Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Plézer Gábor: Hasznos volt a Piros-csoportba igazolás

A Kaposvár kölcsönjátékosa minél hamarabb visszatérne az A-csoportba.:

:

Tavaly az utolsó pillanatban kerültél Kaposvárról Szigetszentmiklósra kölcsönben, a több játéklehetőség reményében. Előtte 5 szezont töltöttél A-s csapatoknál fiatalként, mekkora volt a különbség a két bajnokság között, azt kaptad a Piros-csoporttól amit vártál?

Igazából önmagában a visszalépést hasznosnak éltem meg, mert teljesen más szerepet kaptam, mint az első osztályban, itt az első opciók egyikének számítottam támadásban és taktikai szerepben is. Sokkal jobban éreztem, hogy fontos vagyok a csapatnak, nyilván többször volt nálam a labda, több dobás jutott nekem, új élmény volt ez, az A-csoportban kiegészítő szerepem volt.

Összességében nagyszerű szezont futottál, az alapszakaszban 14,7 pontot és 2,4 lepattanót átlagoltál, a rájátszásban pedig 6. helyen végeztél a pontszerzők között átlagban. Összességében hogyan értékeled egyénileg és csapat szinten a szezont?

Úgy gondolom, hogy így év végére elégedettek lehetünk, persze voltak nehezebb időszakok is, de ha kicsit több szerencsénk van akár szorossá tehettük volna PVSK elleni párharcot, utána viszont a helyosztókon sikerült kivívni az ötödik helyet. A kupában a harmadik helyet mindenki aláírta volna a csapatból, ha év elején megkérdeznek minket. Nagyon jó társaság alakult ki Szigetszentmiklóson, sokat köszönhetek nekik. Miután összeszoktunk a csapattal bárkit meg tudtunk verni 1-1 meccsen, egyénileg próbáltam tudásom legjavát adni és kamatoztatni a korábbi évek tapasztalatait, amiket sok kiváló külföldi és magyar játékos ellen szereztem.

Kölcsönben töltötted ezt az évet, van már elképzelésed arról, hogy mit hoz a közeljövő?

Minél előbb szeretnék visszatérni az első osztályba, azt nem tudom, hogy ez már idén megtörténik-e, vagy ez a jövő zenéje. Mindenesetre hasznosnak éreztem ezt a szezont a Piros-csoportban, így nem zárkózom el attól, hogy még egy évet – vagy többet – itt töltsek. Ha kapok ajánlatot az A-csoportból akkor azt természetesen megfontolom, mindenesetre fontos volt ez az idény nekem, sokkal jobb volt így, hogy játékperceket kaptam, mintha a kispad végét koptattam volna a legmagasabb szinten.

A versenykiírás változásával a jövőben eltörlődik az U23-as szabály és egyel kevesebb légiós lesz. Te már nem tartozol a fiatal szabály kedvezményezettjei közé, viszont a 2024/25-ös szezontól ez már nem jelent problémát. Mennyire segít ez a döntés abban, hogy türelmesebb legyél az A-csoportba való igazolással kapcsolatban, hiszen ez nyilván javítja egy hozzád hasonló játékos esélyeit.

Persze. Ez szerintem mindenkinek pozitív, akik hasonlóan mint én, most kerültek ki a fiatal szabályból. Eddig ez nehezítette a dolgunk és azt, hogy megkapaszkodjunk a rotációkban, hiszen vagy 23 év alatti vagy rutinos játékosokat kerestek a csapatok, ez megnyithatja az új kapukat előttünk. A Piros-csoportban azt gondolom sok csapatnak van erős magyar magja, ami nem sokkal rosszabb mint az A-csoportosoké, nyilván a légiósok száma más, ez a szabályváltozás sokakat vihet fel először vagy vissza a legmagasabb szintre.

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Hunbasket2021KPSVRKKVicces fiú vagy, SullyHagyadmár...Csakegyfan Recent comment authors
Hunbasket2021
Olvasó

Roli sportigazgató lesz, ami jár is neki. Egy jó hír kb hogy Bognár Kristóf szóba jött a csapat körül, de van rossz is hogy Taiwo is xd nem biztos hogy helyesen írtam ritka magyar név xd

Hagyadmár...
Olvasó

Csak az a baj Bognár tavaly 2évre írt alá Szegeden…

HajraKapos
Olvasó

Hát lehet, hogy Bogdán Beni helyett jobb lenne Őt választani. Benne több lehetőség van.

Csakegyfan
Olvasó

Majdnem ugyanaz a poszt…(Én sem favorizálom Bogdán Benit)
Jövőre nagy gondban leszünk, nincs igazán magyar magunk.

HajraKapos
Olvasó

Sajnos amikor nálunk játszott, gyakran kihagyták a játékból.
Halmai-Borisz-Paár-Puska-Plézer-Hendlein-Meleg Gergő és kész is a magyar mag 😀
Szívesen Puska Úr! 🙂

Hagyadmár...
Olvasó

Hát ebből a felsorolásból kB 2 lesz itt (Halmai, Paár).

Roli ilyen térdekkel nem hiszem hogy vállal még egy szezont. Boriszról is hallani hogy menni akar. Meleg nekünk megfizethetetlen kb hogy feljutottak.

Vicces fiú vagy, Sully
Olvasó

Én meglepődnék erősen, ha ebből a felsorolásból csak ez a kettő lenne itt… szerintem ennél sokkal több és biztos, hogy lesz még érkező is.

Hagyadmár...
Olvasó

Jah meg Puska bocs ő kimaradt, úgyhogy 3. ? Érkező kell hogy legyen mert magyar magunk eddig nulla.

Vicces fiú vagy, Sully
Olvasó

Szerintem semmi értelme Plézernek, nem A-s szint, attól még persze Beni sem sajnos. De az egyik 2/3-as, a másik meg 4-es.

KPSVRKK
Olvasó

Roli nem játékosként marad

Hagyadmár...
Olvasó

Így van.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés