Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Potocnik szerint az OSE éhesebb volt a sikerre

Edzői nyilatkozatok a szombati játéknap után.

  •   :

:

Hat mérkőzést is rendeztek a szombati játéknapon a férfi élvonalban, melyeken négy hazai és két vendégsiker született. Így értékeltek az edzők a forduló után:

Sopron KC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 79-74 (20-21, 23-22, 15-15, 21-16)

Kosztasz Flevarakisz, a Sopron KC vezetőedzője: Nagyon jó mérkőzés volt, remek hangulatban! Nem csak az ellenfél minősége miatt, hanem mert a szünet után ilyen teljesítménnyel tudtunk visszatérni. Volt, hogy hét játékossal edzettünk betegségek miatt a szünetben, de ez nem lehet kifogás, csináltuk a dolgunkat, és próbáltuk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Lehetett volna jobb is, de egy ilyen napon nem szabad erre panaszkodni. A győzelem kulcsa az volt, hogy minden játékosom, aki pályára lépett, hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, és csak így lehet a további találkozókon folytatni ezt a jó sorozatot.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Gratulálok a Sopronnak! Ilyen mérkőzésre számítottuk, de nem vagyunk elégedettek. Győzni jöttünk Sopronba. Sok dolgot át kell gondolnunk és változtatnunk kell. Az első félidőben és a második elején támadásban nem voltunk jók. Többször is előfordult, hogy feljöttünk, de nem tudtuk átvenni a vezetést. 71-70-nél üres ziccerben zsákolás után kihagytunk két büntetőt, és itt el is vesztettük a mérkőzést.


Jászberényi KSE – Alba Fehérvár 82-95 (22-23, 12-31, 23-21, 25-20)

Miljan Csurovics, a Jászberényi KSE vezetőedzője: Az Alba nagyon jó csapat, nem ők a mi igazi ellenfeleink a bajnokságban, de természetesen szerettünk volna nyerni itthon. Napról-napra építkezünk, és szeretnénk a számunkra legfontosabb időszakra nagyon jó formába kerülni. Ehhez sokat kell még együtt dolgoznunk.

Arik Shivek, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Az első negyedben megleptek bennünket a jászberényiek, akik ezúttal is bizonyították, hogy egyáltalán nem gyenge a csapatuk, hiába állnak az utolsó helyen. Szerencsére sikerült rendezni a sorainkat, és a második negyedben már magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Ahhoz, hogy elérjük célunkat, még sokat kell javulnunk és egyre jobbak is leszünk.


Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt 83-68 (15-15, 23-22, 17-20, 28-11)

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Először is gratulálok a csapatomnak és a szurkolóinknak. A mögöttük álló négy hét után most tudjuk igazán, mennyire hiányzott ez a hangulat, hiszen amikor edzés van, akkor sokkal csendesebb a csarnok, ilyenkor sokkal jobb itt lenni. A mérkőzésről: az első három negyedben nem úgy játszottunk, ahogy tudunk, ahogy szerettük volna. Persze kicsit rozsdások voltunk ezután a négy hét után, amíg nem voltak mérkőzések. De aztán a második félidőben megtaláltuk a ritmust, megtaláltuk a lehetőségeket arra, hogy indításból szerezzünk kosarakat, ahogy szerettük volna. És mindösszesen 68 pontot engedtünk a Kecskemétnek, akik 40 százalékkal dobták a triplákat, szóval ez nem rossz jel a számunkra, hogy ennyi pontot tudtunk tartani egy rutinos, jól kosárlabdázó, a labdát jól járató csapatot. 70 pont alatt tartottuk őket. Most dolgoznunk kell tovább, fejleszteni a játékunkat, még inkább megtalálni a ritmusunkat, egy kicsit még jobban beépíteni az új játékosokat, aztán vár ránk egy nehéz idegenbeli mérkőzés szerdán, Székesfehérváron.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Gratulálni szeretnék a Körmendnek, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, bár az eredmény 15 pont lett, én úgy gondolom, hogy – ugyan tudjuk, hogy a Körmend jobb csapat, hazai pályán játszott, de – nem volt ezen a meccsen ekkora különbség. Sajnos a meccs elején elvesztettük az egyik játékosunkat, nem tudjuk, hogy mennyi időre, és amíg bírtuk fejben az ő hiányát pótolni, ugye a rotációnk teljesen felborult, nagyon jól és nagyon agresszívan védekezett a Körmend, és ugye szükségünk lett volna pont arra a plusz egy emberre, aki tehermentesíteni tudta volna azokat a játékosainkat, akikre így sokkal nagyobb szerep hárult a labdás kettő-kettőknek a játéka során. És az igazság az, hogy a Körmend jó védekezése belekényszerített minket 19 eladott labdába és abból a 19 eladott labdából minimum 20-24 pontot dobtak, ugye könnyű indítás után, míg mi minden pontért meg kellett, hogy szenvedjünk. Az igazság az, hogy a mi buta támadásunk miatt vesztettük el a mérkőzést, mert sok labdát adtunk el, de ehhez kellett, hogy a Körmend jól védekezett. Úgyhogy nem fogunk drámázni, most ebben a hónapban három hét alatt le fogunk játszani hét mérkőzést, még van hat, most arccal előre a következő meccsre és bízunk abban, hogy Thomas Cleveland sérülése nem lesz komoly. Gratulálok még egyszer a Körmendnek, a szurkolói ól szurkoltak, jó atmoszférát teremtettek, sajnálom, hogy vereséget szenvedtünk, de a Körmend ezen az estén jobb volt.


DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák 94-78 (27-17, 19-19, 25-22, 23-20)

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője: Fontos volt, hogy a hosszú kihagyás után győzelemmel térjünk vissza a pályára. Voltak hibáink, sok támadólepattanót engedélyeztünk az ellenfelünknek, amikből könnyű kosarakat szereztek. Legfontosabb, hogy megvan a siker, de a kisebb részleteken az elkövetkezendő napokban csiszolnunk kell.

Szrecsko Szekulovics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Papírforma eredmény született. A hazaiak extrán dobtak, amivel nem tudtunk mit kezdeni. Többféle védekezést is kipróbáltunk, de egyik sem vezetett eredményre. Más célokért küzd a két csapat, folytatnunk kell a munkát.


Atomerőmű SE – Kaposvári KK 91-65 (18-21, 25-11, 24-19, 24-14)

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Azt gondolom, hogy sok energiával játszottunk, első sorban a szerzett labdákból és a gyorsindításokból szerzett pontokból lehet ezt látni. Jobb volt a védekezésünk, de még mindig sok hibával játszunk. Örülök neki, hogy három vereség után sikerült nyernünk.

Sztojan Ivkovics, a Kaposvári KK szakmai igazgatója: Gratulálok a Paksnak, 25 perc után látni lehetett, hogy nincs mit keresnünk ma a Gesztenyés úton. Az ASE megmutatta a mai napon, hogy miért számít jó csapatnak a bajnokságban.


Szolnoki Olajbányász – OSE Lions 66-73 (17-21, 17-21, 17-11, 15-20)

Gasper Potocnik, a Szolnoki Olajbányász KK vezetőedzője a Nemzeti Sportnak: Az az igazság, hogy a vendégek éhesebbek és élesebbek voltak, s a párharcok nagy részét megnyerték az első félidőben. A másodikban több energiát mozgósítottunk, sikerült a vezetést is átvennünk, de a hajrában nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel, ezért vendéggyőzelem született.

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője a Nemzeti Sportnak: Az első félidőben jó játékot mutattunk, a védekezésünk is megfelelő volt, és megharcoltunk minden labdáért. A harmadik negyedben viszont visszajött a meccsbe a Szolnok, a vezetést is átvette, a hajrában azonban bejöttek a nehéz, extrának mondható dobásaink, és ennek köszönhetően nyertük meg a mérkőzést. Mondhatjuk, hogy nagyon boldogok vagyunk.

Fotó: olajofficial.hu

 

 

 

  •   
22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
Mr.TérkőPiffingerlddolajolaj33rainbow Recent comment authors
Piffinger
Olvasó

Kedves edző!

Ez azt jelenti, hogy ön sem volt éhes a sikerre?
Hisz ön is a csapathoz tartozik, mondhatni nem kicsit, sőt…

ldd
Olvasó

Teljesen egyértelmű … taktikát kell váltani.
Akik nyertek és a csapatuknak jól megy … egyenek sok “C” vitamint, hogy egészségesek maradjanak ha mennek szurkolni a hazai meccseikre.

Akiknek nem megy … a csapat várakozás alatt teljesít.
Maradjanak otthon… és ne fertőzzék egymást, idegeskedve, egy szar meccs nézése közben!

olajolaj33
Olvasó

Pór a szolnoki kosárlabda esze?
Hànyszor lett már elzavarva a kispadról?
Pont ő lenne jó edzőnek,aki miatt játékosok mentek el illetve nem tértek vissza a csapathoz?

rainbow
Olvasó

Potocsnyikkal 2020-ban még nem nyert meccset az Olaj.
Hozhatott 3 légióst, 4 hetet edzhetett a szünet miatt, és az “eredmény” meg a “játék” egy viccparádé!
Pór Peti! Rúgjátok ki ezt a Gaspert, és üljél a padra végre, hadd lássa a nép a szolnoki kosárlabda “eszét” élőben, a kispadon, nem csak “sumákban” a háttérben!
Peti! Legyél tökös, nagyfiú!

moldi56
Olvasó

Apró helyesbítés: Kaposváron azért nyertünk és ennyi.

derryl
Olvasó

A dátumot elnézve, bízom benne, nőnapi, vagy Zoli mámorban írtad soraidat! Pók a szolnoki kosárlabda esze? Ugye azóta kijózanodtál!

derryl
Olvasó

Egyben reménykedem, a Doki visszajön jövőre, és ezt az ingyenélő tetves bagázst Szalaistól, Csőszösztől elzavarja a fenébe. Tipikus példáját látjuk, mikor nem a saját pénzükből próbálnak valami kamut letolni a torkunkon! És megy a szerecsen mosdatás! Gondnak, bajnak, szarnak nincs gazdája!

ICEBEAR
Olvasó

Nem fog sajnos!!!! 🙁 Elege lett,ahogy hallottam ezt az évet megvárja és irány az Óperenciás tengeren túlra! 🙁 Ezt az egészet remélem az fogja megenni aki “megfőzte” !!!

olajka
Olvasó

Potocnik kappa be a faszom

olajolaj33
Olvasó

Potocnik sem jó Dragan sem jó!
Nektek ki lenne jó?

moldi56
Olvasó

Tény hogy befürödtünk velük.Olvasom a körmendi vendégkönyvet ők is azt állapították meg,hogy “Pótkerékkel” jól megjártuk.Szerintem valami változás lesz,mert zsinórban 3-szor kikapni itthon,főleg Oroszlány ellen oda-vissza,valamit lépni fognak.Sok mindent nem,mert már lezárult az átigazolási időszak.Valaki menni fog a csapattól,azt lehet változtatni.

Mr.Térkő
Olvasó

Ha az új “vezetőség” elhúzna a picsába , ugyanis amíg a Szalay , Pór , Csősz hármas van addig a szopáson kívül itt más nem lesz…

Hárompont
Olvasó

Annyira kiegyenlített a mezőny, hogy jóformán bárki megverhet bárkit. Lassan ott tartunk, hogy nincs meglepetés eredmény. Persze 1-2 kivételtől eltekintve.

nazol
Olvasó

Hogy a picsába lehet ilyet mondani? Éhesebbek a sikerre? Egy Olaj, hazai pályán, sorozatos szopások után… ki a retkes pöcs lehetne bárki is éhesebb a sikerre, ha nem mi?! Ha meg nem így van, akkor vegyék le a kurva mezt és takarodjanak innen a vérbe!!!
Nekünk marad a csoda várása, ami idén nem fog bekövetkezni.

olajolaj33
Olvasó

Nem kell meccsre járni senki nem kényszerít rá

Marillion
Olvasó

Gasper Okorn….ezt a fajta értékelést/nyilatkozatot már nem 1 szer nem 2 szer adta le…./egy két dolgot átgondolni…átbeszélni….változtatni….stb. / Ezek szerint nincs meg a kellő tekintélye…../ Meglátszik hogy más világ van a sportéletben…és más a melós életben…az utóbbi esetben nem könyörögnek….csinálod vagy nem és döntenek….

moldi56
Olvasó

Bármit is mond Potocnik ezt nem lehet megmagyarázni.Volt 1 hónap szünet,de nem látszott semmi a felkészülésből.Már a Kecskemét elleni felkészülési meccs is borzalmas volt,a tegnapi annak a folytatása.Valamit borzalmasan rosszul csinál,viszont márváltoztatni nem lehet,ővele kell végig vinni a szezont.Más kérdés,ha így folytatjuk hamarább vége lesz,mint gondolnánk. CSAK AZ OLAJ!

Mary
Olvasó

Hogy lehet így hozzáállni egy mérkőzéshez, hogy láttuk, hogy nincs mit keresni a Gesztenyés úton? Bravó Sztojan! Akkor is utolsó leheletemig hajtok. Lehet felemelt fejjel is veszíteni, volt már rá példa nem egyszer. Akkor? Mi van itt a csapat körül? A szurkolók ennyit érdemelnek?

Gézuka
Olvasó

Nem kell magyarázni a bizonyítványt Gáspár úr, elbasztad. Mikor jön meg az étvágy? Csakúgy kérdezem.

Sajka
Olvasó

Vajon milyen sikerektől lett “jóllakott” a Szolnok, amikor az elmúlt időszakban szinte mindenkitől kikap?

laja
Olvasó

Na ilyenek a semmitmondó edzői nyilatkozatok. Mi az ,hogy a vendégek éhesebbek és élesebbek voltak Potocnik? Ki akart az első háromban végezni, Gondolom nem az Oroszlány. Ismerd el,hogy sz.rok vagyunk és jól felkészítetted a csapatot az elmúlt 1 hónapos szünetben erre a semmi játékra! Ettől függetlenül jár az elismerés az OSE-nek a győzelemhez,nekünk pedig harc a nyolcba kerülésért. Sorrendben:Sopron,Falcó,Paks,Pécs.Nem sok jó várható.

derryl
Olvasó

Hülye süket duma. Jobban akarták! Mi miért nem akartuk jobban? És grat ehhez a vezetőséghez is! Fogalmatlan dilettánsok gyülekezete! Pók, mint igazgató! Ne röhögtessetek!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés