Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pongó Marcell új csapatban kezdi a következő idényt

A magyar válogatottba pedig mindig szívesen megy.:

:

Szerdán Japánba utazik a magyar válogatottal egy felkészülési tornára Pongó Marcell, aki minden bizonnyal ott lesz Sztojan Ivkovics keretében a világbajnoki selejtezőkön is. A Rátgéber Akadémia növendéke klubszinten váltás előtt áll, úgy érzi, új impulzusokra van szüksége.

Ismét a Rátgéber Akadémián

Nemrég ismét az Akadémián járt – nyugodtan fogalmazhatunk így: hazajött – korábbi növendékünk, a férfi válogatott irányítója, Pongó Marcell. Részt vett a „német programban”, amely során több kiváló külföldi szakember tartott közös edzéseket játékosoknak, valamint a német Bundesligából érkezett tehetségeknek.

– Nagyon élvezetes volt, színvonalas és érdekes edzéseket tartottak a meghívott edzők – mesélte Pongó Marcell. – Számomra azért is volt különleges ez a néhány nap, mert az amerikai Pete Strobllal például dolgoztam már együtt Ulmban, és jártam is kint nála az Egyesült Államokban. Szerettem vele edzeni, mindig jó tréningeket tartott. Ráadásul ismertem már a horvát szakembert, Ivan Rudezt is.

Ott lenne a világbajnoki selejtezőkön is

Néhány napos dunai kikapcsolódás után Pongó Marcell számára most jön a kemény munka a válogatottnál: ma este találkozik a keret Kecskeméten. Kedden két edzés szerepel a programban, szerdán pedig indul a csapat Japánba, ahol felkészülési tornán vesz részt: az ellenfelek között a házigazdák mellett Finnország és Belgium szerepel.

– Természetesen nagyon örültem a meghívásnak, mindig szívesen megyek a válogatottba. Bízom benne, hogy a szövetségi kapitány hosszú távon számít rám, és ott leszek a világbajnoki selejtezőkön is.

Új csapatban kezdi a szezont

Klubszinten váltás előtt áll Pongó Marcell. Három évet töltött a Nürnbergnél a német második vonalban, s most úgy érezte, ideje máshol kipróbálnia magát.

– Nem a légióskodásból van elegem, szívesen játszom külföldön, de most új impulzusok kellenek. A bajnokság vége felé kaptam egy jó lehetőséget, a Nürnberg elengedett az utolsó három meccsről, így áprilisban és májusban az élvonalban szereplő Crailsheim együtteséhez kerültem. Az anyagi lehetőségeit tekintve ez nem egy topklub, ugyanakkor egy remek edző kiváló csapatot rakott össze, aminek köszönhetően az ötödik helyen végeztek. Sajnos játszani nem tudtam, mert annyi sérülés volt náluk a szezon során, hogy ellőtték az összes játékengedélyt, így gyakorlatilag edzőpartner voltam. Nagyon jó időszak volt, de sajnos nem lett belőle hosszabb távú együttműködés, mert új edző érkezett, aki nem tartott rám igényt. Nürnbergben sem maradok, ez biztos, a következő idényt már egy másik csapatnál kezdem meg – mondta a 24 éves irányító.

Forrás: Rátgéber Akadémia honlap

21 hozzászólás

21
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
RedbidwileyballdontliecrazybasketMendez Recent comment authors
Vulcano
Olvasó

Akkor ezek szerint Alba. Kár. Szívesen láttam volna nálunk játszani…

Torcida
Olvasó

Cumiiiiiiiiiiii
kit nem akarnátok összevásárolni?
zsoldos csürhe
szép volt marcika!!
léket kapott a hajó
szenvedjen a filkó

Vulcano
Olvasó

Nyilván mi vagyunk a zsoldosok. A rájátszást is 7 játékossal nyertük, abból 2 saját nevelés volt. Volt 5 azaz 5 “összevásárolt játékosunk”. Dehát egy ilyen idióta fröcsögőnek minek is magyarázok bármit. Ahhoz először is el kellene tudnod számolni 5-ig.

wiley
Olvasó

Egyáltalán nem biztos még az Alba. Több csapattal is tárgyalnak, és nem csak magyarral…

gulyasszabolcs00
Olvasó

Alba.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Lehet mínuszolni, de nem én találtam ki ?

abcabc
Olvasó

Körmendről van valami híred?

csakakörmend
Olvasó

Abukar és Turner jön, nemsokára hivatalosak is lesznek! Ezen kívül még 2 légióst keres az edzőnk!

BasketMan
Olvasó

?

PL
Olvasó

milyen “edzőnk”?

te nem körmendi vagy, de nem is Körmend szurkoló. Cseréld már le a neved, mert átlátszó amit csinálsz…

Pbask
Olvasó

Elsőre én is beugrottam (A Bebes Arénánál), azóta már annyira veszem komolyan, ahogy ez az újabb írásánál is látszik.
Újabb troll, bár nem csinálja rosszul, az biztos..

crazybasket
Olvasó

Mióta olvastam ezen nevetek, mekkora lenne ha..??

FjodaMTE
Olvasó

Én is így tudom, és örülnék is nekik! Mindenesetre mind a két játékos komolyabb, mint a Barac és a Falco új igazolása, Clark!

Vulcano
Olvasó

Csak nem a híres nevezetes Fjodához van szerencsénk? Azóta is szar játékosnak tartod Zolit, vagy a kezében lévő trófea és a nyakában lévő érem és MVP cím megváltoztatta a véleményed? Remélem a kövi szezonban Boris és Marvin is pont ennyire lesz “szar” mint Zoli. Eddig kicsit kételkedtem Marvinban, de akire Fjoda azt mondja, hogy szar az általában klasszis játékos lesz. Ugyhogy megnyugtattál.

balldontlie
Olvasó

Kamuprofil szerintem, kezeld fenntartással. Amennyire tudom, fjoda nem fiatal, illetve annyira nem is része a virtuális térnek, mint azok, akik minden hozzászólását átemelnek ide. Markánsan más a véleménye, ezt nem is akarom védeni, mert sokszor nem értek egyet vele, viszont szerintem nem is kellene belőle ekkora ügyet csinálni 🙂

Redbid
Olvasó

Arról nem is beszélve milyen jól szórakozik rajt ahogy isszák a szavait 🙂 🙂
Mindent meg is tesz, hogy kielégítse a nagyérdeműt 🙂 🙂 🙂

Ha már sehogy nem tudnak a falukönyv nélkül élni 🙂 🙂 🙂

Mendez
Olvasó

Isszuk minden szavatokat! 🙂
Mindet!
Bebőét meg aztán annyira hogy de.
Egy hálóvágott söprűs banda minden szava egy élmény számunkra! 🙂

Redbid
Olvasó

Maradjunk annyiben, hogy ti jöttök állandóan azzal, hogy ki mit ír a “falukönyvben”, vagyis rendszeres olvasói vagytok! Már ez maga minimum elég szokatlan. 🙂 🙂
Arról nem is beszélve, hogy amit írnak, egyből készpénznek is veszitek és döntitek ide, miközben orrotoknál fogva vagytok vezetve. Ha ha 🙂 🙂

De ha nektek ennyire jó nyitott szájjal futkosni a faszerdőben, hát tegyétek továbra is bátran, nekem aztán olyan mindegy

Mendez
Olvasó

Komolyabb persze.
A 36 éves Abukar aki 1.7 lepattanót átlagolt a Dinamo Bukarestben az elmúlt szezonban.
Egy 208 centis játékosról beszélünk… ???
Amúgy tavaly is megmondtátok Barac igazolásakor, hogy ti magasabb polcról hoztok sokkal komolyabb játékost.
Jött is Simmons…a többit mindenki tudja. ???

Bballfan90
Olvasó

Ez mennyire biztos?

BasketMan
Olvasó

Semennyire. 😀

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés