akikkel együtt szurkolsz a magyar válogatott focimeccsein. Annak pedig kimondottan örülök, hogy a Falconál nem ti diktáltok, amit bizonyít az is, hogy a klub nem ment bele abba, hogy a Szolnok elleni meccs előtt húzzák fel a bajnokság megnyerését jelképező zászlót, amit… Olvass tovább »

FjodaMTE
Olvasó

Crico,Aurora vagy épp itten sárgafekete!Előre kérdezem,ugye ezt az oldalt nem tervezed szétbarmolni???Itt nem csak a sajátjaid,de az ország kosárlabda szurkolói elött járatnád le magad!No de így is már megvan a negatív hírneved ez igaz,de ne menj mélyebbre kérlek alásan!Ne vedd zokon,de nagyon nem szeretném vagyis inkább nem szeretnénk!9.én pedig várunk a Szentélybe ki ne hagyd az el classicót!
Szép estét.!

sargafekete
Olvasó

Sikerült a három névből egyet eltalálnod, de ez sem olyan rossz arány, ráadásul ez azt jelenti, hogy tudsz olvasni, és még le is tudtad írni a sargafekete nevet. Ellenben kérdezném tőled, hogy te véletlenül nem az a Fjoda vagy, akin a saját szurkolói (a Vendégkönyvben) és a Falco szurkolók is előszeretettel röhögnek? Nem te vagy az, aki már többször leírta azt, hogy Perl Zoli nem is olyan jó játékos? Nem te vagy az, aki a Falcot a kosárlabda rákos sejtjének nevezte? Fjoda, nyomozónak ne menj el, mert kiderült abban rossz vagy, viszont nyugodtan maradj meg bohócnak, mert az a szerep… Olvass tovább »

Redbid
Olvasó

Hát persze, hogy nem ő a körmendi Fjoda, (ő nincs a Bb1en!) azért került a nick mellé az MTE, mert most a sárga “keménymagnál” ez az újabb taktika a Körmend lejáratására!
Jön sárgapárna meg ezek, és a félnótások jól elbeszéletnek “egymással” 🙂 🙂 🙂

De amint tapasztalhatod ezek összefognak saját ellen is, ha úgy hozza az érdek!!

Amit pedig zete ügyben írsz, minden szavaddal maximálisan egyetértek!!

SárgaPárna
Olvasó

Ez is bizonyítja, hogy ti ott a polgármesteri hivatalban teljesen elvagytok szakadva a valóságtól, amikor azt hiszitek mindenki a ti fostalicska csapatotok lejáratására szövetkezik.
Tökéletesen illik a tébolyult paranoid, skizofrén énéhez.
Vagytok négyen, akik szerint rendben van minden, mindenki más helikopter.
És mielőtt újra hazudnál egyet, kérlek válaszolj a következő kérdésre:
Igaz-e, hogy bb1-es hozzászólás miatti feljelentés után a rendőrség az IP címe alapján a polgármester egyik közvetlen munkatársát azonosította be?

Redbid
Olvasó

Már sokszor megmondtam neked, hogy semmi közöm a polgermesterhez meg a hivatalához, de te csak magadból tudsz kiindulni és ezt el sem tudod képzelni, én erről nem tehetek! Ugyanezért csak annyit tudok, hogy én csak a te “tébolyult paranoid, skizofrén énedhez” tudok hozzászólni, mert sajna azt látom itt nap mint nap!! Azt is elmondtam már sokszor, hogy természetesen én is tudok gondokról, (túl kicsi város ez ahhoz, hogy ezt el lehessen kerülni:) de én még a “régifajta” gyerek vagyok, én a csapatot szeretem mindenek felett, és kurvára nem érdekel a csomó szarság amit ti itt a szeretett csapatomról összehordtok, ráadásul… Olvass tovább »

Roundmend
Olvasó

Ebben az egész zalai, -A kék-fehér égből hirtelen pottyant, de azonnal örök zeteszívű klubfőnök vagy a primkó törzsszurker a bátrabb legény című- csimmbumm cirkuszban az egyetlen akiért kár és a személye méltatlan egy ilyen sztorihoz az egyedül csak Teo Cizmic…tőlünk azért lécelt mert a vezetőség nem hagyta dolgozni, de van ő annyira határozott és céltudatos ember, hogy ugyanúgy pakolni fog akkor onnan is, ha nem még előbb, hogyha nem a klubirodából, hanem egyenesen a lelátóról akarják megmondani neki a tutit

Minden6ó
Olvasó

Artúr!Leülsz velük sörözni dícséred a pörköltjüket meg a gulyásukat pakolgatnak neked a Zete feszten most meg lejáratod őt ország világ előtt mert hibázott???!!Tényleg megutáltatjátok magatokat Stárius Cornélius haveroddal együtt!

supradeel
Olvasó

Biztos meleg sört kapott és hideg volt a pörkölt.

Hidegzuhany
Olvasó

Artúr …. te raptorfejű… viberen fenyegeted a törzs szurkolót … szép brandépítés , kár hogy a csapatépítés kevésbé lett sikeres a jelek szerint !!!

supradeel
Olvasó

Undorító és elítélendő ” szurkolói” viselkedés!!! DE… Szerény véleményem szerint ez a klub belügye kellett volna hogy legyen és ott helyben kellett volna lerendezni! Ha olyan kemény csávó akkor ezt így is csinálta volna. Nem pedig egy személyes üzenetet a sajtó hasábjain kiteregetve, magát hősként beállítva. Ez éppen a gyávaságáról tesz tanúbizonyságot! Ráadásul az írása szerint körülötte mindenki hülye, minden rossz ,de majd Artúr a megmentő, csak ő egyedül makulátlan, majd ő megmutatja.Ezek szerint igazak a pletykák ,mely szerint Puskás fúr maga körül mindenkit. Pedig előbb körül kéne nézi a saját háza táján. Egyenlőre a nagy duma ,az megy egyedül!… Olvass tovább »

JR.Benitez
Olvasó

Az esetről nem szeretnék véleményt leirni, mert nektek én csak egy büdös vasi paraszt vok, akit nem daráltak le csecsemőként. De! Azért a ZTE mint ikonikus kosárlabda klub szakmai igazgatója ilyen fontos témában viber üzenetben kommunikál????

supradeel
Olvasó

hát ez az! ki hallot már ilyet? először azt gondoltam ez csak valami vicc. Ráadásul ezt nyilvánosságra hozni ,dupla balek lépés.

BalkanFanatic
Olvasó

Vállalhatatlan mind a”szurkolói” magatartás , mind P.A. kommunikációja .

Holló
Olvasó

Artúr ezt te is tudtad amikor elvállaltad,hogy ez elmúlt szezonok baklövései,pánikintézkedései,játékospolitikája után nem lesz türelem…eredménykényszerben vagytok. Kicsit gondold magad a mi helyünkbe…évek óta ígérgetnek nekünk és mi csak nyelünk és nyelünk…évek óta nézzük,ahogy a két rivális szomszédvár szurkolói itt ünnepelnek, ahogy a tabellán folyamatosan mögöttük kullogunk…nézzük azt,hogy a 2017-es bronz óta a klub gyors ütemben négy év alatt elérte a playout helyet…nézzük azt évek óta hétről hétre,hogy a legtehetségesebb helyi fiúnk Szombathelyen teljesedik ki, utolsó helyi ikonunk pedig Debrecenben hoz hétről hétre kiemelkedő számokat. Minden héten ezt egy fájdalom nézni minden Zalai embernek. Talán most fény az alagút végén Csuti… Olvass tovább »

supradeel
Olvasó

Stárics rájött hogy ő csak a gazdálkodáshoz ért. A klub pénzügyei rendben vannak. hozott egy szakmai igazgatót aki vállalja a szakmáért a felelősséget. Puskás ezek szerint alkalmatlan erre a feladatra. Ráadásul ezzel a felesleges ripacskodásával ,egyáltalán nem tesz jót a ZTE-nek.

Zsarkov
Olvasó

Nem ismerem a viszonyokat, de Stárics helyében én lemondanék…, amiket itt olvasok, nyilvánvaló, hogy az ő személye generálja a feszültséget, a közösség érdeke, hogy távozzon és ezt az egyéni érdekei nem írhatják felül…, egyébként Simóért, Pongón kívül bármelyik magyar játékosunkat elcserélném…, iszonyatosan gyors a srác és látszik rajta, hogy “meghalna” a csapatért, ha még rutint is szerez, sokat fogunk még róla beszélni…, szükség van egy jó Zetére én szurkolok, hogy rendeződjenek a dolgok, mihamarabb

JR.Benitez
Olvasó

Zsarkov nekem már felkészülési meccsen is Simóról egyből Frank jutott eszembe….

Zsarkov
Olvasó

Fizimiskára van egy kis hasonlóság, de másban én nem látok…, szerintem Simó abban különbözik a többi tehetséges fiataltól, hogy érződik a játékán az alázat, megvan benne a kellő csibészség, átlagon felüli a játékintelligenciája és a sebessége még felnőtt szinten is extra…, pedig ma láttam őt először, mikor visszanéztem a Zete-Mte meccset…, Frankra pedig azon kívül, hogy tehetséges, más jót nem tudok mondani…

Tomi
Olvasó

Nehéz elképzelni, hogy ez használ(t) a csapatnak. A magyarok hozták, amit tudnak. Ők nem fognak tudni ennél (sokkal) többet hozzátenni. Egy légiós nem játszott, kettő jó volt. Két játékosnak nem ment, de rájuk sem lehet mondani, hogy alibiztek volna. A Körmendnek jóval erősebb a kerete. Nálunk ha nem hoz legalább 3 légiós extrát, akkor kevesek leszünk.
10 olyan meccs után, amikor senki nem küzd, azt mondom menjen be az öltözőbe, de egy meccs után (legyen az bárki ellen) ezzel csak ártani lehet a csapatnak.

Gézuka
Olvasó

…. de honnan tudják egymás telefonszámát?

Soós Sándor
Olvasó

Nem a Tvbe vagy ? Artúr….

Director
Olvasó

Tisztelem az autószerelő srácot és a köreit hisz ha nem lennének a csapat mellett szinte már senki nem lenne ilyen minőségben!De ezek a srácok hol az ügyvezetőt akarják kardélre hol fotózkodnak hol pedig koccintgatnak…Hétfőn takarodjatok kedden pacsizunk szerdán fenyegetőzünk…Az ilyen emberekkel 3 lépést kell tartani bármennyire is rendes srácok úgy látszik egy két ital után kivetkőznek önmagukból!

justbasket
Olvasó

Igaz szó, de Artúr nem hogy a 3 lépést nem tartotta meg, egyenesen spanolt velük, leült az asztalukhoz. Ez ebben a közegben felkérés egy keringőre!
Mindenkinek elterjesztette, nyugi én vagyok a főnök, persze hogy azt hiszik hogy nekik mindent szabad, hisz a főnök a haverom. Majd a haverokat felnyomom, hát ez az amit nem lehet! Innen nincs vissza út

Dallas
Olvasó

de az ilyen srácok NEM rendes srácok .)

Feherparna
Olvasó

Tisztelet Artúrnak, ez egy olyan merész lépés ami a ZTE-t el kell indítsa fölfele.
A szurkoló szégyellheti magát. Valahol ki is tiltanák a csarnokból.

Artur Doki
Olvasó

Érdekes story…mondjuk rögvest az első fordulóban,egy minimális különbségű vereség után bemenni az öltözőbe anyázni( még ha tudjuk,hogy a Zte-Kmd több is egy meccsnél) azért elég durva
Mondjuk nem tudom,hogy ki a szóban forgó vezérszurkoló( bár van egy tippem),de Zalában az elmúlt évek történései és legfőképp az eredménytelenség eléggé kiverte sokaknál a biztosítékot.
Artúr druszám valóban méhkasba nyúlt és még csak most kezdődött a szezon…

nyolcmegnyolc
Olvasó

Furxsa, hogy a belügyekből, külügyek lettek Egerszegen

SárgaPárna
Olvasó

Valaki mondja majd el a novella írónak, hogy ez az egész azért van, mert a Stárics évek óta összekacsint a fasiszta, buta, primitív ZTE szurkolókkal…
Szeretném hangsúlyozni, nem mindegyikük az, sőt…

vasipasi
Olvasó

Ez egy korrekt, bátor lépés. Nem lesz könnyű dolga ezek után.
De, ha már ilyen lendületben van, javasolnám, hogy a szurkolóik rasszizmusa, cigányozása, négerezése, antiszemita megnyilvánulásai ellen is lépjen fel.

SzhelY
Olvasó

Sok a rizsa

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés