Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Plézer Gábor: A legfontosabb feladatunk még csak most következik

A Hepp Kupa-győztes PVSK játékosa nyilatkozott nekünk.:

:

Természetesen annak ellenére, hogy a hétvégén győztest avattak a Magyar Kupában és a Hepp Kupában, még hozunk nektek anyagot. Mindkét kupagyőztestől egy-egy főszereplő megszólalt. Plézer Gábor nyilatkozott a PVSK-tól.


Gratulálok a kupagyőzelemhez! Nyilván címvédőként és alapszakasz győztesként ti számítottatok az esélyesnek, de mindkét sorozat első elődöntőjében láthattuk, hogy miért különlegesek a kupasorozatok. Ti a Cegléd ellen játszottatok nyílt, szoros
meccset, mi döntött a javatokra?

Köszönjük a gratulációt! Nem volt egyszerű mérkőzés a Cegléd elleni, erre számítottunk is, tudtuk, hogy egy ilyen szituációban nekünk fognak jönni és mindent beleadni, hiszen ahogy azt a Fót-MAFC párharcban is láthattuk, a kupában bármi megtörténhet. Gyakorlatilag végig fej-fej mellett haladtunk ellenfelünkkel, a végén higgadtak tudtunk maradni, rutinosan kezeltük a szituációkat, megvolt a kellő önbizalom, emiatt jutottunk döntőbe.

Ahol a Fót volt az ellenfél, akik agresszív játékot mutattak és rengeteg zónával készültek ellenetek, s ameddig nem jöttek a triplák szorossá vált a finálé. Remek teljesítményt nyújtottál, 16 pontot dobtál, összeségében, hogyan értékeled a döntőt?

Szerencsére valóban kijött nekem a lépés és csapatszinten is jól játszottunk. Készültünk a Fót zónavédekezéseire, nem véletlen a 43 triplakísérlet. Az első félidőben nem dobtunk jól, a másodikra azonban sikerült feljavulnunk és gyakorlatilag a harmadik negyedben eldöntöttük a mérkőzést. Minden dicséretet megérdemel ellenfelünk is, alaposan felkészültek belőlünk és küzdöttek végig.

Tavaly az utolsó pillanatban kerültél Szigetszentmiklósra. Akkor azt mondtad nekem, hogy jó döntés volt a Piros-csoportba való igazolás, de még nem tudtad, mit hoz a jövő. Pécsre kerültél, ahol egyértelmű cél a bajnoki cím. Ez egy teljesen más szituáció, mint a BKG-nál, nyilván a szereped is teljesen más, mint korábban volt. Mennyire vagy elégedett a döntéseddel és az alapszakaszoddal?

Azt gondolom jól sikerült az alapszakasz, nyáron szintet tudtam lépni, egy komoly múlttal és komoly célokkal rendelkező csapathoz igazoltam. Az alapszakasz-győzelem és a kupasiker már összejött, természetesen a legfontosabb feladatunk még csak most következik. Jó döntést hoztam, jó a társaság Pécsett, minőségi játékosaink vannak, akiktől sokat tudok tanulni, ezáltal fejlődni is. Remélem ezeket a későbbiekben az első osztályban tudom kamatoztatni.

Már csak a rájátszás van hátra, de erős a mezőny és a lebonyolítás is más. Mi lesz a legfontosabb a playoffban?

Így, hogy két győzelemig tart a párharc a negyeddöntőben és az elődöntőben, minden mérkőzés még fontosabb, nagyon oda kell figyelnünk. Egy meccsen bárki megverhet itt bárkit, a vesztes fél pedig hatalmas bajba kerül. Összeszedett csapatjáték kell a sikerességhez, mentálisan és fizikálisan is fontos, hogy készen álljunk. Tavaly nagyon közel volt a PVSK a feljutáshoz, idén pedig szeretnénk ezt elérni, nincs más opció számunkra!

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés