Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Polyák és Manigat is fontos láncszemei voltak a DEAC-nak

A klub honlapja ezúttal a dobóhátvédeket értékelte.

  •   :

:

A DEAC honlapja továbbhaladt a játékosai kiértékelésében, most a dobóhátvédeken volt a sor. A centerekről itt, az erőcsatárokról itt, a kiscsatárokról pedig itt olvashat.

Jahenns Manigat

A kanadai második szezonját töltötte a DEAC-ban, nem véletlenül hosszabbította meg a vezetőség a szerződését az első év után. Igazi közönségkedvenc volt, aki nem csak a mutatott játékával, de a közvetlen személyiségével, és a csapaton belül betöltött szerepével is kitűnt.

Huszonegy találkozóból tizenhat alkalommal volt kezdő, s átlagosan közel 28 percet töltött a parketten. Számai nem sokat változtak a 2018-19-es szezonhoz képest, 11.1 pontja, 4.1 lepattanója, 3.5 gólpassza és 1.3 szerzett labdája gyakorlatilag megegyeznek a tavalyival. Egyénileg és csapatszinten is jó védőnek számít, önzetlen csapatjátékos, aki óriási energiákat visz fel a pályára. Hiába lett erősebb Kovács Adrián kerete, mint volt Berényi Sándoré egy szezonnal korábban, Jay mindkét csapatban vezér tudott lenni.

Negatív oldalra ugyanakkor a játékának legfontosabb eleme kerül, méghozzá a hárompontos dobások. Hiába szerzett több mint két triplát mérkőzésenként, tíz százalékkal romlott az előző évhez a hatékonysága (32%), ráadásul úgy, hogy Tóth Ádámmal a festékben azért neki is jóval több helye volt. Bár valamelyest pontatlanabbul célzott idén, összességében jó teljesítményt nyújtott, újra vezére tudott lenni a csapatnak, sokan örülnének, ha harmadik szezonjára is maradna Debrecenben.

Polyák László a magyar játékosok közül a második legtöbb időt töltötte a pályán. Fotó: kosarlabda.deac.hu

Polyák László

A DEAC csapatkapitánya a 2019-20-as szezonban is stabil teljesítményt nyújtott, nem véletlenül töltötte a magyar játékosok közül a második legtöbb időt a pályán. Kovács Adrián is bízott benne, 21 fellépésből kilencszer volt kezdő, ráadásul a végjátékokban is rendre szerephez jutott.

Mezőnymutatója (45%) és a hárompontos dobásai (41%) rendben voltak, és bár nem hozott csillagászati számokat idén sem, nagyon hasznos láncszeme volt a csapatnak. Valamivel több, mint 18 percet kapott mérkőzésenként, és volt több, kifejezetten jó mérkőzése is, a Kaposváron két ponttal megnyert összecsapásnak például egyértelműen ő volt a hőse. Bár volt több gyenge fellépése is, melyeken szinte észrevehetetlen volt, a sokak által nem kedvelt „piszkos” munkát rendszeresen elvégezte, akár ment neki a játék, akár nem. Összességében jó szezonja volt, bizonyította, hogy jövőre is lehet rá számítani (amennyiben sikerül megállapodni a hosszabbításról), még akkor is, ha a bevezetésre kerülő fiatal-szabály nem biztos, hogy kedvezni fog a játékperceinek.

Fotó: kosarlabda.deac.hu

  •   
4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MAFCdrukkerdballArtur Doki Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

Jók ezek a naponta beeső debreceni cikkek,bár szerintem a kutyát nem érdekli a Deac szurkolók népes táborán kívül…

dball
Olvasó

Többeket érdekel mint hinnéd 😀

MAFCdrukker
Olvasó

Polyákról én is szívesen olvasok…
Amúgy nem értem, miért kell kifogásolni, hogy melyik csapatról hány cikk van, akit nem érdekel, ne olvassa el!
Tényleg több a Falcós és DEAC-os cikk, mint a más csapatokról szóló, de mennyivel egyszerűbb egy honlapról kimásolni a cikket, vagy a saját origósat idekopizni, mint egy új, érdekes tartalmat írni most, amikor nincsenek meccsek.

MAFCdrukker
Olvasó

Polyák a MAFC Akadémia diadala, aki a Gabányiból indulva került Szolnokra, majd lett Debrecenben a bajnokság egyik legjobb magyarja, ezt bizonyítja a statisztika, valamint az is, hogy ő a CSK. Szerintem érdemes megjegyeznie a magyar férfi kosárbarátoknak a jelenlegi tehetségeink nevét: Katona Bence, Bordács Soma, Polgárdy Ádám, Németh Bence, Herló György, Bartha Ákos, Pfandler Bence, Vantal András László, Kis Balázs Barnabás. Lehet, hogy nem lesz mindenkiből kosaras, valószínű, hogy a többség csak a MAFC felnőttcsapatáig jut, de 1-2 közülük szerintem Polyák Lacihoz hasonló karriert futhat be. Majd ha elmegy ez a csúnya vírus.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés