Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Presztízsmeccsek hétvégéje következik

Pénteken a meglepetéscsapat és a favorit összecsapásával kezdődik a 10. forduló.:

:

Remek párosításokkal, a múlt heti „csonka” után ismét teljes fordulóval folytatódnak a másodosztály küzdelmei. Három olyan találkozó is szerepel a programban, melynek résztvevői az előző kiírásban a Play-Offban néztek farkasszemet egymással: egy negyeddöntő, egy elődöntő és a zöld-csoportos döntő résztvevői is újra találkoznak. Látványosnak ígérkezik a fehér-fekete derbi, a PVSK és a DEAC mérkőzése is, ezúttal sem maradunk fővárosi rangadó nélkül, a MAFC Nagykőrösre, a Veszprém Salgótarjánba utazik. Pénteken és szombaton két-két, vasárnap három meccset játszanak, kettő kivételével minden helyszínről várható élő közvetítés.

Pécsi VSK-VEOLIA – DEAC U23

Péntek 18:00, Pécs, PVSK NKA Csarnok

Az éllovashoz látogat a várakozáson felül teljesítő újonc a forduló nyitómeccsén. A PVSK (8-1) vezeti a tabellát, hazai pályán veretlenek, legutóbb a Phoenix-MT ellen győztek simán Pécsen; a debreceniek (6-2) az elmúlt hétvégén nem léptek pályára, a nyolcadik játéknapon meglepetésre kikaptak a TF-BP otthonában. A cívisvárosiak szintén hibátlanul teljesítenek eddig saját csarnokukban, idegenben viszont már nem ennyire jó, 2-2 siker és vereség a mutatójuk. A Vasút több, mint meggyőző idáig hazai környezetben, úgy állnak ötből öttel a PVSK NKA Csarnokban, hogy négyszer is elérték a száz pontot, és mindannyiszor legalább 17 pontos különbséggel diadalmaskodtak. Andjelko Mandics tanítványaira inkább a szoros, pontszegény találkozók jellemzők, vendégként kiváltképp. A két, olykor három fronton is helytálló U23-as játékosoknak bizonyára jól jött a pihenő, igaz, két kulcsember, Kenéz és Gáspár is jelentős szerepet kapott a múlt szombati, 79-80-as végeredménnyel záruló DEAC-OSE bajnokin az A-csoportban. Hazai pályán sokkal esélyesebbnek számít a listavezető, ugyanakkor intő jel lehet számukra, hogy Neuwirthék több nagy támadópotenciállal rendelkező ellenfélből is remekül felkészültek: a MAFC-ot (58) és a BKG-t (71) is ők tartották a legkevesebb ponton idáig.  Ha ezúttal is jól limitálják a rivális kulcsembereit, lehet esélyük a győzelemre, amellyel meg is előznék a pécsieket. Ha viszont hozza hazai átlagtermését (103,8 pont) a PVSK, bajban lehetnek a debreceniek, akik kilencvenig sem jutottak még egy meccsen a szezonban. Élő közvetítés az alábbi linken: https://www.youtube.com/c/PvskHuPecsiVSK .

TF-BP – Óbudai Kaszások

Péntek 18:45, Budapest, Sport11 Sportcentrum

Parázs fővárosi derbi várható péntek este Kamaraerdőn, két, egyaránt 3 győzelemmel rendelkező budai gárda, a TF-BP (3-6) és az Óbuda (3-5) csap össze. A párosításnak további pikantériát ad, hogy az előző idényben is közvetlen riválisok voltak a felek: azonos, 12-14-es mérleggel zárták az alapszakaszt, az egymás elleni eredmények döntöttek a Tehetséges Fiatalok javára az utolsó PlayOff-helyről, a 8. pozícióról. A TF tavalyi pontkirálya, Tichov Dominik jelenleg viszont már a sárga-feketéket erősíti. A sárga-kékek két győzelem után a MAFC otthonában maradtak alul az elmúlt játéknapon, az óbudaiak mérkőzését elhalasztották az előző körből, legutóbb a JKSE-t fogadták és megszerezték első hazai sikerüket egy egylabdás találkozón. Mindkét csapat kerete átalakult a nyáron, ám a bajnokság ezen szakaszában már nem igazán lehet kifogás számukra az összeszokatlanság, habár több új igazolás volt kénytelen meccseket kihagyni itt is, ott is. Beák Gábor csapatának két vezére Dancsecs és Anda, a Kaszásoknál kevésbé egyértelmű a hierarchia, Boros a legeredményesebb játékosuk idáig, de az elmúlt hetekben sérült Tichovnak is kulcsszerepet szán a szakvezetés. A Tehetséges Fiatalok mérkőzésein rendre a támadójáték dominál, Takács Máté együttesének a stabil védelem az erőssége, B-csoportos szinten meghatározó egyéniségekből egyik oldalon sincs hiány, minden adott egy érdekes ki-ki meccshez. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtu.be/oWAksfCIf5I .

Nagykőrösi Sólymok KE – MAFC

Szombat 17:00, Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola

Nagy szüksége lenne a győzelemre a Nagykőrösnek (2-6) a MAFC (6-3) ellen. A Sólymok három mérkőzés óta nyeretlenek, a múlt héten pedig nem játszottak, így az utolsó előtti, 13. helyre csúsztak vissza a tabellán. A műegyetemisták hullámzóan teljesítenek mostanában, elmúlt öt bajnokijukból csak kettőt nyertek meg, múlt szombaton viszont esélyt sem adtak a TF-nek (94-77). Hazai környezetben egyértelműen erősebbek a Sólymok, mint idegenben, eddigi összes piros-csoportos évükben jobban teljesítettek saját csarnokukban, mint attól távol, így nem meglepő, hogy idén is a Kossuthban aratták mindkét győzelmüket. Tavaly a műegyetemisták is sokkal rosszabbul teljesítettek vendégként, Nagykőrösön is kikaptak, a jelenlegi 2-2-es idegenbeli mutatójuk megegyezik a kőrösiek hazai mérlegével – a pályaválasztó kiléte tehát jóval kiegyenlítettebbé teszi az esélyéket. Sok minden szól az újbudaiak mellett: háromszor annyi sikerük mellé bő százzal több dobott pont társul, illetve a tavalyi túrát leszámítva makulátlan örökmérleggel rendelkeznek az aktuális riválissal szemben. Főleg a festékben tűnik erősebbnek a fizikális fővárosi alakulat, nagy szerep hárulhat az ex-MAFC-os Timkóra. A MAFC jóval esélyesebbnek tűnik, de Nagykőrösön mindig veszélyes a hazai csapat.

NKA Pécs – Jászberényi KSE

Szombat 19:00, Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Rangadó az Akadémián: a Jászberényt (5-4) fogadja az NKA Pécs (7-1). Az előző kiírásban az elődöntőben találkoztak a felek, és emlékezetes párharc végén a pályaelőnyben lévő berényiek jutottak döntőbe, minden meccset az otthon játszó csapat nyert. A jászságiaknak végül be kellett érniük az ezüsttel, míg a narancssárga-feketék megnyerték a bronzcsatát, így két tavalyi érmes csap össze. Idén egyelőre jobban teljesítenek az egy debreceni botlást leszámítva veretlenül menetelő akadémisták, akik saját közönségük előtt nem csupán hibátlanok, de igazán megszorítani sem tudtak őket senki, mind a négy hazai bajnokijukat legalább huszonegy ponttal nyerték. Miljan Rakics együttese ezzel szemben hullámzóan teljesít idáig, Velkey személyében pedig egy kulcsjátékos is távozott a klubtól szezon közben, ugyanakkor továbbra is mély, minőségi kerettel rendelkeznek. A baranyaiak is halasztottak az előző fordulóban, a kék-fehéreknek viszont már a harmadik tétmeccsük lesz a pécsi kilenc nap alatt: múlt pénteken a Veszprémet simán (85-54), szerdán a kupában a MEAFC-ot egylabdás végjátékban (78-75) győzték le hazai környezetben. Az első négy csapat ellen 1-1 az NKA mérlege, Debrecenben kikaptak, a Vasas otthonában győztek a pécsiek, a JKSE a tabella 1., 3. és 4. helyezettje (PVSK, Vasas, DEAC) ellen is alulmaradt, aktuális ellenfelük a 2. a táblázaton. A hazaiak számítanak a derbi favoritjának, de egy esetleges szoros végjátékban a rutin a Jászberény mellett szól, kiváló mérkőzés várható. Élő közvetítés az alábbi linken: https://www.youtube.com/user/ratgeberakademia .

BKG-Prima – Vasas Akadémia

Vasárnap 17:00, Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok

Az éllovas után a mezőny legjobb formában lévő csapatát is elkapná hazai pályán a BKG (4-5) – a Vasas (6-2) látogat Szigetszentmiklósra. A szezont gyengén kezdő sárga-kékek a 8. fordulóban elvették a PVSK veretlenségét (94-77) egy hárommeccses győzelmi sorozat zárásaként, ám a legutóbbi játéknapon kikaptak Cegléden (97-83). A fővárosiak edzőváltáson is átestek már az idényben, az először ideiglenesen kinevezett, de azóta már véglegesített Stephen Arigbabu pécsi fiaskóval debütált, viszont ezt követően zsinórban három bajnokit is magabiztosan nyertek tanítványai, így a tabella 3. helyére kapaszkodtak fel, a múlt héten nem léptek pályára. Jól mutatja a bajnokság kiegyensúlyozottságát, hogy a pasarétieken kívül nincs egymeccsesnél hosszabb élő veretlenségi szériával rendelkező csapat a mezőnyben. Eltérő stílust képviselnek a felek: a Kosok mérkőzésein esik a legtöbb, a piros-kékek összecsapásain pedig a legkevesebb pont. Tavaly a negyeddöntőben is összecsaptak a csapatok, a mindent eldöntő ötödik meccsen a Vasas diadalmaskodott Szigetszentmiklóson, ezért bizonyára a visszavágás vágya is fűteni fogja Nagy Botondékat. A vendégek erőssége a jó védekezés mellett, hogy a keret szinte bármely tagja képes vezérré előlépni, a Nagy-legénység rendszerjátéka évek óta vezetőedző két fiára épül. A papírforma a Vasas győzelme lenne, de a PVSK elleni győztes meccs előtt jóval esélytelenebbnek tűnt a BKG-Prima, mint ezúttal. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtu.be/8Ttj_2j7X4E .

Phoenix-MT Fót – Ceglédi KE

Vasárnap 17:00, Fót, Phoenix Sportcsarnok

Azonos mérleggel (3-6) áll a Phoenix-MT és a Cegléd a tavalyi zöld-csoportos döntő visszavágója előtt. A ceglédiek a „ha van összecsapás, amelyet nagyon várhatunk, hát ez az” mondattal vezették fel közösségi oldalukon a rangadót, de valószínűleg a fóti oldal véleménye is hasonló. A két csapat évek óta remek mérkőzéseket játszik, viszont a klubok egyaránt idén debütáltak a Piros-csoportban. A Zöldben két éve a bronzért, tavaly a döntőben csaptak össze, előbb az Újpest-MT diadalmaskodott, majd sikerült visszavágniuk a sárga-kékeknek. Bár jócskán változtak a keretek a legutóbbi egymás elleni meccs óta, továbbra sincs hiány jó pedigréjű, A csoportos tapasztalattal felvértezett játékosokban, légióst is alkalmaz mindkét csapat. A lila-fehérek főleg a Katona-Santiago kettőstől várják a pontokat, a Pest megyeiek sokemberes rotációval játszanak, amelyben kevésbé egyértelmű, ki a legfőbb pontfelelős, de a múlt héten érkező Velkey János esélyes lehet erre a pozícióra, akár már ezúttal is. A találkozó kimenetele megjósolhatatlan, ugyanakkor akár a végelszámolásnál is nagy jelentősége lehet, mert az eddigi eredmények alapján meglehetősen hasonló erőt képvisel a két gárda.

Salgótarjáni KSE – Veszprém KK

Vasárnap 18:00, Salgótarján, Városi Sportcsarnok

Nagy lehetőség előtt áll az SKSE (4-4): a sereghajtó Veszprémet (0-9) fogadják Dániel Péter tanítványai. A tarjániak is kéthetes kihagyást követően lépnek pályára, előző négy bajnokijukból hármat is sikerrel abszolváltak, legutóbb a PVSK otthonában kaptak ki 100-83-ra, a Pécsre látogató piros-csoportos csapatok közül ők álltak a legközelebb a győzelemhez idén (az NKA hazai mérkőzéseit is beleértve – ez sokat elárul a baranyai megyeszékhely képviselőinek dominanciájáról). A piros-szürkék két korábbi élvonalbeli játékost is szerződtettek, Jászberényben már be is mutatkozott Horváth és Kis, de így sem kerülték el a súlyos vereséget (85-54). Az összecsapást követően azt nyilatkozta Naményi Márk, a bakonyiak vezetőedzője, hogy a következő hetek az építkezésről fognak szólni részükről, így ezúttal még nem várhatóan nem lesz nagy nyomás a csapaton – különösen ennek tudatában a nógrádi szakvezetés viszont alighanem kötelező győzelemként tekint a találkozóra, az előzmények ismeretében joggal. Egy sikerrel az idényben először lenne pozitív a piros-kékek mérlege, de a csütörtökön még a Hepp Kupában játszó vendégek számára még többet érne a két pont, hiszen még nyeretlenek a bajnokságban.

Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtu.be/J7tp9wRooC4 .

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés