Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Pór Péter: Ez már nem az a portugál válogatott, amelyet régen mindenki lesajnált

Megérkezett Portóba a magyar nemzeti csapat.:

:

Megérkezett Portugáliába a magyar válogatott, amely pénteken magyar idő szerint 19 órakor vívja meg első világbajnoki selejtezőjét Portóban. Mint ismert, a mieinket Pór Péter irányítja majd, tekintve, hogy Sztojan Ivkovics és Golomán György nem tarthatott a csapattal, miután pozitív koronavírus-tesztet produkáltak. A megbízott trénert kérdeztük arról, hogy milyen változtatásokat eszközöltek a felkészülés során, egyáltalán kellett-e bármit is átszervezni:

– Golomán György elég jól játszott a szezon eleje óta, mindenképpen számítottunk volna rá, de azt gondolom, hogy van egy olyan csapategysége, egy olyan szerkezete a válogatottnak, hogy a társaság – amely már hosszú évek óta együtt dolgozik – tudja pótolni a kieső játékosokat. Nálunk inkább az összeszokottság, illetve az egymásért való küzdelem az, ami dominál. Sztojan Ivkoviccsal kapcsolatban tudjuk, hogy ez egy átmeneti állapot. Tőle azt az utasítást kaptuk Váradi Kornéllal, hogy oldjuk meg ezt a feladatot és nyilván mi azon leszünk, hogy ezt minél jobban teljesítsük. Hozzá kell tennem, hogy ez már nem az első év, hogy a kapitánnyal együtt dolgozunk, ez már a kilencedik esztendő a válogatottnál, amit közösen kezdtünk meg, de előtte klubszinten, Szolnokon is dolgoztunk már vállvetve. Természetesen továbbviszem én is azt a szisztémát, amit a válogatott képvisel, hiszen ugyanazok az elképzeléseink a kosárlabdáról. Semmilyen újítást nem fogunk végrehajtani. Amit idáig képviselt a magyar nemzeti csapat, azt fogjuk a fiúkkal csinálni, ők pedig végzik továbbra is maximálisan a munkájukat, csakúgy mint eddig.

Ezután a portugálok játékereje is szóba került.

Kecskeméten már több videózáson túlestünk, egyéni és csapatszinten is scoutoltuk már az ellenfelünket. Annyit kell róluk tudni, hogy ez már nem az a portugál válogatott, amelyet régen mindenki lesajnált. A három nemzetközi ligában szereplő csapatukra, a Portóra, a Sportingra és a Benficára alapszik a játékosállományuk, de van Franciaországban és Spanyolországban pattogtató kosárlabdázójuk is. Ők is nemzetközi kupákban játszanak, ezáltal a keretük egyénileg jobb játékosokból áll, mint idáig. A déli temperamentumú kosárlabdát próbálják játszani, kicsit spanyolos-portugálos ötvözetet képviselnek. Fizikális csapatról van szó, nagyon jó kinti dobókkal rendelkeznek, centerposzton Borovnjak domináns, sokat keresik a palánk alatt. Van szerkezetük, vannak jól dobó játékosaik, úgyhogy mindenképpen nagyon fegyelmezetten kell ahhoz játszani, hogy most már Portugáliában is valaki győzni tudjon.

Fotó: Magyar férfi kosárlabda-válogatott Facebook

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Hubie BrownGézukaRózsabimbó Recent comment authors
Gézuka
Olvasó

Szia Uram, ezt tudtuk eddig is! Valami újabb infó nincs?

Hubie Brown
Olvasó

Most mi a gond? Hát megtudtuk, hogy van centerük, és jó kinti dobóik. Na meg szerkezetük is 🙂
A szkáutingot megcsinálták.

Rózsabimbó
Olvasó

Ajjaj!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés