Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pontgazdag meccset nyert meg a Körmend

Közel állt az Oroszlány az egyenlítéshez az utolsó pillanatokban.

Egis Körmend - MVM-OSE Lions 100-97 (34-25, 21-22, 20-22, 25-28)

Alsóházi rájátszás, 10. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Györfy R., Söjtöry T., Horváth Cs. (Herczeg Á.)

Körmend: Doktor 9/3, Takács K. 2, Morgan 21/15, Tolbert 25, Konate 20/6. Csere: Kiss M. 3/3, Ferencz 14/9, Herczeg -, Schmera 6/3.

OSE: Ruják 2, Gholston 26/9, Balsay 2, K. Thomas 14/3, Polutak 18/3. Csere: Stevenson 20/3, Illés 7/6, Gáspár 2, Szabadfi -, Werner 6.

Érezhető volt, hogy mind a két csapat szeretné megnyerni a presztízs találkozót. Lendületesen kezdett a Körmend, 11-4-re vezettek Konate zsákolása után. Elkezdett magához térni az Oroszlány, ám mielőtt igazán szoros lett volna a mérkőzés, Morgan a helyére küldött egy triplát. Polutak és Gholston is eredményes volt, miközben a hazaiaknál Tolbert szólt közbe. Ferencz révén a negyed hajrája a hazaiaké volt, így kilencpontos előnyt szereztek (34-25).

A második negyed első fele hasonló forgatókönyv alapján zajlott, mint a meccs korábbi szakasza. A 15. perc környékén azonban Illés hárompontosát követően már csak négy pont a hazaiak előnye. Közelebb azonban nem kerültek az oroszlányiak, magabiztosan vezetett a félidőben a vasi együttes (55-47).

Ferencz és Thomas triplaváltásával kezdődött a második félidő, majd Konate volt eredményes előbb közelről, aztán távolról is. 13 ponttal vezetett ebben a szakaszban a Körmend. Légiósai révén próbált feljebb kapaszkodni az OSE, de 10 pont körül állandósult a különbség. Végül a 30. percben elkezdett fogyni a hazaiak előnye, 73-69-re módosult az állás Stevenson büntetője után. Végezetül még Doktor kosara fért bele a hátralévő félpercbe (75-69).

Gholstont nem tudták tartani a körmendi védők, két akciójával 75-74-re feljött az Oroszlány. A vezetést aztán a 33. percben Gholston újabb triplája után sikerült átvennie a vendégeknek. A hazaiak Morgan révén egyenlítettek, de Gholston ismét távolról talált be. 88-88-nál újra egál lett a meccs, ahonnan Morgan hármasával a Körmend tudott elmozdulni. A nagy adok-kapokból végül a körmendiek jöttek ki jobban, köszönhetően annak is, hogy az utolsó támadásnál hiába próbálkozott a korábban szinte mindent bedobó Gholston kétszer is távolról, Thomas pedig egyszer, az egyenlítés már nem jött össze a vendégeknek (100-97).

Fotó: hunbasket.hu

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
SárgaPárnaMisiNixi13kormendinekjoDrazsen Petrovics Recent comment authors
Misi
Olvasó

Tedd a 30 ezüstöt a párnád alá, hogy még többet fialjon! MTE!

SárgaPárna
Olvasó

Hímezzétek fel ezt a káprázatos sikert a poros függönyre, amit régebb húzogattatok…

Misi
Olvasó

Jó kis meccs volt! Gratulálok a csapatnak. Az MTE ma kb. fél csapattal volt, Djogo, Basic, Durázi a padon és Takács is megsérült. Ennek ellenére jól kezdtünk és a folytatás sem volt rossz. Az Ose nagyon akart nyerni, a légiósaik csere nélkül nagyot mentek, különösen Gholston. Már a kezükben érezték a meccset, de most véget ért a lefagyás, és a végén nagy izgalmak után, idén talán először, a szerencse is mellénk állt. Kiszurkoltuk! MTE!

Nixi13
Olvasó

Nem is tudom hogy mondjam volt lehetőségem megnézni az MTE-OSE mérkőzést de ahogy láttam ez a mérkőzés hűen tükrözte az MTE idényét Takàcs szerencsétlen szituàciòban megsérült a csapat stàbbòl senki be nem ment a pályára hogy mi is a baja a játékosnak tovàbbà lehet itt istàpolnoi Herczeg gyereket de sose lesz NB1-es játékos elég volt az a 6 perc belőle nem semmiért nem hozta vissza a ” Mester ” mert különben ez a meccs is simàn ment volna a levesbe de Kiss sem NB1-es szint sőt ha menne nem hinném annyira könnyeznének érte hiàba van szerződése luk minden hol.

kormendinekjo
Olvasó

1987, 1996, 2003 tízezres kisváros közel 50 éve az NB1-ben.
Csak a Körmend!

Jamchi
Olvasó

Nem tudtok még egy olyan sportágat mondani, ahol 10 ezres kisváros, /1975-ben az első NB1-es évben még nagyközség, 1979-től város folyamatos első osztályban szerepel/. A három magyar bajnoki cím mellett, hét kupagyőzelemmel. Az akkoriak (Kristóf, Patonay és a többiek) és mostaniak is azóta folyamatosan olyan elszántsággal, elkötelezettséggel és szakmaisággal dolgoznak a csapatért, hogy a magyar csapatsportok közül egyedül tartja ezt a KÖRMEND. Büszkék lehetünk rájuk, csak az MTE!

Drazsen Petrovics
Olvasó

Kiváló utánpótlás bázist építettek fel Körmenden a 1980-as években, a sportiskola ontotta a kosarasokat (többek között: Kálmán L., Hencsey T., Mogyorósy Sz., Németh Isti, Fodor Gergely, Fodor Marci, Trummer Rudi stb.) és a csapat saját utánpótlás bázisra építve ért el jó eredményeket. De, akik nem jutottak el NB1-es vagy válogatott szintre, ugyanakkor jól kosaraztak, nagyon sokan voltak. (A Falco bázisa, nem bántva, tisztelve és elismerve a jelenlegi eredményeiket, elsősorban a körmendiek voltak). Az egész város kosarazott valamilyen szinten, és teszi még a mai napig. A nagy generációk és gyermekeik meghatározták, hogy “élet-halál” kérdés lett, és mind a mai napig az,… Olvass tovább »

Drazsen Petrovics
Olvasó

Csak a KDMTE!

Jamchi
Olvasó

MTE

Gallis
Olvasó

Körmend

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés