Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Pongó Marcell: Ha a legjobbunkat nyújtjuk, akkor mindenki ellen mi vagyunk az esélyesek

A Falco játékosa beszélt az alapszakaszról, a BL-ről és a címvédőre váró feladatokról.:

:

A hétvégén rendezik a Magyar Kupa négyesdöntőjét, mi pedig minden csapattól hozunk nektek interjút! Pongó Máté és Balogh Szilárd után Pongó Marcellel is beszélgettünk, a Falco alapszakaszáról, a BL-ről, a kupadöntőről és a rájátszásról is!

Legutóbb az izlandi és az olasz meccs között beszélgettünk és akkor nyilván a Falco nem került szóba, viszont akkor valószínűleg máshogy értékelted volna az alapszakaszt, mint most fogod…

Valóban, az elején a negyedik fordulóban vereséget szenvedtünk Szegeden, azt gondolom, az egy jó ébresztő volt nekünk. Utána 17 bajnoki meccset nyertünk meg zsinórban, olyan koncentráltsággal játszottunk, ami kellett. A válogatott szünet után ez volt ami hiányzott a csapatból, fizikálisan és mentálisan sem voltunk elég élesek, a többi csapat is feljebb jött, légiós- és edzőcseréket eszközöltek, ez is egy jó intő jel lehet a későbbiekre. A célunk az volt, hogy megnyerjük az alapszakaszt, ez sikerült, pályelőnyünk lesz a rájátszás során, ez a legfontosabb.

Nyáron az Albából igazoltál a Falcóhoz, lehetőséged volt a Bajnokok Ligájában pályára lépni, ami jelenleg a legmagasabb szint, ami itthonról elérhető. Nyilván ez egy teljesen új közeg volt neked, a Falco nagyon mély rotációval dolgozik, de a számaid alapján sikerült felvenned a ritmust. Összeségében hogyan élted meg a változásokat?

Még a nyáron, amikor Milossal beszéltem és felvázolta, hogy milyen szerepet szán nekem, az megvalósult. 20-25 perces játékidőt kaptam, tudtam, hogy szeretné felépíteni a csapatot, a mélységünkről sokat mond, hogy Verasztó Peti a 12. ember, akit ugyanúgy bármikor be lehet vetni. A fiatal szabályra is oda kellett figyelni, így nekem is kellett egy kis idő, amíg a saját játékomat ahhoz igazítottam, amit elvárnak tőlem, azt gondolom, hogy ez sikerült. A BL-ben fel kellett vennem a magasabb ritmust, 6 éve az Ulm színeiben szerepeltem utoljára nemzetközi porondon, szerintem ez az első két mérkőzésemen látszott, utána már sikerült jobb teljesítményt nyújtanom. Mindenki tudja, hogy csalódottak voltunk, hogy nem jutottunk tovább, de erős csoportban szerepeltünk, amit bizonyít, hogy a Peristeri és a Malaga is ott van a legjobb nyolcban. Sikerült beilleszkednem, első évemhez képest jól mennek a dolgok, de hát most kezdődik a szezon érdemi része, szeretnék én is és a csapat is rátenni egy lapáttal az eddigi teljesítményre.

Erre remek lehetőség a hétvégi Magyar Kupa. Az ellenfél a Szeged lesz, akik gyors stílust képviselnek és Woolridge, Locke és Bailey vezetésével képesek rengeteg pontot feltenni a táblára. Mi lesz a legfontosabb, hogy sikerüljön túljutni az akadályon?

Ahogy mondtad, Locke és Woolridge szabja meg a csapatnak a játékát, náluk van legtöbbet a labda, Bailey még nem volt ellenünk, videón láttuk, testközelből nem tudjuk milyen játékos. A magyar magjuk is jó, veszélyes csapat a Szeged, annak ellenére is, hogy a rájátszásról lemaradtak. Két éve már egyszer meglepték a Falcót, óvatosnak kell lennünk, de magabiztosak vagyunk, tudjuk, hogy mik azok a területek, ahol jobbak vagyunk, ezeket szeretnénk kihasználni. Bízom a csapatban, remek keretünk van, olyan amelyik abszolút adott a kupagyőzelemre, de ahogy testvérem is fogalmazott, ezt a pályán is be kell bizonyítanunk.

Nem kérdés, hogy a Falco esetében a bajnoki cím az elvárás. Mi kell ahhoz, hogy ez sikerüljön?

Maximális koncentrációra van szükség, erre képesek vagyunk, bebizonyítottuk az alapszakaszban is, ebben segített, hogy a BL-ben játszhattunk. Három naponta jönnek majd a mérkőzések, fontos a regenerálódás, de konzisztensen azt kell nyújtanunk, ami az erősségünk. Jó dobáskiválasztás és csapatjáték a siker titka. A Honvéd egy kellemetlen ellenfél, hazai pályán különösen, de ha a legjobbunkat nyújtjuk, akkor mindenki ellen mi vagyunk az esélyesek.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Praenoricum2lee14Rózsabimbóp.borisz Recent comment authors
Praenoricum
Olvasó

Ha mindenki jól játszik, akkor nem fogja meg senki hazai bajnokságból a Falcot. A nagyobbik gond, hogy mostanában nagyon kevesen közelítették meg ezt. Most minden meccsnek tétje van, kíváncsi vagyok, hogy fejben sikerül-e ehhez felnőni.

2lee14
Olvasó

Nem várok könnyű meccset/meccseket, de hozzátok el a kupát!

Rózsabimbó
Olvasó

Az esélyesség még nem jelent biztos győzelmet!

p.borisz
Olvasó

Hajrá Marci, hajrá Falco 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés