Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pojbics Szabolcsnak vegyes érzései vannak az U23-as szabállyal kapcsolatban

“Aki nemzetközi szinten van versenyhelyzetben, azt hátráltatja, a fiatalokat pedig elkényelmesíti.”

  •   :

:

Pojbics Szabolcsnak, az SKC ügyvezetőjének vegyes érzései vannak az U23-as szabállyal kapcsolatban, egyben azonban biztos: minden nehézség nélkül eleget tudnak tenni az MKOSZ utasításának, hiszen a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémiától megkapják az utánpótlást. A szakemberrel a sopronisportiskola.hu készített interjút, melyben szóba került az U23-as szabály is.

Nekem vegyes érzésem vannak ezzel kapcsolatban, mert az U23-as szabály ösztönzi ugyan a minőségi utánpótlásnevelést, ugyanakkor kényszerpályára is állítja. Meg lehetett volna ezt oldani másképp is, például, ha a klubokat támogatják a feladat végrehajtására. Aki nemzetközi szinten van versenyhelyzetben, azt hátráltatja, a fiatalokat pedig elkényelmesíti. A mai profi játékosaink annak idején kiküzdötték maguknak a játéklehetőséget, mindent megtettek a saját fejlődésük érdekében. Ezzel a szabállyal nem kell küzdeni, hiszen előírás lett a pályára lépés. Ráadásul mindig bejön az emberi vonal; az, hogy nem elég tehetségesnek lenni, alázat, szorgalom, akarat is kell a profivá váláshoz… De mindezt elméleti síkon mondom, mert nekünk ez a szabály egyáltalán nem okoz problémát. Mi a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémiától olyan fiúkat kapunk, akiket azt U23-as szabály nélkül is kiküldenénk a pályára.

A teljes interjút ide kattintva lehet elolvasni.

  •   
4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Baszketbollskarpskytt Recent comment authors
skarpskytt
Olvasó

Sok igazság van benne…

Baszketboll
Olvasó

Van benne igazság, de azért lehet a dolgot máshogy is nézni.
A klubok támogatása a cél elérésében mit takar? Százmilliárdok folytak be a sportágakban az egyesületek kasszáiban az elmúlt 6-7 évben. Abból nem kis rész nem az utánpótlás-nevelésre fordítódott, hanem a felnőttek fizetésére. Több, jobb légiós lett, így még nagyobb lett a különbség az up. és a felnőtt bajnokság közt.
Küzdeni tudás, munka, alázat. Elviekben igaz. De!
Nagy mértékben pofára megy ki, hol, mennyit játszik. Ez nem csak az up-ra igaz, de a felnőttekre is. (Ha nem pofára, akkor menedzserre).
Csak egy-két dolgot soroltam a sok közül. Nyilván sokaknak van más tapasztalata is.

skarpskytt
Olvasó

Tökéletesen igazad van, de nem hinném hogy az a megoldás hogy olyan fiatalokat kell a pályára erőltetni akik nagy százalékban még egyáltalán nem állnak készen erre, feladatot így nemigen kapnak azon kívül, hogy minden támadásnál egyből spurizzanak valamelyik sarokba, hogyha már értelmeset úgysem tudnak csinálni, legalább a csapattársaik ne botoljanak el bennük. A színvonal esik, ők pedig nem hiszem hogy olyan sokat tanulnának ebből.

Baszketboll
Olvasó

Igen. De szerintem lenne annyi fiatal (csapatonként mondjuk kettő), akit lehetne használni többre is. Sajnos nem használják.
Élő példa: éppen megy a DEAC-Olaj meccs. Az elmúlt meccs után Taiwo-t agyon dícsérte mindenki (jogosan). Ma egy félidő alatt kapott két percet. Miért?!
A Paksban Vince jól kezdte az évet. Aztán szépen le lettek építve a percei.
Körmenden Takács Kristóf 10-12 perces játékos volt a szezon első felében. A végén Zsiga és a ciprusi edző alatt a felét sem átlagolta.
Gondolom mindenki tudná sorolni a példákat.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés