Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pontgazdag meccset húzott be a DEAC – DOBÓKKAL FRISSÍTVE

A második félidőre stabilizálta a védekezését Milenko Topics együttese.

DEAC – BKM Lucenec 94-83 (34-26, 20-38, 23-10, 17-9)

Felkészülési mérkőzés
Debrecen, Tóth Árpád Gimnázium

DEAC: Thames 5, Polyák 4, Valerio-Bodon 10/6, Dzseletovics 8, Tóth 20 csere: Lapornik 15/6, Kerpel-Fronius 8, Aska 19, Neuwirth 3/3, Kovács 2.

Lucenec: Siládi 8/6, Jackuliak 1, Castlin 13/3, Zorvan 10, Maricsevics 4 csere: Cokley 23/6, Buie 9/3, Bolek 5, Valentiny -, Bob 4/3, Lastics 3/3, Grenda 3/3.

Tizenegypontos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata az első felkészülési mérkőzésén a BKM Losonc ellen. A csapnivaló második negyednek köszönhetően a szlovákok a nagyszünetben még tíz ponttal vezettek, ám a fordulás után bekeményített a Topics-csapat, így végül magabiztos hazai siker született – írja részletes beszámolójában a kosarlabda.deac.hu.

A Tóth Árpád Gimnázium felújított tornatermében játszotta első edzőmeccsét a DEAC kosárlabdacsapata, az ellenfél a szlovák első osztályú Losonc együttese volt. Debreceni részről kisebb sérülése miatt még nem volt bevethető a csapat egyik vezére, Djordje Drenovac, de a többiek mind Milenko Topics vezetőedző rendelkezésére álltak. A szerb vezetőedző első felkészülési mérkőzésén a Thames, Polyák, Valerio-Bodon, Dzseletovics, Tóth ötösnek szavazott bizalmat, akik támadásban meglepően összeszokott csapat benyomását keltették, ám a védekezésben még jócskán akadtak hiányosságok.

A cserepadról beszálló két új nyári szerzemény, Ivan Aska és Miha Lapornik is jól állt be a játékba, előbbi rendkívül fizikális játékával, utóbbi pedig pontos dobásaival tűnt ki leginkább. A második negyedre kissé leült a cívisvárosiak játéka, s bár a támadások továbbra is hellyel-közzel rendben voltak, a védekezés teljesen szétesett. A szlovák csapat tíz perc alatt dobott 38 pontot, így a nagyszünetben 54-64-et mutatott az eredményjelző.

A fordulás után hamar visszajött a mérkőzésbe a Debreceni Egyetem alakulata, kevesebb, mint négy perc alatt sikerült fordítaniuk, ezt követően pedig állandósult a döntetlen közeli eredmény. Érezhetően jóval több energiát tettek bele a védekezésbe Polyákék, a szlovákok rendre kiszorított helyzetből voltak kénytelenek dobást vállalni. A játékrész Aska hatalmas zsákolása zárta így 77-74-el indulhattak neki a záró felvonásnak.

Az utolsó etap kezdetén Tóth Ádám vette hátára a csapatot, a center mindkét oldalon dominált a festékben, vezérletével négy perc alatt kétszámjegyűre hízott a differencia. Innentől már nem volt visszaút a losonciak számára, a vége 94-83-as DEAC győzelem lett. Szombaton öt órától újra összecsapnak a felek a Tóth Árpád Gimnáziumban, a mérkőzés ismét zártkapus lesz.

A találkozó után a gárda vezetőedzője így értékelt a klub honlapjának:

– Teljesen különböző arcunkat mutattuk az első és második félidőben, az első húsz percben kapott 64 pont elfogadhatatlan, de a fordulás után sikerült váltanunk, agresszívabbak voltunk védekezésben, így végül magabiztos sikert arattunk. Egyértelmű, hogy min kell változtatnunk, holnap a feldobástól kezdve igyekszünk maximális hőfokon teljesíteni.

Fotó és forrás: DEAC

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HollóMinden6ó Recent comment authors
Holló
Olvasó

Dusán gratulálok neked Zalaegerszegről! Stárics és Balaicz úraknak is gratulálok!! Szép munka volt ez,hogy a helyi értékünk egyedül többet ér mint a három magas ember,akit igazoltak. Feltételeket kellett szabni…egyedül neki, a másik két magyar magast pedig idehozni két-háromszor annyi pénzért feltétel nélkül. Dusán személyében vesztettünk egy ikont, egy vezért, egy bástyát, egy kapcsot a csapat és a szurkolók között és szinte mindent. Rengeteg mindent. Egerszegi szurkolóként ezt borzalmas látni. Gratulálok, akik ezt intézték! Lokálpatrióta úr és feltételkirály,hogy számolnak el majd ezzel,ha idén sem lesz eredmény? Nem lesz végig az, hogy nem lehetnek szurkolók a lelátón…mert ha ez rosszul sül el… Olvass tovább »

Minden6ó
Olvasó

Tóth Ádám 20pont…Révész,Horti valamint a Bahamai benga fakezű ha nem hozza ezt a szintet amit Dusán egyedül a Deacba Stárius Cornéliust a fülénél fogva viszik ki a csarnokból Egerszegen!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés