Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pitts ragyogtatja a Jászberényt, a ZTE sem tudott mit kezdeni vele

Horror lett a vége, pedig a JKSE a meccs döntő részében magabiztosan vezetett.

JP Auto-JKSE – Zalakerámia ZTE KK 71-69 (21-16, 20-17, 17-11, 13-25)

Bajnokság, 15. forduló
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola
Játékvezetők: Praksch P., Söjtöry T., Balog Gy. A. (Páli Dr. K.)

JP Auto-JKSE: Pitts 29/15, Rakics 11/3, Coleman 6, Alekszandrov 14/12, Pantelics 11/3. Cserék: Cseh -, Kerpel-Frónius -.

Zalakerámia ZTE KK: Ware 13/3, Gulyás 2, Thompson 15, Szabó Zs. 18/12 , Agafonov 8. Cserék: Papp 11/3, Doktor -, Bagó 2.

Pitts és Alekszandrov vezérletével jobban kezdte a meccset a JKSE. A vendégeknél Szabó tartotta a lépést velük, de az olló egyre jobban nyílt, a hazai publikum pedig mindent elkövetett, hogy tűzbe tartsa az övéit. Bencze Tamás 18-11-nél kért időt. A tanácsok hatottak. Thompson, majd Ware kosarával négyre jött fel a ZTE. Az utolsó percben mindkét csapat hibázott döntő szituációban, izgalmas, jó meccs volt. 21-16.

Pitts középtávolijával indult a második negyed, majd egy triplával az amerikai tízre növelte a hazai előnyt. A folytatásban örizgette ezt az előnyt a JKSE, a ZTE-nek szemmel láthatóan komoly fejtörést okozott Pitts semlegesítése. Tizennégy perc játék után, tizenkét pontnál járt az amerikai. Ware a negyed közepén unta meg a társak tehetetlenségét. Előbb egy triplát, majd egy duplát is hintett. Nikola Lazics azonnal időt kért. A mesteri szavak hatottak, beindult a Pitts – Alekszandrov tengely, később pedig Coleman is csatlakozott hozzájuk. A Jászberény nyolcpontos előnnyel mehetett nagyszünetre. 41-33.

Végig nagy volt a küzdelem – Fotó: Gémesi Balázs

A ZTE nem feltartott kézzel jött ki a második félidőre a bajnokság két meglepetéscsapatának a mérkőzésén, de Jászberény nagyon fegyelmezetten vert vissza minden egerszegi rohamot. Folyamatosan növelték előnyüket. A 16. percre 51-38-ra vezettek. Bencze Tamás időt kért, de ezúttal nem segített. A hazaiak szinte extázisban játszottak. 58-44.

A ZTE megrázta magát a záró részre. Thompson, Afganov és Szabó is kosarat dobott, utóbbi ráadásul hármast. Azonnal jött a berényi időkérés. Fordulópont volt ez a mérkőzésen, Szabó Zsolt újabb triplájával már négy volt közte. Érkezett azonban egy Rakics dupla, és egy sikeres büntető, majd Pitts is dobott egy hármast, ekkor állt vissza a tízpontos különbség. A végjátékot aztán egy horrorfilm író is megirigyelhette volna. Másfél perccel a vége előtt 70-68, tíz másodperccel a vége előtt 70-69 volt az eredményjelzőn. Ware azonban elrontotta a középtávolit, Rakics szedte össze a lepattanót, akit azonnal faultoltak, a légiós azonban csak az egyik büntetőjét dobta be, így két másodperccel a vége előtt Bencze Tamás időt kért. A figura Szabó Zsoltra jött ki, ő azonban elrontotta a dobást. Végeredmény: 71-69.

 

48 hozzászólás

48
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
23 Comment threads
25 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
bppurpleMastersonzterulezJ.R.Benitez Recent comment authors
ztefan
Olvasó

Kötelezni minden csapatott, hogy 1-2 magyar legyen fent a pályán egész mérközésen!!!!!

Nagy Béla
Olvasó

Czirbus is néha elkapja a fonalat, méltatlan, hogy előbbi pár percet, utóbbi 0 percet kapott…

Lazics azért nem játszatja Czirbust, mert ha kapna 25 percet- dobna 20 pontot !!

bp
Olvasó

Grat Berénybe! Stabil top4-es csapat, csak egy szolnoki kosáron múlott, hogy most nem a harmadik helyen tanyáznak :).
Az utolsó negyedben nagyot játszott a ZTE, kifejezetten tetszett a védőjátékuk. A lélektani előny is náluk volt amikor -15ről feljöttek -2-re. Ekkor azt hittem a vendégek nyernek, de idén a Berény ellen a legjobbak sem mehetnek biztosra. Kemény falat lesz ez a csapat később is..
Jó kis meccs volt.

heraklith
Olvasó

Mindjárt jön az Alba, megveszi kilóra a Berényt. Nem lesz sajnos belőlük top4-es csapat, pláne nem stabil. Ne legyen igazam, de már az alapszakasz végére el fognak vérezni. Eddig a sorsolásuk is jó volt. Az 5. helynél előbb nem nagyon végezhet ilyen kis csapat, végezhetnek profi munkát. A 4-hez már pad is kell, az meg Berényben nincs.

Masterson
Olvasó

Belvárosi Általános Iskola.

purple
Vendég
purple

Egy falusi göcseji paraszt számára értelmezhetetlenek ezek a szavak.

Muszka7909
Olvasó

Anyádnak is azok te szerencsétlen!!!

kinemugral
Olvasó

mondjuk az ilyeneket letilthatnák…

Masterson
Olvasó

Ez ilyen magyar focis célzás volt, amúgy. Végulis, akármelyik kisvárosban lehet ilyen kosárlabdát csinálni. Meg kell fizetni egy nb1-es edzőt, meg vinni 5 légiost. Grat

zterulez
Olvasó

A 3. negyedben már kinyomtam ezt a meccset mondván, hogy eldőlt, és inkább a Szolnok meccsének végjátékát néztem. Majd visszajöttem az utolsó 3 percre és meglepve láttam, hogy visszajött a csapat egy előtte már többszörösen elveszített meccsbe.
Ez a küzdeni tudás az eredmény ellenére is bíztató.

heraklith
Olvasó

2 győzelem van jelenleg a felsőház (Pécs 8) és az alsóház (Alba 6) között. Sokkal nagyobb távolság valószínűleg az alapszakasz végén sem lesz. Tavaly 15 győzelem kellett a felsőházhoz, idén lehet hogy kevesebb is elég lesz. Ha szeretnénk a felsőházba kerülni, akkor szerintem a 6 hazai meccsből a Falcot leszámítva mindenkit (TF, Kaposvár, Deac, Sopron, Pécs) és az 5 idegenbeliből (Szeged, Szolnok, Paks, Alba, Körmend) 1-et (Szeged?) vagy inkább 2-öt (Szeged, Paks?) nyerni kellene. Ahogy elnézem ehhez nagyon kellene egy extra Harris, de nem lehetetlen. A TF elleni pont jó lesz neki első meccsnek. A 2 csokikupa meccsen és a… Olvass tovább »

Nagy Béla
Olvasó

Lazics mániája,hogy nem képes a padról a többi játékost is pályára küldeni.
A továbbiakban kénytelen lesz cserélni, ha nem akarja, hogy a légiósok Nelson sorsára jussanak.

Rakic 36′ 13/4,
Colemenn 32′ 7/2,
Cseh 12′ O pont !!!!!!

Gratula a BERÉNYNEK !!!!!!!!!!!
Szép volt FIÚK !!!!!!!!!!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Ahogy egy jó mondás tartja : egy ponttal magabiztos, kettővel megalázó??? Pitts és Pantelic állat, Coleman ma szerényebb volt. Eszméletlen kevés játéklehetőséget kaptak ma is a magyarok, ez így nagyon nem lesz jó! Kerpi védekezésben extra, Czirbus is néha elkapja a fonalat, méltatlan, hogy előbbi pár percet, utóbbi 0 percet kapott… Egyébként véleményem szerint jobb csapatunk van mint a Zetének, magunknak tettük csak szorossá, felesleges butaságokkal! A ma látottak fényében még inkább bánom az idegenbeli meccset… Csak egy rövidke gondolat a végére a vendég szurkolókról: minden meccs után megemlítem, hogy tisztelet azoknak akik időt és pénzt nem sajnálva elutaznak ide… Olvass tovább »

Songoku89
Olvasó

Szabolcs! Teljesen egyet értek veled.

heraklith
Olvasó

Azt azért ne felejtsd el, hogy ti 5, mi meg 3 légióssal játszottunk ma. Idén eddig egymás ellen 2 ponttal jobb csapat a ZTE. Igaz, hogy a tabellán jeleneleg jobban áll a Berény, de van még jópár forduló és a Zetének egy fokkal könnyebb a sorsolása.
Remélem játszunk még idén… mondjuk a felsőházban.

derryl
Olvasó

Szerinted miért van sötét Zalában? Ott is felkel a nap!

Basketball 7
Olvasó

Gratulálok a Berénynek! Nem érdemeltünk győzelmet, Pedig majdnem sikerült. 3 negyeden keresztül katasztrófális játék. Tamás lenyilazkozta hogy jól sikerült a felkészülés. Hmm…… Kecskemét szindróma!!! Megint csak az eredmény után futottunk. Az utolsó negyed ami értékelhető és Bagó!!!! Megint nagyot játszott!! Fiataljaink közül Ő fejlődött a legtöbbet. Nagyon jól védekezett. Gulyás csalódás. Benne láttam a legtöbbet. Doki meccsek óta nem tudja behatárolni a pálya paramétereit, állandóan kilép és ezzel támadásokat veszítünk. Ma Ő sem tudott segíteni. Durázit pedig nem értem. El kell dönteni hogy akar játszani vagy nem. Év végi foci van, Kecskemét meccs nincs, most nincs. – 1 ember amikor… Olvass tovább »

ztefan
Olvasó

Végre egy fiatal badobott valamit Ware, és Agafonov gyengébb Pitts levédése nem ment a kihagyott büntetökön múlt igazán kellenének a fiatalokra is figurák, mert a ma gyengébb párosunkra már fordulók óta erösen figyelnek!

Modus operandi
Olvasó

Grat Berénybe!

ficsi
Vendég
ficsi

Pitts nem akarsz a megyeszékhelyen játszani????

jaszberenyikse
Olvasó

nem 😀
Minek nektek ilyen irányító amikor ott van vajkezű Rózsi?

eperke
Olvasó

Nagy küzdelem volt a végén.Kár érte.
Kíváncsi leszek az új fiúra.

nagyapátok
Olvasó

Szép győzelem! El kell ismerni izmos az idei Berény. Amit viszont látnia kell Lazic mesternek, hogy el kell kezdeni használni a padot, mert a rájátszásba jéghideg 6.,7.,8.,9. játékossal fog megérkezni a csapata.
Az oda-vissza meccseket lehetetlen eredményesen lehozni 5 játékossal.

heraklith
Olvasó

Az utolsó 7 fordulót a Berény is egy hónap alatt játsza majd le márciusban. Mi egy fővel kevesebben voltunk,de így is többet rotált Bencze, mint Lazic. Látszott ma is, hogy a 4. negyedre elfogytak. Ez biztos, hogy meg fogja magát bosszulni később. Ez az egy dolog amiért nem várom felsőházba a Berényt. Vagy ha be is jut, akkor ott pofozógép lesz a “nagyok” között.
Ennek ellenére szurkolok nekik.

Nagy Béla
Olvasó

Lazics mániája,hogy nem képes a padról a többi játékost is pályára küldeni.
A továbbiakban kénytelen lesz cserélni, ha nem akarja, hogy a légiósok Nelson sorsára jussanak.

Rakic 36′ 13/4,
Colemenn 32′ 7/2,
Cseh 12′ O pont !!!!!!

Gratula a BERÉNYNEK !!!!!!!!!!!
Szép volt FIÚK !!!!!!!!!!

ficsi
Vendég
ficsi

Szép volt Berény ! Mi viszont elcsesztük a Falkónál !!

jaszberenyikse
Olvasó

Szép volt fiúk!!!
Pitts ismét hatalmasat játszott, Coleman viszont nem volt önmaga,látszott,hogy egész héten beteg volt.
Jár a dicséret a Zetének is,nagyon nagyot küzdöttek. Szöszi egy állat,mindig a legrosszabb pillanatban dobott triplát. Szurkolók jól nyomták de az az egy-két huhogó tanúbizonyságot tett intelligencia szintjéről.
Hajrá JKSE!!!

olajoshal
Olvasó

Szolnokon is voltak huhogók a Karsyaka ellen (europe cup meccsen) a saját táborunkban. Mondanom se kell, hogy 4, 15 IQ-s, taknyos kis hülyegyerek volt,akiket illet volna kirakni stadionból. Tavaly ugyanis Perry nyerte meg a döntő meccset, ő pedig nem Trontheim-ből való.

Gratulálok a Berénynek! Csak így tovább!

purple
Vendég
purple

Trondheim, de majd nézd át a térképet. Nem azért huhogtak, mert valaki majom volt, hanem mert úgy viselkedett. A mókus hangot még nem találták fel.

jaszberenyikse
Olvasó

Oké. Próbálj megmagyarázni egy undorító,alpári rasszista megnyilvánulást! Mi az,hogy Coleman majomként viselkedik,jóember?! Azért mert szeret zsákolni mi ebben a majom??? Amikor valaki szilvát vagy barackot szed a fáról lehet neki huhogni mert majomként viselkedik és az ugye nem rasszizmus?

heraklith
Olvasó

A részrehajló játékvezetés ellenére is azt mondom, hogy ma nem érdemeltünk győzelmet. Csak az utolsó negyedben mutattunk értékelhető játékot. A 3. negyed végén 3 (!) gólpassza volt a csapatnak és 50%-al dobtuk a büntetőt.
A sportszerűtlen az megint csak nálunk volt az és a végén is rossz irányba fújtak. A Falco meccsen az utolsó másodpercekben Govens kisebb faultra is megkapta a büntetőket.
Megint csak az egymáselleni gólkülönbségnek örülhetünk sajnos.
Grat Berénybe! Ők mutattak ma a kevésbé gyenge játékot.

torma
Olvasó

Az utolsó másodpercekben nem kaptuk meg a Ware elleni jogos faultra a fújást!
Más lenne akkor ennek a cikknek a címe….Úgy látszik a Papp Péter játékvezetővel kezetfoghat Praksch Péter is.

jaszberenyikse
Olvasó

Semmiféle fault nem volt Ware ellen max ő kaphatott volna tekót szinészkedésért.

Masterson
Olvasó

Az egyik videozásnál, harmadik negyedben talán… szidták a Praksch elvtársat, mint a lovat, kinézett a sarokba, látszott hogy “érzi” a szurkolók szeretetét. Ezek után… DE! A büntetőket be kell dobni, főleg ha az ellenfél is folyton hibáz a vonalról. Ma ezért nem nyerhettünk. Ha a Harris sem állítja meg a zuhanást, kezdhet aggódni a Tomi. Báne szabad ugyanis.

J.R.Benitez
Olvasó

Mindig ellenetek fújnak?????

lujo
Olvasó

Valóban jó ez a berényi csapat, grat nekik! Szép idényük lehet! Kívánom, hogy köpjenek bele a magukat “nagynak” gondolók levesébe! Hajrá ZTE!

AllstarEgerszeg
Olvasó

Bagót dícséret illeti védekezése nagyon nagy volt. Papp is végre elkapta a fonalat véleményem szerint. Jó lett volna őt kezdetni Gulyás helyett aki ma nagyot betlizett Dokival eggyütt. Pitts extra volt, nem tudtunk mit tenni vele. De ezt a meccset Fullerrel, Harissel vagy akár még Gliebovval is simán nyertük volna. Illene már gyorsabban légióst hozni mert egyre jobban csúszunk lefelé. Csak Egerszeg.

nagyapátok
Olvasó

Kedves BB1!
Az oldal megújult, a bosszantó hibák maradtak. Coleman egyszerre volt kezdő és csere is?

Muszka7909
Olvasó

Szabó szintúgy!

moldi56
Olvasó

Akárcsak Szabó Zsolt…

lujo
Olvasó

Ha nincs annyi kihagyott büntető… A harmadik negyed végén nem adtam volna egy lyukas garast sem, hogy visszajövünk a meccsbe. Hajrá ZTE!

Masterson
Olvasó

Ennyi!

kinemugral
Olvasó

HOL A FAULT AZ UTOLSÓ MÁSODPERCBEN??? VISSZA LEHET NÉZNI, 2 DOBÁSSAL JÖHETNÉNK AZ UTOLSÓ MÁSODPERCBEN!!!!! SZERENCSÉTLEN GYEREKET KILÖKTÉK A FRANCBA!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Nem nem! Ott voltam az esettől 5 méterre, semmi nem történt, hidd el! Ellenben elismerem, ma inkább titeket sújtottak a játékvezetők rossz ítéletei! De a végén sem Szabóval, sem Ware-el szemben nem történt fault!

jaszberenyikse
Olvasó

Legalább 10x néztem újra ezt a szituációt. Mi az,hogy kilökték a francba most őszintén??????????????????????????????? Esetleg nagyon elakarta játszani,hogy Pitts meglökte. Semmilyen lökés nem volt csak hatalmas szimulálás és amikor látta,hogy a spori nem veszi be inkább dobott egy luftot.

Muszka7909
Olvasó

Grat a Berénynek jó csapatuk van,de azért merjük már befújni az ulolsó támadásnál a faultot Ware-t tisztán láthatóan meglökték!!

derryl
Olvasó

Látod, legközelebb halgass az idősebbre! Ma minden tippem bejött, sajnos.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés