Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pojbics Szabolcs: Örülnék annak, ha valamelyik sorozatban ott lennénk a legjobb négy között

Az SKC ügyvezetője értékelte a 2022-es évet.:

:

Érdekes, mozgalmas, változatos naptári éven van túl a Sopron KC, amely az előző évadot a 6. helyen zárta, most pedig ehhez képest előre lépve a 4. helyen áll a tabellán. A csapat ügyvezetőjével, Pojbics Szabolccsal értékelte a gárda honlapja a magunk mögött hagyott naptári évet.

Sok közös nincs az előző és az idei évad SKC-ja között, a keret jelentős része kicserélődött. Annyi viszont talán mégis van, hogy 2022 elején egy a 9. forduló után indított – mint később kiderült – szédületes, tizenhárom mérkőzéses győzelmi sorozatot produkáltatok. Az év vége tavaly is remekül sikerült, hatos győzelmi sorozat közben van most a csapat. Hogy látod, mi az eltérő és mi a közös, a két nagy sorozatban?

– Az eltérő, hogy teljesen más a mostani, mint a tavalyi csapat, és a bajnokság is teljesen más, de később részletezem is csapatunk részéről a különbséget. Időrendben haladva a tavalyi menetelés, abban a bajnokságban, főleg azok után, ahogy kezdtük az előző évadot, minden előzetes várakozást messze-messze felülmúló sikerszéria volt. Evés közben megjött az étvágy, és akkor már merészebb álmaink is voltak. Az évad végén, hogy a negyeddöntőben megállított minket az Alba, azért volt egy kis hiányérzetünk. Ugyanakkor meg kell jegyezzem, elég sok problémánk volt szezon közben, Supinak szinte az egész előző évadot ki kellett hagynia, a tavalyi társaságot remekül mozgató McGill kiválása érzékeny veszteség volt, és úgy érzem, azért a szezon végére el is fáradt a társaság. Ami a jelenlegi együttest illeti, úgy vélem, Molnár Marci visszaigazolásával és a fiatalszabály alatti korban lévő egyik legígéretesebb játékos, Valerio-Bodon Vincent szerződtetésével magyar magunk ütőképesebb lett. Ami a légiósokat illeti, szerintem egyéni képességek tekintetében a tavalyi légós sor valamivel erősebb volt, jelenlegi légiósaink inkább csapatemberek, és csapatként jól is működnek. Ha szezon előtt azt mondják, hogy év végén az Albával azonos mérleggel ott leszünk a harmadik-negyedik helyen, szó nélkül aláírtam volna. Mindenképpen szeretném kiemelni, hogy úgy látom, a Kosztasz Flevarakisz – Bors Miklós edzőkettős ahogy a tavalyi, úgy az idei gárdából is kihozza a maximumot. Persze az ember valahol – főleg, ha jönnek a győzelmek – kicsit mindig telhetetlen, szeretné, ha a játék még látványosabb lenne. Úgy látom azonban, ahogy egyre jobban és jobban összeérik a társaság, ebben is folyamatos az előrelépés.

Pár év “kihagyás” után, ezúttal az új rendszerű Magyar Kupában is érdekelt a csapat. Itt mire számítasz?

– Az előző néhány szezont gyengén kezdtük, lemaradtunk a Magyar Kupa nyolcas döntőjéről. A korábbi évektől eltérően most nem nyolcas, hanem négyes döntőt rendeznek. A negyeddöntők párosítását sorsolják az alapszakasz első körének a végén, az első nyolc helyezett között. Negyedikek vagyunk, a nyolc között három csapat áll előttünk, négy mögöttünk. Ha a sorsolásnál előttünk álló ellenfelet kapunk, idegenben, ha mögöttünk lévő riválist, akkor itthon játszunk a négyes döntőért. Nagyon remélem, a sorsolásnál Fortuna “kézen fog” majd minket, és hazai környezetben vívhatjuk meg az egymeccses negyeddöntőt.

 Végül bár alapvetően a 2022-es évet értékeljük, kicsit előrenézve, tavaly hatodik helyen végzett a csapat, most a negyedik helyen áll. Elégedett lennél az előző évi helyezéssel?

– Szeretném, ha előre tudnánk lépni, és a jelenlegi helyzetben erre látok is reális esélyt. Ugyanakkor azért nehéz a kérdés, mert még sok minden történhet, erősíthetnek is riválisaink. Maradjunk most annyiban, örülnék annak, ha valamelyik sorozatban ott lennénk a legjobb négy között – ha pedig mindkettőben, az csak hab lenne a tortán

Forrás: sakc.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Borics AttilaRedbidzetomeeMogyi19SopronKCfan Recent comment authors
Borics Attila
Olvasó

Valeriora már rég felfigyeltem, nagyon tehetséges a srác. Ha szorgalmas lenne akár még egy 15-20 pont átlagot is le tudna hozni de sajnos elég lazán veszi.

SopronKCfan
Olvasó

Ha már Pojek említi a Magyar Kupát, valaki tudja mikor lesz a sorsolás?

Mogyi19
Olvasó

Január közepén.
Ma esti podcastben majd mondok még részleteket

zetomee
Olvasó

Hát ennek fényében én jól benéztem a kupa feltételeit. Úgy gondoltam olyan kiemeléses rendszerben megy, mint a rájátszás. Tehát erőnyerő-otthon játszik- az 1-4 helyen végzett csapat. Akikhez mint a rájátszásban rendelik az 5-8 helyezetteket. Így naívan azt gondoltam mi 4.-ként itthon játszunk az 5 helyezett paksi csapattal.
Hát nekem érdekes..

Redbid
Olvasó

Van egy “erősorrend” ami alapján kijön a nyolc résztvevő, majd aztán azt félredobjuk és jöjjön Fortuna!?
Furcsa, de lehet izgalmas ez a sorsolás, pláne ha olyan “jól sikerül”, hogy a “nagyok netán ki is lövik” egymást! 🙂

Mogyi19
Olvasó

Sorsolás lesz és aki előrébb volt a 13. Forduló után az játszik otthon. Szóval lehet akár egy Falco – Szolnok negyeddöntő is, és az Szombathelyen lenne.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés