Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Pörgős edzésen van túl a magyar válogatott Amszterdamban

Mentálisan is készül arra a válogatott, hogy ezúttal a csoport esélyeseként kezdi meg a sorozatot.:

:

A BB1.hu a helyszínről jelenti:

Ma este, 19:30-kor játssza első mérkőzését a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtező-sorozatában a magyar válogatott. A csapat ennek megfelelően tegnap ugyanebben az időpontban tartotta meg első helyszíni edzését. Szemmel láthatólag is egy nagyon motivált együttes tréningezett, az egyébként elég hideg csarnokban.

A válogatott szövetségi kapitánya, Székely Norbert többek között azt is elmondta, hogy nem szokott foglalkozni azzal, hogyan sikerül a főpróba.

– Nem tulajdonítok annak jelentőséget, hogy az edzésen hogyan szerepeltek a lányok. Azt gondolom, hogy ez a csapat akkor jó, hogyha egy ilyen szinten, ilyen agresszivitással, ilyen sebességgel tud gyakorolni. A technikai fölényünk megvan szerintem a holland válogatott ellen és ezt akkor tudjuk érvényesíteni, ha nagyon gyorsan tudunk játszani támadásban és védekezésben is egyaránt. A védekezésünk most nem volt azon a szinten, mint az elmúlt pár napban, de nyilván ez betudható az utazásnak is, viszont támadásban látszott, hogy nagyon szépen megy a labda. Ez egy jó felkészülés volt, annak ellenére, hogy nagyon rövid volt. A keddi napon beszéltünk az ellenfelünk taktikai repertoárjáról, szerdán arról volt szó, hogyan tudjuk érvényesíteni a játékunkat. Ma pedig az egyéni karakterisztikával foglalkozunk.

Székely Norbert szerint a mostani utánpótlásból lehet meríteni. (fotó: Pókász Endre/MKOSZ)

Más helyzetben van most a csapat, mint eddig volt, ugyanis most a csoport esélyeseként vág neki a sorozatnak, így a győzelem minden találkozón elvárható. Kérdésünkre a kapitány elmondta, hogy külön készülnek erre mentálisan.

– Ezzel kell külön foglalkoznunk. A hét elején, amikor összejöttünk, akkor fektettük erre a hangsúlyt, dolgozunk egy olyan személyiség-tipizáló céggel, amelyik segít abban, hogy bizonyos helyzetekben képesek legyünk eligazodni. Többek között azért is, hogy ilyen helyzeteket tudjunk lemodellezni.

A gárda fiatalításon ment keresztül az elmúlt években, ami kihathat a csapat karakterére is.

– Én mindig is védekező beállítottságú edző voltam, de olyan támadópotenciált látok ebben a csapatban, ami miatt lehet, hogy egy picit a filozófiát változtatni kell. Nem is változtatni, inkább tolni bizonyos irányokba és a támadásnak ebben nagyon komoly szerepe lehet hosszú távon. A fiatalítás az egy nagyon furcsa sztori. Akkor fiatalít az ember, ha van miből. Ebben a magyar utánpótlásban most van miből meríteni és ezért van értelme hozzájuk nyúlni, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag már a fiatal szorítja ki a fiatalt a keretből. Azt érzem, hogy ezt a folyamatot úgy kell elképzelni, hogy 2017-ben, amikor ezt elkezdtük, volt egy fajta csapatunk és folyamatosan próbáltuk átalakítani. Nem lehet egyik pillanatról a másikra meglépni dolgokat. Azt lehet látni, hogy kik a következők mindig. Eljutottunk oda, hogy hála Istennek, nem szűk, hanem egy nagyon széles térből tudunk válogatni és a taktikai repertoárhoz kell igazítani, hogy ki az, aki benne lesz és ki az, aki nem.

Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés