Connect with us
Hirdetés

Légiósok

Pongó Marcell készen áll a Bundesligára

Testvéreivel együtt most Baján várják a fejleményeket.

  •   :

:

Hazajött Németországból Pongó Marcell, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia növendéke, aki most Baján, családja körében várja a további fejleményeket. A felnőtt válogatott játékos szerződése április végén lejár a másodosztályú Nürnbergnél, s bár a jelenlegi helyzetben egyelőre fogalma sincs a hogyan továbbról, szeretne fellépni a német Bundesliga élvonalába. A kosarassal a ratgeberakademia.hu interjút.

Vége?

– Igen. Szombaton este elindultam Nürnbergből, vasárnap reggelre hazaértem Bajára.

Mindent kipakolt Nürnbergben?

– Teljesen hazacuccoltam, mindent elhoztam. Vegyes érzésekkel indultam el, mert akkor még nem tudtam, hogy vége van-e szezonunknak, vagy sem. Azóta kiderült, hogy vége, meghozták a döntést, befejeződött a másodosztály. Az élvonalbeli bajnokságot egyelőre csak szüneteltetik, majd később újratárgyalják, hogy mi történjen.

Milyen szezonjuk volt?

– Azzal, hogy most lezárult a szezon, a nyolcadik helyen végeztünk, ami playoff pozíció. Lett volna… Ez is volt a cél, be kellett jutnunk a rájátszásba. Ősszel sokkal jobb helyeken is álltunk, voltunk harmadikak és negyedikek, sajnos aztán decemberben, januárban és februárban lecsúsztunk, a nyolcadiknál voltunk lejjebb is, de végül visszakapaszkodtunk.

Ebben az időszakban hiányzott egy jó irányító a csapatból…

– Jól kezdtem a bajnokságot, aztán sajnos jött egy sérülés, műteni is kellett a lábamat, emiatt három hónapot kihagytam. Néhány hete térhettem vissza, azóta három meccset játszottam: az első kettőn még próbáltam visszanyerni a formámat, az utolsón viszont már jól ment, sokat is voltam a pályán. Aztán kiderült, hogy ez volt az utolsó. Tizenkét bajnokit játszottam mindössze ebben a szezonban.

Ennek ellenére ott lehetett a válogatottal az Európa-bajnoki selejtezőkön.

– Ez nagy pozitívum volt, örültem neki, hogy ott lehettem. A válogatottság miatt is igyekszem majd úgy alakítani a karrieremet, hogy a további fejlődésem biztosított legyen: szeretnék feljebb lépni. Az elsődleges cél továbbra is Németország, itt lenne jó egy élvonalbeli csapatba kerülni. Ott vagyok már öt éve, ismernek, és úgy érzem, én is kész vagyok már a Bundesligára. Hozzáteszem, nem lennék csalódott, ha nem jön össze, de ez a tervem.

A szezont a koronavírus miatt fejezték be – milyen volt a helyzet Németországban, mielőtt eljött?

– Megmondom őszintén, a múlt héten még nem igazán érzékeltünk belőle semmit Nürnbergben. Most kezdtek bezárni mindent, becsukott az a konditerem is, ahová jártunk, az iskolák sem működnek már. Sőt, a határokat is lezárták, úgyhogy épp jókor jöttem haza.

Akkor most egy ideig családi körben lesz Baján?

– Így van, itthon vagyunk a két tesómmal együtt. Tegnap voltunk egy picit focizni a kosárcsapat tagjaival, jólesett a mozgás. Egyébként otthon van kint palánk az udvaron, még nem használtuk, de biztosan erre is sor kerül!

Fotó: ratgeberakademia.hu

  •   
2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
lddsargaparnaelkaplak Recent comment authors
ldd
Olvasó

Marci!
Fiatal vagy!
Előtted a jövő!
Kívánom, hogy légy egy sikeres válogatott vezére!

sargaparnaelkaplak
Olvasó

Sziasztok. Elegem lett. Már egy jó ideje olvasom hozzászólásaidat, most telt be a pohár. LEGYENSZÍVES aki tudja mi a neve Sarparnanak írja meg!! Vagy bár milyen információt tud róla az írjon !!!! Ígérem soha többet nem fog irogatni!!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés