Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Potocnik és Okorn szerint is ez csak egy meccs volt, nem történt semmi

Edzői nyilatkozatok a bajnoki döntő második mérkőzése után.:

:

A Falco hazai pályán 99-73-ra legyőzte a Szolnok együttesét a bajnoki döntőben és ezzel 1-1-re kiegyenlítette a párharcot. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón így értékeltek a vezetőedzők:

Gasper Okorn, Falco: Megvan az egyenlítés, de csak ez számít. Szolnokon utolsó másodperces kosárral kaptunk ki, most 26 ponttal nyertünk, de az eredmény 1-1 és nem történt semmi. Természetesen Cakarun kiesése is sokat számít, nem mondom, hogy ugyanolyan volt, mert ez nem igaz. Fontos láncszeme ő a Szolnoknak. Biztos vagyok benne, hogy 3 nap alatt kitalálnak valamit és felkészülnek a szolnoki összecsapásra. Egy dolognak örülök igazán, hogy újra nézők előtt játszhattunk. Nagyon nagy élmény volt újra teltház előtt játszani az Arena Savariában. És biztos, hogy még egyszer jövünk. 1-1, pénteken folytatjuk!

Gasper Potocnik, Szolnok: Sima mérkőzés volt, nem történt semmi. Mindkét oldalon más-más dolgok történtek és ezt mindenki döntse el, hogy miért.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

61 hozzászólás

61
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
45 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
31 Comment authors
lddFalcofanatibácsiBöcskey Attilavoldemort Recent comment authors
Falcofan
Olvasó

Szerintem Potocnik vastagon benne volt a vereségükben. A túlzott idegessége átragadt a játékosaira is, talán ezért is voltak ennyire feszültek. Nálunk Bruinsma és Anderson végre feljavult, ha nem is extrát, de elfogadhatót nyújtottak. Barac védekezésben jó volt, de támadásban még mindig nagyon halvány a teljesítménye. Péntekig remélem gyakorolja a dobásokat közelről, távolról, büntetőből, legalább azok menjenek neki.

atibácsi
Olvasó

Utoljára fogok foglalkozni a sportszerűtlen történettel, amin nagy bölcsen Potocnik átlépett, teszi a dolgát edzőként, nem a tüzet szítja, keresi péntekre a megoldást. Nagyon nem lesz egyszerű! Hogy, min veszett meg Cakarun? Váradi első láb beakasztásán a vádlijába, ahol meg is bicsaklik a bokája, majdnem lesérült!!!!!!! NÉZZÉTEK VISSZA!!! Ezerszer sérülésveszélyesebb, mint a “fejelés”, ami még csak bőrpírt sem okozott. EZT SENKI NEM LÁTTA? A páros kiállítás lett volna igazságos, és most nem lenne ez az inkorrekt helyzet, nem beszélhetnénk bajnoki címet befolyásoló tényezőről. Váradi megítélése sem lenne véglegesítve Szolnokon. Agyba- főbe fényeztem az utóbbi időben, sportolói és emberi mivoltát méltatva,… Olvass tovább »

Böcskey Attila
Olvasó

Váradinak lételeme a színészkedés és a reklamálás. akkor lenne igazán jó játékos, ha ezt levetkőzné! Hiba, hogy a játékosokat más-más büntivel sújtják egy kölcsönös kakaskodás után. Persze amennyiben a fejelés elérte volna Váradit(a felvételen egyértelmű, hogy nem)
akkor reális lenne a kiállítás. Van követője Culacinak, ő is dobálta magát, amit a magyar bírók jól bekajáltak. Nemzetközi szinten nem tudott nagyot hasítani, a színészkedéseit nem honorálták!

donnarumma
Olvasó

Ezt a vergődést egy sima harmincas után…
Készüljetek a péntekre, mert ezt eddig a lelátón és a pályán is buktátok…
Győzzön a jobb

Zsarkov
Olvasó

Leszarom, mi volt tegnap, csak a péntek számít…, megvan a terv, Csaki is üzent: Mindenki a Ligetbe!…, nincs az az Isten, hogy a húgyszínűek innen győztesen távozzanak!

Noname
Olvasó

https://24.hu/sport/2021/05/18/brutalis-biroi-hiba-szol-bele-a-magyar-bajnoki-dontobe/

És Koltai operatőr munkájáról a Körmend ellen még nem is beszéltünk!?

Rózsabimbó
Olvasó
deinosuchus
Olvasó

Egy büdös tetves alattomos gyökér vagy váradi!

Noname
Olvasó

Kapitány, Papp. Garantált a show!

Praenoricum
Olvasó

Nézve az eddigi hozzászólásokat, ez a két meccs után bírózni nekem legalábbis furcsa. Szerintem mindkét meccsen következetesen és viszonylag jól fújtak. Nem hibátlanul, de semmiképpen nem tendenciózusan és részrehajlóan. Ennél százszor rosszabb teljesítményeket láttam hazai meccseken is, nemzetköziben meg pláne. Külföldi játékvezetőkről az álmodozik, aki nem látta még őket ténykedni. BL meccsek után nem egyszer jutott eszembe, hogy becsüljük meg csak a hazaiakat. Az, hogy a szurkolók minden hülyeséget belelátnak szituációkba, hogy szívüknek kedvesebb legyen a helyzet, az meg legyen az ő bajuk, attól még a szabályok nem változnak. Amikor meg valaki elkezd jönni azzal, hogy hány büntetőt dobhatott és… Olvass tovább »

ldd
Olvasó

Teljes mértékben egyetértek.

Redman
Olvasó

Gratulálok a Falconak az egyenlítéshez. A tegnapi meccshez hideg fejjel néhány gondolat. Az, hogy a szombathelyiek hazai pályán egyenlítettek senkit nem lephetett meg. Nincs benne semmi csoda. Már a bajnokság elején a legmagasabb büdzsével bíró és a válogatott gerincét adó játékosokat felvonultató sárgákat várta mindenki a bajnoki cím legfőbb aspiránsának. Sőt kihívónak sem az Olajbányászt tekintették. A szolnokiak felépítették a játékukat és mivel 3 kimagasló képességű délszláv kosarast is sikerült igazolniuk, meglepetésre, de megérdemelve megnyerték az alapszakaszt. Többek között a Falcot oda-vissza megverték. Az előzmények ismeretében egy kiegyenlített erők párharcát hozó, végletekig feszült döntőt várhatott a nagyérdemű. A döntő már… Olvass tovább »

PL
Olvasó

+1 semleges nézőként: egy jó párharc lehetett volna. A Falco erősebb, a Szolnok pályaelőnyben. Minden adott lett volna egy jó 5 meccses döntőhöz. A tegnapi meccset mindenhogyan hozta volna a Falco. A pénteki meccs meg érdekes lesz egy vezérjátékos nélkül. Baromira várom, hogy Potocnik mit húz elő a cilinderből. A jv.triónak meg fel lehet kötni a gatyát. Ha idefújnak, az egyik tábor “öli meg“, ha oda, akkor a másik. Ha hibáznak, akkor egy döntőben hibáznak. Nehéz lesz nekik! de Potocnik mellett arra leszek kivancsi, hogy kiket küldenek lefújni egy cseppet sem egyszerű, már az első perctől valoszinuleg indulatos meccset. A… Olvass tovább »

Motoros
Olvasó

Kapitány, Papp, Tóth C. ?
Garantált a jó hangulat?

Milo
Olvasó

Kapitány, Papp, Mészáros a bírói trió.

donnarumma
Olvasó

Tisztelt Redman Visszanéztem FIGYELMESEN az első félidőt! Ne nézd a fault arányt, mert becsaphat. Szolnoki oldalról 2 fault elmaradását kérhették számon, de kaptak 2 teljesen véleményest. Összesen 7x értek olyan pozicióba, hogy faultot harcolhassanak ki! Ebből dobtak 4 teljesen ures ziccert, 2x kaptak kosár jó+1 et és egy fújás elmaradt…. Kint passzolgattak majd vki eldobta a triplát vagy kozeptavolit.Nem volt betörés-kiosztás ami kozben faultot lehetne fújni! A másik oldalon a befújt faultok teljesen egyertelműek voltak! Fejbevágta,lefogta stb… A vitatható az elején a félpályánál amikor osszeakadt a lábuk…Az Olaj 4x faultolt szándékosan és jól, hogy ne kapjon könnyű kosarat, a Falco… Olvass tovább »

Xero
Olvasó

Igen.. Ez a fault-arány nem mond semmit. Szolnokon és a mostani meccsen is volt olyan támadás, ahol 4x-5x betörtünk egyetlen egy támadáson belül.. A nagy számok törvénye alapján előbb utóbb úgyis odaütnek.. A Szolnok nem tudom miből akart faultot, ha egyszer kintről hajigálnak..

nyolcmegnyolc
Olvasó

Nekem nem az arány az érdekes, hanem ahogy az kialakul. Ha az Olaj, csak távolról dob, a Falco meg betör, akkor hogy jön ki a 11-4, majd kicsivel később már 13-9. Az elején 3x annyi szolnoki hiba majd 2x annyi szombathelyi. Úgy, hogy kompenzálják az elejét. Természetesen nem mindegy, hogy mikor vannak a fújások.

donnarumma
Olvasó

Ugy hogy az elején csak távolról dobott, aztán többször betört..akkor már jöttek a faultok is

Redman
Olvasó

Nézd Donna. Az első két Olajra fújt fault mondjuk azt, hogy eléggé véleményes volt. Ezt tette szóvá Potocnik is. Ebből tudni is lehetett, hogy milyen bíráskodásra számíthat a Szolnok. Egyébként kosárlabdában minden befújt faultot meg lehet magyarázni. Sokkal inkább azon múlik a bírók ténykedésének megítélése, hogy azonos módon befújják-e a hasonló szitukat mindkét palánk alatt (pl. 2-1-ek, amiket Perl folyamatosan megkap, vagy a kinti dobások közbeni ütések) illetve a kényes szitukból általában melyik csapatot hozzák ki konzekvensen “győztesként”. (belemenések, szabálytalan elzárások megítélése, Keller csipő kirakós elzárásaira nagyon ritkán kap hibát, pedig mindet lehetne fújni).

donnarumma
Olvasó

Az első fault teljesen egy3rtelmű! Benke egyenest a gyűrű irányába betör(még csak irányt sem változtat)Warner meg oldalról,futva testel lefaultolja! Gasper a tulsó oldalról meg reklamált! 10mp tartott a meccs…
A Kovács-Bruisma utkozest en is említettem hogy Szerintem sem nem volt fault…
De egy támadás múlva Badzim ellen már Benkére is ráfujták ugyanazt a “kicsi”faultot

donnarumma
Olvasó

Cakarun Benke zsákolásánál fejbe vágja majd reklamál a teljesen egyértelmű faulton…
Fejben nem volt ott az Olaj az elején és teljesen túlpörögtek…

Cibona5
Olvasó

Szerintem is egyértelmű, csak máshogy. Ajánlom, hogy nézd meg még egyszer! Warner felugrik a saját hengerében, úgy védekezik, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Benke ugrik feléje, keresi a kontaktot, persze ezt Potocnik látja és felháborodik. Ha szakmai segítségre van szükséged, szóljál nyugodtan!

Motoros
Olvasó

Neki inkább szemüvegre?

donnarumma
Olvasó

Warner fel sem ugrik amikor testtel utkozik,oldalról..hisz Szili mellett futott..hogy urott volna hengerbe??? Ne beszélj már hülyeséget!
Potocnik meg ellenkező sarokból még azt sem láthatta,hogy melyik csapat támad..

Cibona5
Olvasó

Te ne beszélj hülyeségeket. Ha látni sem látsz rendesen, akkor nincs mit magyaráznom. Annyit módosítok, hogy valóban nem ugrott fel Warner, hanem a földön volt.

donnarumma
Olvasó

Ember egymás mellett futottak, hogyan lehetne állva a saját hengerében!???sima fault testtel.Teljesen egyértelmű!Az meg pláne,hogy Potocnik ebből pont nem láthatott semmit és egyből rohant sírni az asztalhoz, na az volt az igazi színészkedés!

ldd
Olvasó

Csak szerényen…

Kilgore_trout
Olvasó

Ez a magyar kosárlabda, tipikusan olyan bűnös élvezet, mint mondjuk játszani a Fifával. Mindig belekezd egy kicsit az ember, mert mindig reméli / felspanolja magát stb. hogy most fú dejó lesz, aztán meg rájön a hibákra, a hátterekre és hogy mennyire egy színvonaltalan kalap *** az egész, majd kikapcsolja hónapig az egészet. Az éppen aktuális csapat szurkolóin kívül keveseknek élvezhető ez hosszú távon. Amíg a kosárlabdánk arról szól, hogy.: Gyenge bírók, család / haverok / kapcsolatok , beszólogatás , éppen legerősebb politikai háttérrel rendelkező csapat, drámázás stb. addig ez egy örökre max. 2-3 ezer főt érdeklő sport marad(aktuális csapat szurkolói… Olvass tovább »

SárgaPárna
Olvasó

Pöcsömnik! Beszélj a Pórral, ő egy időntúli kosár, egy fault és egy lépés után, ami az utolsó másodpercben volt, azt mondta, hogy nem kell foglalkozni semmivel, pandémia van, foglalkozzon mindenki azzal, hogy vannak nézők…
Amúgy meg valóban más más történt a két oldalon: a Falco kosarazott, a csapatod meg azt se tudta, hol van!

WSreborn
Olvasó

Igazi szombathelyi vagy, ellenfél lenézése = 100%

PL
Olvasó

mit ugatsz feleslegesen, Potocnik pont azt nyilatkozta, és úgy, ahogy kellett. Nem sírt, nem vádolt meg senkit csalással…

Amúgy furcsa, hogy a pöcs szótól nem bírsz elszakadni. Vagyis nem fura, bocsanat.

WSreborn
Olvasó

Persze hogy nem tud hiszen a pöcsből jön a sárga

fanaticfantastic
Olvasó

Szereti,na..:D

Cibona5
Olvasó

Hogyan jössz ahhoz te tahó paraszt, hogy Pöcsömniknek nevezz egy kiváló edzőt. Nem vevő itt senki a bunkóságodra. A szerintem higgadt Potocnik már az első percben teljesen jogosan reklamált. Ugyanis az első perc semmilyen faltjai alapján látható volt, hogy mi vár rájuk a meccsen. Én is nyugodt típus vagyok, de ezt még semlegesként is bosszantó volt látni.

Noname
Olvasó

Semleges??

Cibona5
Olvasó

Igen.

donnarumma
Olvasó

2 perc után 2:1 volt a fault….egy teljesen jogos meg egy-egy véleményes! Gasper meg végig reklamálta,rohangált, mint aki nem normális Tekó nélkül! Ezt valóban bosszantó volt nézni

ójajj
Olvasó

A döntőre mindig külföldi játékvezetőket kellene hozni. Lehetőleg valamelyik kulturált országból….

Lebronz dzsemsz
Olvasó

elfogultság nélkül mondom, hogy amit a Bl-be műveltek a külföldi játékvezetők, az semmilyen előrelépést nem eredményezne

WSreborn
Olvasó

Mert ők nem veszik be a színészkedést és nem kezelik porcelánbábúként a falco játékosokat?

fanaticfantastic
Olvasó

Nem fújtak oda. Nem szeretik a színházat.

Balázs
Olvasó

Ez a “külföldi bírók kellenének” közhely addig hangzik jól, amíg az ember nem követ figyelemmel más ligákat, és valami – magyarokra egyébként is jellemző – áhítattal szemlélődik kifele. A kosárlabda szabályzatának sajátosságaiból adódik, hogy tele van hibalehetőséggel, sokszor még visszanézések és lassítások mellett sem egyértelmű egy-egy szituáció. Elég csak az NBA-t nézni, hogy következetlenségek és hibák tömkelegét tapasztald, pedig ott egyértelmű, hogy a szakma csúcsa képviselteti magát. Elfogultság nélkül, azóta sem értem, hogy tegnapról mi is a nehezményezés tárgya. Többször megnézték, majd a szabálykönyvnek megfelelően eljártak: fejelő mozdulatért mérlegelés nélkül kiállítás, színészkedésért technikai. Azon lehet vitatkozni, hogy Benedek sportszerű volt-e,… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

Lesz még itt fordulat!
Jön majd Szolnokon a kompenzáció-kiállítják Andrist mert leveri a Taiwo gyereket..
Sejtettük hogy parázs döntő lesz és ez eddig be is jött!Összeszedi magát még az olajka ebben biztos vagyok. Nincs még vége a táncnak,
csak most kezdődik!

Balázs
Olvasó

Miért kellenek ezek a sejtelmes, misztikus szövegek? Ha valamiféle csalást, vagy kettős mércét érzett, akkor azt ki kell mondani, megtenni a megfelelő lépéseket, de ez így, ebben a formában inkorrekt.

PL
Olvasó

milyen lépést lehetne megtenni?
óvni? felesleges. Dőljön el a pályán.

szerintem nem inkorrekt, inkabb okosan visszafogott nyilatkozat. Biztos, hogy megvan a véleménye, amit inkább nem mond ki, nem sírja tele a médiát. De annyira azért nem hülye, hogy egy teljesen hülye nyilatkozattal leégesse magát,ahol közhelyeket tolna.

Roland
Olvasó

Ez a lényeg nem a pályán dől el, most a provokáció az előző “nyert” bajnokinál pedig a 3 hiányzóra Benkét le fizetve 4 hiányzóval könnyű volt nyerni.

PL
Olvasó

Ami történt, megtörtént. Ezen még lehet rugózni, mondjuk ez a szurkolók dolga. ?

Biztos vagyok benne, hogy Potocnik kitalál valamit, bár mivel kulcsjatekosról beszélünk, nehéz lesz ez..

Rózsabimbó
Olvasó

Majd mi segítünk neki!
Nem fogjátok kitalálni, hogy hogyan!

Ballabolla
Olvasó

Persze, azt nem mondhatja nyíltan, hogy a saját játékosa tönkreteheti a szezont, mert nincs önuralma… Én arra lennék kiváncsi, mi hangzott el a színfalak mögött, az öltözőben edző és játékos között. Kétlem, hogy megdícsérték…

Ahogy elnéztem Cakarun-t a pálya szélén melegítőben állva, eléggé úgy tűnt, hogy nagyon maga alatt van. Szerintem addigra neki is leesett mekkora hülyeséget csinált. Szombathelyiként mondom, sajnáltam, mint embert és mint játékost, aki sportolt valaha csapatban, az tudja mit érezhetett.

A kiállítás jogos volt, és egyértelmű, ez minden sportban kiállítás.

WSreborn
Olvasó

Diplomatikus volt és mivel Váradit is ki kellett volna állítani ez csalás is volt és kettős mérce is

Noname
Olvasó

Meg Benkét és Andersont!!??
Várom Pór Péter sztáredző megnyugtató nyilatkozatát: Foglalkozzunk a kosárlabdával, örüljünk hogy vannak nézők, a játékvezetők jól tették a dolgukat!??

Dallas
Olvasó

Pór Péter 3x-os Magyar bajnok, 3x-os Magyar kupa gyöztes, elöször volt Eurochallenge 4-es döntöbe,hívták öt jópár helyre,de nem olyan hűlye nem akar ö Szolnokon és máshol se több pénzért arra várni mikor állítják fel 2-3 hiszisebb légios beleszarok játéka miatt,beéri kevesebb de biztos melóval,igaza van, te meg NONAME vagy,igaz én is, de legalább nem írok faszságokat mint egy fasz NONAME .)

fanaticfantastic
Olvasó

Noname,Woldemort,,stb,,,,ő.

voldemort
Olvasó

Koszonom a megszólítást. ? bocs, hogy csak most, de határidős feladataim voltak. A tegnapi mérkőzés egy az egyben leképezte azt, amit szajkóztam, hogy a játékvezetők képtelenek felnőni a feladathoz. Egyetértek azzal, hogy külföldieket pláne értelmetlen idehozni, mert aki látta azokat nemzetközi meccseken, hát köszi inkább a magyar…. Egy szempont van kint atletikusak, kipattintott test. Ez az egész vita nem lenne, ha néhány jv nem érezné magát csúcsokosnak vagy felsőbbrendűnek. Amúgy a kiállítás jogos volt, szép ívelt mozdulat volt, ilyenkor bizony nem az a mérvadó, hogy betört-e a feje vagy sem. A mozdulat, a szándék. És egy ilyen tapasztalt játékos, mint… Olvass tovább »

Noname
Olvasó

És faszságot nyilatkozgat!
Ti Szolnokiak ekéztétek éveken át! Most meg cuncika lett??

egismte1
Olvasó

Ti meg Gyuri bát küldtétek éveken át nyugdíjba

fanaticfantastic
Olvasó

Sztáredző. Igen. Több aranyat nyert a Szolnoknak mint nektek összesen van.

Bossesy
Olvasó

Mégis mi a fenét lehetne tenni? Magyarországon a játékvezetők fölött semmilyen kontrol nincs, abszolút azt tehetnek amit akarnak. Minden csapat szurkolója tudna ezernyi példát mondani nyilvánvaló csalásokra és soha semmilyen szankció nem érte a bírókat. Ez persze az MKOSZ sara, de ez van, egy vezetőedző tökéletesen ki van szolgáltatva semmit sem tehet ez ellen. A fentieket nem csak a tegnapi, konkrét esettel kapcsolatban írtam, hanem úgy általában, több évtizedes kosármeccsre járás alatt alakult ki bennem ez a vélemény.

hajrabulls
Olvasó

Sajnos egyet kell értsek. A játékosállomány folyamatos fejlesztése mellett a játékvezetők fejlesztésére is kellene hangsúlyt fektetni (tisztelet a kivételnek). Kíváncsi vagyok, hogy a csapatokhoz hasonlóan egy-egy mérkőzés után ők is visszanézik-e a vitatott helyzeteket, hogy kielemezzék, legközelebb, hogy lehet jobb döntést hozni. De tartok tőle, hogy nem történik ilyen.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés