Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Potocnik: remélem nem lesz szükség nagy változtatásokra

“Egy olyan csapatnál, mint az Olajbányász, nagy öröm és egyben nagy kihívás edzősködni, de pont ettől szép ez a feladat.”:

:

Már a szlovén edző, Gasper Potocnik vezetésével készült a mai bajnoki mérkőzésére a Szolnoki Olajbányász. A 39 esztendős szakember Dragan Alekszicset váltotta a kispadon a Szombathelytől elszenvedett vereséget követően. A Körmenddel korábban eredményes szezonokat futó fiatal szakember nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a magyar bajnokság legsikeresebb klubja szerződtette. Az Olajbányász hivatalos honlapja készített interjút a trénerrel.

– Éppen nem volt csapatom, s a beérkező ajánlatok közül egyértelműen a szolnokiak ajánlata keltette fel legjobban az érdeklődésemet – beszélt a szerződtetéséről Gasper Potocnik. – Megtisztelő, hogy a klub vezetői rám gondoltak, s úgy gondolják, a munkám segíthet az előrelépésben. Egy olyan csapatnál, mint az Olajbányász, nagy öröm és egyben nagy kihívás edzősködni, de pont ettől szép ez a feladat.

A klub vezetői, s a szurkolók is változást várnak a csapattól.

– Tisztában vagyunk az elvárásokkal, örömmel tapasztaltam, hogy az egész csapat nagyon motiváltan készül a Szeged ellen. Ennek ellenére úgy gondolom, nekünk most az a legfontosabb, hogy nem erre az egy mérkőzésre koncentrálunk kifejezetten, hanem a saját játékunkra és taktikánkra kell összpontosítanunk. Természetesen készen állunk a mérkőzésre, energiával telve és koncentráltan, csapatként fogunk odaállni. Ha ez így lesz, akkor hiszem, hogy sikeresek tudunk lenni.

De mit lehet változtatni ennyi idő alatt egy csapat hónapok óta gyakorolt játékán? Gasper Potocnik szerint nem szabad egyből drasztikus módosításokkal kezdeni.

– Mindent megtettünk, amit az elmúlt napokban csak lehetett. De amikor a szezon közben új csapatba érkezel, nem okos dolog felborítani az addigi rendszert. Így próbáltuk mixelni a már meglevő dolgokat az újakkal, most kisebb lépésekben haladunk. Nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy a játékosok mindent megtettek, sokat és keményen dolgoztunk, eddig nagyon elégedett vagyok velük. Biztos lesznek nehezebb időszakok és problémák, de messze még a szezon vége.

A változtatásokról a szlovén szakember egyelőre óvatosan nyilatkozott.

– Ez nyilván sokakat érdekel, s ezt meg is értem. Remélem nem lesz szükség nagy változtatásokra, és tudunk majd azon a szinten játszani, amin szeretnénk, amit a szurkolók elvárnak tőlünk, s ami a klub történelme alapján is elvárható. Csapatként kell játszanunk, mindenkinek tudnia kell, mi a feladata, és meg is kell tenni mindent a pályán a győzelemért. Nem számít most, hogy én milyen játékot szeretek játszatni, az számít, milyen játékot tudunk játszani a csapattal. Edzőként az a dolgom, hogy a képességeiknek megfelelően a lehető legjobbat hozzam ki a játékosaimból.

fotó: olajofficial.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
derrylModus operandiRolexLebronz dzsemsz Recent comment authors
Rolex
Olvasó

Lebronz féreg..
Te egy igazi beteg jószág vagy…
Anyád meg apád talán testvérek?

Lebronz dzsemsz
Olvasó

Nem lesz nagy valtozas kirugjak a falcotol lolot es koca zsoti visszamegy penzt adni nagy kosarra

Modus operandi
Olvasó

Látszik, hogy filkós vagy! Tisztelet a kivételnek.

derryl
Olvasó

Aramis, vagy egy másik idióta új nickje

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés