Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Polyák László: Magunkba kell néznünk

A csapatkapitány kritikus, de optimista.:

:

Eseménydús napokon van túl a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata, hiszen a Szedeák ellen elvesztett hazai bajnoki után Milenko Topics vezetőedző beadta felmondását. A klub vezetősége jelenleg is dolgozik a megüresedett pozíció betöltésén, de egyelőre még nem született döntés az új edző személye kapcsán. A világbajnoki selejtezők miatt egy hónapos szünet következik az NBI A-csoportjában, így a játékosok jelenleg több napos pihenőjüket töltik. Az edzőcseréről, az eddigi szereplésről, a játékoskeret erősségéről és a kupaindulásról Polyák László csapatkapitánnyal beszélgettünk, aki azt is elárulta, hogy mikorra várható a visszatérése – írja a klub honlapja.

Milenko Topics vezetőedző a Szeged elleni mérkőzés után azonnali hatállyal felmondott. Hogyan éltétek meg ezt belülről?

A mérkőzés után érthetően az egész csapat nagyon maga alatt volt, s mivel a szokásosnál is hosszabb ideig várakoztunk, így már lehetett sejteni, hogy valami történni fog. Közel húsz perc elteltével a stáb bejött az öltözőbe, és a vezetőedző velünk is közölte, hogy távozik a csapattól. Sokkolt bennünket a bejelentés, hiszen tudtuk, hogy az eddigi gyengébb szereplés nem csak Tope felelőssége, hanem az egész csapaté. Mindenkitől elbúcsúzott, elmondta, hogy úgy érzi, hogy mindenképpen változásra van szükség, s mivel érzése szerint ő már nem tud segíteni, ezért ezt a döntést látta a legjobbnak. Úgy gondolom, hogy nekünk játékosoknak is magunkba kell néznünk, és a válogatott szünet után együtt kell kilábalnunk a gödörből.

Hogyan értékeled a teljesítményeteket az első tíz fordulót követően?

Az első öt mérkőzés teljesen más képet mutatott rólunk, mi játékosok is úgy gondoltuk, hogy minden rendben van. A Sopron elleni hazai meccsen már majdnem leadtunk egy közel húszpontos előnyt, itt már érezhető volt, hogy valami nincs rendben, de a legnagyobb törést a Körmend elleni második félidő jelentette. Ezt követően fejben szétesett a társaság, nagyon hektikussá vált a játékunk, hiába húztunk el a meccsek elején, egyre gyakrabbá váltak a rövidzárlatok. Tíz, tizenöt vagy akár húszpontos vezetéseket adtunk ki rendszeresen a kezünkből, ami egyértelműen ennek tudható be. Egyre frusztráltabb lett a légkör, sok kis apróság eredménye az, hogy most itt tartunk.

Sokan úgy látják, hogy a tavalyi keret erősebb volt a mostaninál, és a csapat szerkezete sem a legideálisabb. Egyetértesz-e ezekkel a meglátásokkal?

Véleményem szerint erős a keretünk, több rutinos játékosunk is van, akik komoly európai bajnokságokat is megjártak. Lehet, hogy nem olyan atletikus és lendületes a játékunk, mint tavaly, de véleményem szerint komplexebb a keretünk. Amikor hullámvölgyben van a csapat, akkor természetesen jogos lehet a kritika, hogy nem elég jó a játékosállomány, de például tavaly a szezon ugyanezen szakaszában a sérülések és a Covid miatt ugyanígy volt egy komolyabb mélyrepülésünk, melyből aztán együtt csapatként tudtunk kilábalni. Nem vagyunk még az alapszakasz felénél sem, úgyhogy még korai párhuzamot vonni a két szezon között, de szerintem képesek lehetünk ebben a formában is hasonló, vagy jobb eredményeket elérni, mint az előző kiírásban.

Három forduló van hátra az alapszakasz feléig, a Paks, a Falco és a Kecskemét következik. Képesnek tartod-e a csapatot, hogy kvalifikálja magát a Magyar Kupa döntőjére?

Egy pillanatig sem gondolkodunk úgy, hogy nem leszünk résztvevői a kupának, egyértelműen benne van a csapatban, hogy féltávnál ott leszünk a legjobb nyolcban. Igaz, hogy megnehezítettük a saját dolgunkat, és három nagyon kemény mérkőzés vár majd ránk, de szerintem képesek leszünk megugrani ezt a lécet.

Több hetet voltál kénytelen kihagyni sérülés miatt, de végül a szerencsésebb forgatókönyv lépett életbe, s nem volt szükség a műtétre. Hogy áll a felépülésed?

Szerencsére most már közel százszázalékosnak érzem magam, rengeteget dolgoztam a felépülésemért, ezúton is köszönöm a segítséget gyógytornászunknak, Takács Dánielnek, és az erőnléti edzőnknek Adria Martí Peiro-nak. A válogatott szünettel kaptam egy kis extra időt, hogy formába lendüljek, de ha most hétvégén lenne a mérkőzés, már akkor is minden bizonnyal vállalni tudnám a játékot.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés