Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Puskás Artúr: Nem tehetem meg, hogy sértetten duzzogjak

Saját blogjában ír a ZTE-nél történt edzőváltásról.:

:

Több cikkben foglalkoztunk már a ZTE csapatánál történt edzőváltás hátterével. Itt, itt és itt. A kék-fehérek szakmai igazgatója, Puskás Artúr is megszólalt. Saját blogjában írta meg miként látja ő a helyzetet. A Zegről-Végről blog bejegyzését változtatás nélkül közöljük.

Mindent köszönök Teo, Isten hozott, Emir!

Az élet óriási játékmester. Folyamatosan figyel bennünket. Akadályokat, feladatokat, problémákat, kihívásokat állít elénk. És ránk bízza a döntést. Mert mindig van választásunk. Teszteli a jellemünket, a kitartásunkat, az elkötelezettségünket, a hitünket. Meddig vagyunk képesek elmenni a céljainkért? Miről tudunk lemondani? Mennyire vagyunk rugalmasak? Hol húzódik az a határ, ahol már azt mondjuk, eddig és ne tovább? Mikor lépünk egy lépést hátra, hogy később esetleg esélyünk lehessen kettőt előre?

November végét írunk és ilyen gondolatok közepette vetem virtuális papírra ezeket a sorokat. Szerintem az utóbbi napok történései miatt állandó Olvasóim közül sokan érdeklődve várták ezt a bejegyzést. Akadtak köztük olyanok, akik szerint lehet nem írok egyáltalán. Voltak néhányan, akik úgy vélték elegánsan átlépek a történéseken. És létezik az a réteg, akik tudják, több, mint tizenöt esztendőt felölelő blogger munkásságom során néhány, a saját életfilozófiámmal és értékrendemmel összeegyeztethetetlen eset kapcsán határozott véleményt formáltam nem tetszésemről. Ilyen volt a Szívtelenül, a Rátgéber László irányította férfi válogatottunk ausztriai lebőgése másnapján, a Honvéd edzőségem ideje alatt történt Veszprém elleni bajnokin tapasztalt játékvezetői részrehajlás (Betelt a pohár, avagy az elegáns diplomácia felfüggesztése…) a Covid19 felbukkanása során tanúsított önző és felelőtlen gondolkodás imádott sportágunk egyes szereplői részéről (Új kihívás előtt) és a mostani idény nyitó fordulója után történt incidens (Azt mondom, állj!).

A közös nevező mindig a kosárlabda és egy csapat volt. Azért kellett kiállnom. Ezúttal más a szituáció. Illetve, áttételesen mégsem. Ugyan most én kerültem olyan helyzetbe, amely kapcsán joggal érezhetnék számos negatív érzelmet vagy sajnáltathatnám magam. Azonban jelen pillanatban nem ennek kell a fókuszban lennie. Kizárólag a ZTE jelenje számít. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk és nekem kutyakötelességem tudásom legjavát a klub szolgálatába állítanom. Nem tehetem meg, hogy sértetten duzzogjak. A játékosok, a szakmai stáb és a szurkolók miatt sem. Emir Mutapcic kiváló szakember, tiszteletet parancsoló önéletrajzzal és hatalmas tapasztalattal. Székfoglaló beszédében kiemelte, ő nem guru, csodatévő, hanem egy edző, aki próbál a már meglévő alapokra építkezni, néhány részlet kihangsúlyozásával. Igyekszem minél hamarabb képbe hozni a magyar bajnoksággal és a saját csapatunkkal kapcsolatban.

Szeretnék köszönetet mondani Teo Cizmicnek. Nagyon sajnálom, hogy így végződött az itteni kapcsolatunk. Nem szándékozom védőbeszédet tartani mellette vagy a menesztéséig vezető okok láncolatáról értekezni. Felesleges. Nincsenek véletlenek. Ennek – valamiért – így kellett lennie. A saját felelőssége mellett megannyi egészen elképesztő történés miatt jutottunk el idáig. Személy szerint rendkívül hálás vagyok Teonak a mérhetetlen tudásért, az emberi pillanatokért, a közös munkáért. Rengeteget tanultam a játék szakmai aspektusáról, a játékos kiválasztás háttérmunkájáról és ami a legfontosabb megismerhettem egy makulátlan úriembert. Hozzám hasonlóan csak hálával tartozhatnak a játékosok, főleg a saját nevelésű fiataljaink, akikkel energiát és időt nem sajnálva dolgozott nap nap után.

A profi sport sokszor kegyetlen és igazságtalan világ, de ezzel minden szereplőnek tisztában kell lennie. Az élet és a szezon nem áll meg. Csinálnunk kell a dolgunkat, előre tekinteni és minden eddiginél jobban összetartani, hogy megindulhassunk felfelé.

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Kék az Isten!

2021. november 28. Zalakerámia ZTE KK

Címlapfotó: zaol.hu

28 hozzászólás

28
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
18 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
EztnekedKék-FehérzterulezTZLL*Z*T*E* Recent comment authors
JólnézünkMIKI
Olvasó

Az ambiciózus kretén, a legveszélyesebb pszichológiai típus!
Dilettáns, indokolatlanul magabiztos, és folyamatosan hülyeségeket beszél…

Kék-Fehér
Olvasó

Sok beszédnek sok az alja. Lelkes, de nagyon amatőr vagy Artúr. Nem vagy I. osztályba való. Inkább reagáljatok érdemben a szurkolók megnyilvánulásaira. Nem tiltani, cenzúrázni kell. A sértődésre a szurkolóknak van oka.

zterulez
Olvasó

Artúr az lett volna a becsületes, az elegáns és az okos döntés, ha veszed a sátorfádat és tovább állsz. Akkor is dilettánsnak tartottalak volna, de legalább tökösnek. Átnyúltak a fejed felett, te elfordítottad a fejedet, nyeltél egyet, ránéztél a havi sms-re a fizetésedről, és úgy döntöttél, hogy továbbra is részt veszel ebben a bohózatban. Megértelek, de legalább a mellébeszélést felejtsd el. Ne nézd hülyének az embereket!

*Z*T*E*
Olvasó

Bullshit

JólnézünkMIKI
Olvasó

Stevan Tot, Mutapcsics zalaegerszegi mentora,a tárgyalások folyamán, pontosan tájékoztatta az új edzőt, Puskás Artúr, Heinrich Róbert, Baki Gergely, és Debreczeni Dániel képességeiről!
Sok sikert, Emir!
A Jóisten segítse a ZTE-t!

Eztneked
Olvasó

Komolyan erdekelne, hogy a stab 3 legkevésbé jelentőségteljes tagjának a képességéről neked vagy Stefan bácsinak mennyi fogalma van ? A jelenlegi helyzetnek valóban vannak felelősei , ne is legyen ez egy percig se kérdés, rengeteg mindent jól látnak a szurkolok , de a polgármestertől , szakmai igazgatón, masodedzőkön, erőnléti edzőn, masszőrön, portáson át mindenki egy rák ? Hulladék, szar munkát végez mindenki? Nem is tudom amúgy mi a meglepő ezen, csak a szokásost hozzatok, gyűlölni, szapulni mindenkit akinek csak a nevét tudni lehet !! Szarul teljesít meg egy par klub a Zeten kívül is, de sehol nem olvasol arról, hogy… Olvass tovább »

Feffo-ZTE
Olvasó

Artúr, te jót akarsz. Ezt azért lehet sejteni. De most átnyúltak feletted, és te ezt hagytad szó nélkül, és ezzel cinkosa lettél azoknak, akik idáig züllesztették ezt a klubot. Ezeknek a Studió Music Pubban pallérozódó, kiváló tinédzser politikusoknak. Ők nem az egyetemen, nem egy cégben, de még nem is egy sportklubban szereztek tapasztalatot, hanem a pult mellett. Ők döntenek szakmai munkáról, beruházásról, ilyenekről. Lehet nyomni rájuk nekünk a voksot legközelebb is. Ide kerültél, kár.

Gézuka
Olvasó

Tisztelt ZTE szurkolók, őszintén kérdezem, mi a szart vártok ettől a csávótól? Mit tett le az asztalra mint edző bármelyik csapatnál, vagy akár játékosként hogy szakmai igazgató lehessen? Azon kívül hogy blog bejegyzéseket ír, és szakkommentátor volt a sportklubon, de semmi többet. Nem más mint egy kiváló marketing dumával megáldott lókötő.

Nem írásban kell kiállni valaki mellett, hanem ha már szakmai igazgató az ember, akkor igenis van beleszólása a történésekbe, ha pedig nincs, vagy nem mer nyilvánosan csak az írás mögé bújva “kiállni” a menesztett edző mellett, akkor nem más mint csendestárs.

Soós Sándor
Olvasó

Ilyen is csak Magyaroszágon fordulhat elő. Fizetett bohóc szakmai igazgató néven. Polgármesternek vissza ad havi x összeget és mindenki jól járt.

JR.Benitez
Olvasó

Artúrral kapcsolatban azt érzem, hogy amikor elég sok rossz történt az életében, felkapta a média. Elkezdték foglalkoztatni kosárlabdában, médiában. Ki által, és miért, fogalmam sincs. De elég furcsa egybeesés. Nem rossz gyerek ám ez az Artúr, csak nem oda való. Persze ez a kékeket nem vigasztalja. Kicsit azt érzem vele kapcsolatban mint K.G. esetében. Van felette egy mindenható, ő csak a bohóc a cirkuszban, nem pedig a porondmester….

Vulcano
Olvasó

Azt valaki nálam jobban értesült elmagyarázná, hogy Puskás pontosan milyen feladatkört lát el a csapatnál? Csak mert akinek a tudta és beleegyezése nélkül lehet meneszteni egy vezezőedzőt, azt még röhögve se lehet szakmai igazgatónak nevezni.

kapuskiraly
Olvasó

íródeák, őrsi krónikás, hírmondó, nótafa, tréfamester – soroljam még? 🙂

zterulez
Olvasó

Leírta feketén fehéren, hogy blogger.

kapuskiraly
Olvasó

Kék-fehéren. Legalább ennyire ne utáljátok már! Ha máshoz nem ért majd kiabálhassa, hogy Hajrá Zete! Azért egy pestitő’ ez nem semmie! 🙂

JólnézünkMIKI
Olvasó

A BOHÓC, meg az UDVARI BOLOND, kedves, szeretni való figurák.
Sírunk, nevetünk!
De most szóljon már valaki, hogy ez a ZTE, és nem a Budapesti Nagycirkusz!
Play-out. Piros csoport.
Könyörgöm?!

Pojaca
Olvasó

Az első fejezet sikere után ígértem, hogy megfelelő tetszés nyilvánítás jegyében folytatom Stárics életútját, honnan indult, hogyan jutott el idáig. Következzen a második fejezet. Ott fejeztem be irományom, hogy a serdülő korba belecseperedett Stárics a zalaegerszegi Csány László SZKI-ban folytatta igencsak hosszúra és terjedelmesre nyúlt iskolai pályafutását. Mellette ezekben az időkben továbbra is szorgalmasan űzte a kosárlabdát a ZTE KK utánpótlásában. 16-17 éves korára már kitartó munkájának köszönhetően az a megtiszteltetés is érte, hogy olykor a felnőtt csapat edzésein is részt vehetett. Hősünkre körülbelül középiskolai tanulmányainak vége felé életében elöszőr rákacsintott a szerelem. Ezekben az időkben megszámlálhatatlanul ingázott Zalaegerszeg és… Olvass tovább »

TZLL
Olvasó

Az első fejezetet melyik cikk hozzászólásai között kell keresni?

Pojaca
Olvasó
TZLL
Olvasó

Köszi.

Holló
Olvasó

Kedves Artúr! Nekem már nyáron a véleményem a kinevezésed után megvolt a helyzettel kapcsolatban. Arról is,hogy hiába a sikerpropaganda ilyen gyenge magyar maggal nem lehet 8-ba jutni. Ha pedig az öt légiósból 1 vagy 2 mellényúlás lesz nagy baj is lehet. Leírtam sokan le is hurrogtak nyáron,hogy károgok,ez most nem az az év lesz,még le se pattintották a játékosok a labdát stb… Nem volt véletlen,hogy sokan előtted azt mondták,hogy köszönjük,de nem. Tenni akartál és nálam nem te vagy a fő felelős abban,ami kialakult. Amiben viszont nyakig hibás vagy az a szezon előtti indokolatlan sikerpropaganda gyártás illetve az ominózus film. Tegnapelőtt… Olvass tovább »

JólnézünkMIKI
Olvasó

“Igyekszem minél hamarabb képbe hozni a magyar bajnoksággal és a saját csapatunkkal kapcsolatban.”
Itt mindenki hülye? Mindenki…

Csippa
Olvasó

Nah, akkor ez a “felreteszem az onerzetem, a zsé fontosabb, ha akartok, rúgjatok, ki ti” kategória? Nekem ebből ez jön le, de lehet, rosszul ertelmeztem és csak nekem jön le így egyértelműen.

Director
Olvasó

Szegény embert(nem úgy, mert jól keres) szakmailag lenullázták.Szerintem egy általános iskolai osztályt sem lehet megtölteni olyan kevesen bíznak benne.Jót akart(bár ehhez nem volt meg az NB1es rutinja a szakmába), de az a fránya dokumentumfilm és ezek a podcastek irományok-teljesen nevetségesse tette magát.Artúr igyekszel segíteni feltérképezni a saját csapatot meg a bajnokságot? Zegről végre blogjaidnak köszönhetően visszaolvasható mennyire félretérképezted te önmagadnak is ezt az egészet.Bíztunk benne lesz egy ember aki kivezeti a Zetét ebből a dilettáns világból(nem nem az eredményekről beszélek most!)de végül kiderült amit eddig is tudhattunk farok nélkül nem lehet b…ni!Már bocsánat. Engedd el ezeket az irományaidat!

Emőkefan
Olvasó

semmi konkrétum! elkendőzése a tényeknek.

Peter Griffin
Olvasó

Mit kellett volna mondania? Az előző cikkeknél vagy 20an leírták, hogy semmi köze nem volt Teo kirúgásához. Vagy azt hiszed, hogy egerszegen mindenki hülye? 🙂
Nem, nem az.

Minden6ó
Olvasó

Mondjuk azt, hogy kik hozták meg a döntést a feje felett!Minden más csak sületlen duma és senkit nem érdekel.Az őszinte kommunikáció saját kardjába dőlt bele.Ja és még valami…leültök egy podcast erejéig szakmázni juhásszal, jónával és Jó magad…a pizzafutár a többmázsás és a b csoportos… Artúr ne büntess minket!

Peter Griffin
Olvasó

Artúr, maradj pls. Ha Te is felállsz, akkor tényleg mindenki elhagyja a süllyedő hajót.
Hajrá ZTE!

Director
Olvasó

Még véletlenül se!Mind a 3 igazgató munkája csődöt mondott!A kommunikációs szekciónak ebbe a formába semmi értelme!Ezt tényleg valaki egy családi bérletért megcsinálja.A felesleges edzőkről ne is beszéljünk! Süllyedjen el a hajó!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés