Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pongó már alig várja, hogy ismét a kosárlabdáról szóljanak a mindennapjai

A Pécs irányítója beszélt arról is, hogy hogyan tartja formában magát.

  •   :

:

A Pécsi VSK-VEOLIA játékosának, Pongó Máténak is szokatlan a kialakult helyzet, de e igyekszik magát formában tartani, hogy amikor ismét elindulhatnak az edzések, ne legyen nagy lemaradása – mondta a pvsk-panthers.hu-nak.

A kosaras először arra kérdésre válaszolt, hogy mit szólna, ha már a hétvégén játszania kellene.

– Természetesen mennék, és játszanék, ez nem is kérdés. Persze tudom jól, hogy ennek semmiféle realitása nincsen. Azonban azt hiszem boldog lennék, ha mégis így történne. Nem engedtem le teljesen, szoktam edzeni, futni, illetve saját testsúllyal gyakorlatokat végezni, még ha ezzel csupán szinten tartani tudom csak magamat.

Az irányító igyekszik alkalmazkodni a helyzethez, és nem azon pörög, hogy a bezártság kényelmetlen dolog. A sportolás, mozgás mellett most végre van ideje pihenni, és elég sok filmet, sorozatot is megnézhet a nem várt kényszerszünet miatt. A Pécs a napokban állapodott meg minden játékosával, így Pongóval is arról, hogy a veszélyhelyzet idejére 50 százalékkal csökkentett fizetést kap.

Nehéz időszak ez mindenki számára, nem is szeretnék panaszkodni, hiszen valószínűleg többen sokkal nehezebb helyzetben vannak. A klubbal hamar megállapodtunk, úgy gondolom egy ilyen helyzetben kompromisszumkésznek kell lenni. Nyilván nem örömteli ez az egész, de igyekszem pozitív és motivált maradni. Igazából azt várom már most, hogy újra a pályán lehessek.

Pongó Máté azt is elárulta, hogy igyekszik a lehető legszigorúbban betartani a kijárási korlátozásokat, hiszen közös érdeknek tartja, hogy minél hamarabb lecsengjen a koronavírus-járvány. Ami pedig a későbbi újrakezdést illeti, kis bizonytalansággal várja azt a napot, amikor ismét el lehet majd kezdeni készülni az új szezonra, hiszen ilyen hosszú szünet sem télen, sem nyáron nem szokta megszakítani a kosárlabda életet.

– Szerencsére nem voltam még ilyen helyzetben, de biztosan nehezebb lesz megtartani a motivációt, és edzésben maradni. Viszont pontosan ez a célom, úgyhogy alig várom, hogy ismét a kosárlabdáról szóljanak a mindennapjaim.

Fotó: pvsk-panthers.hu

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés