Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Polgárdy dudaszós kosarával nyert a MAFC a fővárosi derbin

A bajnokságban is győzelemmel kezdett Sértő Ádám a CKE élén.:

:

Többnyire pontgazdag mérkőzéseket hozott a 8. játéknap a második vonalban.

Bár a hétközi kupasiker után Merim Mehmedovics első bajnokiján is jól kezdett a Nyíregyháza, a Megyeri Tigrisek fokozatosan átvették a találkozó irányítását, és végül magabiztosan nyertek – ezzel zsinórban négy, összesen öt sikernél járnak, és feljöttek az 5. helyre a táblázaton. Nagy dobópárbajt, 13-13 triplát és összesen kereken kétszáz pontot láthatott a közönség Miskolcon, a házigazdák a negyedik negyedben a Salgótarján fölé kerekedtek, így szintén 5-3-ra javították mérlegüket, hazai környezetben pedig a MAFC elleni szezonnyitó óta hibátlanok. Bár eleinte jól tartották magukat a Kaszások, végül bedarálták őket a pécsi Párducok, ismét impozáns támadójátékkal nyert a veretlen listavezető PVSK. Fölényes győzelmet aratott otthon a Cegléd a pocsék formában lévő csapatok rangadóján, Sértő Ádám érkezésével megtörni látszik a CKE rossz sorozata – nem úgy a budafokiaké, a piros-feketék hét bajnoki óta nyeretlenek és a Hepp Kupától is elbúcsúztak már. Hiába hajrázott nagyot, későn ébredt a JKSE Szigetszentmiklóson, az idényben először kapott több, mint 90 pontot a BKG, de Nagy Botondéknak ezúttal ez is belefért, elsősorban azért, mert 15-ször voltak eredményesek kintről. Másfél negyedig tudta tartani a lépést a DEAC a Vasassal, a folytatásban már nem volt kérdéses a piros-kék gárda újabb, immár a 8. bajnoki győzelme. Vasárnap estére maradt a hétvége legdrámaibb mérkőzése: az ihletett formában kezdő TF már 16 ponttal is vezetett a MAFC ellen, de az újbudaiak fordítani tudtak és már 14 egység is volt az előnyük a záró felvonásban. A Tehetséges Fiatalok azonban nagy hajrába kezdtek, és Anda 2+1-es akciójával fordítottak, amikor már csak 2,9 másodperc volt hátra a játékidőből, ám a slusszpoén Polgárdy Ádámé volt, aki egy dudaszó pillanatában csont nélkül behulló, középtávoli floaterrel megnyerte a fővárosi rangadót csapatának.

A forduló csapata: Dancsecs András (TF, 32 VAL, 1. alkalommal került be) – Nagy Botond (BKG, 44 VAL, 5.) – Bíró Olivér (PVSK, 26 VAL, 1.) – Csorvási Milán (CKE, 35 VAL, 1.) – Anda Dávid (TF, 30 VAL, 1.). Hatodik ember: Oroszi Bence (JKSE, 25 VAL, 1.). Legjobb U20-as: Hőgye Patrik (DEAC, 29 VAL, 1.).

Az aktuális tabella megtekinthető a hunbasket.hu-n.

NB I. B, Piros-csoport, alapszakasz, 8. forduló

Hübner Nyíregyháza BS – Phoenix-MT Fót 79-96 (27-20, 18-21, 17-27, 17-28)

Nyíregyháza: Bus 22/3, Végső 8/6, Szobi 4, Völgyi 15/3, Vaiangina 11/3. Cs: Nagy S. 14/12, Bonifert 3, Tarján 2.

Fót: Kinney 20, Tichov 5/3, Richter 6/6, Markovics 18/6, Juhos 20/9. Cs: Tóth Z. 14/12, Kékesi 5, Szabó N. 4, Varga B. 4, Békési -.

Merim Mehmedovics: Az első félidőben nagy csatát vívtunk, a másodikban aztán előjött a vendégek legjobb játékosainak minősége. Markovics, Kinney és Juhos megvertek minket, amikor belecseréltünk, bedobták, amit be kellett dobniuk. Agresszív védekezésre kellett váltanunk, jobban kinyíltunk, amit kihasználtak a jól egy-egyező játékosaik mint Kinney és Tóth. A kinti dobószázalékunk megint rossz volt, az üres dobásokat is kihagytuk, az ellenfél így behúzódhatott és nem tudtunk visszajönni.

Surmann Gábor: Első és legfontosabb: mérhetetlen büszke vagyok a játékosaimra, és szívből gratulálok nekik! Nagyon fontos győzelmet arattunk, és tudtuk, hogy nehéz lesz. A Nyíregyházának ezt „kötelező” lett volna hoznia, jól fel is szívták magukat. Bus ma is bizonyította, hogy kiváló versenyző, sajnos – a mi szemszögünkből – nagyon jól játszott. Azonban hiába volt még egál környéke 25 percig, tudtunk fokozatot váltani. Kulcs volt, hogy a lepattanót nagyon megnyertük a második félidőben, illetve az 1-1 elleni védekezésünk is jelentősen feljavult, főleg az első negyedhez képest. No meg a szépen kidolgozott helyzeteink is jó százalékkal lettek értékesítve. Ma is kollektívek voltunk, és tényleg jól, egymásért küzdve kosárlabdáztunk. Ami még nagyon pozitív, hogy ezt a mérkőzést is jobban bírtuk erővel ellenfelünknél. Természetesen helyén kell kezelni ezt a győzelmet. Most még lehet örülni, de most kell majd rápakolni edzéseken, hogy esélyt teremtsünk jövő héten arra, hogy tovább tudjuk folytatni majd a négyes győztes szériánkat. Minden jót kívánok a Nyíregyházának! Csapatomnak pedig köszönöm és gratulálok!

A mérkőzés visszanézhető a Hübner Nyíregyháza BS YouTube-csatornán.

MEAFC-Miskolc – Salgótarjáni KSE 103-97 (30-26, 22-30, 22-19, 29-22)

MEAFC: Tóth B. 18/3 (+10 gólpassz), Kozák M. 21/6, Kozák B. 9/3, Gerőcs 7/3, Czirbus 23/12. Cs: Velkey G. 14/9, Lippai 6, Sándor 3/3, Pintér 2, Ragályi -, Gadus -.

SKSE: Karanfilovszki 14/12, Vas-Teplán 19/9, Cserényi Martin -, Hargitai 15/6, Lajsz 10. Cs: Váits 21/9, Ormai 10, Kalassai 5/3, Monye M. 3.

Dr. Váczi Péter: Előzetesen is tudtuk, hogy kellemetlen stílusban játszó ellenfél lesz a mai napon Miskolcon az ellenfelünk. Nem tudtuk úgy kezelni, ahogy szerettük volna, megmondom őszintén. Belehibáztunk rengeteget a védekezésbe, az volt ma a nagy szerencsénk, hogy túl tudtuk dobni a Salgótarján támadójátékát. Remélem, hogy ebből tanulunk és ezeket a szituációkat legközelebb jobban fogjuk megoldani. Ettől függetlenül természetesen gratulálok a csapatnak és örülök, hogy így állunk a bajnokságban, ahogy most.

Dániel Péter: Nagyon szórakoztató, élvezetes és látványos meccset játszottunk a Miskolccal. Sajnos erre a mérkőzésre nem tudtuk azt a védekezésünket előkapni, amit az előző fordulókban sikerült. Már az első félidőben is ez volt a probléma, ez folytatódott sajnos a másodikban is. Több olyan kosarat is kaptunk, amit alapvetően nem szeretnénk, hogy megtörténjen. Sajnos ez volt az első olyan szoros végjáték, amit elbuktunk ebben a szezonban. Ezt is azt gondolom, hogy a saját javunkra lehet fordítani a jövőben.

A mérkőzés visszanézhető a MEAFC TV YouTube-csatornán.

Óbudai Kaszások – Pécsi VSK-Veolia 81-107 (20-25, 22-21, 19-29, 20-32)

Kaszások: Boros 9, Lakosa 17/15, Supola 9/3, Szabó D. 9, Armaghani 14. Cs: Kármán 11, Balázsi S. 5, Pollák 4, Varsányi 3/3, Horváth B. -, Dulic -.

PVSK: Micsovics 15/3, Németh 16/12, Plézer 3/3, Bíró 17/12, Horti 6. Cs: Halász 18/12, Mokánszki 13, Molnár M. 11/9, Antóni 3/3, Frank 3/3, Harka 2.

Takács Máté: Kemény hetünk volt, egy bajnoki és egy Hepp kupa mérkőzésen vagyunk túl. Egész héten mondtam a fiúknak, hogy ez lesz a legnagyobb próbatétel, a Pécs nem véletlenül áll veretlenül a tabella élén. Az első félidőben sikerült megvalósítani azokat a dolgokat, amikről beszéltünk és készültünk. Egy nagyon fegyelmezett csapatot láttam a pályán, hittünk is önmagunkban, végig fókuszáltunk a célra. A második félidőben sajnos önmagunk paródiájává váltunk. Elkezdtünk foglalkozni minden mással, szétesett a védekezésünk és gyakorlatilag futottunk a labda után, amit a vendég csapat elég szépen meg is büntetett. Az extra dobószázalékukkal nem tudtunk mit csinálni, olyan flow-ba hoztuk őket, hogy amikor közel mentünk akkor is bedobták. Az első félidő úgy gondolom nagyon előremutató volt, erre lehet építeni a jövőben. Sikerült megmutatni a karakterünket, ez lehetett volna egy szorosabb mérkőzés, kevesebb ponttal, emiatt hiányérzetem van. Menni kell tovább, jönnek a rangadók, amiket be kell húzni. Az első félidőre kell építkezni, dolgozunk tovább!

Szrecsko Szekulovics: Nagyon nehéz mérkőzésre számítottam, ezt be is igazolódott az első félidőben. Bár a Kaszások is jól játszottak, a hosszabb kispad döntött és az, hogy végig keményen védekeztünk és koncentráltak tudtunk maradni. Nagyon örülök, hogy a Budafok elleni szűk győzelem után most újra a saját ritmusunkban játszottunk. Gratulálok a csapatomnak és sok sikert kívánok a Kaszásoknak!

Ceglédi KE – Budafok 90-59 (19-13, 26-17, 19-15, 26-14)

CKE: Herendics 4 (+10 lepattanó), Horváth Ád. 9/6, Dragasevics 6/3, Csaba 18/3, Csorvási 19 (+14 lepattanó). Cs: Velkey 12, Kertész 8/3, Olasz 8, Zsók 4, Horváth M. 2, Krkljes -, Fodor -.

Budafok: Moravcsik 3/3, Tursics 10/9, Hajnal 3/3, Swanson 15, Varga D. 12. Cs: Piukovics 5, Dormán 4, Lucey 4, Burján 3/3, Siklós -, Horváth Ár. -.

Sértő Ádám: Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! A játék képe, úgy gondolom, jelentősen javult. Majdnem végig kontrollálni tudtuk a mérkőzést, csak a második negyedben volt egy kisebb hullámvölgyünk. Csapatként játszottunk és úgy vélem, megérdemelten győztünk. Jövő hét végéig ki tudjuk javítani a hibáinkat és újabb dolgokkal készülni a bajnoki mérkőzésre. Gratulálok a fiúknak és sok sikert kívánok a Budafoknak a folytatásra!

Károly Máté: Az eredmény sok mindent elmond. Voltak hiányzóink, így a palánk alatt szűkebb rotációval tudtunk játszani. Az ellenfél 22 támadólepattanót szerzett, ami meghatározta a végeredményt. Ezzel együtt is kicsit hiányoltam a csapatomnak azt a küzdeni akarását, hajtását, ami nélkül nagyon nehéz ebben a bajnokságban jól szerepelni. Jövő héten megpróbáljuk összeszedni magunkat és felkészülni a következő mérkőzésünkre. A Ceglédnek természetesen gratulálunk!

A mérkőzés visszanézhető a Ceglédi Kosárlabda Egyesület YouTube-csatornáján.

BKG PRIMA Akadémia – Jászberényi KSE 97-93 (22-30, 29-19, 26-12, 20-32)

BKG: Nagy Be. 15/12, Nagy Bo. 42/21, Büki 3/3, Newman 17/6, Nshimba 6. Cs: Csomós 7/3, Bartos 4, Szeleczki 3, Edelényi -, Szabó M. -.

JKSE: Dunai 18/12, Boka-Magó -, Kucsora 6, Meleg 21/6, Rátvay 13. Cs: Oroszi 15/15, Mester 9/3, Dékány 6, Santiago 5/3, Horváth N. -.

Dr. Nagy Ágoston: Jó versenyzőkből áll a Jászberény. Hiába volt eddig jó a védekezési hatékonyságunk megmutatták, hogy ellenünk is ugyanolyan jól dobnak. Nem fogunk elkényelmesedni, mert sok még a kihívás. Ehhez szükség van mindenkire a csapatban! Mert megérdemlik. Összességében ma inkább a támadásunkkal nyertünk. Ilyen is kell. Ma még örülünk, holnap már a péntekre készülünk.

Puskás Artúr: Gratulálok a BKG csapatának a győzelemhez, megérdemelten nyertek. Hősi halált haltunk. Gyakorlatilag a semmiből jöttünk vissza és izgalmas végjátékot produkáltunk. Azt nem nagyon értem, hogy ehhez miért kellett 1,5 negyedet kidobnunk az ablakon. Ezt majd megpróbálom kielemezni. Ettől függetlenül én, azoknak a srácoknak akik ott a szívüket-lelküket kitették, mindenképp gratulálok. Viszont mérges is vagyok, mert szerintem ez egy nyerhető meccs lett volna így a játék képe alapján, úgyhogy nagyon bánhatjuk, hogy nem sikerült. Még egyszer gratulálok a BKG-nak és sok sikert kívánok nekik a szezon hátralévő részére.

A mérkőzés visszanézhető a 24eskörzetTV YouTube-csatornán.

DEAC U23 – Vasas Akadémia 67-80 (22-22, 16-22, 10-22, 19-14)

DEAC: Ságodi 8/3, Hőgye 25/12, Várszegi 13/9, Hegedüs 6/3, Czermann -. Cs: Varga S. 7/3, Csizmadia 6, Jankó 2, Varga B. -, Hibján -, Bata -.

Vasas: Takács 1, Fekete 6/6, Pleesz Á. 5, Kelemen -, Andrássy 19 (+10 lepattanó). Cs: Cseh 20/3, Medve 11/9, Farkas A. 11, Rosta 5, Pleesz G. 2.

Kádár Tamás: Az eladott labdák és a második esélyből szerzett pontok megpecsételték a sorsunkat, igazából semmiféle ellenállást nem tudtunk véghez vinni a tizenötödik perc után. A Vasas úgy játszott, ahogy szeretett volna, hazai pályán ez semmiképpen sem megengedhető. Jobban oda kell magunkat tenni a lepattanók terén és jobban kell vigyáznunk a labdára, mert máskülönben nagyon nehezen fogunk tudni mérkőzést nyerni.

Stephen Arigbabu: Gratulálok a fiúknak! Nem csak a mai napon, de eddig az egész szezonban nagyon jól dolgoztak. A sérülések miatt játékosaim nem tudnak a megszokott pozícióban pályára lépni, mégis napról-napra, hétről-hétre nagyszerű hozzáállásról és a játék iránti szeretetükről tesznek tanúbizonyságot. A mai volt az első igazán idegenben lejátszott meccsünk, hiszen jópár órát kellett buszoznunk Debrecenbe. Ezt a feladatot is nagyszerűen megoldották. A DEAC ellen mindig nehéz játszani, főleg akkor, ha a mostanihoz hasonlóan szűkösek a cserelehetőségeink. Sok sikert kívánok ellenfelünknek a következő meccsekre, valamint a szezon hátralévő részére!

A mérkőzés visszanézhető a DEAC Kosárlabda YouTube-csatornán.

TF-Budapest – Újbuda MAFC 100-101 (31-21, 25-29, 10-25, 34-26)

TF: Dancsecs 23/15 (+10 gólpassz), Simon 6/6, Szanyi 9, Kelenföldi 5/3 (+11 lepattanó), Anda 24 (+12 lepattanó). Cs: Lőrincze 13/9, Szántó 9, Farkas D. 6/3, Tömösváry 5, Karosi -.

MAFC: Polgárdy 27/6, Pintér 7/3, Buzás 8, Bordács 16 (+14 lepattanó), Pápai 16 (+14 lepattanó). Cs: Katona 20/9, Komma 5, Biber 2, Misek -.

A mérkőzés visszanézhető a TFBP YouTube-csatornán.

Beák Gábor: Azt gondolom, hogy nagy fejlődés az, ahogy ma játszottunk, a hullámvölgyek ellenére. A végén egy nagyon szerencsétlen történet ez, hogy beesett az ellenfélnek a kosár, de ez is a hibánkból adódott, picit elaludtunk. Összességében jó mérkőzést játszottunk, egy előrelépés. Várjuk, hogy végre átszakadjon ez a gát. Fel tudtunk támadni, szerencsével nekünk is állhatott volna a zászló. Előre kell néznünk.

Lakits András: Nem volt még a kezünkben ez a meccs. Olyan volt a meccs, mint az egész hetünk, szombaton tudtunk először teljes csapattal edzeni, és ez látszott is. Rövid időszakokban tudtunk úgy játszani, ahogy elvárjuk magunktól. Össze tudtuk szedni magunkat, a végén szerencsénk is volt, de örülök a győzelemnek. Sokat öregszem ebben a szezonban, most is sok volt a fegyelmezetlenség, és nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Örülök, hogy Ádám előre tudott lépni, mikor kellett, és bedobta.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés