Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pontgazdag mérkőzésen verte a Pécs az ASE-t – DOBÓKKAL FRISSÍTVE

104 pontig jutottak a baranyaiak.

Atomerőmű SE – Pécsi VSK-Veolia 103 – 104 (31-22, 30-31, 27-28, 15-24)

Felkészülési mérkőzés
Szekszárd

Atomerőmű SE: Brown 14/6, Karosi 7, Brzoja 15/3, Melvin 16/6, Eilingsfeld 20. Cs.: Buljevic 12, Kovács Á. 6/3, Pajor 4, Csizmadia, Kis R. 9/6.

PVSK : Haynes-Jones 28/18, Popadics, Bryson 34/18, Ivosev 16/6, Brkics 17. Cs.: Bíró O. 2, Illés 4/3, Hőgye, Doktor 3.

A pécsiek honlapjának tudósítása:

A Szekszárdon lejátszott Paks elleni felkészülési mérkőzésnek ugyan még nem volt komoly tétje, az azonban előzetesen nagyon fontos lett volna, hogy a bajnoki rajt előtt egy sikerélménnyel gazdagodjunk, eddig ugyanis csak az Eszék ellen tudtunk nyerni az előszezonban.

És bizony az ASE ellen, tíz perc után úgy állt a dolog, hogy valószínűleg ma sem örülhetünk majd a végén. Ugyan a támadójátékunkkal komolyabb baj nem volt, viszont védekezésben alaposan szétzilált minket a Paks. A 31 kapott pont nem nézett ki jó. Ráadásul a második játékrészben sem igazán tudtunk mit kezdeni az atomvárosiak támadásaival – igaz ezzel egyidőben legalább mi is elkezdtük gyártani a pontokat elől.

Ebben légiósaink vitték a prímet, így a nagyszünetre, ha minimálisan is, de közelebb tudtunk férkőzni ellenfelünkhöz. A nagy rohanás a félidő után sem ért véget, mind a két csapat ott folytatta, ahol előtte abbahagyta. Kis túlzással nem is nagyon célzott senki, csak tüzelt – méghozzá általában pontosan is, szinte valamennyi támadás után fel lehetett vésni egy-egy kosarat. Haynes-Jones és Bryson nálunk megállíthatatlan volt közelről, és távolról is, míg a túloldalon jobban elolszlottak a pontok.

A záró felvonásra hétpontos hátránnyal mehettünk fel. Itt azonban képesek voltunk újítani! Ami addig az egész meccsen nem igazán ment, az itt egy csapásra kezdett el működni: a védekezés! Ez pedig végül meg is hozta a sikert. Nagy hajrával meg tudtuk fordítani a végül 207 pontot hozó meccset, és 104-103-ra legyőztük az ASE csapatát.

A győzelemnek nagyon lehet örülni, légiósaink pazar teljesítményének szintúgy. A védekezés miatt pedig valószínűleg azért bosszankodik majd egy sort Dragan Alekszics – azt azonban még ki lehet javítani a közelgő bajnoki start előtt.

HIRDETÉS
4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
lddArtur Dokitormentorcalamites Recent comment authors
ldd
Olvasó

Akit elvakítanak a mindent vállaló streetballozók,azoknak keserű lesz az ébredés…

Artur Doki
Olvasó

Van hová fejlődni…
Támadásban oké,védekezés? Az nincs…

calamites
Olvasó

A légiósoknak örülhetünk.
Aztán kb ennyi.

tormentor
Olvasó

Szia Ákos. Igen az a 2 mindent bedobott. A kicsi ráadásul jó színész is…. Kevés lesz…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés