Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pontosan tudta, hogy hova érkezik az Alba magasembere

Esa Ahmad úgy gondolja, hogy egy jól működő egyesülethez került.:

:

Utolsóként érkezett az Alba Fehérvárhoz a 4-es és 5-ös poszton egyaránt bevethető amerikai légiós, Esa Ahmad. A 203 centiméter magas, 23 éves kosaras rendelkezik európai tapasztalattal, ugyanis a tavalyi szezont a ciprusi élcsapatban, az AEK Larnacában töltötte. Ahmad a szombat esti, Kaposvár elleni edzőmeccsen bemutatkozott a meccs hajrájában, most a klub honlapjának adott interjút.

– Lassan két hete érkeztem Fehérvárra, Ohio államból. Clevelandből, a szülővárosomból indultam, Chicago érintésével, isztambuli átszállással jutottam el Magyarországra. Az út nem volt vészes, 15 óra, viszont az átállással azóta is küzdök. Minden éjjel 2-kor felébredek, nehezen alszom vissza. Azt hittem, ezzel nem lesz gond, igaz, egy éve Cipruson sem volt könnyebb a helyzet. Amúgy minden rendben, jól érzem itt magam, a várost lassan megismerem. A szükséges időt karanténban töltöttem, majd megkezdhettem az edzéseket a társakkal. A csarnok jó, nem kicsi, nem is nagy, azt mondják, a meccseken remek a hangulat, a drukkerek nagyszerű atmoszférát teremtenek. A klubnál mindenki kedves, úgy gondolom, jól működő egyesülethez kerültem. Az edzők értenek a szakmához, a társak barátságosak. Bár utolsóként érkeztem, ezt nem éreztették velem, azonnal befogadtak. Az egyértelműen könnyebbség, hogy három honfitársam is a csapat tagja.

Bár egyik tengerentúli társát sem ismerte korábbról, információval mégis bőven rendelkezett a hazai bajnokságról és az Albáról.

– Egyik legjobb barátom, Tarik Phillip a 2017-18-as szezonban a Szolnok együttesében kosarazott, vele napi kapcsolatban vagyok. Az egyetemen három éven át együtt játszottunk, a West Virginia csapatában. Sokat mesélt a bajnokságról, a magyarokról. Elmondta, remekül érezte itt magát, ez egy jó ország, ahol érdemes élni és sportolni. A főváros, Budapest szerinte csodás, ráadásul közel Fehérvárhoz. Az új csapatomról is beszélt, azt mondta, profi klubhoz, remek helyre kerülök, ahol biztosan jól érzem majd magam. Eddig valóban minden rendben, várom az újabb meccseket.

Fotó: albakosar.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LBJMivanmivanBezseÜvegtigris Recent comment authors
LBJ
Vendég
LBJ

Milyen meglepo hogy Pest mar most kepbe van nala?? fuvezes es ivas nala se fog elmaradni?

Bezse
Olvasó

A képen az 5ös mezben , az a fiú nem kövér egy kicsit ?

Mivanmivan
Olvasó

A 44-es meg kicsi 😀 (Az atmoszférán én is jót nevettem 😀 😛 )

Üvegtigris
Olvasó

Atmoszféra? Hát téged becsaptak Ahmad.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés