Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pozitív eset a Falcónál, de hétvégén akár már játszhatnak is

A teljes csapat karanténba került.:

:

Hivatalos honlapján jelentette be a Falco KC Szombathely, hogy egyik játékosának teszteredménye pozitív lett, így a teljes csapat karanténba került.

A múlt heti, oroszországi utazásról hazatérve a küldöttség összes tagjának két PCR-tesztet kellett elvégeznie, hogy mentesüljön a hazaérkezés után kötelező 10 napos karantén alól. Az első mintavétel rögtön a leszállás után, csütörtökön a reptéren megtörtént.

A teszt eredménye mindenkinél negatív eredményeket mutatott. A második teszt levételére szombat reggel került sor, melynek eredményeit vasárnap délután kapta meg a csapat, ott derült ki, hogy az egyik játékos pozitív lett.

“A játékos a pozitív eredmény ellenére jól érzi magát, teljesen tünetmentes. Minden játékos és stábtag első számú kontaktnak számít a járványügyi rendelkezések értelmében, így 10 napos karantén vár a csapatra. A COVID-19 betegséggel összefüggő járványügyi megfigyelés esetén alkalmazandó egyes szabályokról szóló 409/2020. (VIII.30.) Korm. rendelet szerint, csapatunknak lehetősége van 2 teszt elvégzésére, hogy mentesüljön a karantén alól” – írják közleményükben a vasiak, aki abban reménykednek, hogy hétvégén már ismét játszani tudnak.

Az újabb teszteket kedden és csütörtökön fogjuk elvégezni, és akik mindkét alkalommal negatív eredményt produkálnak, elhagyhatják a karantént, és újra edzésbe állhatnak.

A leírtak alapján a szerdai, Kecskemét elleni találkozó elmarad, a szombati Pécs elleni bajnoki mérkőzés a csütörtöki teszteredmények megérkezésének időpontjától függ.

HIRDETÉS

35 hozzászólás

35
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
21 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
MendezGodemperorOlajheart2törrögszultángarcia Recent comment authors
nyolcmegnyolc
Olvasó

Be kellene vezetni, hogy szerda-szombat ritmusban lehet meccset játszani. Aki a legtöbb pontot szerzi az a bajnok. Aki 50 meccset játszik az annyit, aki 30-at az annyit. Ha egy szezonban 20 Szeged-Ose lenne, akkor 20. Marhaság tudom, de hirtelen megnőne a lejátszott meccsek száma, abban biztos vagyok.

Olajheart2
Olvasó

Nem szeretném a Falco hősiességet kisebbíteni… Nem tudom a pontos jogszabályokat előírásokat.. De azért ez nekem sántít.. ez most komoly h egy azaz egy hős csapat van a bajnokságban aki játszani akar.. és a másik 10, köztük a saját csapatom is ücsörög és heteket vár..( tudom nálunk 10 pozitív eset van volt nem 1..) De akkor is jó lenne már egyértelmű szabályozás és ha fiatal játszik fiatal játszik de legyenek meccsek egységes szabályozással folyamatosan!! Hajrá OLAJ

törrögszultán
Olvasó

Jajj, de cuki kis hősök ezek a sárgarigók…!!!
Példaként állítani őket… A Göcsely expressz elé!

Mendez
Olvasó

Mennyire kell aluliskolázottnak lenni, hogy valaki a Göcsejt ly-al írja? ?

garcia
Olvasó

2020. 10.14. Oroszország- Magyarország válogatott mérkőzés Moszkvában. 2020.10.15. hazaérkezés Ferihegyre, 2020.10.16. Fradi- Kisvárda bajnoki mérkőzés Dibusszal, Sigérrel, ők, hogy játszhattak? mert két covidot nem lehetett csinálni egy nap alatt a külföldről hazaérkezőknek.

hopehely
Olvasó

Milosevicset, mivel van még a magas posztokon 3 légiós, könnyedén pótolja a Falco !

Rouge
Olvasó

Egyébként valóban nem lehet már kiszabadulni két negatív teszttel a 10 napos karantén alól,
a Falco egy régebbi kormányrendeletre hivatkozott.

https://www.google.hu/amp/s/www.portfolio.hu/gazdasag/20200922/nagy-valtozas-lepett-eletbe-mar-nem-lehet-ido-elott-kiszabadulni-a-koronavirus-karantenbol-449648%3famp

nyolcmegnyolc
Olvasó

Sportolók kiszabadulhatnak.
Az ismerősünk, amikor Bukarest-Fradi meccsről hazaértek, ezt csinálták. Teszt a reptéren, 24 óra karantén, teszt, karantén az erefményig

Rouge
Olvasó

Az új eljárásrend különbséget tesz a külföldről történő hazaérkezés utáni karantén
(ebből kiszabadulhatsz két negatív teszttel),
és a kontaktuskutatás után elrendelt karantén között.

Ez utóbbiból nem szabadulhatsz két negatív teszttel, ha sportoló vagy akkor sem:

“… új járványügyi eljárásrend lépett életbe a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint. Ennek egyik eleme, hogy a 10 napos karanténból nem lehet kiszabadulni 2 negatív PCR-teszt eredménnyel, ha valaki a kontaktkutatás során került megfigyelés alá…”

Ha a Falco a hétvégén pályára lép,
akkor megszegi a rendeletet, és az ellenfél akár még a meccs előtt közvetlenül is elállhat a mérkőzéstől az érvényes járványügyi eljárásrendre hivatkozva.

És akkor 20-0 oda (?).

wiley
Olvasó
voldemort
Olvasó

És az új járványügyi eljárásrend merre található? Nem gondolnám, hogy egy portfolió cikk erősebb lenne egy érvényben levő jogszabálynal. Amíg egy njt.hu oldalon azt látod, hogy a jogszabály érvényes, és nincs mellette a jelzés, hogy visszavonták, vagy másik van helyette, akkor az van érvényben. Minden más csak a levegőbe beszélés. Amúgy meg azt gondolom, hogy a világ egyik legnagyobb f….. ga, hogy nem jöhetsz ki két negatív teszttel sem. Egészséges embereket karantenban tartani…. Aki ezt kitalálta, az egy izom balfék….

Godemperor
Olvasó

A szeptember kiadott eljárásrendben még bent volt, viszont azt már le is vették az NNK oldaláról, most a legújabb 10.08-as dátummal van fent. Ebben már nem szerepel az, hogy nem váltható ki a karantén negatív tesztekkel. Mondjuk ezt a változást nem nagyon reklámozták.

Prophet
Olvasó

Példát lehet venni a Falco csapatáról! Akarnak játszani bár egy hiányzóval is erős a keretük.

bballfan
Olvasó

szerintem ez a lehetőség, már mint, hogy 2 negatív teszttel szabadulsz a karanténból, azokra vonatkozik, akik külföldről jöttek vissza. a többi csapatnál nem ez volt a kiinduló állapot….

Pbask
Olvasó

Mi erről már akkor beszéltünk,mikor kötelező karanténba vonultunk az edzőmeccs miatt. Cikk visszakereshető.
Csak akkor nem jött ki gazdaságosra a tesztelés,mert mire kijöttünk volna a karanténból,arra lett volna meg a tesztnek is az eredménye.
És akkor nem voltunk külföldön.

voldemort
Olvasó

Ez a rendelet nem tesz különbséget. A külföldről hazatérő sportolókra a 408/2020 sz. kormányrendelet vonatkozik, ami valóban 09.21-től módosult. Ez az, amire a portfolio cikk, és Rouge is hivatkozik. És anélkül, hogy bárki hozzáértését vagy meccselni akarását becsmérelném, ezeket a jogszabályokat egy laikus is simán elő tudja túrni. Azok a csapatok, akik ezt nem tették meg, ülnek a babérjaikon, és sopánkodnak. Észre kellene már venni, hogy jelen helyzetben annak, amit a néhány hivatalos szerv mond, a fele sem igaz, meg van mindenki vezetve. Magunkra vagyunk utalva. Az már egy másik kérdés, hogy ha olyan a szabályozás, hogy ahány olvasó, annyi… Olvass tovább »

Rouge
Olvasó

A 409/2020. (VIII.30.) Korm. rendelet (3)-as pontja szerint a PCR vizsgálatot a negyedik napon lehet elkezdeni, ami azt jelenti, hogy szombathoz képest a negyedik napon, vagyis szerdán (a másodikat pedig pénteken). Tehát nem kedden, hanem szerdán. Szívesen. “…járványügyi hatóság az (1) bekezdés szerinti korlátozást határozatával megszünteti, ha a kontaktszemély a járványügyi megfigyelés időtartama alatt, 5 napon belül, legalább 48 órás időkülönbséggel, két alkalommal elvégzett, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-CoV-2 PCR teszt – eredményét tartalmazó okirattal igazolja, hogy a SARS-CoV-2 koronavírus a szervezetében a vizsgálat időpontjában nem volt kimutatható. (3) A (2) bekezdés szerinti első vizsgálatot… Olvass tovább »

csakazete
Olvasó

Minden csapatnak így kellene hozzáállni ehhez a kérdéshez… Abszolút példamutató, egy két másik csapattal együtt…. A többség viszont…

Pbask
Olvasó

Albánál ami tény:
Csorvási az egyik beteg, többi fiatal játékos,ha jól rémlik.
E jogszabály alapján ha Annyiraaaaaaaaa akarnak játszani miért nem csinálták,tették ezt meg?
Vagy Csorvási akkora nagy játékos,nélküle nem mer kilépni a csodacsapat?

Csabika
Olvasó

Jogszabályban mindig is benn volt, hogy a 10 nap karantént 2 negatív tesztel le lehet rövidíten papíron. Csak a való életben a malomkövek lassabban őrölnek (személyes tapasztalat). Nyilván a sport előnyt tud élvezni, a folyamat felgyorsítható.

Sajnos valamiért eddig nem éltek a csapatok ezzel a lehetőséggel. Követendő példával álltunk elő! Aki akar tudna játszani!

wiley
Olvasó

Reméljük,játszhatunk szombaton!

vasipasi
Olvasó

Le a kalappal a Falco előtt, reméljük, tényleg tudnak játszani.
Gondolom, ha ez az Albánál van, akkor Fofo kér egy 4 hónap pihenőt…

Pbask
Olvasó

Valahogy érdekes ha Albát negatív színben feltüntető hsz van, ideig normális a pontozás,majd hirtelen egy huzamban jön általában 6 minusz,megfigyeltem.
1: Kicsit sem átlátszó
2: A minuszok nyomkodásától a tetteitek alól a felelősség nem hárul el,és az egész kosárlabda társadalom tudja,mi is folyik ott a háttérben. Nem csak most,tavaly is akár.

redmiller
Olvasó

Az emberek unják a hadjáratotokat, amit ellenük folytattok ebben az időszakban…
Vírus van nem csak Magyarországon…
Na, én is nyomok rátok mínuszt!

Pbask
Olvasó

Itt nincs semmi hadjárat, egész egyszerűen lehetne az igazságot mondani nem kitalálni valamit mindig,és megvezetni a jó népet. Most vagy én vagyok a hülye vagy az Alba véletlenek sorozatának áldozata,amire valljuk be elég kicsi az esély,ami már offseasonban elkezdődött náluk.
Én messze vagyok attól,bárkire is ok nélkül köpködnék,viszont a véleményem,meglátásaim mellett mindig is kiállok.

redmiller
Olvasó

Persze! A Falco a szabályok szerint jár el, az Alba meg a szabályok felett áll! Értem…

Kendeffy Botond
Olvasó

Sőt előre a bajnoki címet.

Pbask
Olvasó

Érdekes..Erről a szabályról eddigi csapatok nem tudtak,vagy nem akartak!?
Reméljük negatív lesz mindenki hét közepére,és tudunk játszani hétvégén!

voldemort
Olvasó

Nem tudtak… ami aggasztóbb, hogy sem a tisztifőorvosok, sem maga nagytudású Kásler mester sem, aki mind a mai napig azt szajkózza, nincs jogszabályi lehetőség a karanténból való kikerülésre, még egy tesztelésre kimenetelre sem. Ennyit az ő szakértelmükről. Mondjuk simán benne van, hogy sirekt tagadnak, de ennyit nem nézek ki belőlük…. Idióták irányÍtják ezt az egészet. Engem pl. az jobban érdekel, hogy a Szekszárd hogyan meccselhetett elsődleges kontaktként, miközben az edzőjük pozitív lett. Rájuk nem vonatkoznak a szabályok?

redmiller
Olvasó

Már ti se akartok játszani??? ? Alig volt meccsetek idén…
Jobbulást az érintettnek! Nehéz szezon…

Pbask
Olvasó

Hát mi akarunk játszani, ezért tesztelünk is,szombaton játszhassunk.
Tudod nem nyer el minket az éter el ugy cirka 2 hónapra..

wiley
Olvasó

Pont hogy akarunk te fogyatékos… ?‍♂️

Pbask
Olvasó

Már nem tudja mivel védeni az övéit,miután ez a jogszabály most napvilágott látott.
Szerintem erölködnie se kéne,mert a respectjét,amit évek alatt másokkal szemben kiépitett,ilyen semmiravaló emberek miatt lerombolja.
Azt mondom,te is hagyd,aki hülye,elolvasta a cikket,ugy is tudja.
Itt megint Vas megye az,aki nem csak 2 egyik legjobb kosárlabdacsapatot adja az országnak, ha nem aki úgy áll ki a kosárlabda életben maradásáért,ahogy másoknak is illene.

redmiller
Olvasó

Nem tehetek róla, hogy csak egy sört olvasol és nem látod az iróniát….
Gondolom a második sor egyértelmű, de azt még nem tudod elolvasni….

redmiller
Olvasó

Látom csak az első sorig jutottál…. Irónia! Számodra ismeretlen…
Olvasd el a másodikat is! Gyülőlet megy csak….

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés